Отговори
# 90
Мъжът ми ми сложи малко в една кутийка и сега ми казва, че е екстра върджин. Ние го ползваме същия за готвене. Запознатите да кажат каква е разликата. Аз също мислех, че има миризма и няма да ми е приятно, но моя няма миризма и както писах попива бързо. Лично мое мнение е че освен хидратиране, кожата има нужда и от подхранване, затова би трябвало бебешкото олио да се комбинира с друг продукт.

# 91
  • Sofia
Хепимама, екстра върджин зехтинът не става за готвене, той образува карцерогени при висока температура и не бива да се обработва топлинно на високи температури.
Екстра върджин зехтинът е направен само с механично пресоване, без рафиниране или други вредни процеси, т.е това е натурален продукт. Затова си мисля, че точно той следва да е подходящ за козметични мазания.

Ето какво намерих за другите:
Рафинираният зехтин, вече не се нарича естествен продукт, безполезно е да се прилага за медицински и козметични процедури. Въпреки това, рафинираният зехтин има едно неоспоримо предимство - може да се използва за пържене, без страх от образуване на канцерогени. В допълнение, рафинираният зехтин е с неутрален вкус, ниска цена и дългосрочно съхранение.

Смес от рафиниран зехтин с висококачествен Екстра Върджин в пропорции 5% до 20% се нарича Pure olive oil, или olive oil. Зехтинът Екстра Върджин придава на рафинирания вкуса и цвета на „истинско” маслиново масло.

Леко светлият рафиниран Light olive oil е добър за пържене, готвене във фритюрник, може да се използва няколко пъти, без да вреди на здравето.

Най-евтиното маслиново масло Pomace Olive Oil, Olive-Pomace Oil. Думата „Pomace” означава „изстискани плодове, смачкани плодове”. Зехтинът „Pomace” е произведен от останалата маслинова маса, след производството на масло от първия добив, и се смесва с малко количество зехтин Върджин за възстановяване на цвета и вкуса. Това масло също е полезно за приготвяне на топла храна.

# 92
Аз имам въпрос към бъдещите майки с близнаци: коремът ли доста ли ви личи, защото моят вече е много добре оформен корем и докторът на последния преглед ми каза, че матката ми вече е до пъпа? Дали е нормално, притеснявам се, че може би близнаците ми растат доста бързо... Confused
В тази седмица е нормално матката да е високо горе независимо дали си с близнаци или с едно бебе - в книгите за бременност има схема в кой месец докъде точно се качва.
Относно това дали близнаците ти растаттвърде бързо - трябва доктора да види на ехографа  ида ти каже на коя седмица отговарят. И моите са по-големи от термина по ПРМ, но има толкова време, че като им стане тясно скоро може да се изравнят с термина  Laughing
Важното е да растат и да са добре. Не се тревожи излишно.
Днес (ходихме до Бейби Мола в Люлин) и разглеждах количката, която показах на мамите с близнаци   - където са едно зад друго бебетата и е доста удобна за сгъване и слагане на кошовете. Иначе продавачката каза, че заради асансьорите се купуват повече колички за близнаци  "едно до друго", но ние не ползваме асансьор и този проблем отпада.
Хареса ми количката, но цената и е 1190 лв. като отделно се купуват и допълнителните кошове по 200 лв. всеки, тъй че излиза скъпичка, но ще сравнявам с другите и ще реша.
Креватчета доста видях също и харесах различни модели - не ми допадат тези, които се трансформират в юношеско, защото пак ще трябва да се купува по-голямо легло като порасне, та си мисля да вземем креватчета стандартни с по-голяма дължина (има 145 см) и да си ги гледаме в такива докато им стават. После директно легло за юноши да се купува, но по-големичко.
Ще проуча въпроса - дано да не говоря глупости, че за някои неща съм много "боса" още  #Crazy

# 93
didi_at и моя корем е вече добре оформен. Напълно е нормално матката да е по-голяма все пак вътре са две бебета, това не значи че бебетата вървят по-големи. Чела съм в нета, че близнаците се развиват по-бързо, защото се раждат по-рано, така че и да вървят по-напред в седмиците няма страшно, то и едно да е понякога забързва с растежа, след това забавя, така че не виждам място за притеснение. В близначешкия четох, че в края на 6 месец коремите на мамите с близнаци са като тези на мамите в 9 месец с едно  Crazy

# 94
  • София
Запис и от мен, завърнах се, отивам да почивам и да ви дочитам Hug.
Целувки  Hug.

# 95
didi_at не мога да кажа, че ми е добре оформен корема. По-скоро някак  hahaha равномерно съм се разляла, сякаш съм надебеляла много.

# 96
Здравейте коремчета Hug
Добре дошли на новите момичета  bouquet
Вени,радвам се че сте си изкарали добре Hug
Моника,дълга почивчица ви се очертава на вас,ще чакаме снимки Peace
Ние днес с мойте дружки си заформихме една разходчица в Пловдив,после бяхме на Хепи да хапнем и да се почерпим по случай 8 март,та съм много доволна Heart EyesВидяхме се ,побъбрихме,посмяхме се!
Хубава и спокойна нощ ви желая Hug

# 97
Здравейте момичета! Май не съм се записвала в новата тема още та да го направя докато не свърши и тя. Близо, прекрасна е както винаги.  Hug
Ние голямо лежане и плюскане му дръпнахме тези дни, само 1 ден ходихме по бебешки магазини да се образоваме малко. Харесах си и количка , но ще видим защото не видях добри отзиви за нея. А и разчитам главно на сестра ми за количката щото ще е подарък от нея и нека тя да я избере, аз само ще одобря  Simple Smile .
Иначе вчера имахме пак разправии със семейството на моя (с бабата де) и разбира се аз съм виновна , че той не иска да ходи при нея  #2gunfire . Просто ми писна да се занимавам с нея вече, особено сега за мен е най-важно бебето така че ще ме прощава, че пак ще ходя да й се извинявам незнайно за какво. Жалко, че на този празник точно се случиха тези неща, но пък и ние с моя сме хора в крайна сметка и не сме длъжни да търпим нечии настроения.
Снощи имахме гости и бъдещите кръстници сред които и си избрахме дата за сватбата - 11 юни. Дано няма някакви пости или други църковни празници точно тогава  Praynig . Ще трябва да говоря с някой поп. Иначе църковен брак ще правим чак бебо като се роди и поотрасне. Дано съм стопила сланинката тогава, че да се барна и с бяла рокля  married .
Отивам да стопля едни пържолки от снощи и да засядаме да гледаме Гладиатор.

# 98
Зехтина Екстра Върждин винаги има миризма. Салатния и този за готвене не миришат на нищо, но Екстра Върджина си мирише...винаги. Аз лично не го понасям  Sick много гадно ми смърди и си позлвам "pomace". Екстра върджин-а в нас е предпочитан от половинката и той си го ползва, но аз НЕ  Peace
Дерматоложка ми препоръча един крем, който е за напукани пети и крака, но е ефикасен при бременност.Казва се Еудермол 10.Майка и е получила ужасно много стрий през бременността си, а моята позната се е мазала с Еудермол 10 и няма нито едничка.Смятам като ми свърши маслото на Икаров да го пробвам  Peace
За коремчетата- и моето е оформено и не оставам незабелязана вече  hahaha

# 99
  Благодаря на всички за бързите отговори! Имах нужда да попитам някой в моето положение, как е, но може и да си въобразявам, че коремчето ми расте всеки ден повече и повече.
  Аз засега се мажа само с бебешко олио Джонсънс, доволна съм засега-кожата ми е мека и наистина хидратирана. Пробвах и мас+ванилия+лосион за тяло- всичко смесено, заради миризмата, но въпрки това не можах да я понеса.
  За количка още твърдо нищо не съм харесала, все гледам и гледам в различни сайтове, но все в бг сайтове нищо не ми хваща окото. Близнашките мами спрели ли са се на нещо?

# 100
Здравейте на всички,
Добре дошли на новите мами във форума Hug Hug Hug
Много бебета,много нещо   261uu smile3504
И моето коремче порасна и вече си личи.Незнам дали е нормално или аз попрекалих с хапването,но за един месец съм качила три килца,преди да забременея бях 56кг а сега съм 60кг,вие как се движите момичета?
Иначе и аз си харесах легалце,много е сладко,зелено с едно листо над него,направо ми се прииска аз да си легна в него 1crib.Но за сега още нищо няма да купуваме,първо че ни предстои местене в началото на май и второ,че тук от здравния фонд дават подарък при раждане на бебе-количка или детско обзавеждане.Аз реших да дадем малко повече пари за количка,защото кой знае какви ги дават там,а ми се иска да е хубава и здрава,и да си избера от тях детското обзавеждане.Но като ги гледам по магазините какви хубави неща има как да не се размечтая  Flushed
Лека вечер!

# 101
didi_at разглеждам доста, но още не мога да се спра на нищо конкретно. Най вероятно ще взема нещо втора употреба, защото ни идват много скъпи новите, хубави колички за близнаци  Tired За легълцата.. мъжът ми ще ги направи, и с нетърпение очаквам момента в който ще имаме възможност да се разходим по магазините да избера модел. Но като че ли, ще бъда от мамите които ще си спестят крупните покупки преди да са се появили бебетата  newsm78 Количките, мисля със сигурност да вземем след като се приберем дружно, живи и здрави цялата банда в къщи  Praynig

# 102
Симонка, благодаря ти! Така като те чета и вие доста добре сте си изкарали Wink!
Ние се разходихме с майка ми и Калоян до нашето село да видим баба ми, тя ни направи разни вкусотийки, каквито само тя може и познайте - не ми е голям корема, просто си е огромен. Расте с всяка минута, не с всеки ден. Аз все си мисля, че уж не пракалявам с яденето, но на корем съм натрупала безобразно много! Blush

# 103
Аз също доста разглеждам, следя и какво пускат в продавалника. Имам доста успешни покупки от там за малката. Хубавите двойни колички са доста скъпи, а те са по-леки. От това, което четох хубаво е количката да е с големи гуми, отделни сенници и възможно най-лека. Поне аз такава искам  Mr. Green Тази ми харесва http://eshop.hauck.bg/index.php?main_page=product_info&cPath … 72b13b07c5cf7a080 макар че не съм привърженик на тъмни цветове. За каката всичко бяхме купили предварително, сега обаче май ще се въздържа и аз като Ilita или поне ще почакам да вляза в по-напреднал месец.

# 104
Добро утро, поспаланки!
При нас отново е истинска зима, много силно вали сняг и е студено, писна ми вече от тази зима.
Добре че писахте за зехтина, аз отскоро ползвам екстра върджин за готвене, не знаех че е канцерогенен, иначе за салати и на нас не ни харесва, но ще го оползотворим някак.
Тази сутрин се събудих с болки в гърлото и главата ме болеше, явно съм настинала. Пих парацетамол и смуках прополки дано се размине разболяването.
След обяд Ники има тържество в детската градина за 8 март, нямам търпение да видя как ще се представи.
Тес, количката изглежда добре, но нещо им нямам доверие на Чиполино, предпочитам да си купим втора употреба но с по-добро качество.
Вени, и моята баба готви страхотно, като си отидем на село винаги преяждам, но не мога да устоя на вкусотиите.
На всички работещи и неработещи приятна седмица. Hug

Общи условия

Активация на акаунт