Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 55 047
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Докато съм писала съм получила отговор- редактирах.

# 451
  • София
Аз сега се замислям. Настяняването е след 14 часа, т.е в деня на пристигане няма включен обяд. Освобождаването на стаите- след 12, т.е пак няма включен обяд. Така ли излиза наистина или аз нещо бъркам?

Практически има включен обяд и в двата дни. Поне в Орхидея досега беше така. Другаде не съм била!

# 452
  • Пловдив
Настанявнето е след 14ч., т.е предполага се, че обяда вече е свършил (освен ако не ви настанят по-рано) Напускатето е до 12ч., но на нас винаги са ни казвали, че имаме право на обяд в деня на напускане Peace, дори упрвителката на Орлов миналата година попълни картата за настаняване, за обяд на съответния ден 2 плюс 2 и помоли да го покажем на упр. на ресторанта, защото вече ни бяха махнали гривните.

# 453
  • София
Здравейте момичета, присъединявам се и аз към групата на желаещите да почиват в Албена. Не съм почивала там до сега, само на плаж съм била. Някой може ли да ми помогне с инфо за Ралиците. Много се чудя, в Суприор има някакъв К сектор, дали са много малки стаите, храната как е?
Чета, че все други коментирате, може би заради близостта им до плажа, съвсем се обърках.
Ще съм благодарна ако споделите впечатления.

# 454
  • София
Ние в Компас миналата година имахме вкл.закуска и обяд в дена на заминването ни.Така,че в деня на идването ни след като е настаняване след 14 ч няма обяд( рестораната работи до 14-14.30) , а има само вечеря, така стават дните за пълен пансион.Последния ден останахаме сутринта само на басейните и багажа беше подготвен и в  12ч го изнесе мъжа ми, а децата полудуваха в басейна и отидохмя наобядвахме се и тръгнахме.  Ние в първия ден пристигнахме чак към 16ч, сложиха ни гривините  веднага и ни настаниха на момента в стаите, които бяха чисти и подготвени.

# 455
  • Пловдив
Ние в Компас миналата година имахме вкл.закуска и обяд в дена на заминването ни.Така,че в деня на идването ни след като е настаняване след 14 ч няма обяд( рестораната работи до 14-14.30) , а има само вечеря, така стават дните за пълен пансион.Последния ден останахаме сутринта само на басейните и багажа беше подготвен и в  12ч го изнесе мъжа ми, а децата полудуваха в басейна и отидохмя наобядвахме се и тръгнахме.  Ние в първия ден пристигнахме чак към 16ч, сложиха ни гривините  веднага и ни настаниха на момента в стаите, които бяха чисти и подготвени.
[/color]
И аз това съветвам, да се отиде към 16ч., така няма чакащи, изнервени тълпи от хора. Първата година пристигнахме в курорта към 11ч. две семейства с малки деца, изчакахме си до 14ч., и реално настаняването стана към 14.30. Неприятно беше, топло, уморени от път, децата нервничат ooooh!. Тогава бяхме във Вита парк (ако изобщо има някакво значение).

# 456
Ние миналата година пристигнахме в Добротица към 13 часа. Сложиха ни гривните веднага и ни поканиха да обядваме, докато ни приготвят стаята. Точно в 14 беше готова. Последният ден пък ни предложиха, ако не тръгваме веднага да ни оставят гривните до края на деня.

# 457
Здравейте момичета, присъединявам се и аз към групата на желаещите да почиват в Албена. Не съм почивала там до сега, само на плаж съм била. Някой може ли да ми помогне с инфо за Ралиците. Много се чудя, в Суприор има някакъв К сектор, дали са много малки стаите, храната как е?
Чета, че все други коментирате, може би заради близостта им до плажа, съвсем се обърках.
Ще съм благодарна ако споделите впечатления.

Имам един въпрос. Някой има ли представа какъв е този сектор К в Ралица Супериор.
Сектор К е отделна сграда непосредствено до основния сектор.
Стаите са по-малки, обзавеждането е различно. Стаите са или с легло персон и половина плюс единично, или с две единични и разтегателен фотьойл. Баните също са по-малки. Реновиран е заедно с основния сектор.
Това ми каза в петък управителя като го разпитах за този сектор.
Никога не съм влизала в него, но тази година обещавам да го разгледам с фотоапарат в ръка  Laughing

За Ралица Супериор виж постовете на дългогодишния експерт Дикси:

Брей, как съм пропуснала тази тема, че и 44 страници са се навъртяли  Laughing
Мога да помогна само с информация за Ралица Супериор, защото няма да споменавам колко лета подред сме все там, но са над 5  Crazy
От две години се каня да резервирам за Калиакра и все неуспявам, или няма вече места или цените им са се вдигнали до небесата. За друг хотел не ми се сменя Супериора. По-скоро май е крайно време да сменим комплекса, но и с това не ми се рискува  Laughing
Това лято няма да правим ранна резервация, нещо, което не ми се нрави, но ми предстои връщане на работа през май месец и идея си нямам кога точно ще изляза в отпуск.

Нещата, които се пипат с ръце са плодовете (без дини и пъпеши)  и хляба (земелите),  другия който се реже с нож, е покрит с кърпа, т.е. държиш го за кърпата и си режеш филийки. Всичко друго си е с лъжици, вилици, черпаци, щипки....
А в ресторантите на свободна консумация, да не би никой да не пипа храната ни с ръце - от готвача и сервитьора докато пристигне на масата, кой знае колко е била опипвана?
Извадих снимки от ресторанта, не са много детайлни, но от къде да ми хрумне да го снимам с подробности  Laughing
Тази година ще взема да го наснимам по-обстойно, защото другата година пак ще има такива притеснения в темата Grinning
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Вижда се добре, как културно си щипем със щипчиците, нали?  Mr. Green
И как няма абсолютно никаква блъсканица за храната, както го описват.

Цитат на: Дикси в Пон., 30 Авг. 2010, 09:01

"Добро утро,
Вчера се върнахме от почивката в "Ралица Супериор". Късмет извадихме с времето, беше супер, да не кажа горещо, но там не се усеща толкова. Вчера вятъра беше много силен и беше облачно - идеално за пътуване.

За хотела - нямам забележки нито към обслужване, чистота, нито към храна. наши приятели, които бяха на 6-я етаж (последен) обаче имаха проблем с топлата вода. Явно в най-пиковото време не стигаше топла вода до техния етаж. След няколко оплаквания ги преместиха на 4-я.
За чистене, разбира се всеки ден, смяна на хавлии - през ден, чаршафи - един път за 7 нощувки. Това не се е променило от минали години.

Храната - разноообразна.
Скара, готвено, супи, таратор....месо - свинско, телешко, пиле, риба - имаше всеки ден, от бяла някаква, през скумрия до зарган.
Имаше скариди, калмари и други морски дарове, но не ги обичам аз тези неща и рибите, затова не мога да изкажа мнение.
Имаше разнообразие от сирена и кашакавали - на два пъти синьо сирене, ементал, гауда, топено сирене ( на тригълничетата), пушено сирене - всеки ден на закуска и на вечеря.
Колбаси - малотрайни някакви, свинско филе - всеки ден, едната вечер имаше суджук, пастърма и филе "Елена".
Закуската - палачинки, пържени филиики, кроасани с шоколад, с конфитюр, яйца на очи, бъркани яйца, бекон...и т.н.

Навалицата не съм я усетила, макар хотела да беше пълен. Много румънски и немски туристи.
На плажа обаче си е народ. За пръв път виждам този плаж да се пука по шевовете. Ползвахме чадъри на втора и трета линия.
Следобяд бяхме на басейните в комплекса.

Забелязах икономии обаче, предимно в осветеноста на комплекса. Минали години светеше всеки сантиметър, басейни, фонтана...сега светеше колкото да виждаш нормално, басейните вечер бяха тъмни. Голфа си беше осветен.

Анимацията си беше на ниво, страхотни представления изнасяха вечер в анимационната зала.
В общи линии това е - супер доволни сме, но аз и не съм очаквала нещо по-различно, все пак е изпитан хотела от нас с годините  Very Happy

Качих малко снимки, има такива и на ресторанта, ако на някой му се гледа - http://diksi.multiply.com/photos/album/87/87 "

Дано да сме ти полезни.   Peace   Hug

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 13:29 от Лариса

# 458
Един малко страничен въпрос - някой да е се е възползвал от услугите на дайвинг центъра в "Лагуна бийч" или ако има друг в Албена?
Интересуват ме цени и каквито и да са впечатления от изживяването? Интернет страницата им предлага много оскъдна инфо..

Благодаря предварително!

# 459
Миналата година в "Нона" отидохме към 13:50-14:00ч, предложиха да ни сложат гривните и да се възползваме от обяда, който е до 14:30ч, докато ни обработят документите и настанят в стаята. Ние обаче вече бяхме обядвали и си изчакахме около 20 мин в лоби-бара. Стори ми се нормално чакането, може би сме извадили късмет, нямаше кой знае каква навалица.  Peace

# 460
  • В светлината на слънцето
Ние никога не сме имали проблем с изчакване за настаняване. Пристигали сме и преди 14 часа, и към 16 часа - зависи от това дали сме тръгнали директно от София за Албена или пък прекъсваме за ден-два във Варна и отиваме от Варна в Албена. Никога не са ни връщали, карали да чакаме или нещо друго. Не сме хващали и опашки от туристи. Може би е било въпрос и на късмет, знам ли? newsm78 Но е факт, че не сме имали проблеми.
А за обяда при заминаването - мисля, че си е включен в цената. Ние никога не оставаме за обяд, защото обикновено ни чака дълъг път и предпочитаме да тръгнем. Но не е имало проблем, след като се обадим да вземем нещо за хапване за децата за по пътя, за да не изтрещят внезапно, че са гладни.
Що се отнася до изискванията относно етаж, стая, изглед и т.н. - никога не сме имали какъвто и да е проблем. Винаги са ни изпълнявали много точно изискванията. Но както казах - говорим или директно с хотела (ако резервацията ни е направена директно с хотела), или с агенцията (ползваме само Бутик травел, когато нещата опрат до агенция). Ако пак сме в Орлов/Сенди това лято аз със сигурност ще искам и да сме в миналогодишната ни стая. Миналото лято като говорих казаха, че няма проблем да бъде удовлетворено и такова искане.

# 461
...
Някой може ли да ми помогне с инфо за Ралиците.
...

Ето отзиви и за Ралица***:

Хайде и от мен едно барзо вклю4ване. Днес нау4их 4е хотел Ком е бил отвотен на 12.06 т.е. един ден след на6ето пристигане и може би поради това нас ни преместиха(в Ралица***). Ина4е някой бе6е питал дали и 4ужденците ги местят по този  на4ин, ами да местят ги. На6ата резервация е направена през норвежки сайт и се води на името на мъжът ми, който не е българин, така 4е излиза 4е и 4ужденците ги местят  Grinning. Ние сме за първа година в Албена и ве4е се влюбихме в това място. Досега винаги бяхме в Слън4ев бряг, но сега осъзнавам 4е това е било голяма гре6ка. Тук е райят за децата и не на последно място за техните родители. За пръв път наистина 4увствам 4е съм на по4ивка.
Ей това е РАЛИЦА***!!!     bouquet Hug Peace

Цитат на: червенорозка в Вторник, 22 Юни 2010, 21:50

Цитат на: Peo в Вторник, 22 Юни 2010, 17:12
Ами, то 4овек да го хване страх да си напи6е впе4атленията. Винаги се намира някой после да критикува това което си написал. Ние сме ве4е 11 дни в Ралица. Виждам разликата, но сега вси4ко е пълно за разлика от на4алото на на6ата по4ивка. Въпреки вси4ко никой не е осталал гладен, а пък е голяма веселба. Децата са на върха на 6тастието. Анимацията е страхотна. Стаите са големи и се по4истват ежедневно. Единственото което мога да препоръ4ам на вси4ки който 6те по4иват в Албена е да си вземат някакви мазила против комарите, за6тото наистина има много. Да допълня само за нета. Нета в Ралица е безплатен и има навсякъде. Когато пристигнахме от рецепцичта ни казаха 4е има само в фойето, но нет има навсякъде. Най бърз е на терасата в ресторантът, но много 4есто говоря по Скайпа от градинката сре6ту хотелът.

Явно в Ралица*** е супер!    Hug     Не гледайте снимки от сайта   Naughty , четете отзиви!   Peace

Цитат:
"luba_rizova
Ентусиаст

Re: Ултра лято Албена 2009 - тема 2

« #330 Сряда, 15 Юли 2009, 11:48 »
Здравейте! Върнах се в събота след седмица в Албена, хотел Ралица - невероятно сме доволни. Храна - прекрасна и в изобилие, басейн - кристално чист, персонал - много мил и отзивчив, макар и обаче да не беше наясно с отговорите на някои от въпросите ни, анимация - много добра, плаж - перфектен. Страхотно задоволство и догодина живот и здраве - пак там, но може би в Ралица супериор.

« #331  Сряда, 15 Юли 2009, 11:58 »
Здравей, успокоявам те - връщам се от Ралица. Никакви забележки. Никакви. Храната - много, много качествена, вкусна, изобилна, разнообразна. Да, на барбекюто имаше винаги опашка от 2-3 човека, но това мисля, че не е чак такава болка за умиралка на фона на останалото много храна, а и в магазин за ядене да отидеш, пак чакаш 3 минути, никой не е умрял от бързане. Персонала - учтив и усмихнат, единствената забележка - не знаеха къде се провежда анимационната програма, явно нови момичета бяха. Алкохола, безалкохолните - качествени, безпроблемни, басейна - чист. Не знам каква претенция трябва да си, за да останеш недоволен от някой от тези хотели. Не се притеснявайте, отивайте смело или поне в парковата зона, до плажа не ми се понравиха много хотелите, но вътре не знам как е."

Цитат на: jul в Вторник, 09 Март 2010, 15:41
mamamari, ако трябва да ги степенувам - Ралица супериор, Вита парк и накрая Ралица. Супериора все пак е една звезда отгоре. Вита парк и Ралица се хранят в един ресторант (разделен с параван, храната е еднаква). Стаите на Ралица са доста по-тесни, освен това е доста по-шумно там, в който и блок да си. Особено ако имаш малко дете за следобеден сън - камериерките създават такава дандания...някак целият хотел ехти. Единственият плюс на Ралица пред Вита парк е, ако си с малки деца, че се оформя един затворен вътрешен двор с лоби бар - пускаш децата да тичат (няма къде да идат  Laughing) и си пиеш питието на спокойствие. А, и друго се сещам за "с" деца- Ралица има хубав детски клуб за всички. На Вита парк е само за немцойчетата (платен от германския оператор)- няма проблем да си седиш там с детето и да си играе, ама не можеш да го оставиш.   

Цитат на: Дикси в Вторник, 09 Март 2010, 15:53
Заниманията, не само детските, а и за възрастните, не зависят от хотела, в който си отседнал. (Ралица Супериор или Ралица***) Говоря за анимацията на открито.
В Супериора има анимационна зала и всяка вечер без понеделник имат представления на различна тематика и нещо като дискотека  Laughing Но и това също няма значение в кой от двата хотела си.
Супериор имат и закрит басейн. Водата в него е ужасно топла. Възползвахме се от него веднъж, когато времето ни скрои кофти номер.
За хигиената и обслужването аз не мога да сравня, защото сме били само в Супериора.

С две думи, може да си отседнете в Ралица, а да ползвате всичко без ресторанта, от Супериор  Laughing

Цитат на: jul в Вторник, 09 Март 2010, 15:56
На български си е анимацията и в трите хотела, освен това те са нещо като комплекс в комплекса и можеш да ходиш на басейните/анимацията на всеки един от тях  Peace Имах предвид детския клуб само в предния пост. Детският клуб на Ралица (мисля, че се ползва и от Супериора) е много добър. Забавляваха ги страхотно. Ако детето ти обича такъв тип занимания, може цял ден да откара там - рисуват, садят цветя, правят маски..... Пързалките са на басейна на Вита парк.

А за Супериора не е само яденето, ресторантът е по-хубав и стаите са по-хубави - все пак 4*. Обслужването е еднакво в трите.

Дикси, заедно сме писали Grinning  И в Ралица*** има вътрешен басейн.
Надявам се да са полезни за теб.  Peace  Hug

# 462
  • Sofia
И аз имам въпрос към хората с опит и молба за помощ.

Ден след като пристигнем момчето ми ще има РД /ако щете вярвайте, въобще не съобразих като направих резервацията ooooh!/.
Той не се зарадва на новината, че ще празнува на морето, въпреки, че винаги правим парти с деца на именния му ден есента, а не посред лято, когато няма никой в София.
Доста е кисел и унил и се чудя какво мога да организирам по-специално там, за да му направя РД-то специално. Атракциите на крайбрежната са ясни, но те така и така ще са в "програмата" вечер.

# 463
Как кисел бе??? Какво по- хубаво да почерпите компанията на ол инклузив  Mr. Green
Ние ще имаме именник и рожденник, двамата ще сервират и това е  Peace

Майтапа настрана, миналата година имаше рожденничка, явно бяха помолили да им заделят една торта и на вечерната анимация аниматорите и я връчиха специално, поздравиха я пред всички, запалиха свещи...то толкова се притесни момичето, ама беше много весело, да празнуваш сред толкова хора....Ако помолите, сигурна съм, че ще направят нещо интересно  Peace

# 464
  • В.Търново
Ние в Компас миналата година имахме вкл.закуска и обяд в дена на заминването ни.Така,че в деня на идването ни след като е настаняване след 14 ч няма обяд( рестораната работи до 14-14.30) , а има само вечеря, така стават дните за пълен пансион.Последния ден останахаме сутринта само на басейните и багажа беше подготвен и в  12ч го изнесе мъжа ми, а децата полудуваха в басейна и отидохмя наобядвахме се и тръгнахме.  Ние в първия ден пристигнахме чак към 16ч, сложиха ни гривините  веднага и ни настаниха на момента в стаите, които бяха чисти и подготвени.
[/color]
И аз това съветвам, да се отиде към 16ч., така няма чакащи, изнервени тълпи от хора. Първата година пристигнахме в курорта към 11ч. две семейства с малки деца, изчакахме си до 14ч., и реално настаняването стана към 14.30. Неприятно беше, топло, уморени от път, децата нервничат ooooh!. Тогава бяхме във Вита парк (ако изобщо има някакво значение).

Ние миналата година като пристигнахме в Добротица към 12ч и нещо веднага ни сложиха гривните,отидохме на обяд и през това време ни се почистваше стаята ,настанихме се към 13ч и нещо.Като си тръгвахме също обядвахме.Проблем с настаняването нямаше ,стана много бързо,нямаше други на рецепцията,когато пристигнахме.Ако идете към 16ч направо си е заминал деня.Нито обяд ще имате,защото вече ще е минал,докато се настаните и на плаж няма да може да идете,ако по принцип се възползвате още първия ден от слънчевите бани.Самото регистринране става бързо,така че и да има някое друго семейство няма да се забавите много.А и на рецепцията на Добротица имаше две обслужващи момичета. Peace

Общи условия

Активация на акаунт