Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 54 980
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Пътят до Калиакра си е съвсем приличен за нашите условия. Mr. GreenНе си спомням да сме се възмущавали,а относно продължителността не беше нещо особено.Ние първо объркахме пътя за Балчик,пък и там се мотахме и от Албена до Калиакра не мога да преценя за колко време се стига.
Ходихме и до Шабла да го видим,ама то всъщност няма нищо за гледане.

# 616
  • В.Търново
Да, и Аладжа манастир посетихме, как го забравих.

Корабчето мисля беше 35 лв на човек отиване и връщане, с включен вход за Ботаническата градина, ако си спомням правилно 2 часа и половина май е цялото пътешествие (или 3 и половина), за малката безплатно. Предложиха ни го пред Лагуните като че ли, някъде там

Роси, наистина ли "пеша" се стига до корабчето?? Все пак мисля с дрехи да се разхождаме из Балчик...

Инка, помниш ли за колко време стигнахте до Калиакра и добър ли е пътя?

Ами хората се качваха по бански и си вдигаха малките деца,за да не се омокрят,за това се отказах.Може би това корабче не е предлагало разходка до Балчик,а само в морето...
И 35лв. е бил билета???За Ботаническата градина мисля,че билета беше 10лв на чове,което значи за корабчето 25лв. на човек,много ми се виждат 35лв.,но може би защото разстоянието е по-дълго,знам ли...От форума миналата година май се коментираше,че цената за корабчето е била 10-15лв. на човек,но само за разходка на вътре в морето и обратно.

# 617
За цената съм 90 % сигурна, защото тогава ни се видя скъпичко.

Благодаря, Инка   bouquet

# 618
Последния път когато ходихме в Ботаническата градина, билета беше 20лв. на човек Peace

# 619
Да се включа и аз за разходките.
Най-често сме ходили до мидената ферма "Дълбока" край нос Калиакра, предполагам, че всички я знаете...Фактически много добре се комбинира посещение на нос Калиакра с обяд/вечеря в ресторантите "Дълбока". Спокойно може да ви запълни половин ден време или повече, зависи колко дълго ще се разхождате на нос Калиакра (ние оттам сме гледали делфини в морето) и колко дълго ще обядвате.  Simple Smile
shark, пътят е добър, около 30-40 минути се пътува до "Дълбока" (без спирания и отклонения). Ние сме се прибирали оттам по тъмно и пак за толкова време.
С корабче до Балчик не съм пътувала, дори не знаех, че има такова. Но мин. лято на друго място правихме разходка с лодка заедно с детето, около 1 час, та имам малък опит. Детето тогава беше на 2г. и 1-2 м. и издържа стоически, но на мен вълнението ми дойде в повече и с облекчение слязох от лодката. 2 часа и половина ми се струва прекалено много време за такава разходка, детето ще се отегчи, ако не друго.   
Ако ходите на такава разходка, преди това се убеди, че навътре в морето е спокойно и няма вълни да ви подхвърлят. Макар че тези лодки за разходки предлагат кофа за повръщане  Laughing.

Ходили сме се и до Тюленово, и до Шабла, да ви кажа честно, няма какво да се гледа там. В Крапец, обаче, плажът е уникален, онзи 6-километров плаж дето стига до Дуранкулак.Но ако се прави разходката в лошо време, не виждам смисъл да се ходи дотам, плажът не може да се използва, а и морето няма да бъде изумрудено зелено и красиво като на картичка както го видях аз.  Heart Eyes

# 620
В средата на юли корабчето тръгваше и пред Добротица. И съвсем на плитко идваше. Не помня цена, но не беше много.
До Ботаническата градина ходихме с колата, а после се разходихме и хапнахме в Балчик. Входът за българи беше общо 10 лв. за градината и двореца. Лично аз точно там не бих понесла ограничения във времето. 3 часа може и да не ми стигнат  Mr. Green
Делфинариумът го посетихме още на отиване. Оказа се, че не сме си преценили времето и в 10 без нещо бяхме във Варна. Имахме много време до настаняването в 2 ч., та изгледахме предиобедното представление. Ползвахме 50-те процента отстъпка. Но, дете на 2 може и да не се впечатли особено. Стори ми се запуснат в сравнение с това, което си спомням от моето детство.
До Калиакра и Мидената ферма не стигнахме, но тази година смятаме да наваксаме пропуска. Ботаническата градина задължително ще я повторя. Евентуално, ако остане време, ще отидем и до Аладжа манастир.

# 621
  • София
танита, zvet81, какво решихте, резервирахте ли?

танита, отговориха ли ти от КК "Албена" и ако да, какво?
[/quote
Здравейте момичета, да, аз резервирах, чакам си суйфта за да го изпратя на немците, пък ще видим...
Дано нямаме проблем.
Ако всичко е наред трябва да сме там от08-17,07, няма ли да се засечем с някого, на рожденни дни също много обичаме да ходим... Mr. Green

# 622
  • В светлината на слънцето
Ние миналото лято се разхождахме с корабче, но само около Албена, не и до Балчик. Изобщо не знаех, че съществува такава опция с Балчик. Thinking Иначе разходката около Албена е 5 лв на човек, като за човек броиха и малкият, който току-що беше навършил 3 г. Разходката продължи около 30 минути и бе много приятна, на никой не му стана лошо. Peace Корабчето идваше почти до брега. Но си газиш във водата, за да се качиш де. Става например, с някаква по-дълга тениска или къса рокля, които да вдигнеш до кръста, за да не се намокрят. Peace Честно казано аз лично не бих отишла до Балчик с корабче. В градината е приятно и може разходката да продължи повече от предвиденото. А и наоколо има разни малки кръчмета, където спокойно може да се хапне нещо рибно.

# 623
  • В.Търново
В средата на юли корабчето тръгваше и пред Добротица. И съвсем на плитко идваше. Не помня цена, но не беше много.
До Ботаническата градина ходихме с колата, а после се разходихме и хапнахме в Балчик. Входът за българи беше общо 10 лв. за градината и двореца. Лично аз точно там не бих понесла ограничения във времето. 3 часа може и да не ми стигнат  Mr. Green
Делфинариумът го посетихме още на отиване. Оказа се, че не сме си преценили времето и в 10 без нещо бяхме във Варна. Имахме много време до настаняването в 2 ч., та изгледахме предиобедното представление. Ползвахме 50-те процента отстъпка. Но, дете на 2 може и да не се впечатли особено. Стори ми се запуснат в сравнение с това, което си спомням от моето детство.
До Калиакра и Мидената ферма не стигнахме, но тази година смятаме да наваксаме пропуска. Ботаническата градина задължително ще я повторя. Евентуално, ако остане време, ще отидем и до Аладжа манастир.

А ние бяхме от 27 август.Корабчето не спираше пред Добротица.Дъното на морето беше много неравно и бързо ставаше дълбоко,но това е естественно за края на август при това подводно течение,характерно за края на сезона.Може би за това корабчето,където спираше стигаше на хората малко над кръстаИначе веднага бихме се качили.Ще разказвате тази година как е,ще чакам с интерес. Simple Smile

# 624
Да се запиша и аз сред верните фенове на Албена. Две години бяхме в х-л Елица, сега направих резервация за Боряна. Дано да ми потвърдят резервацията в понеделник, че като слушам по телевизията може и да свършат местата.
Относно екскурзиите, ходили сме и в Ботаническата, и във ферма Дълбока, и на Аладжа манастир. Може да се направи разходка и на север от Балчик, казва се Тузлата. Малки заливчета, има кални бани. Много спокойно и не е презастроено. Ходили сме и в Морската градина на Варна, както и на разходка в Балчик.

# 625
  • София
Да,за разходка става и до Камен бряг-гледката е страхотна!

# 626
  • София
Ех, как се настройвам ве4е Hug Айде, да идва това лято ве4е...

# 627
  • Plovdiv
Здравейте момичета,
да се присъединя към вас и аз това лято ще съм Албена. Моля Ви за мнение резервирах хотел Славуна. Мъжа ми много хареса Гергана, но се оказа, че няма места и от офиса ми предложиха Славуна и аз реших на място защото други като Лагуна Бийч също бяха пълни, а на всичкото отгоре още не съм му казала. Притеснявам се дали ще му хареса, моля да коментара Ви.

# 628
  • София
Е,Гергана си е 4 звезди,а Славуна 3,но не е фатално.Поне в Гергана ли ще се храните?Една част от Славуна се хранят в Гергана,а другите в Мура.За Гергана не правят резервации в БГ,а е продаден на чуждестранни туроператори,така че си извинена пред мъжа си Wink

# 629
  • Все на втория етаж
Последно билетчето до ботаническата колко пари е за възрастен и за малко дете? Всъщност няма ли сайт с обявени цени?
До нос Калиакра ходихме миналата година, когато бяхме на Златните, правиха някакви ремонти около и в Балчик и пътя беше ужасен, кал, дъжд, дупки, загубихме се даже ... Но пък в музея много ни хареса. Бяхме с малкия, нямаше още 2 години, но не му беше скучно.
Ходили сме и до Аладжа манастир, но мисля тази година пак да го посетим, че тогава Максим аспеше в колата и аз и малката разглеждахме много набързо, с две думи, нищо не видях.

Ние сме от 13. 06. до 19. 06. в хотел Добруджа на един фествивал заради малката. А после мисля да резервирам за иберостар и затова сега искам да попитам резервациите през Кит.бг цялата сума ли искат или 30 процента като начало?

Общи условия

Активация на акаунт