Лято в Албена 2011 (тема 2)

• 54 969
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • В светлината на слънцето
Е,Гергана си е 4 звезди,а Славуна 3,но не е фатално.Поне в Гергана ли ще се храните?Една част от Славуна се хранят в Гергана,а другите в Мура.За Гергана не правят резервации в БГ,а е продаден на чуждестранни туроператори,така че си извинена пред мъжа си Wink

Това за храненето в Славуна от кога е? Защото преди едно лято цялата Славуна си се хранеше в ресторанта, който хотела дели с Мура, а не с Гергана. С Гергана делят единствено басейна и анимацията.  Thinking И храната тогава беше гаднааааа. Sick

# 631
  • София
Не е вярно.Миналата година нашите приятели си бяха в Славуна и се хранеха в Гергана.Не знам обаче при кой са си правили резервацията,но може да попитам.Но и сега като правихме резервацията в офиса на Албена АД,пак питахме дали може така и жената не каза,че е невъзможно.Просто накрая не избрахме Славуна и затова повече не съм се интересувала.

# 632
Аааа, значи са го въвели миналото лято.  Peace Защото предните лета не се хранеха в Гергана, независимо от вида на резервацията. Предполагам, че са направили промяната, защото по-миналото лято (за което всъщност говоря, ама трябва внимателно да се чете преди да се каже: не е вярно Wink) имаше страхотна ентеровирусна епидемия, която тръгна именно от ресторанта на Славуна и Мура. Имаше големи скандали тогава именно заради храната. И ние бяхме тогава пострадали от храната, при това доста тежко - описвала съм го вече в предни теми. Добре е, че са направили такава промяна, защото Славуна е много хубав хотел и като база, и като обслужване, но слабото му място тогава беше именно храната. Говоря от личен опит, а не на базата "приятели на мои приятели, които са били там разказаха".  Peace

# 633
Ми то така хич не е честно - половината "Славуна" да яде свястна храна в "Гергана", а другите да ядат по-гадна. А предполагам плащат една и съща цена.

# 634
  • Plovdiv
Не съм мислила за това, че хотела няма ресторант и съответно не съм питала къде ще се храня.Като отида да плащам другите 70% от сумата ще попитам. А иначе резервация направих в офиса на Албена Ад.
Пропуснах да добавя за цена на стая ми взеха 106 лв на човек на ден. Силно се надявам да нямаме проблеми с ханата.

# 635
  • София
Ми то така хич не е честно - половината "Славуна" да яде свястна храна в "Гергана", а другите да ядат по-гадна. А предполагам плащат една и съща цена.
Мисля,че цената е различна,но не съм сигурна.Ние миналата година бяхме в Мура и със сигурност приятелите ни плащаха по-скъпо от нас,но то по принцип за Славуна е по-скъпо./не знам защо и двата хотела са тризвездни/.Според мен са на половина-половината в Мура се хранят,половината в Гергана,нали Славуна нямат ресторант.Не знам иначе тези ресторанти как ще поберат хората от два хотела!? Rolling EyesИ пак да повторя,че вече го писах не знам в тази или в предната тема-в Мура храната не беше гадна.Въпрос на правилен подбор Wink

# 636
  • Plovdiv
Благодаря Ви момичета за коментарите. Така или иначе съм дала 500 лв, парите няма кой да ми върне, каквото е такова, няма връщане назад. Като пристигна там на 25.7. ще разкажа подробности. Желая на всички едно незабравимо лято  Hug

# 637
Така - питах (има кого и то на високо ниво) и ми отговориха следното: Славуна има общ ресторант с Мура, никога не е ползвала ресторанта на Гергана. Миналото лято е имало инцидентни 2-3 дублирания на стаи в Гергана и са настанили туристите в Славуна, но само като преспиване, иначе всичко останало са ползвали на Гергана. Но това е по-скоро изключение. Изобщо не предвиждат да се ползва ресторанта на Гергана. Поне засега. Peace
А разликата в цената между Славуна и Мура е, защото Славуна е доста луксозно реновиран преди няколко години (2-3 мисля, но не съм сигурна точно за цифрата) с идеята да стане четиризвезден. Но не е успял да покрие някаква малка част от критериите и си е останал тризвезден. Нищо чудно тази малка част да е именно моментът с храната и липсата на собствен ресторант. За вътрешен басейн вече е отделна тема (такъв много малко хотели в Албена изобщо могат да имат по простата причина, че са старо строителство). Но така или иначе обзавеждането в Славуна е на много високо ниво - всъщност доста прилича като интериор на Калиакра, и явно оттам идва по-високата цена. Като обслужване е също на много високо ниво - чистенето е всеки ден в удобни часове за хората, а не когато спят следобед да речем, сменят се хавлии всеки ден, както и спално бельо. На нас дори камериерката ни беше оставила и резерни хавлии и спално бельо, заради повръщащите деца. Абе страхотна база и обслужване!  Peace Но храната, пак казвам, че говоря за лято 2009, а не за миналото беше кошмарна и имаше страхотни проблеми. И изобщо не е до това какво избираш. Единственото хубаво нещо тогава бяха свежите плодове. Всичко друго, включително и детският бюфет беше за кофата за боклук. От една салата готвеха основно ястие щом престои, после от основното правеха друго основно, и на финала - всичко останало отиваше за супа. Sick Предполагам, че след лято 2009 и скандалите покрай храната са взели нещата в ръце и са променили положението. Сигурно е така, щом миналото лято имаше доста доволни хора от храната на Славуна-Мура.

# 638
  • София
Съгласна съм с повечето написано,но те не бяха никак инцидентно дублирани и никога не са били с резервация за Гергана.Пък и сега като резервирахме пак питахме дали е възможен този вариант спане Славуна-хранене Гергана и никой не каза,че не съществува.Както и да е!Поне от цялата дискусия plami_a поне да пита за храненето и да не съжалява за Славуна.

# 639
Попитайте в страницата им във фейсбук, отговарят веднага.

# 640
Момичета, някой да има инфо и отзиви за х-л "Компас"?

# 641
  • София
Ние резервирахме за компас и тази година.Миналата бяхме там и останахме доволни.Малко е далеч от плажа, но моите момчета вече са големи и не беше проблем, а на връщане все се качваха на влакчето..повече за кеф де!  Grinning
Стаите бяха прилични, чистеше се всеки ден( поне ние не сме имали проблем).Храната беше разнообразна със средно качество.Басейна беше хубава и чист ( поне детския) с детска пързалка и разни там уредчета вътре.Има детска площадка за децата, много зеленина и тихичко.Нямаше шум от разни анимации и т.н. В самия хотел такава не видях, освен в късния следобед за децата покрай басейна , но то беше за кратко. Друго не се сещам, ако нещо те вълнува пиши.Аз мисля,че за тази цена, която е доста разумна на фона на високите цени на хотелите на плажа.Зависи какво търсиш и какви са приоритетите.Виждам,че сте е едно малко дете. Може би на плажа хотелите ще са ви по-добре, но и по-скъпи. Ние защото резервираме 2 свързани стаи и този вариант ни устройва идеално и от към цена и другите условия за почивка са ми изпълнени.

# 642
Хайде и аз да се изкажа за храненето в Гергана, Мура и Славуна-" мнение от лично впечатление". Ресторанта на Гергана си е само за Гергана, както е писала и lulumba. Обаче да кажа, че съм виждала гости от другите хотели, например вечер идват за детската дискотека, после остават и за вечерните анимации пред Гергана и си вземат храна от ресторанта, алкохол от бара....

# 643
Хайде и аз да се изкажа за храненето в Гергана, Мура и Славуна-" мнение от лично впечатление". Ресторанта на Гергана си е само за Гергана, както е писала и lulumba. Обаче да кажа, че съм виждала гости от другите хотели, например вечер идват за детската дискотека, после остават и за вечерните анимации пред Гергана и си вземат храна от ресторанта, алкохол от бара....
А имаш ли конкретни впечатления от качеството на храната в Мура и Славуна? Интерисувам се защото са ми опция за резервация тази година.  Simple Smile

# 644
А имаш ли конкретни впечатления от качеството на храната в Мура и Славуна? Интерисувам се защото са ми опция за резервация тази година.  Simple Smile
Нямам лични впечатления, почивала съм само в Гергана, но мои познати са били в Мура и бяха доволни. Иначе храната като продукти за цяла Албена е една, едни и същи бусове сутрин зареждат всички хотели. Остава въпроса за умението на готвачите. В Гергана от няколко години насам виждам все един и същ персонал, надявам се и тази година да са същите.

Общи условия

Активация на акаунт