Отговори
# 60
Аз мия шишетата с Бочко , но само преди стерилизатора. А за пране използам Тео бебе. СЕга като чета ще сменя препаратите, хич не се бях замисляла и не съм търсила алтернативи  newsm78

Фифи  welcome

# 61
  • Canada
fifi 777, добре дошла. Hug
Много ми е познато това с по-голямото дете, дето иска постоянно да гушка и целува бебето докато не трябва, защото е заразно. Добре, 4е утре е последния ден с антибиотик на баткото.

Сара пък пак е със запушен нос, даже покашля. newsm78 А в сряда й сложиха първите 2 ваксини и ми е притеснено още. Ще отидем на преглед днес, дано не е нищо сериозно. Praynig

# 62
Лелее, нас ни започнаха гостите..всеки ден, всеки ден...изморихме се  Grinning
Аз стерилизирам още шишенцата. Мия с Бочко и четка, че тази пластмаса иначе не се измива. Пера в момента с Персил Сензитив, а преди това със Сано Сенситив. Доволна съм и от двата, но оставам с Персил, че другия скъпичко ми идва. Тео бебе ми мирише на гадно и не ми вдъхва доверие и не бих прала с него.

fifi777, добре дошла!

И ние май сме със запушен нос, но не мога да разбера дали от сухия въздух или и ние сме хремави. И сега с тези почивни дни къде ще търся читав лекар да ни прегледа...ще звънна утре на педиатърката, че да видим. И в тази връзка да попитам мамите които са сигурни, че са с хрема сополките текат навън или са някъде вътре и се чува като хриптене и хъркане?

# 63
  • Морска приказка
Запис в новата темичка. Ние днес се звърнхаме от гостито и сега ще чета какво сте изписали докато ме нямаше.Мернак, че има болнички дечица, дано бързо са оправят.

# 64
  • София
Леле, с тея почивни дни и всичките аудиенции, които даваме, направо се побъркаме  Joy  hahaha
То не бяха наште, свекърите, сестра ми, сестрата на мъжа ми - пфуууу

Днес успяхме и на разходка да отидем - времето много приятно ме изненада!  Grinning
 Grinning Grinning Да се похваля, че Филип започна от два дена на посяга към играчките, които му показвам.
Е, факт, че изоставаме с обръщането от корем по гръб, ама си мисля, че ни е рано /или поне така ми изнася/ хихихихи
Ох, за шопинг не мога да си помисля, докато не сваля последните 5 кг. Но с това скапано време, задника ми зае формата на дивана  Joy вместо да се събира

За праховете съм съгласна с 7/8. Аз ползвам Сано Максима, ама доста от дрешките ги пера на ръка - в крайна сметка не ща да събирам 15 надрискани бодита. Затова си купувам и някакъв немски глицеринов сапун за чувствителна кожа и с него пера на ръка. Факт е, че ръцете ми станаха на пихтия, но вече ще слагам ръкавици...

Всички болни бебчовци и техните каки и батковци да е оправят бързо!!!  Hug  Hug  Hug

# 65
  • Пловдив
Най накрая и аз да седна пред компютъра, че днес се захванах да чистя, а после имахме и гости  Crazy

Аз още нямам аптечка за спешни случаи, но смятам да си взема някой неща и то ще наблегна на хомеопатичните  Peace

За праха- 7/8 е много права, но ако искате прах без всякакви химии си вземете сапунени ядки, натурален и екологичен продукт, също така може да ползвате и био прахове , но са доста по-скъпички . В ДМ май има прах за пране без фосфати и разните му там глупости, но забравих как се казва,беше от марките, които се произвеждат само за ДМ  newsm78 следващия път смятам да си взема от него, но в момента ползвам Персил Сенситив, също така когато пера слагам и малко оцет и хлебна сода, за дезинфекция и омекотяване на дрехите , а и против котлен камък (дрехите не миришат на оцет след това) и пускам поне още 2-3 пъти да се изплакнат дрехите   Peace

Нашата хрема май започна да поодминава  Praynig

fifi777 welcome

# 66
Питах за инхалатора, докторката каза да не бързам да купувам още, ако се случи да боледува често-тогава. А смисъла от инхалациите са когато има хриптене и секрети да се втечняват, ако е само хрема няма смисъл. Цените започват от 120 лв.

wondergirl надявам се не съм те обидила нещо, извинявай ако така е прозвучало  Peace

За Сано-имат много фосфати, но имайте предвид че фосфатите са по скоро вредни за околната среда, но аз понеже ползвам сушилня и след Саното остава пясък по филтъра, значи представям си как не може да го изплакне пералнята.

Гледам доста бебенца са с хрема, дано се оправят бързичко!

А днес говорих по телефона с момичето, с което бяхме в една стая в болницата, те също са болни, и бебчето, и майката, вируса протича при тях по същият начин. А другото момиче, което е от Бургас в момента са с бронхит, явно не са го хванали навреме и милата от едната болница в София, сега лежат в Бургас. Нашата кака от днес започнах да и давам и на нея лекарства, и тя започва с вируса. Ужас вече  doh

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 21:31 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 67
Ето едната тема за праховете, на мен поне ми е много интересна, ако някой има желание може да хвърли едно око http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=537490.new#new

# 68
Здравейте момичета Simple Smile

Днес май сме сравнително добре. Няма много сополки, не хрипти докато спинка и спи спокойно. От време на време се закашля като от храчки ама ще видим. Утре мисля да я заведа на неото от Шейново да я види.

Исках да питам каква е Т на бебетата ви обичайно, в дупето измерена??? На нея й дава между 37,5 и 38. Неото каза, че е нормално в дупето да е така, нали се свалят 5 десети и тогава дава реалната. Имам 3 дигитални термометъра и всички дават различно Sad Направо не знам на какво да вярвам. Сутринта пробвахме да я измерим с с живачен, че на тях вярвам най-много. Ама много тегаво... едвам я държа няколко минути с термометъра под мишничката. А под мишничката с дигиталния дава 36,5 примерно....

Аз пера от самото начало със Сано-то и не мисля да пробвам нищо друго, защото явно й понесе добре.

7/8, супер ценни съвети за препаратите даваш  Hug

Аз стерилизирам всичко постоянно и мисля да си го правя и занапред поне до 6 месеца. Мия с гореща вода веднага след ядене, да не се запича по стените на шишето, и след това стерилизирам. Също съм купила и много бибки и щом падне от устата върху одеалото или някъде другаде, давам нова, а тази в стерилизатора. Свикнах вече и не ми е проблем.

Благодаря за списъците с лекарства, момичета :0 На мен са ми от полза, че за бебе съвсем нямам идея какво трябва да имам, всичко ми е ново Simple Smile

Дано бързо оздравяват дечицата ни  Hug

# 69
Аз  от доста време ползвам рекс течен,а за Алекс Тео бебе,преди с каката ползвах израелския,но не ми се разтваряше добре.С Бочко и гореща вода измивам шишето за водата,никога до сега не съм стерилизирала и с какта така.Още преварявам вода,не че той пие Grinning,но когато се разхълца му предлагам.
Два дена голямо правене на сладки,рула,2 торти...каката   в неделя има РД,и сутринта ще идват дечица,а вечерта родителите,искаше ми се да е в детски клуб и после на ресторант,за да не слугувам,но няма как с малчо,все някой трябва да остане да го гледа,при нас във всеки ресторант се пуши и мирише на ядене.

# 70
=======Исках да питам каква е Т на бебетата ви обичайно, в дупето измерена??? На нея й дава между 37,5 и 38. Неото каза, че е нормално в дупето да е така, нали се свалят 5 десети и тогава дава реалната. Имам 3 дигитални термометъра и всички дават различно Sad Направо не знам на какво да вярвам.
Под мишничка нормалната Т за бебета е до 37, а в дупето до 37,5. 
И аз бях като теб с няколко термометъра и всеки различно показва. Затова не тормози бебка, а си измери своята с живачен, после пак своята с всички дигитални и виж кой е най-точен. Ползвай само него с малката. Ако все пак има отклонение си го сметни и го прибавяй/вади при всяко мерене. От моите немалко проби най-точен е зеления дигитален на Canpol, не дава отклонение от живачния. За ориентир струва м/у 12-14лв. Звуковия сигнал е след 1мин, т.е ако мериш под  мишница трябва да държиш и след писукането поне още 2-3мин.

# 71
Добро утро момичета,

мерси за списъчето с лекарства Hug. За всички е ясно, че не бива на толкова малко бебе да се самопредписват лекарства, но не е лошо да имаш представа за кое нещо какво може да се даде. А за хомеопатичнитете определено ще го поглеждам при всеки проблем... дано да е по-рядко.

Някой питаше за Пуфис... аз от 2 дни съм отново на тях и пак съм много доволна. Дори по-доволна от тези на Памперс. Не ми пропускат изобщо от никъде. Тези на Памперс бяха почнали да му пропускат като се наака и то много гадно... отзад и цялото боди ставаше оцапано, а понякога и горната дрешка се изцапваше. А и най-неприятното беше, че трудно се сваляха Simple Smile Засега с Пуфис не съм имала такъв инцидент. Единственото кофти е, че свикнах с миризмата на алое в памперс и сега тези миришат малко странно, като че ли на целулоза и е малко неприятно, но ще свикна Simple Smile

Аз не мога да усетя тези почивни дни като такива, защото съм си самичка с двете деца. Мъжът ми е на работа ,включително и днес, а пък майка ми е на екскурзия и си седя сама в къщи като през работни дни. Дори вчера пак не излязохме, че при нас духаше един лек ветрец, но беше доста студен... а с тия пъпки на баткото никъде не може да отидем Sad

Това с термометрите ми е много познато. Аз също купувах ли купувах най- различни и все даваше разлика и се обърквах. Тормозех баткото по половин час да му меря с различни термометри Т. тъй като не открих нормален дигитален накрая се спрях на тези стъклените, като живачните от едно време. Малко тегаво е, защото аз го държа поне 5-6 мин, но поне знам че е вярно. Ще видя да потърся на Канпол, щом и той мери вярно поне за бебето да е по- лесно ( и пак дано не се налага Simple Smile )

Аз също серилизирам, но честно казано незнам и аз защо. Май повече от мерак да си използвам стерилизатора. Слагам вътре едно шише от вода и бибата. Разбира се после бибата пада 100 пъти на дивана или на земята и се мие само с вода, но веднъж на ден минава и през серилизация. Мисля, че поне до лятото ще е така. После ще видя... но честно казано, който е на АМ ми се струва удачно да серилизира, защото от млякото шишетата трудно се мият. Но пак си е въпрос на избор Wink

За праховете и сапуните аз също все се чудя. Заставам в магазина и гледам тъпо към рафтовете и все немога да си избера. Последните години пера с Персил и Первол. Доволна съм от тях. Сега се подведох и последния път си купих промопакет от метро на Рекс( 2 по 2л) Много ми хареса аромата, но нещо не ми пере много добре. Сега слагам в промишлени количества, че да свърши по-бързо. За бебо пък от мерак купих Тео бебе, но и него ще сменя. Въпроса е, че и аз трудно събирам за бебешка пералня, защото не обичам да трупам дрехи цяла седмица и затова пера на ръка със сапун за пране. Но определено ще хвърля око на темата за праховете Simple Smile 

# 72
Здравейте,
благодаря за списъците полезни са:) дори и само да си сверим часовниците. Консултацията с лекар за толкова малки бебета е задължителна преди да дадем каквото и да е.

Аз стерилизирам с парен стерилизатор на Авент, не че има какво де:) Прах и веро използвам на Surcare, препоръчвам ги много са добри. Верото почиства перфектно.

Много ми е мъчно като чета за болни бебоци, бързо оздравяване на всички Hug

# 73
Здравейте, виждам че бая бебчета и по големи дечица са болнички,дано по скоро се оправят.
За праховете в началото започнах с ТЕО Бебе но нещо не ми допадна и реших да купя Прах за пране на бебешки дрешки и пелени SA8 baby N100779 http://amway.site11.com/?sa8%E2%84%A2,16 ,пускам и линка за да е по лесно с инфото. Доволна съм от него и да си призная,аз си търсех прах с не много силна миризма след изпирането е този му допадна дрешките не ухаят натрапчиво и не дразнят бебчо.
Сега може да почнете да ме хулите но имам следния въпрос: От кога мислите да започвате да давате сокчета и с какъв плод ще стартирате ,хич не са ми ясни тея неща.

# 74
Добро утро  Hug
Бебун спи в слинга, направо е увиснал на мен като маймунка. Вчера беше ужасно нервен, ейй пак плаче и нищо не помага. Издърпах сополите този път с Baby Vac и прахосмукачка. Друг път аз дърпам с уста, но сега дъх не ми остана, започнах да се давя. От прахосмукачката съм по-доволна.
После изкъпах, пъхнах го в слинга та заспа и мама си отдъхна  Crazy Ако трябва да го правя това упражнение на ръце - нямаше да имам сили.

После лудата калинка реши в 1:30ч през нощта да си прави чийз кейк. Беше ми за първи път - получи се прилично, другия път ще наблегна на повече Филаделфия и по-малко сметана. Голям съм фен на този десерт, но досега си го купувах готов от Билла. Да почерпя  Wink

Общи условия

Активация на акаунт