В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Vaudreuil Canada
Изма това ми е последната рецепта за козунак щото претървя някои изменения във времето

Козунак

1/2 ч.ч. прясно мляко
3 яйца (отделя се един жълтък за намазване отгоре)
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.л. сол
1 пак. ванилия
200 гр. разтопено масло
550 гр брашно
2 с.л. суха мая

Орехи и захар за украса

Млякото се стопля леееееко и в него се слага маята, яйцата (без жълтъка), ванилията, солта и захарта се объркват, към тях се добавя разтопеното масло, като накрая се смесват с млякото и маята. Всичко това се изсипва в кофата на машината за хляб върху него се изсипва брашното и се пуска на програма месене на тесто. Като приключи тази програма се пуска наново същата и след това още веднъж като последния цикъл се прекъсва след като спре да меси. Тестото се вади с мазни ръце оформя се пожелание и се оставя да втаса на капака на фурната във формата в която ще се пече. Намазва се с жълтъка  се наръсва със захар и се набождат орехи. Фурната по време на втасването седи пусната на 150 градуса. Пече се на 160 градуса с вентилатор около 40-50 минути.

На новите машини Блек ен Декер цикъла на месене е с 20 минути по-къс та аз си оставям тестото малко след края на програмата да втасва, но определено стария модел имаха по-хубава програма месене. Сега и на мен не ми втасва толкова добре козунака както със старите машини явно има значение изкушавам се да извадя за великден някоя от старите машини  newsm78 .... те изпускат вода и не стават за отложен старт ама за веднага ще свършат работа.

Пак да напомня че има рикол на орехи внимавайте какво слагате в козунаците.

# 631
Шемет, може ли да ме осиновиш ?!  Laughing
Ще слушкам и ще папкам newsm26

И мен, и мен! Simple Smile

# 632
  • Vaudreuil Canada
Шемет, може ли да ме осиновиш ?!  Laughing
Ще слушкам и ще папкам newsm26

И мен, и мен! Simple Smile

Става ...  Hug

# 633
Пак аз,че за да избързам със заявката за осиновяване и не бях прочела рецептата Simple Smile
Ама така няма да се разберем, тамън писах преди няколко дни,че първите два цикъла не се оставят докрай,а само последния и сега промяна Crazy, ще ме караш утре пак да пускам козунак, да видя кой вариант е по-добър. Недей така, ще ми развалиш линията Laughing Т.е. ако разбирам правилно, правиш два пълни цикъла с втасване в машината и прекъсваш само третия, като после втасването продължава на вратичката на фурната? Сега гледам,че и маслото го слагаш с другите продукти, а не като започне да меси? Защо така, какъв кусур му намери?

# 634
Шемет, благодаря Hug На мен програмата за тесто ми е 1,30мин. Значи работим на нея - 2 пълни цикъла и още един, който спираме след като омеси. Малко шантаво звучим - повтаряме едно и също нещо няколко пъти  Crazy Но... повторението е майка на знанието Mr. Green
Ще се пробва Peace И какво ще рече рикол на орехите( сори, ама не знам Embarassed)

# 635
  • Vaudreuil Canada
Камбанка маслото все съм го слагала така - явно е станало преплитане на рецепти в някой момент. Иначе да два пълни цикъла и един прекъснат накрая с довтасване на вратичката - преди със старата машина се връзваше на 7 часа тази цялата процедура. Ама си е важно да е топло като цяло в къщата за втасването на козунака ако не втаса за 40-50 минути оставете го още малко понякога просто иска повече време.
И между другото няма да се притеснявам точно за твоята линия тя е оформена вече  smile3534 smile3534

Изма преди няколко дни (тази седмица със сигурност - понеделник или вторник) пуснах линк че изтеглят от търговската мрежа орехи на фирма амира, продавали са ги и в насипно и в пакетирано състояние ... ако искаш погледни линка в постовете ми от началото на седмицата за повече информация.

# 636
Благодаря Ви много за бързите отговори. Страхотни козуначени кифлички си направила Шемет невероятно и апетитно изглеждат  Simple Smile

# 637
Добро утро, момичета!  Simple Smile

На всички Цветенца желая здраве и ведро пролетно настроение!  
Честит Празник!
bouquet

Ескориал, разкошни сте на снимката!  Hug

Ние днес пътуваме и живот и здраве ще гледам да се включа от БГ с впечатления.
Не съм била там от както сме пристигнали, т.е. почти 4 г.. Та доста се вълнувам!  Heart Eyes

val_to, Добре дошла!  Simple Smile

# 638
  • Лавал-Пловдив
Честит празник на всички с име на цвете. ( само дето не се сещам за никой ама карай )
Днес мислим да отскочим до църквата да си вземем върба.
За Великден съм организирала поредното активите на зелено, само да е хубаво времето, че... #2gunfire Ако не вали сме тук:
http://www.chutes-ste-ursule.com/PagesFr/accueil.htm
Костко ме ядосаха, че си забравих картата и отказаха да ми напълнят газовата бутилка. Мъжът ми вика - що не им иска едно листче и да напишеш на него Костко уолсейл и отдолу да се нарисуваш и да им кажеш: Заповядайте, картата ми.
Представям си какви физиономии щяха да направят. Иначе подкрепям Татик мам, че не са кой знае какво като цени, някои казват, че месото им било много добро, особено пилешкото, ами какво - да не е от девствени кокошки ooooh! Мразя някой да ме задължава като си отивам с парите да имам карта. По същата причина не стъпих в Метро България, докато не си махнаха минимума от 50 лв.

# 639
Честит празник на всички именници!

Вери - специално и на нашите дръвчета  newsm51 newsm47
И на Флоранс на Пчеличка! И на Диди на Галчето!

# 640
Честит Празник и от мен на всички с имена на цветя и изобщо всички празнуващи!

Jennie, сигурно е голямо вълнението да се прибираш за първи път? Стискам палци да мине леко полета и ще чакаме да споделиш впечатления от България.

Кака Дора, ти все си по активитета, нямаш спирка Simple Smile Като нищо бихме дошли, но тогава изпращаме дядото. Пожелавам ви хубаво време.

# 641
  • Лавал-Пловдив
Искрено се надявам на хубаво време, че ми писна все у нас.

Аз още разсъждавам за Костко - въобще нямам нужда от тях, при условие, че на ПЕШЕХОДНО разстояние от нас имам: Макси, Супер Ц, Сами фрут, Ким Фат, Метро, ИЖА, Мейранд, Уолмарт и Бонанза.  Crossing Arms Whistling Thinking Naughty

Лек полет на заминаващите  Sunglasses
Маневрата и аз чакам да драснеш 1 ред, че те мисля.

# 642
особено пилешкото, ами какво - да не е от девствени кокошки ooooh!

hahaha  hahaha  hahaha Браво, разсмя ме сутринта Mr. Green
Мъжът ми всеки път се ядосва като му искат да си покаже картата на входа Close И защо е това, при положение, че не можеш да платиш на касата без нея newsm78

Джени, лек път! Да си прекарате добре Hug

# 643
Честита Цветница!
Честит имен ден на всички прекрасни имена на цветя!

# 644
Честит празник на всички именници!

Вери - специално и на нашите дръвчета  newsm51 newsm47
И на Флоранс на Пчеличка! И на Диди на Галчето!
Благодаря ти!  Hug
Много го обичам този празник Цветница. Simple Smile

Честито на всички празнуващи!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт