В тази тема са събрани 46 канадски мами!

• 28 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Сега се връщам от пазар - МРАЗЯ КОСТКО #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Що тъй, како Дора newsm78 Аз нямам оплаквания оттам Naughty Най-обичам да ходя там гладна - докато обиколя магазина и съм се наяла Mr. Green

# 616
И аз съм доволна от тях, само не си харесвам накря сметката, че пазаруването там мноооого увлича  Laughing

val_to - добре дошла!

Искам да питам някой знае ли утре дали ще има служба в българската църква и ако да, от колко часа ще е? Май Маневрата беше писала, че не пропускали, но сега никаква я няма да ми каже. Маневратаааааааа дай поне инфо за тебе и за бебето!

# 617
дриминг, опитай се да се разсееш, с разходка или хубава книга.. в тези ранни седмици е много вероятно да е станала грешка при измерванията, стискам палци всичко да е наред Peace

и аз хич не съм доволна от вистапринт, но и всички подобни сайтове като овърнайт принтс и т.н не само че са мошенници но и качеството им е ужасно, и въпреки че ти дават всичко безплатно уж, ти излиза по скъпо заради двайсе долара+ шипинг който най подло ти бумват чак накрая като си минал през стоте им стъпки.. Twisted Evil

val_to, добре дошла при нас и честита бременност!
аз с първите две използвах Виши и нямах никакви проблеми.. със номер две ми се появиха няколко много малки малко след като родих.. бях спряла да се мажа и това беше голяма грешка.. сега с малкия използвах някакво много приятно кремче от хелт стора, в метална кутия от типа на нивеите едно време и е светло синио и жълто отгоре.. бели бътър или нещо подобно се казва.. много ми хареса но пък накрая леко се понацепих.. ама и корема ми беше огромен де така че дали е от крема или просто вече нямаше накъде не знам;)))
много хора препоръчват какауво масло но аз много не можех да му понасям миризмата..

Костко ми е един от любимите магазини, само ако можех да се придържам да купувам само каквото ми трябва щеше да е супер, кутийте със шоколадови бонбони са потресаващо неустоими за мен затова обикновенно пращам мъжа ми да пазарува там;))) той пък залита по други работи и така.. спасение няма.. и все пак плодовете там са пресни и винаги доста по евтини отколкото в другите магазини, а и продават разфасован нар което другаде не съм го виждала а децата са просто луди по него!

# 618
  • Монреал
Ние не пазарим в костко - щото там отидеш за 1 нещо и си излязъл с 20  Naughty  Laughing Пък и цените им не са толкова чак по-добри отколкото, ако взимаш нещата на промоция в обикновените магазини.

За мазането - аз ползвах бебешко олио, обаче ефект при мен нямаше - нацепих се ужасно още при първата бременност. То си зависи много и от кожата на човек.

# 619
  • Vaudreuil Canada
И аз много се нацепих нищо че старателно се мазах ... то голяма работа че се мазах като на сутринта всичко си седеше на кожата  ми - тя моята не попива та сутрин изтривах измивах и все едно не съм се мазала.

Маневрата вземи драсни един ред че се притесняваме за теб ....

Костко си го уважавам особено с паричките дето ги връща цените стават много прилични.

# 620
С първата бременност се мажех с един български крем против стрии на Рубела, нямам стрии.
Сега също до момента нямам стрии, мажа се с масло от карите (shea butter), ще видим обаче как ще е след раждането. Моето мнение е,че наситина си е до кожа и може би хормонален баланс (което е относително понятие по време на бременност Simple Smile)

Ние от скоро имаме карти за Костко и сме ходили само веднъж, но верно,че много увлича, а дори не минахме през щандовете, различни то хранителните Rolling Eyes
Кака Дора, кажи теб какво те ядосаха?

Да се оплача - правих козунак, но не пожела изобщо да се надуе, но сигурно маята ми е била стара, днес купих нова и пак ще пробвам. Хапнахме си го,де, на вкус си е чудесен, просто не толкова пухкав. Някой друг пробва ли, как ви станаха козунаците?

# 621
  • Vaudreuil Canada
Камбанка това ще е темата следващите 2 седмици .... аз точно метнах една тава с козуначени кифлички с локум във фурната Simple Smile Пробвай да сложиш по-малко брашно - да остане по-меко тестото.

# 622
Привет!
Да се отчета и аз, че днес бяхме на д-р и ни боцнаха малките крачета. Докато се завъртя и то станало 2 месеца вече. Но момата така папка (пу-пу да не са уруки) и сме наддали цяло кило, за месец, а последният месец е дръпнала с 6см. Според доктора щяла да бъде висока и слаба  Flutter

Шемет,
за пореден път благодарско за мързеливките. Откакто пробвах първият път така постоянно ги правя и все немога да се наям.  Hug

Аз ще правя козунак другата седмица (да видя дали дечуролигата ще кооперират събота и да са мирни и кротки - как само се самозаблуждавам  Mr. Green)

# 623
Мерси, Шемет, за идеята, и аз си го помислих, но не беше твърдо тестото newsm78, нали по рецепта е 550 - 570гр, аз уж смятах и сметнах,че това количеството е равно на 20оз (меря го с чашата за хлебопекарната, а тя няма грамове).
Освен да е било много, но пък преди така съм го правила и си ставаше много добре...
Кажи за кифличките - тестото същото ли е или има особеност? А пресния локум от къде го взимаш?

# 624
  • Vaudreuil Canada
Камбанка различните марки брашно поемат различно количество течност - обикновено оставям малко количество от брашното и гледам как е тестото ако ми се стори много рядко го досипвам то си се дообърква постепенно. Козунак съм правила по една и съща рецепта с 500 и със 700 грама брашно според марката на брашното - големи разлики са.
А кифличките са със същото тесто само дето го разделих на 14 топки раздърпах с пръсти напълних с локум после завих на рулца и тях навих на охлювчета. Локума е от бълк барн - отворили са нов магазин много близо до нас и аз съм във възторг (меко казано) - от там си взех и много едра захар като морска сол е та кифличките ще са с такава захар отгоре, че другата направо се стопява и не се усеща после.

# 625
И аз правих днес козунак. Сложих само стафиди, според мен иска още захар, но мъж ми и така го пресполови.

# 626
  • Vaudreuil Canada
Първите кифлички за сезона ...

Следващите ще са с мармалад  Blush и после ще се търкаляме  hahaha

# 627
Шемет, може ли да ме осиновиш ?!  Laughing
Ще слушкам и ще папкам newsm26

# 628
  • Vaudreuil Canada
Шемет, може ли да ме осиновиш ?!  Laughing
Ще слушкам и ще папкам newsm26

Готово  Hug

# 629
Бравос shemet_neveroiaten Peace Тестото в машина ли го меси newsm78 Дай рецептата, ако не те мързи да пишеш Grinning
Аз със срам ще си призная, че правих кифли за миналия Великден и цяла година се каня да направя пак, и докато се наканя - то пак дошъл Великден Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт