Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 612
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
ev:), след като родих първото дете се сдобих със студова алергия. До тогава не само че нямах никакви алергии, но и дори не съм подозирала, че имало подобна алергия  Shocked До ден днешен си я влача.
dimanili, аз бих наблегнала на английския, въпреки натовареността на детето, ако сериозно сте се замислили за емиграция. Познаването на езика ще му помогне по-бързо да се адаприра и да намери приятелчета  Peace А през гугъл можеш да намериш магазини за пиана или да погледнеш втора ръка в ибей. Аз нищо не разбирам, само примерно ти пускам един сайт с цени.

В какво точно се изразява тази студова алергия?
Аз бях развила такава преди около 12 години вече. За няколко месеца минах през поне 5 различни доктора в няколко града и всички упорито ме лекуваха от краста, с което правеха положението още по-лошо.  Tired Най-накрая една дерматоложка във Велико Тръново каза, че е студова алергия. Спомням си, че ми беше направила някаква хранителна диета (!) и за 5 - 6 години отшумя от самосебе си.
Аве, най-силните симптоми при мен бяха сърбежа на кожата по цялото тяло, най-вече на ръцете и доста болезнени, както и силно изсушаване на кожата. Обикновено започваше в началото на септември, октомври и продължаваше няколко месеца до февруари, март.

# 301
nana_cool това, което си написала като симптоми за алергията към студа на 100% се препокрива с това, което моят съпруг имаше преди няколко месеца. Тук GP-то на 2 пъти му каза, че е краста (а то нямаше нищо общо с краста) и му даде мазила за краста, но те нищо не промениха и в последствие друг лекар му каза, че е реакция към антибиотици, които той тогава пиеше заради проблеми със зъбите, но накрая всичко си мина от само себе си. До сега не бях чувала за такъв вид алергия към студа, понеже моя приятелка е с такава диагноза от доста години и когато е студено й се подуват (много) и й посиняват ръцете, и знам, че й е много болезнен целия процес и почти всяка зима я приемат в болница докато й мине.
Интересно ....  newsm12

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 08:59 от ev:)

# 302
Добро утро  Hug

Почерпка от мен, днес имаме годишнина от сватбата  Heart Eyes и аз имам полурожден ден  Crazy

Аз посетих Бупа джи пи, говорихме за проблема, прати ме на специалист, чакам да ми се обадят от болницата за удобен за мен час. Надявам се до 3-4 дни да се случи  Praynig Доволна съм като цяло, ужасно, дори прекалено любезни  Mr. Green Аз след NHS-ското джи пи бях много скептична..Но за щастие частното си е частно  Peace

Малкият градински възпитаник ми се завлачи болен  Tired Така се надявах тук да не боледува, но не било! Кекав си ми е явно  Tired Една влажна кашлица, 37.3-4, отпаднал, лежи и не яде  Tired За сега го лекувам сама, но ако се наложи пак на Бупа ще звъня..

Хубав ден   bouquet

# 303
feta Simple Smile честита годишнина и чести полурожден ден Simple Smile   jumpuu
и дано малчо се оправп бързо Simple Smile

# 304
Фета, честита ви годишнина и бързо оздравяване!  Hug

ev:), разрових се в гугъл и ето една статия, която може да ти е от помощ. При мен първата година положението беше изключително зле. Образуваха ми се циреи по тялото, най вече ръцете и краката все още имам белези, кожата на ръцете ми беше толкова суха, че беше като на 100-годишна баба насила надяната на мен. От всички мазила с които се мажех за краста в крайна сметка получих и една огромна екзема...абе много кофти беше. Въобще този период ми е много неприятен да си го припомня. Чувствах се все едно, че живея на градското сметище, а всъщност иварявах и гладех дрехите си по 3 пъти на ден и вземах душ по няколко пъти, защото само това ме облекчаваше. Добре, че следващите няколко години ги изкарах само със сърбежи.  Crazy

# 305
  • Нотингам/Пловдив
feta честита годишнина

# 306
Фета,честита годишнина Simple Smile
Студовата алергия е наистина неприятен проблем. Основното при нея е предпазването т.е. да не се излагат откритите части на тялото на ниски температури, вятър и т.н., да се избягва рязка смяна на температурата . Препоръчва се спиране или намаляване на цигарите при пушачи (никотинът води до свиване на съдовете, което допълнително намалява количеството на кръвта към периферията-ръце, крака и т.н.). Лекарставата обикновено са съдоразширяващи  плюс антиалергични (включително и кортикостероиди ако се наложи).
Всички болни да се оправят Simple Smile идва пролет все пак Simple Smile

# 307
dimanili Simple Smile, пиша понеже видях, че мислиш, че са закрили програмата за висококвалифицирани работници, а пък може да е полезно и за други кандидат емигранти Simple Smile закрили са програмата, но не и за българи и румънци това е линк от сайта на хоум офиса с подробности  HSMP няма да се впускам в подробности разбирам, че си добре с английския.. Смятам, че мъжа ти отговаря на изискванията(диплома има, предполагам има добра заплата в БГ) и ще събере необходимият брой точки, а можете да кандидатствате заедно и ти да получиш синята карта като дипендънт, всичко това може да се свърши от БГ, отнема 3-4 месеца да разгледат документите и да дадат отговор...Според мен това би било плюс, когато си търси работа, защото ще има право да работи и бъдещия работодател няма да се занимава да подава документи за него, а пък ти в даден момент когато вече си свободна да работиш също ще имаш документ. Можеш да прочетеш доста полезна информация за програмата тук Най-искрено ви желая успех, подкрепям с две ръце начинието ви  Hug

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 20:20 от Zò

# 308
Четох в бг-хелпа , и тъсих инфо но и тук да питам: Прослувутата синя карта, която получава дипендънта има ли някакъв срок? Или е безсрочна до тогава , докато другия си упражнява съюзното право? Тия 12 месеца не са от момента на издаване на крата, а от момента на започване на легален емплоймънт?

Момичета, търся клинър/хаускиипър в Оксфорд. Ако някой се интересува нека ми пише, или ако имате позната, която можете да препоръчате, моля пишете ми.

Благодаря

# 309
  • Bristol
В какво точно се изразява тази студова алергия?
При ниска температура в съчетание с вятър ми излиза обрив по кожата, големи подутини, все едно някакви големи насекоми са ме нахапали и сърби  Rolling Eyes Докато свържа от какво ми се появява този обрив със студа, веднъж така ми се беше подул единият клепач, че почти ми затвори окото  Confused В момента, в който вляза на топло, до 30 мин отминава подуването. При ръцете обаче остава едно странно усещане и цяла седмица може да останат по-нечувствителни пръстите. Качулки, ръкавици, шалове ме спасяват. На ските карам с черна термо нинджа маска.
feta, честито, колко години, ако не е тайна  Laughing Не се коси за настинките и вирусите, малките деца боледуват по-често. Колкото по-големи стават, толкова повече се засилва имунитета им. Докато не остареем един ден и тогава в обратна посока  Crazy

# 310
[
feta, честито, колко години, ако не е тайна  Laughing Не се коси за настинките и вирусите, малките деца боледуват по-често. Колкото по-големи стават, толкова повече се засилва имунитета им. Докато не остареем един ден и тогава в обратна посока  Crazy

4 години  Crazy сериозно не ги усетих кога минаха.....Иначе за болестите на младежа, много истерична съм станала, непоносима просто. Миналият Април му оперирахме 3-тата сливица, беше на 2 години и 9 месеца, кошмарно преживяване за мен  Confused И от тогава съм луда на тема температури, кашлици, антибиотици  Confused А не бях такъв човек... Rolling Eyes

# 311
Привет.

Много ни е бабешка темата, дами, само болести бистрим..
Да вземе да извадите роклите и сандалите, при нас вече ходят по презрамки...
Утре вземаме заплати, аланглето пък в събота ще марширува в Лондон
и аз ще се отдам на разточителстване..

Изпуших от работа тази седмица, да му се невиди и края на финансовата година..
Отделно, че другата седмица пътувам за БГ и трябва да свърша всичко предсрочно..
Не съм си ходила от една година и чакам с нетърпение. Времето обещава да е хубаво..
Как го чакам този април с многото почивни дни, ееехххх...

Не мога да не споделя скорошното си откритие за разтоварване във форума...
Продавалника...Та-да!!! Уникална сбирщина от боклуци. Описанията и ценита са  ooooh!
"Обувани веднъж, от чужбина са"-ми е днешния фаворит.

Още веднъж, много благодаря на всички, които споделиха празника ми.

Почти петък е. Ихаааа

# 312
  • Лондон/Пловдив
Честита годишнина ФЕта още много по толкова   bouquet И на Алекс му извадиха трета сливица на 2.9г ,но мина леко цялата операция от тогава като че ли по малко се разболява  Praynig. Дано се разминете само леко с този вирус .
Аз имам един въпрос със синя карта съм и работя на договор като емплой (да ми е честито ) след 12 месеца какво следва  newsm78 защото моята синя карта е присъединяваща .

# 313
  • Лондон
Айде, за да не е толкова 'бабешка темата' да се похваля с един малък човек. Казва се Dylan (не съм сигурна на бълграски дали ще е Дилан или Дилън, но май Дилан се пише) 4.150kg, 58.5cm. Роди се на 22.03.2011 в 16.55.

Родих изключително леко и всичко беше по 'мед и масло' за разлика от първия път. Падна ми 'тапата' в 7 и нещо сутринта, и болките започнаха. Изкъпах се, оправих се, качихме се с майка ми и с малката в едно такси (мъжът ми беше тръгнал на работа), и 9 бях в болницата със 7 сантиметра разкритие. Поисках си епидурална. Сложиха ми я в 9.30 и нататък беше просто песен. Човекът улучи точната доза! Усещах всичко, движех си краката и т.н., но НИКАКВА болка. Следобеда си поспах дори. Когато ме пипаха беше дори приятно (сериозно!). Единственият 'зор' беше докато изкарат главичката и раменцата, но дори и тогава не усещах болка. Родих дете 4.15 кила без епизиотомия (само с 2 малки разкъсвания). През цялото раждане не видях лекар. Само една акушерка, една студентка и анестезиолога. Всички бяха изключително мили и нежни. Семейството ми беше там през цялото време и само по време на активното раждане излязоха. Малката донесе цветя и много се радва на бебето. Сложиха детето на гърда. Засука без проблем. Спа цяла нощ след това. На другия ден (вчера) ни прегледаха и ни изписаха. Изживяването надмина и най-смелите ми очаквания и беше изключително приятно. Пожелавам на всички неродили още такова! Ами това е. Лека нощ и хубав уикенд ви пожелавам Wink Дано времето продължава да е толкова хубаво!

# 314
  • Лондон/Пловдив
Eya ЧЕСТИТО ти бебче да е живо и здраво и много да ви радва   bouquet
Ти ми даваш кураж с този пост за раждането ,че съм се навила вече за второ пожелавам на всички такова раждане  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт