Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 639
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
добър вечер от мен Simple Smile
искам да питам пак нещо с медицинска наклонност ... като се зареди една серия с ходения по лекари Sad сякаш си наваксвам за това, че цял живот почти не ми се е налагало да ходя. Имам обрив по ръцете, за който GP-то ми даде антибиотик Flucloxacillin и  Fucidin крем за мазане. На 2рия ден почнах да повръщам в момента, в който глътна таблетката (пише, че един от страничните ефекти може да е раздразнен корем Grinning както винаги съм 1 на 100 възможни) и ги спрях, обрива пък (който ми е от лакътя нагоре) се разпростря по целите ръце (забавно, но това го дават като страничен ефект при 1 на 100 или 1 на 1000). Днес пък сутринта като си взех и таблетката обикновени Centrum мултивитамини и ми се повдигна и нея повърнах. До сега не ми се е случвало подобно нещо и не знам какво да си мисля. Извинявам се ако прозвучи глупаво, но може ли да има някаква връзка (единственото общо, което намерих по упътванията на 2те е магнезиево съдържание).
Ако продължи така, ще се върна при лекаря, но ми се иска да избегна това.
Благодаря и лека вечер Simple Smile

# 286
искам да питам пак нещо с медицинска наклонност ... като се зареди една серия с ходения по лекари Sad сякаш си наваксвам за това, че цял живот почти не ми се е налагало да ходя. Имам обрив по ръцете, за който GP-то ми даде антибиотик Flucloxacillin и  Fucidin крем за мазане. На 2рия ден почнах да повръщам в момента, в който глътна таблетката (пише, че един от страничните ефекти може да е раздразнен корем Grinning както винаги съм 1 на 100 възможни) и ги спрях, обрива пък (който ми е от лакътя нагоре) се разпростря по целите ръце (забавно, но това го дават като страничен ефект при 1 на 100 или 1 на 1000). Днес пък сутринта като си взех и таблетката обикновени Centrum мултивитамини и ми се повдигна и нея повърнах. До сега не ми се е случвало подобно нещо и не знам какво да си мисля. Извинявам се ако прозвучи глупаво, но може ли да има някаква връзка (единственото общо, което намерих по упътванията на 2те е магнезиево съдържание).
Shocked нали ви казах за инфекцията на ухото ,днес ми предписаха и на мен  Fucidin крем за мазане  Shocked (то това май се предписва масово като парацетамола ) два пъти съм си сложила от този крем и аз също имам странична реакция -сърбеж  Confused
Аз още утре  отивам , ще ходя да ми сменят крема с друг  Peace
ev:) аз ако бях на твое място щях да отида  при лекаря не мисля че е добре да чакаш ,а дали има връзка можем само да гадаем .... Rolling Eyes Успех  Hug
Лека вечер   bouquet

# 287
  • Манчестър

тест за бременност направи ли?

# 288
еva_82  реших и аз да отида до клиниката днес да видим какво ще ми кажат.

Ave помислих си и аз, но просто в този случай няма начин да е това. Не пречи да пробвам де, но сама знам, че няма смисъл.

Благодаря ви и на 2те Simple Smile лек и хубав ден за сега Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 289
dimanili начините да работиш според мен легално са няколко ,като негова жена  (ако той работи легално)..............

тя не може да кандидатства за синя карта ..мъжа и ще бъде с уърк пермит и на нея и трябва accession work card( т.е. тя сама трябва да си намери работодател)......

Подкрепям Ave. От личен опит съм запозната с цалото законодателство около такъв случай. Съпругът първо е с work permit и след 12 месеца може да кандидатства за синя карта, а съпругата като депендант към него. През тези 12 месеца или регистрираш фирма - селф или ЛТД или първо си намираш договор и с договора и уърк пермита на съпруга кандидатстваш за синя карта (което е малко възможен вариант). Така че ако нямаш какво да предложиш, за да си регистрираш фирма, просто чакаш да минат тези 12 месеца.

И просто за информация - за пиано тук ние плащаме (не в Лондон) £9.00 за 15 минути урок. Всеки учебник от 20-30 странички струва поне £10.

# 290
dimanili начините да работиш според мен легално са няколко ,като негова жена  (ако той работи легално)..............

тя не може да кандидатства за синя карта ..мъжа и ще бъде с уърк пермит и на нея и трябва accession work card( т.е. тя сама трябва да си намери работодател)......

Подкрепям Ave. От личен опит съм запозната с цалото законодателство около такъв случай. Съпругът първо е с work permit и след 12 месеца може да кандидатства за синя карта, а съпругата като депендант към него. През тези 12 месеца или регистрираш фирма - селф или ЛТД или първо си намираш договор и с договора и уърк пермита на съпруга кандидатстваш за синя карта (което е малко възможен вариант). Така че ако нямаш какво да предложиш, за да си регистрираш фирма, просто чакаш да минат тези 12 месеца.

И просто за информация - за пиано тук ние плащаме (не в Лондон) £9.00 за 15 минути урок. Всеки учебник от 20-30 странички струва поне £10.
Ясно  Simple Smile  а какви са шансовете да се пробва  за  Highly skilled people ?  newsm78

# 291
Много благодаря на всички за отговорите и отделеното време .
В интерес на истината се надявам (дано да не е крайно оптимистично ) със на съпруга ми заплатата да можем да се издържаме тримата  първата година за да мога аз да се занимавам с малкия , документи и разни такива неща за които той няма да има време . Не че не ми се работи но като гледам няма да имам много възможности а и съпруга ми смята че е хубаво поне първите месеци да съм свободна . Смятах да запиша някой курс или нещо такова .Нямам представа каква работа бих могла да си намеря там ....но така или иначе това  с работата за мен е далече за сега .
Исках да попитам за детето трябва ли да вадя някакви документи за нещо като отидем там.
Butterflyve ,може ли някаква ориентировка за цените на прилично   пиано  и колко пъти ходите на уроци през седмицата .Малкия е първи клас в музикално училище и има 2 часа солфеж седмично + два часа общо 90 минути пиано на седмица .  Аз смятам да се пробвам да го оставя в Бг частен ученик . Не съм проверявала как става но има време. В интерес на истината тук преподавателката ни дава  копирани ноти и отделно съм свалила една нотна библиотека в PDF и ако се наложи принтвам от там . Ей такива Бг работи Simple Smile
За сега английския го учи само в училище но са с едни картинни учебници и са научили има няма 20 думи . Не го пресирам защото и без това натоварването им не е малко в първи клас - цял дена са на училище .
 А относно Hight skilled people ми е останало в главата че май за сега програмата е спряна а и не съм сигурна че ще се класирам ....май имаха сериозни изисквания които не съм ного сигурна че покривам -но това ми е просто спомен в главата отдавна .

Само исках да ви вметна относно витамините и гаденето че понякога мултивитамините особено на гладен стомах предизвикват гадене при някои хора - аз съм един от тях също . нямам идея на какво се дължи

# 292
Само исках да ви вметна относно витамините и гаденето че понякога мултивитамините особено на гладен стомах предизвикват гадене при някои хора - аз съм един от тях също . нямам идея на какво се дължи

накара ме да се замисля, може и това да е. благодаря много Simple Smile

# 293
при нас с мъжа ми стана така: той подписа договор за работа и от фирмата започнаха да уреждат документите за пристигането на цялото семейство (наложи се да се оженим преди това, иначе щеше да е сложно). след което се оказа, че той има розова карта, а аз синя  Laughing а аз засега не смятам да работя, защото искам да гледам малкия по-дълго. но не знам как така стана, че се сдобих със синя карта. той мисля, че ще получи синя като направи 1 г. работа тук.

# 294
Butterflyve ,може ли някаква ориентировка за цените на прилично   пиано  и колко пъти ходите на уроци през седмицата .

Не знам какво разбираш под прилично, но на нас всички ни се струват скъпи. Затова купихме keyboard за около £180, който уж трябва да наподобява свиренето на пиано, но истината е много далеч. Ходи на пиано веднъж седмично. При нас по-скоро е за удоволствие. Нямаме никакви амбиции за музикално развитие, затова не мога да бъда професионален ориентир.

# 295
Хей здравейте Simple Smile Аз вече не съм в УК Simple Smile Искам да ви питам за една справка- преди време някой беше споменал за английски форум за майки, който бил като българската БГ-мама. Може ли да ми кажете кой беше. Много ще съм ви благодарна ако споделите и други полезни и популярни сайтове свързани с майчинството, бебетата и децата до около 6 годинки Simple Smile Много ви благодаря! Simple Smile

# 296
еva_82  реших и аз да отида до клиниката днес да видим какво ще ми кажат.

Ave помислих си и аз, но просто в този случай няма начин да е това. Не пречи да пробвам де, но сама знам, че няма смисъл.

Благодаря ви и на 2те Simple Smile лек и хубав ден за сега Simple SmileSimple SmileSimple Smile
По принци  едни от страничните ефекти на магнезия са гадене и повръщане.наблюдават се сравнително рядко и обикновено не са с тежка проява. Друг път приемала ли си въпросните мултивитамини? Някакви стомашни проблеми по принцип?

# 297
golden много благодаря за отговора. Да, приемала съм ги и друг път, но до сега не съм имала проблеми (днес си ги взех след закуската и всичко беше наред). Аз по-скоро си мисля, че ми се беше раздразнил корема от антибиотика, който ми изписаха. Иначе нямам проблеми със стомаха.
Странното ми е, че до сега абсолютно никакви странични ефекти от лекарства не съм имала, откакто дойдох тук и родих, то каквото и да взема, страничните ефекти са ми на лице винаги  newsm12

До лекар не стигнах днес и се надявам и обрива да се поуспокои, за да не ми се налага да ходя (хич не обичам клиники).

Отново благодаря за отговора golden и лека вечер от мен.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 08:56 от ev:)

# 298
  • Bristol
ev:), след като родих първото дете се сдобих със студова алергия. До тогава не само че нямах никакви алергии, но и дори не съм подозирала, че имало подобна алергия  Shocked До ден днешен си я влача.
dimanili, аз бих наблегнала на английския, въпреки натовареността на детето, ако сериозно сте се замислили за емиграция. Познаването на езика ще му помогне по-бързо да се адаприра и да намери приятелчета  Peace А през гугъл можеш да намериш магазини за пиана или да погледнеш втора ръка в ибей. Аз нищо не разбирам, само примерно ти пускам един сайт с цени.

# 299
  • Манчестър
ev:), след като родих първото дете се сдобих със студова алергия. До тогава не само че нямах никакви алергии, но и дори не съм подозирала, че имало подобна алергия  Shocked До ден днешен си я влача.
dimanili, аз бих наблегнала на английския, въпреки натовареността на детето, ако сериозно сте се замислили за емиграция. Познаването на езика ще му помогне по-бързо да се адаприра и да намери приятелчета  Peace А през гугъл можеш да намериш магазини за пиана или да погледнеш втора ръка в ибей. Аз нищо не разбирам, само примерно ти пускам един сайт с цени.

В какво точно се изразява тази студова алергия?

Общи условия

Активация на акаунт