Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 530
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
Щом сте заговорили всички за БГ ..да се похваля и аз тази вечер летя на там Mr. Green Като се върна ще ви кажа как е  Laughing на тези който им предстой....

# 511
Здравейте мами живеещи в Англия искам да се извиня ,че нахлувам в темата Ви ,но се нуждая от спешен отговор.Трябва да поръчам букет цветя на адрес в Лондон,въпроса ми е при доставката дали ще е опакован или ще се вижда ,че е букет  ooooh!.Предварително Ви благодаря.

# 512
Според мен се вижда, че е букет, опакован или не.

# 513
  desitobg  аз съм получавала каталог за букети и беше нарисувана кутия и в нея цветята и отделно букети. Питай там където ще поръчваш, най-вероятно има и двата варианта.
  Мима весело изкарване, не се вглеждай много, да не си разваляш почивката. Аз съм тотално отчаяна от положението...
  LadyDiDi стискам палци всичко да е леко и бързо. Коя болница избра  Simple Smile
  Cherry Mam за генекологични проблеми докато чакам на джи пи-то, което никога не ме праща на специалист, ходя в Клиниките за социално здраве. Там поне е бързо и обръщат внимание. Мисля, че ги има навсякъде. Безплатно е  Simple Smile

# 514
Miss Fine, в Шейново ще съм, тя ми е в квартала, мога и по джапанки да отида  Laughing

Мима, приятно изкарване! Аз лично мисля, че човек както се настрой това ще получи. Аз за три седмици не съм изпитвала истинско разочарование, дори и след цялата хамалогия с документи и прочие. Да, може да е по-чисто и плочките по тротоарите да са подредени и да не са предизвикателство, но това е положението. И дори и да роптаем срещу него, няма да променим нищо.

А сега е време за похапване   chef

# 515
LadyDiDi така е за настройването, но колкото и да се настройвам пак не помага. За плочките е едно на ръка. Но като виждам мой свестни, умни и кадърни приятели как се трепат за без пари и не могат да си позволят елементарни неща няма как да съм позитивна. Наш познат е в болницата в Плевен, неговото отделение е трагично, просто не съм си представяла такова нещо...Сумите, който се дават също са космически. Ти би ли отишла например в Горна Оряховица са раждаш. Почти съм убедена и че сега ще раждаш или при познат или ще си платиш. 100 процента от мойте приятелки така раждат тук. Е, това не ме кара да се усмихвам за съжеление... Но, на теб ти предстой най-хубавото нещо, хапвай, гали коремчето и чакайте таткото  Simple Smile
 Магимон дали е родила  Simple Smile

# 516
О, така е, мизерията я има навсякъде. Няма спор за това.

Magimon трябва да е родила или скоро да се случи. Ако не се лъжа беше 2 седмици преди мен  newsm78 Стискам палци за скорошни новини  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 20:01 от LadyDiDi

# 517
Здравейте момичета!Да се включа и аз с едно питане ,относно здравната система в УК.Нямам никакъв опит ,от 5 месеца сме тук с детето.Днес получих писмо от поликлиниката ,че другата седмица ще идва на посещение хелт визиторка .Искала да се запознае с детето newsm78.Та въпросът ми е -това нормална практика ли е,в какво се състоят тези посещения и въобще кой каквито впечатления има,моля да сподели.  bouquet

# 518
avangard_tania , да, напълно нормално. Ако детето е под 4 години задължително минават. Ще огледа горе-долу къде живеете, за да е сигурна, че няма заплахи за детето и ще си поговорите за общи неща. За мен най-полезното беше, че ми даде телефони и адреси за всякакви случаи - на кого да се обадя или къде да отида при спешни, не спешни случаи, нощ, уикенд. Помисли си предварително, ако дедето имя някакви специални нужди да споделиш и питаш.

# 519
butterflyve благодаря ти много  bouquet.

# 520
Ех, ето ме и мен с добри новини. Hug
На 05.04.2011г, в 6.30 сутринта, родих момиченце, 3.740кг, 53 см.казва се София.

Всичко мина нормално, присъстваха съпруга ми и една приятелка.Преспах една нощ там и вчера ни изписаха.Тя е в отлично здраве, аз също, имам няколко шевчета, но те не ме мъчат. Имам проблем с гърдите, много ме е разранила и умирам от болка, но не съм се отказала, ще кърмя.
Имам една питанка относно записването на името, в понеделник ще идем да я регистрираме, обаче не съм сигурна как е правилно да я запиша, изключвам вариянта да е като град Sofia хи хи хи, не знам как би било правилно, мислех си за Sophia или Sofiya.Идея си нямам как би било правилно.А и както го запишем тук не зависи ли как ще се изтълкува в БГ, като се вади акта за раждане?
Малко ми е мътничко, като й слагахме името не съм го мислила.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 17:44 от Magimon

# 521
  • UK
  Магимон да ти е жива и здрава дъщеричката, а ти бързо да се оправяш !

# 522
Честита дъщеричка на Магимон, да ти е жива и здрава.
Много хубаво име; бих те посъветвала да я запишеш с обичайната форма на това име тук, която е Sophia; всичко друго ще е мъчение за спелуване, има и други конотации.

# 523
Magimon, честита ви дъщеричка !
Аз съм на мнението на Алиса,  моята София е Sofiya,щото си викам сега проблеми в България като издаваме паспорта бла-бла. Не съобразих, че детето ще живее тук и е проблем при спелуването всеки път, а пък Алиса можеше да го напишеш това  мнение преди три години. Simple Smile Какво да разбирам под  "други конотации" ?

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 22:11 от LOKO

# 524
Magimon честита рожбичка  Hug  bouquet много радости да ви донесе и от здраве да не се отърве  Hug

добре сте ме подсетили за имената да попитам  Embarassed ако тук бебето се запише без бащино име в бг как го записват  newsm78

Doret утре ще пратя ваучерите, само 7 са и ще продължа да събирам, но не се знае кога ще излезе бебка и викам да пращам докато съм подвижда още  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт