Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 622
  • 729
  •   1
Отговори
# 255

Фета , за Инфлуцит и аз съм ЗА , с двете ръце , моето дете се повлиява мн добре от него . Аз покрай нея вече съм половин доктор и тръгнах от БГ с голяяяма чанта с лекарства , но поне зная какво да й давам , надявам се скоро да не опрем до болница , че то с нейните проблеми , не зн как ще се разберем с GP-то  Rolling Eyes
Слънчева и приятна седмица на всички   bouquet

Аз "голямата чанта" бих могла да я орпилича на куфар направо  Crazy

Иначе се оказа, че тук имат много добри сиропи за кашлица и болящо гърло  Peace

# 256
Добро утро!
vanyaI -благодаря ти за разбирането,права си ,че е дълго време. От 3 месеца сме тук,не ходи на градина ,но работя 3 дни детегледачка с 1 годишни близначки и я вземам с мен на работа.Та ,когато започнахме първата седмица те са били болни от 6 седмици с настинки,кашлица и не спане. След 10 дни и Рая започна с температура,и оттогава 1-2 седмици е що-годе Ок ,а другите все с нещо
-повръщане ,диария,температура,неприем на течности и никаква храна за 3 дни, над 39-диагноза стомашно-чревен вирус,лечение-електролитни разтвори и Нурофрн
-кашлица,неспане,висока температура-вирусна инфекция диагноза,лечение Нурофен и Калпол за 7 дни през 4 часа;1седмица по-добро състояние сега от 8 дена
-кашлица,температура,отпадналост,плач и невъзможност за сън от 4 дни с болки в гърлото -диагноза остра респираторна инфекция-лечение Нурофен и Калпол през 4 часа за 5 дни ..... #Crazy #Crazy #Crazy
Бебетата и те са постоянно болни оттогава с различни неща като тези ,взехме си 10 дни почивка преди месец със стомашната инфекция,но като се върнахме те бяха с острата настинка и така. Просто се надявам да мине този сезон на болестите по бързо и да се закрепят и малките и тя.Дори градина за 3 часа на ден не мога да отида да й намеря тези месеци с болестите,а трябва за след като навърши 3 да има и малко време с връстници в игра на ден.Благодаря ви !

Според мен в един момент към вирусната инфекция/и се е добавила и бактериална и детето си я влачи... мисля че без антибиотик няма да се разминат нещата . Аз лично бих се разтревожила и бих сменила колкото доктори е нужно, докато на детето не се обърне нужното внимание. Не ми се коментира какви усложнения могат да се получат при тлееща бактериална инфекция.
Сравнения между различни здравни системи са ненужни. Важното е човек да се ориентира в плюсовете и минусите на здравната система в държавата, в която живее и да се опита да "елиминира" минуси колкото това е възможно.

# 257
golden-Благодаря,и аз от това се опасявам,че става по сериозно,а и в спешното ,и ЖП-то са единодушни,че няма какво да ме притеснява.Пуснаха урина и това е. Днес е по-добре,няма температура,кашлицата намаля,спа снощи Praynig,но утре сме пак на работа и ще видим какво е положението там та,днес на пук на всичко и докато пусках пералнята падна от дивана до масата както си лепеше стикери и си пукна веждата до окото,добре че не е за шиене:(,направо ужас! Освен Жп-то и спешното на какви други доктори предлагаш да я заведа,че ми се изчерпаха идеите?

# 258
Това че кашлицата е намаляла и детето е спало е добре,дано започне трайно подобрение. Говориш за доста дълъг период с респираторни оплаквания :кашлица,болки в гърлото,температура.... уфф.
Кашлицата каква е: дълбока,влажна или като спазъм в гърлото...то и аз не знам как да го обясня.
Храчки вади ли? Ако можеш да прецениш,защото децата обикновено ги гълтат...
Хрема има ли?
Има ли промяна в гласа й?
Гърлото как е?
Оплаквания от ушите?Повишена чувствителност,когато ги почустваш?
Имате ли здравен детски център т.е. по-тясно специализиран?
Разбира се,че може въобще да не съм права-все пак колегите са го прегледали,преслушали детето и т.н. ,а аз говоря от разстояние. В никакъв случай не съм искала да те стресирам допълнително,  извинявай  ако така се е получило.

# 259
Благодаря ти golden ,не си ме стресирала допълнително,само потвърждаваш опасенията ми . Дано започне подобрението,но това че все се връща е доста обезпокоително.
Кашлицата е дълбока,влажна,няма храчки,но има хриптене което се маха понякога когато се изкашля,но тя не знае как да го направи,че да й олекне.Хремата е налице,с помпичка вадим течни постоянно течащи сополи,гласа й е ок ,не е прегракнала от плач,почесва си ушичките(доктора провери и гърло и уши и гърди преди ден пак),гърлото е червено(доктора го потвърди) ,температурата не спадаше с Нурофена и калпола под 37.6 ,и след 2 часа пак 38.9 ставаше,сега е 37 днес,храни се ,пие много чайове,айран,вода,и това е май засега/
Имаме един център на Sure start до нас,но чак в четвъртък имат опен ден и тогава работим,та пак на спешното или ЖП-то ако нещо пак за обостри,въпреки че това ,че минава вече не ме успокоява чак толкова,защото преди 2 седмици и минаха симптомите и миналият понеделник вечерта започна пак с доста изявена симптоматика на неразположение и отпадналост вследствие температура и острата кашлица,но докторите все ми повтарят (и все са различни попадаме) ,че всичко е ок и няма нужда от лечение никакво. Сега спи и се надявам бебетата да са Ок ,че иначе пак ще стане една:(

# 260
Zlatnata,  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерица. Много здраве и късмет. За всичко друго знам, че можеш и сама да се погрижиш.  bdbaloni

Съчувствам на всички с болни деца. Обикновено като станат на 3-4 години броят и интензивността на заболяванията намаляват. Ако това може да е някакво успокоение  Simple Smile

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!!! Дано имаме повече слънчеви дни.  smile3531

# 261
  • Нотингам/Пловдив
Пролет
Благоуханни аромати се носят из въздуха,
сякаш, че вдишвам “Шанел номер пет”.
Във небето просторно и слънчево плъзват,
както от питата – пчелният мед.
...Цветята ме гледат от свойта сцена-градина,
изнасят ми цветното си предствление.
След дългия бездоходен сезон – зима,
искат да ме заредят със настроение.
Награждавам ги с усмивка в такт,
защото пролетта обичам.
Лястовичките са нейн вестител-знак,
заедно с първото кокиче.

Честита първа Пролет!!!

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 23:22 от cocko

# 262
Благодаря ти golden ,не си ме стресирала допълнително,само потвърждаваш опасенията ми . Дано започне подобрението,но това че все се връща е доста обезпокоително.
Кашлицата е дълбока,влажна,няма храчки,но има хриптени което се маха понякога когато се изкашля,но тя не знае как да го направи,че да й олекне.Хремата е налице,с помпичка вадим течни постоянно течащи сополи,гласа й е ок ,не е прегракнала от плач,почесва си душичките(доктора провери и гърло и уши и гърди преди ден пак),гърлото е червено(доктора го потвърди) ,температурата не спадаше с Нуриева и карбола под 37.6 ,и след 2 часа пак 38.9 ставаше,сега е 37 днес,храни се ,пие много чамове,айран,вода,и това е май засега/
Имаме един център на Sure start до нас,но чак в четвъртък имат опне ден и тогава работим,та пак на спешното или Жито ако нещо пак за опозори,въпреки че това ,че минава вече не ме успокоява чак толкова,защото преди 2 седмици и минаха симптомите и миналият понеделник вечерта започна пак с доста изявена симптома тика на неразположение и отпадналост вследствие температура и острата кашлица,но докторите все ми повтарят (и все са различни попадаме) ,че всичко е ок и няма нужда от лечение никакво. Сега спи и се надявам бебетата да са Ок ,че иначе пак ще стане една:(

Като оставим  антибиотика настрана мога да предложа две неща:
-сироп ,който да втечни секрецията и да от храчи.За жалост нямам представа какво се предлага в УК. Ако задържа секрет,това пречи на пълното излекуване на инфекцията
- 2-3пъти  дневно по 1 капка във всяка ноздра на капки съдържащи антибиотик и . Тук в БГ ползвам капки ,които са по принцип за очни инфекции,но вършат идеална работа- Гаразон или Тобрадекс. По този начин санираш локално инфекцията без да товариш организма с антибиотик
Плюс витамини и конкретно вит.Ц
Аз лично бих я завела в този център,за който говориш в четвъртък

# 263
ev:)  ,Svetlili  благодаря ви!Надявам се ,че няма да се случи въпреки английското време  Peace !Честита пролет  Hug !

# 264
    Честита пролет, момичета!  Hug  bouquet  Party
  Имам една питанка, малко "ни в клин, ни в ръкав", но все пак темичката засяга Великобритания  Rolling Eyes Някоя от вас, дами, може ли да ми препоръча адвокат в Лондон, без значение българин ли е или не. По възможност дейсността му да включва злоупотреби с правата на потребителя, имам нужда от консултация. 
  Благодаря предварително.  Hug
  P.S И всички малчугани да оздравяват по-бързичко!!  Praynig  Wink

# 265
  • Манчестър
    Честита пролет, момичета!  Hug  bouquet  Party
  Имам една питанка, малко "ни в клин, ни в ръкав", но все пак темичката засяга Великобритания  Rolling Eyes Някоя от вас, дами, може ли да ми препоръча адвокат в Лондон, без значение българин ли е или не. По възможност дейсността му да включва злоупотреби с правата на потребителя, имам нужда от консултация. 
  Благодаря предварително.  Hug
  P.S И всички малчугани да оздравяват по-бързичко!!  Praynig  Wink

Кажи какъв ти е зора...може и да можем да ти помогнем без да се бръкнеш 200-300 лири за час консултация. А пък точно за права на потребител нямаш нужда от адвокат,защото има Trading Standards/Consumer Rights и това покрива всичко.

# 266
Здравейте момичета.

Златна толумба честит рожден ден със закъснение, много да си здрава най вече, щастлива и мнооого голяма късметлийка и винаги да са ти толкова забавни и интересни постовете  bouquet

Аз наистина със закъснение, но чак днес по-прогледнах, в събота като ми се възпали окото та неделя беше кошмар. Днес Мери (много благодаря още веднъж  bouquet) ме заведе до очната болница, където се оказа, че имам голяма резка на окото   и тя периодически се възпалява Crazy Сега ще се мажа и така.

Благодаря  много че сте се сетили за моите родители, те са добре и от 3 дни са си в София.

Много мерси и за съветите за миялната. Аз си реших проблема, като смених таблетките Peace А за чашите не са само те с петна, но и да са от стъкло и да не са, аз ги чупя еднакво бързо Mr. Green ето от вчера съм с две по-малко.

Болничките деца бързичко да се оправят.
Аз отивам да зяпам в стената, че пак ме заболя от компа.

# 267
  Благодаря ти, Ave!
 Ще се поразтърся и ще прочета за Trading Standards/Consumer Rights и ако имам въпросчета ще питам.  Hug
  Хубав ден на всички и много пролетно настроние ви желая!  Wink  bouquet

# 268
Здравейте ,
И аз не знам от къде да я започна . С мъжа ми плануваме д се преместим в Англия  .Той е лекар и има възможност да си намери работа ....и май съм до тук ...Страх ме е . .аз съм живяла там но преди доста години и бях сам което е съвсем друго - студентка ,бригади и тн ..
А сега сме с дете на 8  и сме трима . Дайте съвет от къде да започна . Изчетох какво ли не и съм объркана . Дилемата ни е дали да замине първо той после ние или двамата и да оставим малкия тук поне докато не уредим жилище и тн и не съм съвсем сигурна къде отивам . Сигурно е нормално всичко да ми е толкова сложно - а на 23 беше песен и не ми пукаше .
Знам че се живее с 2 и 200 но дайте идея  като начало за  семейство от трима  колко минимум издръжка ще ни трябва месечно .Аз  доколкото разбрах няма да имам право да работя , а  и все пак някой трябва да се занимава с детето и битувизмите .
Благодаря .

# 269
записче  Hug

Общи условия

Активация на акаунт