Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 547
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря на всички за насоките!  bouquet

Китана, сетих се още нещо. В approval letter твоят работодател трябва да попълни имената ти и НОМЕР НА ДОКУМЕНТ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЯ  T.E лична карта или задграничен паспорт. Обърни внимание работодателят да попълни номера на документа, който после ти ще изпратиш  т.е. ако ще изпращаш задграничен паспорт, в писмото също трябва да е даден номера на паспорта,а не на личната карта.

# 391
  • Bristol
Eхо нашето парти мина пускам ви малко снимки да видите (батерията на фотото ми падна едвам успях 20 да направя ,но слава богу имаше и други апарати )
http://www.facebook.com/album.php?aid=2076347&id=1568575810&l=4f02bf3ce4
Малки сладури  Heart Eyes Фен на Бен 10 ли е твоят, много типично за тази възраст  Laughing Моята все с момчета си играе, та съм в час  Crazy А сега покрай едно приятелче се е запалила по Стар Уорс, майката на това приятелче да се разпознае  Wink и иска такова парти да й правя за РД  Shocked

Днес по местното радио една от новините беше, че един от унитата тук планират цена от 9 хил на година. За мен това е шок, ако наистина този никому неизавестен университет, UWE, си сложи тази цена, какво остава за другите?!

# 392
Eхо нашето парти мина пускам ви малко снимки да видите (батерията на фотото ми падна едвам успях 20 да направя ,но слава богу имаше и други апарати )
http://www.facebook.com/album.php?aid=2076347&id=1568575810&l=4f02bf3ce4
Малки сладури  Heart Eyes Фен на Бен 10 ли е твоят, много типично за тази възраст  Laughing Моята все с момчета си играе, та съм в час  Crazy А сега покрай едно приятелче се е запалила по Стар Уорс, майката на това приятелче да се разпознае  Wink и иска такова парти да й правя за РД  Shocked

Днес по местното радио една от новините беше, че един от унитата тук планират цена от 9 хил на година. За мен това е шок, ако наистина този никому неизавестен университет, UWE, си сложи тази цена, какво остава за другите?!
Аз се целих нависоко - университета в Лондон, изящни изкуства, и за 3 семестъра (ако terms е точно семестър) ми излезе някъде около 15 000  Laughing

# 393
  • Bristol
Аз се целих нависоко - университета в Лондон, изящни изкуства, и за 3 семестъра (ако terms е точно семестър) ми излезе някъде около 15 000  Laughing
Нали до сега беше 3 хил и малко максимум на година за бакалавър, а от 2012 ще става максимум 9 хил  Thinking Да не си се целила в магистратурата, там сцените са различни  Money

# 394
Нали до сега беше 3 хил и малко максимум на година за бакалавър, а от 2012 ще става максимум 9 хил  Thinking Да не си се целила в магистратурата, там сцените са различни  Money
hahaha Много е възможно. Съвсем набързо го прегледах.
Чакай, ей сега ще проверя. Стана ми любопитно.
Ако мога и да работя, докато уча... живот!

# 395
Момичета, привет  bouquet
Искам да ви питам нещо - за Mother's day  дали носите нещо на госпожите/чайлдмайндърките и така нататък newsm78 Днес,като си прибрах детето и нашата чайлдмайндърка ми даде една картичка, че правили Heart Eyes, та се чудех дали да не й взема нещо мъничко утре,когато го взимам следобяд?

# 396
Момичета, привет  bouquet
Искам да ви питам нещо - за Mother's day  дали носите нещо на госпожите/чайлдмайндърките и така нататък newsm78 Днес,като си прибрах детето и нашата чайлдмайндърка ми даде една картичка, че правили Heart Eyes, та се чудех дали да не й взема нещо мъничко утре,когато го взимам следобяд?
Не е практика да се носи нещо ,то винаги се правят картички от детегледачките и чайлдмайндърките за мамите ,т.е. от децата за мамите на този ден,не се притеснявай!:)Дано се видим вече скоро ,хей! Hug

# 397
Аз все забравям да попитам:
как стоят нещата в детските градини/училища там? Имам предвид... имало ли е случай, в който учителка е превишила допустимите граници на своите правомощия? И изобщо... ако можете да ми кажете какво е положението.

# 398
Здравейте отново Simple Smile
 Hug Hug Hug Hug за всички.
Първо: За сега университетите имат такси за около 3330 на година (само такса за обучение), с Оксфорд, Кейбридж е малко по-различно до колкото знам, има значени в кой колеж си . (не съм много запозната с тях, когато кандидатствах незнайно защо дори не опитах там, а може би трябваше  Mr. Green ).Някои специализирани университети вземат по-високи такси (Като този за изкуствата). ОТ 2012 наистина ще вдигат таксите за новоприетите ученици, но не съм съвсем сигурна колко точно. Имаше много протести, дори си спомням, че ректора на моя университет подкрепяше вдигането на таксите (още се водеха дискусии) и много ученици се бяха събрали на протест пред колата му, която беше доста скъпа  Mr. Green )

Второ: Имам питане(малко не съм на ясно- не се сърдете)- Работила съм един месец в Англия с жълта карта (студентска), а сега съм си в БГ, плащано ми е и са ми внасяли са всички такси и т.н. Знам, че има  Tax Return. Сега не знам какво да правя Simple Smile Трябва ли да попълвам и изпращам нещо (работила съм само месец, получила съм около 500 паунда) или може да не правя нищо? Страх ме е, че ако не правя нищо може да осъмна с някоя глоба или нещо подобно.
Моля ви, кажете, ако знаете, дали трябва да правя нещо, след като съм работила 1 месец абсолютно легално и с документи Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Благодаря ви  bouquet

# 399
  • ENGLAND
Аз все забравям да попитам:
как стоят нещата в детските градини/училища там? Имам предвид... имало ли е случай, в който учителка е превишила допустимите граници на своите правомощия? И изобщо... ако можете да ми кажете какво е положението.
За превишаване , не смеят. Шамари не раздават, но се случва да се поскарат на някого.
Какво точно искаш да разбереш за положението? Аз мога с една дума да го опиша, но ще предизвикам такава буря тук. #Crazy
А за университетите, единия Бирмингамски университет вече е вдигнал на 9 000 за следващия прием на студенти. Другия, и той почти 100% ще вдигне на максимума, само в Астън университет още умуват максимума ли да е или малко по-малко. Не ми се мисли туй правителство ако се позадържи какво ще стане за нашите деца.
Тук изпозакриха и библиотеките, та ако имаше английски курс, вече няма.
Ако някой иска наистина да научи английски хич да не се опитва с ЕСОЛ, хем се плаща, хем са пълна скъб. По-добре като се плаща да се кара английски курс към университет. Макар, че те са фул тайм  и малко неподходящи за работещи или майки с малки деца.

# 400
Интересуват ме по-точно отношението и грижата към децата.

# 401
  • ENGLAND
За нърсарите до 3 год. възраст другите мами да кажат. Знам само, че ако спат то е на матраци на земята.
На 3 повечето деца тръгват на училище, в нърсъри клас. Там вече си е като в училище. Ако е цял ден обядват там, със сандвич от вкъщи или в стола на училището, хранят си се сами, има персонал да ги наблюдава и помага. Няма спане на обед. Всички са мили,търпеливи и усмихнати, има доста учители и помощник учители които се занимават с децата. Но традицията тук е децата да седят на килима, когато учат нещо и сядат на столчета само ако рисуват или трябва да мапишат нещо. Нормално  в училище децата да са с течащи носове и кашлица. Общо взето от 3 -годишни са под строй и са свикнали да слушат. Но пък тук родителите са с голямо доверие към учителите и е необичайно да ходят непрекъснато да питат кое как е или пък да се разправят с учителите. Това майка да ходи да се разправя с учителката и да казва какво да прави, както често става в България, тук не е приемливо. Всичко изглежда чистичко, макар че англичаните малко са скарани с хигиената.
Това е за гледането, друг е въпроса с другото.

# 402
Мерси! Peace
Ние сме за нърсъри клас. Живот и здраве като дойдем, разбира се.

# 403
  • UK
  Здравейте, момичета! Честит първи април! Дано да не ни лъжат много днес Simple Smile
 Аз имам един въпрос, малко встрани от темата. Някой знае ли случайно колко пари е позволено да се пренасят на ръка от БГ към Англия? Върти ми се нещо като 3хил паунда ???
  Шу кога ви е операцията? Не беше ли сега през април?
 Hug

# 404
  Някой знае ли случайно колко пари е позволено да се пренасят на ръка от БГ към Англия? Върти ми се нещо като 3хил паунда ???

Laughing Ако не те хванат, колкото си искаш.  Laughing

Не знам иначе.

За обучението от 4 до 6 години, както и за отношението на персонала през това време, както и друг път съм казвала, мога да кажа само добри неща. Виж за по-горните класове съм на друго мнение... Но за малките, нямам думи. В момента знае и разбира неща, които са на светлинни години пред нейните връстници в БГ. Да не се повтарям от преди как я приеха на 4 години с две английски думи само и колко щастлива беше всеки ден да тръгва на училище.  Сега тя е year 2  и наскоро разбрах, че всеки ден по време на дългия плей тайм на обед, 2 деца от year 2 са винаги дежурни да следят дали има деца, които са тъжни или с които никой не си играе и да си играят с тях, да ги накарат да се чувстват добре. Тези деца носят нещо като жълти елечета и обратно ако някое дете има нужда от нещо, се обръща директно към тях. Тя беше много горда, когато трябваше да изпълнява тази роля.

Общи условия

Активация на акаунт