Великобритания - тема 34 Великденска

• 38 538
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
Привет:)
Свидничка,
10 хил. евро - информацията от тукhttp://www.direct.gov.uk/en/TravelAndTransport/Foreigntravel/Bri … totheUK/DG_173289
tanyatais
  bouquet Hug Благодаря! Ще се видим, обещавам, а и мъжът ще е в отпуска другата седмица, та отсега му мисля програма Mr. Green

# 406
Привет:)
Свидничка,
10 хил. евро - информацията от тукhttp://www.direct.gov.uk/en/TravelAndTransport/Foreigntravel/Bri … totheUK/DG_173289
tanyatais
  bouquet Hug Благодаря! Ще се видим, обещавам, а и мъжът ще е в отпуска другата седмица, та отсега му мисля програма Mr. Green
Само така! До тогава:)Simple SmileSimple Smile  Hug

# 407
Тъй като пак съм в кошмара на търсене на детегледачка, само да споделя, че от вчера Directgov:

Find childcare in England

Closure of the childcare and family service search facility

The search facility for childcare and family services available on this site will close with effect from 5.30 pm on 31 March 2011. From this date, please contact your local authority to get details about childcare and family services in your area.
Find your local authority

Questions and answers about the search tool closure

Data protection

After 5.30pm on 31 March all data - including any personal data - will be securely deleted.

If you are a local childcare or family services provider and have any questions about the handling of your information, please contact your local authority.
Find your local authority

# 408
Вземи мен Mr. Green

Това за дечицата в жълтите елечета много ми хареса! Звучи прекрасно.

# 409
Здравейте
нахлувам за да попитам има ли зъболекари сред вас-доволни ли сте

сериозно се замислям за емиграция но с две деца все не се решаваме а и езика ни куца- доста сме забравили това също ни притеснява

# 410
  • ENGLAND
Но за малките, нямам думи. В момента знае и разбира неща, които са на светлинни години пред нейните връстници в БГ.
Би ли пояснила какво знаят българските деца на тази възраст и тези ,които са на светлинни години от тях. Разбира се изключвам английския.

# 411
Здравейте! Позволете да се запиша във вашата темичка. Не съм още мама (надявам се скоро това се промени  Peace), но с половинката ми живеем в Англия от почти 4 години. В момента сме се закотвили в Норт-уест, в района на Манчестър, учим парт-тайм в Манчестър Метрополитан Уни и поработваме. Ще ви чета  с удоволствие   bouquet

# 412
  • UK
  Благодаря на всички за отговорите. Де да имах 10хил евро  Grinning ....
Дорет до сега в БГ не съм срещнала дори едно възпитано дете над 4 год. възраст. Моят син постоянно го блъскат и го наричат с думи, които и аз не използвам. Постоянно ми се случва от устата на малки деца да чувам различни комбинации м/у гениталии и най-близки роднини.  Hug
  Сега да не кажете, че впечатленията ми са от София, а то се знае че всички Софиянци са простаци....

# 413
Но за малките, нямам думи. В момента знае и разбира неща, които са на светлинни години пред нейните връстници в БГ.
Би ли пояснила какво знаят българските деца на тази възраст и тези ,които са на светлинни години от тях. Разбира се изключвам английския.
Дорет,би ли споделила какви са ти впечталенията от обучението в училищата след 6г възраст. Ако прецениш, че това ще предизвика излишни порове, може да ми пишеш на лични. Интересувам се , но не искам да предизвиквам "вълнения" в темата Simple Smile

# 414
  • ENGLAND
svidni4ka подчертаното с червено по-горе няма абсолютно нищо общо с възпитанието.
А и надали знаеш какво става в училищата или на детските площадки тук.
А за възпитанието на днешните български деца вината е изцяло на майките. Преди години такова чудо нямаше.
golden ще ти пиша на лични

# 415
Grace ♥ добре дошла в темичката  Simple Smile
   И аз да се включа в темата за децата и изказа им. Нали съм по цял ден сега по градинките в БГ. Онзи ден какви неща чух...аз на 30 години ще стана, така не съм говорила...Разбира се, не слагам изобщо всички деца под общ знаменател, но поне английския не е тооолковааа богат на простотий  Joy А най-тъпото е, че родителите на тези деца бяха не много далеч от тях и си ги чуваха също и въобще не се трогнаха.
   Доколкото съм запозната в Англия не се спукват от учене. Набляга се на практически занимания и тн. Но аз пък не държа честно казано да учи хиляди неща. Още ми е прясно пред очите колко много имахме за учене в БГ. И да не би да го помня...Сухо зубрене. Според мен с практика и упражнение се учи повече. По-добре едно нещо да науча днес, но да го запомня, отколкото 100 неща и нищо накрая.

# 416
Здравейте момичета Hug

Мери признавам си без бой, аз съм Embarassed познах се Mr. Green Я кажи къде и мислиш и кога партито, че ние нашето ще го изместим по-нататъка и да не вземат да се засекат, че тези двамата ще ни спретнат война, ако си изпуснат партитата Mr. Green

Grace ♥ welcome

Свидничка да, сега април е, на 19ти. Прилошава ми като се сетя. Нашите нали се изнесоха от Япония за 2 месеца (то не че май нещо ще се промени за толкова време) и ще дойдат за 2 седмици, та ще имам кой да гледа Боян, а и да ми помагат с домакинството и училището, докато си гушкам малката че този път ще боли повече Confused Нали скоро пак ще и спра достъпа до всякакви забави и сега по цял ден я водя на плей групи, паркове и градинки, но това диване не се изморява ама хич и не мога да го прибера Crazy

За образованието....... мое мнение си е, но аз съм много доволна, а и според мен независимо какво учат и запомнят, навсякъде по света английската диплома важи повече от българската.

Моля ви пояснете ми за връщането на данъци, ако си имплои трябва ли сам да подаваш нещо или счетоводството на фирмата си прави всичко?

Много хубава събота и неделя!

# 417
аз съм съгласна с мис_фаин относно ученето, и на мен са ми пресни още спомените за ''сухото зубрене'' и файда от него няма.
А за децата в БГ и възпитанието им, не е до това, че са в БГ, а до самите родители ... за пример са ми 2 дечица, на по 5 и двамата, и 2мата не посещават детска градина, а си ги гледат вкъщи. Тя е адски възпитана, брой до 30, знае азбуката и е толкова интелигентна, че думи нямам. Момченцето е също адски интелигентно, но майка му предпочита да седи пред ТВ-то и да гледа турски сериали и да му крещи ако я прекъсне и той се занимава самичък със себе си. Наскоро стана на 5 и звъннах да му честитя, питам го на колко е станал, той ми каза ''на 5'', ''а можеш ли да ми кажеш цифричките до 5?'', баща му се обажда: ''айде стига си се заяждала, ти като отиде в Англия и много ти порастна работата. Нашите деца в БГ се учат в училище на тези глупости.'' и аз млъкнах (същия ми се пада братовчед за съжаление). Малкия батко му го е научил да си пише името и той сега като набара компютъра и сяда и ми пише в скайп името си, защото друго не знае, а се радва адски много, че се е научил ... та е изцяло до родителско отношение и методи на възпитаване. На едно дете ако му се обръща внимание ще може и ще знае много неща, но уви в България има много хора, който не се замислят на това, но не е само в БГ, а навсякъде.

Моя проблем с колелцата на количката много бързо се реши Sad настинах много гадно и си седя вкъщи вече 3ти ден, та ще си изчакам колелцата да пристигнат без да ми се налага да мисля как ще излизаме по разходки Simple Smile

И да ви се похваля, че от днес официално съм пак студентка Simple Smile 1 година имам да завърша и се надявам да е безпроблемна Simple Smile

лека вечер и приятен Петък утре Simple Smile

# 418
Моля ви пояснете ми за връщането на данъци, ако си имплои трябва ли сам да подаваш нещо или счетоводството на фирмата си прави всичко?

Шу, моят съпруг миналата данъчна година му бяха казали да си попълни документи за връщане на данъците, от мястото където работеше. Отидохме до HMRC офиса в нашия град и служителката там ни обясни, че при приключването на данъчната година те ти пресмятат дали си платил повече или по-малко данъци в зависимост от заработката ти, и ако си платил повече, през следващата данъчна година ти е по малък процента който ти спират като данъци. Ако си платил по-малко пък съответно ти е по-голям. Въпреки това мъжа ми си попълни (по-точно плати на една  счетоводителка Ј30, за да му попълни) и му върнаха някаква символична сума, колкото да си покрие разходите по счетоводителка и да пие едно кафе.
Но от познати англичани знам, че тук не им е такава практиката и повечето не са и чували за връщане на данъци. Докато при хората, който са по бригади и работят из ферми това е постоянна практика. Аз не бях чувала за такова нещо докато не реших и аз да се пробвам за бригада във ферма. Но са 2 различни неща - ние сме тук за постоянно, а бригадирите са за сезона на бране там на каквото има.
Дано съм била полезна Simple Smile
(пак не мога да се вмъкна в 2/3 реда, извинявам се за което )

# 419
Grace Simple Smile здравей Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт