® E-bay - тема 66

• 31 631
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Много благодаря за отговора   bouquet

# 121
  • Русе
Да споделя,че наскоро купувах едни кристали Сваровски,продавача е от ЮК, беше писал,че праща само до адреса в ПейПал,само в ЮК.Смених го,платих си,получих си кристалчетата.И друг път съм попадала на подобен род изисквания.Пу,много капризни тез хора,нестига,че кинти къртят ами и с претенции Laughing

# 122
  • Варна
DjastaPrasta, ти с английски адрес ли си правила регистрацията си в пейпал?
Защото аз например съм се регистрирала с българския си адрес и да искам - не мога да го сменя,няма вариант да сменя държавата?
Ти как го направи?

# 123
  • Бургас
Аз пак с въпрос за онзи китаец с който водим кореспонденция. Blush
В крайна сметка се съгласи да ми върне парите, но вижте какво ми е написал "Sorry for that ,could you tell me your paypal account?" Не мога да разбера как така да му кажа ПП акаунта си? Той не вижда ли от кой е получил пари и съответно на кого да ги върне? Rolling Eyes

# 124
Здравейте мацки
аз си поръчах преди повече от месец едни гащи от Англия до адрес на посредник.но не съм ги получила и отворих диспут ,тъй като се усъмних дали продавача ги е пуснал ,понеже беше с нисък рейтинг .Но днес мацката ми отговори ,че ги е пуснала и ми прати копие от фактурата .Та да ви питам как да процедирам по- нататък ??????????
Явно са загубени някъде по- трасето ,посредника ли да питам ?И изобщо има ли някакъв начин за компенсация или да ги отпиша.
Благодаря на тези ,които са имали подобен проблем за съвета как са го решили.

# 125
  • Шумен
Аз пак с въпрос за онзи китаец с който водим кореспонденция. Blush
В крайна сметка се съгласи да ми върне парите, но вижте какво ми е написал "Sorry for that ,could you tell me your paypal account?" Не мога да разбера как така да му кажа ПП акаунта си? Той не вижда ли от кой е получил пари и съответно на кого да ги върне? Rolling Eyes

Абе вижда, ама го мързи да потърси  Joy. Дай му имейл адреса, с който си регистрирана в PayPal.  Peace

# 126
  • Бургас
vi_ki, хиляди благодарности!   bouquet И аз това си помислих, че трябва да му пратя мейла, но ми е за пръв път и не бях много сигурна.
Още веднъж благодаря! Hug

# 127
  • Русе
DjastaPrasta, ти с английски адрес ли си правила регистрацията си в пейпал?
Защото аз например съм се регистрирала с българския си адрес и да искам - не мога да го сменя,няма вариант да сменя държавата?
Ти как го направи?
С БГ адрес съм в ПейПал. Не съм сменила държавата,невъзможно е...оставих я да си виси там след англ.адрес.Това беше първи опит за смяна-сполучлив се оказа.

# 128
Здравейте,
и аз да питам нещо ако може. Имам отворен кейс в ибей за неполучена стока. Стоката е изпратен на 17.02.2011 и още не е пристигнала. Продавачът даде tracking номер, но с този номер се вижда само че пратката е напуснала Англия. В сайта на БГ пощи не пише да е влизала в страната. Проверявах в пощата и ми казаха, че пратката не е влизала в БГ. Така. Продавачът е упоменал в кейса, че ще ми върне парите до 05.03.2011, но все още не е. Каза, че трябва да чакам до 24.03, за да може със сигурност да се каже, че е изгубена. Говорих с ebay live chat, те ми казаха да се обадя на customer support. Аз се обадих, но консултантката ми обясни, че на 12.03.2011 мога да ескалирам и тогава ибей ще вземе окончателно решение. Та въпросът ми е: В чия полза ще отсъдят? Да не остана с пръст в устата щом има проследяваш номер?
Благодаря на всички предварително Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 129
Здравейте,
и аз да питам нещо ако може. Имам отворен кейс в ибей за неполучена стока. Стоката е изпратен на 17.02.2011 и още не е пристигнала. Продавачът даде tracking номер, но с този номер се вижда само че пратката е напуснала Англия. В сайта на БГ пощи не пише да е влизала в страната. Проверявах в пощата и ми казаха, че пратката не е влизала в БГ. Така. Продавачът е упоменал в кейса, че ще ми върне парите до 05.03.2011, но все още не е. Каза, че трябва да чакам до 24.03, за да може със сигурност да се каже, че е изгубена. Говорих с ebay live chat, те ми казаха да се обадя на customer support. Аз се обадих, но консултантката ми обясни, че на 12.03.2011 мога да ескалирам и тогава ибей ще вземе окончателно решение. Та въпросът ми е: В чия полза ще отсъдят? Да не остана с пръст в устата щом има проследяваш номер?
Благодаря на всички предварително Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
А с проследяващия номер какво излиза?
Иначе тарикат този продавач- като изтекат дните за диспут тогава ще знае  Laughing
Нещата са на твоя страна, ескалирай щом можеш вече.

# 130
  • Бургас
аз имам няколко дребни нещица от ебей засега. но пък имам доста въпроси  Rolling Eyes

как се изчислява митото за дрехи?
за праговете за ДДС и мито се взима предвид стойността само на стоката или стойността на стоката+доставката?
има ли практика продавачите да си наддават сами? наддавам за няколко неща, но забелязвам че същите стоки са с еднакви цени, когато наближи краят на търга. примерно 5 рокли са били на 0.62, после и 5те стават на 9.38. струва ми се странно  newsm78newsm78
и последно - с мерки бюст 87 и ханш 97 кой номер рокля трябва а поръчам - 6 или 8?  newsm78

# 131
аз имам няколко дребни нещица от ебей засега. но пък имам доста въпроси  Rolling Eyes

как се изчислява митото за дрехи?
за праговете за ДДС и мито се взима предвид стойността само на стоката или стойността на стоката+доставката?
има ли практика продавачите да си наддават сами? наддавам за няколко неща, но забелязвам че същите стоки са с еднакви цени, когато наближи краят на търга. примерно 5 рокли са били на 0.62, после и 5те стават на 9.38. струва ми се странно  newsm78newsm78
и последно - с мерки бюст 87 и ханш 97 кой номер рокля трябва а поръчам - 6 или 8?  newsm78

Ако пазаруваш от английския и-бей не дължиш никакво мито.

Случва се и продавачите да игратя за нещата си, но не е толкова срещано нещо, а и се санкционира.Вдига се последните секунди, защото се играе със снайпери, които се включват секунди преди да свърши търга, а и никой не иска да вдига цената преди това.

# 132
колко време чакате преди да питате продавача какво става с артикула ?
 става въпрос за професионален продавач с по 1200 продажби на месец ...

# 133
  • Бургас
благодаря   bouquet

от английския ебей е, обаче продавачът е от китай  newsm78

# 134
А с проследяващия номер какво излиза?
Иначе тарикат този продавач- като изтекат дните за диспут тогава ще знае  Laughing
Нещата са на твоя страна, ескалирай щом можеш вече.
Ами с тракинг номера нищо не излиза - показва, че е изпратено от летище Лангли и това е. Не е влязло в БГ. А за ескалирането - чак на 12.03...

Общи условия

Активация на акаунт