® E-bay - тема 66

• 31 638
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Моля за помощ, получих това на имейла си, беше в спам пощата.

Подател:    Hmrc <service@hmrc.gov.uk>     
Относно:   -Tax Refund New Message Alert-

TAX RETURN FOR THE YEAR 2010
RECALCULATION OF YOUR TAX REFUND
HMRC 2010-2011
LOCAL OFFICE No. 3819
TAX CREDIT OFFICER: Lisa Frank
TAX REFUND ID NUMBER: 381716209
REFUND AMOUNT: 244.79 GBP

Dear Applicant,

The contents of this email and any attachments are confidential and as
applicable, copyright in these is reserved to HM Revenue & Customs.
Unless expressly authorized by us, any further dissemination or
distribution of this email or its attachments is prohibited.

If you are not the intended recipient of this email, please reply to
inform us that you have received this email in error and then delete it
without retaining any copy.

I am sending this email to announce: After the last annual calculation of
your fiscal activity we have determined that you are eligible to receive a
tax refund of 244.79 GBP

Complete your TAX REFUND NUMBER ID: 381716209 by clicking here

Какво е това, да не е някой вирус или опит за източване на картата ми?
Хъм, според мен не кликай никъде, поне докато не разбереш какво е със сигурност.

И аз го имам същото.  Laughing

А, и онова писмо за ограничен акаунт в ПейПал ми го пращат на ден по десет пъти. Вече ми писна да го препращам на ПейПал.
Не кликай върху линка!!!

# 571
Здравейте Simple Smile

Тъй като до сега не съм поръчвала от e-bay, искам да  попитам няколко въпроса и предварително се извинявам, ако вече са задавани подобен тип въпроси, но нямам време в момента да изчета всичко назад
Искам да си поръчам заздравител за нокти на OPI:

http://cgi.ebay.com/OPI-Nail-Envy-Strengthener-Hardener-ORIGINAL … sh=item4cf5c7cab7

Въпросът ми е според вас може ли да му се има доверие на този търговец  Embarassed  Виждам, че има висок рейтинг и това ме успокоява, но от друга страна пише, че не приема връщания. Това ме навежда на мисълта евентуално ако се счупи стоката докато дойде до тук какво правим?! Rolling Eyes  Изгарям Laughing  

Другия ми въпрос е дали ще отиде на митница ? Според мен не би трябвало, защото все пак не е нещо скъпо, но все пак. Искам да знам със сигурност дали ще отиде на митница, защото няма как да се разправям в момента с ходене по митници и т.н. А всеки казва различни неща за това до каква сума не отиват на митница.

# 572
  • Варна
Има нещо сбъркано в номерацията им... ще видя като дойдат моите. Но 7US не  е равно на 6UK при никои други обувки...разликата трябва да е 2ка... например 39EUR=6UK=8US.
Ама италианците какви номера са им сложили... ooooh!

# 573
de_bi,на мен ми пращт вече 3-ти такъв мейл.Измама са.Аз ги препратих на spoof@paypal.com. Съветът на пейпал е да го препратим и след това да го изтрием.Освен това ме увериха,че техните мейли винаги почват с Dear ..Име и фамилия, а не с Dear customer.

Tia_e, а кога да влеза в профила си в ПейПал, страх ме е да не ми научат паролата. Ще си сменя паролата и номера на картата, че.......

Аз не отворих приложените линкове,препратих ги на пейпал и ги изтрих.
От пейпал казват,че няма проблем,освен ако не си отворила линка и не си полълнила исканите данни Peace

# 574
Честно да ви кажа, понеже съм я сърбала тази попара ме е страх и не разсъждавам трезво в момента  newsm50

# 575
Харесах си доста неща, но са все от американския. Може ли някой да
ме светне, колко мито горе долу се дължи за 100 долара. Доставката и тя ли се обмитява? И естествено има ли вариант да се прескочи митница.  Laughing

# 576
  • Пловдив
До 30лв не дължиш нищо освен митническа такса около 2лв,от 15 до 100 евро държиш ДДС ,а над тази сума ДДС и мито ,както и такса от 3,60лв.Митото зависи от вида на стоката.Шанса да избегнеш митница клони към 0

# 577
аз досега от около 20-30 поръчки от щатския ибей,само веднъж платих мито и ддс.Всиките неща са били над $100. Peace

# 578
Добре,а примерно,ако говорим предварително с продавача да го изпрати като подарък - или вече тия неща са хванати от наще митничари ?

# 579
Юли, тези, които са за даден оператор обикновено е упоменато (пише примерно Ориндж), а пък и не пречи да питаш продавача Wink
Мерси,Ани  Hug

# 580
Здравейте Simple Smile

Тъй като до сега не съм поръчвала от e-bay, искам да  попитам няколко въпроса и предварително се извинявам, ако вече са задавани подобен тип въпроси, но нямам време в момента да изчета всичко назад
Искам да си поръчам заздравител за нокти на OPI:

http://cgi.ebay.com/OPI-Nail-Envy-Strengthener-Hardener-ORIGINAL … sh=item4cf5c7cab7

Въпросът ми е според вас може ли да му се има доверие на този търговец  Embarassed  Виждам, че има висок рейтинг и това ме успокоява, но от друга страна пише, че не приема връщания. Това ме навежда на мисълта евентуално ако се счупи стоката докато дойде до тук какво правим?! Rolling Eyes  Изгарям Laughing  

Другия ми въпрос е дали ще отиде на митница ? Според мен не би трябвало, защото все пак не е нещо скъпо, но все пак. Искам да знам със сигурност дали ще отиде на митница, защото няма как да се разправям в момента с ходене по митници и т.н. А всеки казва различни неща за това до каква сума не отиват на митница.

Simple Smile Никой ли няма отговор на мойте въпроси?? Rolling Eyes

# 581
аз досега от около 20-30 поръчки от щатския ибей,само веднъж платих мито и ддс.Всиките неща са били над $100. Peace
Аз пък на една от една поръчка платих мито  Mr. Green така че на късмет е явно.

Едно питане към про e-bay юзърите. Задължително ли е да се оставя feedback. Тоест аз например като купувач оставям, а продавача на мен не.  Rolling Eyes Нали от feedback-а се формира рейтинга?

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 21:49 от Миоки

# 582

Едно питане към про e-bay юзърите. Задължително ли е да се оставя feedback. Тоест аз например като купувач оставям, а продавача на мен не.  Rolling Eyes Нали от feedback-а се формира рейтинга?
Препоръчително, но не задължително Peace

# 583

Препоръчително, но не задължително Peace
Пфу Simple Smile
Благодаря!

# 584
  • Пловдив
Не знам за кой период говориш ,но от 1 януари така е затегнато ,че нямам пратка от америка която да не е на митница.А миналата седмица се коментираше че и подаръците отиват там

Общи условия

Активация на акаунт