КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 50 092
  • 840
  •   1
Отговори
# 165
Стана ми интересно за килимите? Що за килимчета (представих си ги с размерите на носна кърпа) или що за пералнище (представих си я като барата на която ме водиха като малка да гледам как се перат килимите) имаш у вас?
Искам да имам килими, които да мога да пера в пералнята си!
Особено с тия деца! Simple Smile
Съвсем не се заяждам, просто ми стана интересно! Simple Smile

# 166
 Ама ти сериозно ли? Всеки тънък памучен килим може да се пере в пералня. Моите също се перат. Не става въпрос за килими тип персийски,с твърда долна част,а за меки леки памучни килими.

Този например е 140 см на 70 см и се пере в пералня на 40 градуса. Има и по-големи,също се хващат в пералня без проблем

# 167
Капацитетът на пералнята е 7.5 кг.
Килимите са сравнително малки 2х2. Пера ги един по един. Не се събират иначе.

# 168
Абсолютно съм сериозна! Нямам леки памучни килими и не  би ми минало през ума да си купя, защото за мен е все едно да постеля одеало на пода, пък и прахосмукачаката ще го засмуква. Килимите ми са средно 2 на 3 метра (освен в хола, който е доста по-голям) и трябва да са с плътността на чаршаф за да мога да ги изпера в пералнята. Стаите ми са големи и не мога да ги застеля с няколко чергички...

# 169
В къщи нямаме килими, за да не събират прах.

# 170
 Въпрос на избор и вкус. Аз пък не харесвам големите килими,които са трудни за поддържане. Само прахосмукачка не би ми била достатъчна,след известно време бих искала да изпера килима,а ако е дебел тежък това не е удобно. За това върху теракотата съм постелила по едно тънко килимче, с различен размер във всяка стая. Прахосмукачка нямам, подовете мия с моп, а килимчетата тупам през прозореца,и пера в пералня.

# 171
  • UK
Интересно как процедирате, когато отворите да проветрявате? Мръсотията влиза през прозореца, основен ремонт ли се прави след проветряване? Разбирам неприбирането на ползвани дрехи в гардероба, разбирам и всекидневното пране на определен тип дрехи, ама седмично пране на одеала, ежедневно сменяне на калъфки... Честно, не вярвам и на половината от вас. Wink

# 172
Еее, разбира се, че не е веднъж на сезон. И да, костюмите са повече от 5, нормално, за да не те гледат всеки ден с едно и също.
Имам бяло палто, но на второто носене отива за почистване, защото има злощастен вид.
Мисълта ми беше да не би да има някой, който дава костюм след всяко обличане?

Рядко, но има и такива хора. Иначе нормално на 4-5 носения ( равнозначно на 1 седмица носене), ако няма някакви инциденти по дрехата да се носи. Не съм си и помисляла, че имаш само един костюм Simple Smile Естествено зависи и от теб, и от материала на дрехата. Има хора които се цапат повече, или се потят повече. Може да се налага и по-често почистване. Има материал и материал и т.н.

# 173
Честно, не вярвам и на половината от вас. Wink

Внимавайте какво пишете, че може да ви поканят на гости....и да ви изперат.

# 174
  • UK
Да заповядат, аз нямам пералня. Ако им се перат чаршафи на ръка през три дни - добре са дошли. Нямам нищо против. Simple Smile

# 175
Това, че не вярваш си е лично твой проблем. Както и това, че нямаш пералня.

# 176
Ей, и чувството за хумор сте си изпрали. Изчезвам тутакси.

# 177
Ей, и чувството за хумор сте си изпрали. Изчезвам тутакси.

НИдей!
Точно взе да става интересно smile3508.

# 178
аз не ща да ме перат, пера до безобразие и без друго. ама ако на някоя и се подреждат гардероби, да идва у нас  Mr. Green. обаче ако може после и ръководство с насоки или упътване кое накъде е , че иначе така ще си остане всичко по гардеобите непипнато.
така ме ошашкахте с тия дрехи/не ми стигаха цветовите щипки Crazy Crazy Crazy/, че сега имам на един стол свалени от преди малко Laughing пола и жилетка. гледам и се чудя къде да ги завра, че нито за повторно стават, нито за гардероб стават. абе, май са си добре на стола. и без това никой не сяда там в крайна сметка.

# 179
Връх в хигиенично отношение е да си тръснеш килимчето през джама, често върху нечие стерилно праненце или стерилно праненце съхне на тераса в квартал, в който 40% от семействата се отопляват на твърдо гориво... Или пране просто съхне на тераса и ужасният въздух впива гадните си нокти в него.

Общи условия

Активация на акаунт