КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 49 946
  • 840
  •   1
Отговори
# 225
A, бе, има ли някой, който да си носи дрехите по два пъти, не по веднъж?  Mr. Green

newsm56  има.

Темата е обладана от ефекта на 'социална желателност' и  е много забавна.

# 226
Да, има си и другарчета-темички в клюто Simple Smile

# 227
Вече сериозно - абсурдно е да прибера носена дреха в гардероба при праните дрехи.
Немислимо.
Така гледам да се обличам, че носеното през деня, директно да заминава в коша за пране.
Ако съм сложила жилетка от кашмир за 1 час - отново. Разчитам на качествени препарати и правилна програма на пране и сушене и дрехите се поддържат в идеален вид, поне докато ги нося.
И според мен цапат. Ебаси, може и да съм луда, но не мога да прибера носеното при другите дрехи.
Напълно вероятно е да се разпростира някакъв щам или спора на бацил Laughing.

Костюми не нося. Защото там положението е по-сложно. За 2 обличания трябва да ги дам на химическо. Ще се скапят бързо. А през това време къде ще ги държа?

Аз съм същата.
Само където нося костюми и за тях си имам отделен гардероб Laughing и ходят на химическо по-често,отколкото трябва.
Абсурд ми е да сложа носена дреха,било то и за час,при изпраните и изгладените.
Не мисля толкова за мъртви клетки,косми,прах и прочие,полепнали по тях(факт!),просто имам такива хигиенни навици,създадени от мама в детските ми години.И си ги следвам.С удоволствие при това.

В дома на свекърва ми,постоянно мирише на обличани дрехи и е отвратително.На закачалката при якетата са закачени носени ризи,дънки,блузи..и миризмата,особено за моето остро обоняние,е покъртителна.
Само да добавя,че втях като цяло е доста чисто,прах по мебелите и петна по прозорците,не можеш да намериш,подредено е...
Така че,за някои е чистница,но за мен си е мърла.
Въпрос на критерии.

А парфюм във водата на ютията не слагам,купувам си специална вода за ютия,която ухае много хубаво LaughingИ бельото си гладя,не всичко,някои бикини само,не понасям нищо намачкано в гардероба ми.
От хигиенна гледна точка също е добре,това вече го знаем всички.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 15:14 от Кисело грозденце

# 228
В дома на свекърва ми,постоянно мирише на обличани дрехи и е отвратително.На закачалката при якетата са закачени носени ризи,дънки,блузи..и миризмата,особено за моето остро обоняние,е покъртителна.
Само да добавя,че втях като цяло е доста чисто,прах по мебелите и петна по прозорците,не можеш да намериш,подредено е...
Въпрос на критерии.

Същото и при моята свекърва.

Често ежедневието ме среща с хора, на които дрехите им са вмирисани.
Една дреха губи свежестта си, независимо с какво е прана, ако се носи повече от един ден.
Явно и аз съм с обоняние на хрътка, но това дразни. Страшно.
Но пък видно от темата, много хора не си дават сметка за това. Жалко.

# 229
Въпрос на критерии.

Същото и при моята свекърва.

Често ежедневието ме среща с хора, на които дрехите им са вмирисани.
Една дреха губи свежестта си, независимо с какво е прана, ако се носи повече от един ден.
Явно и аз съм с обоняние на хрътка, но това дразни. Страшно.
Но пък видно от темата, много хора не си дават сметка за това. Жалко.

Моето обоняние е на кучка Laughing
Но освен него,имам и набито око,винаги забелязвам дънки "с коленца" отпред,тип хлътнали,пак от много носене,мръсни обувки..

Чаршафи,пускам 2-3 пъти седмично.
Килими,юргани,шалтета също пера доста често.Не ми пречи.Напротив,намирам го за абсолютно нормално и ми е кеф като вкъщи мирише на чисто.

От всичко най-мразя да усетя миризма на наслагван парфюм от няколко дни,на "тяло",на "спане"...

Малко хора са с моя акъл.
Но пък многото други не ме касаят,стига АЗ да се чувствам добре в кожата си.

# 230
Добави и почернелите ръкавченца на якето, или потъмнялата му яка.
Прашинките пърхот, калчица по крачолите...бррррр.

Подготви се да бъдеш дамгосана. Ей сега ще скочат Laughing.

# 231
Подготви се да бъдеш дамгосана. Ей сега ще скочат Laughing.[/b]

О,не..нямам време.Отивам да пера Joy

Свикнала съм със скачането тук...
Претръпнах.

# 232
Абе, за мръсните обувки в България да не се престараваме, моля...  Stop
От вкъщи винаги излизам с почистени и намазани обувки.
След 30 мин. ходене положението е сериозно - никаква следа от чистенето не е останала. Позабърсвам се с разни мокри кърпички или гъби, но не е като да са идеално свежи обувките.
Така че мръсни обувки могат да се случат доста често и отдавна не съдя за хората по състоянието на обувките.
Калчица по крачолите също може да има в лошо време.
А ако някой си има проблеми с пърхут и това може да се случи, дори и върху палто, прано преди 5 мин.
Пърхутът може да не е най-приятното нещо, но съвсем не значи мръсна коса и ниска хигиена.

П.П. Не скачам, нито имам описаните проблеми и характеристики, с малки изключения за лошото време и мръсните улици, които неща, за съжаление не зависят само и единствено от мен и моята лична хигиена.

# 233
  • София - Рим и обратно
На мен ми е чудно, колко ли пъти трябва да е обличана една дреха, за да се вмирише? Поне 3 пъти...
По темата - мразя натрупани полумръсни /чисти/ дрехи по столове и легла. Гледката просто е в състояние да ме докара до дива ярост /говоря за моята си къща, хорските навици в техните къщи не ме дразнят/. Обичам всичко да ми е прибрано в гардероб, шкаф и т.н. Затова, след всяко събличане, обикновено преглеждам дрехата за петна и миризми и я прибирам. Обличаните пуловери и дънки винаги ми стоят най отгоре в шкафа. Другите неща са на отделни закачалки. Винаги знам кое е обличано и кое не. Ако преценя, че не става за обличане повече, отива в пералнята. По едно време имах навик да пера абсолЮтно всичко дори да е носено съвсем малко. В резултат дрехите ми започнаха да се похабяват и да заприличват на парцали преждевременно, така че сега се ограничавам доколкото е възможно.
Някои коментари по нагоре, че било недопустимо и нехигиенично да се прибере дрехата в гардероб след като е обличана няколко часа, малко ме разсмяха Sunglasses... Ако е до такава степен изцапана, че не може да се допре до чистите ми дрехи, значи е просто за пране Laughing

# 234
Servalan, позволи ми да различавам току-що опръсканите крачоли от някоя счупена плоча на тротоара и засъхналата вчерашна или от преди 3 дни Simple Smile.
За обувките вече писах - за 5 минути и вече изглеждат мърляви. Още повече, че чистата обувка привлича като магнит всяка мръсотия, а градът е ужасяващо прашен.
Пърхотът - има лечение. Стига да е адекватно и своевременно Peace.

И не приемай лично. Не е към теб Simple Smile.

На мен ми е чудно, колко ли пъти трябва да е обличана една дреха, за да се вмирише? Поне 3 пъти...

Това са твоите критерии.
Ти 3 дни ли ходиш с едни дрехи... Или може и след 3-тия, в зависимост от степента на вмирисване?

# 235

Това са твоите критерии.
Ти 3 дни ли ходиш с едни дрехи... Или може и след 3-тия, в зависимост от степента на вмирисване?

Самата мисъл да стоя и да си душкам дрехите,за да реша дали няма да убия някой около мен,направо ме ужасява.
Степен на вмирисимост... Tired
Нечистоплътността има степени-да,като започнеш от малко миризлив и стигнеш до най-често срещаното поне по мои наблюдения-вунящ(за съжаление не само в категория мъже).
Ама чистота за мен "стълбички" няма.
Или си чист,или не.

# 236
Малко офф, но да попитам дамите, които не носят дреха повече от веднъж колко често мият косите си? Това е моята болна тема и бях потресена от отговорите в анкета към тема за честотата на миене. Излиза, че дами , които не носят дреха повече от веднъж, сменят чаршафи 3 пъти в седмицата и пускат прахосмукачка всеки ден мият косите си средно на 4-6 дни.

# 237
  • София - Рим и обратно

Това са твоите критерии.

Моите критерии не съм ги упоменала. Май сме се разгорещили доста тук  Laughing... За мен, носени 3 дни, означава облечени 3 пъти за по 2 часа /не говорим сега за пране и мирисане, само за тълкуване Mr. Green/. Все едно да те питам - толкова ли много миришеш, че дрехите ти се вмирисват след първия час на първото им обличане  Laughing? Аз не ходя по цял ден с едни и същи дрехи - имам възможност да се прибера и да се преоблека и да си взема душ, ако ще излизам и следобяд.  Така че, всичко е индивидуално.

Кисело грозденце , много преиграваш, миличка Laughing Не вярвам чак толкова ужасяващо да мирише тялото ти, но пък знае ли човек - установила съм, че малко хора всъщност са научени и спазват добра лична хигиена. Вонящ се пише с О, идва от вОня. Дума ВУНЯ няма.

Малко офф, но да попитам дамите, които не носят дреха повече от веднъж колко често мият косите си? Това е моята болна тема и бях потресена от отговорите в анкета към тема за честотата на миене. Излиза, че дами , които не носят дреха повече от веднъж, сменят чаршафи 3 пъти в седмицата и пускат прахосмукачка всеки ден мият косите си средно на 4-6 дни.
Скъпа, дори не подозираш на колко прав път си в разсъжденията си  Laughing

# 238
Всеки ден се къпя Simple Smile
Понякога по 2 пъти Grinning
Миналата седмица пътувах с един бакшиш,който беше пафкал преди да се кача в колата.Като се прибрах цялата миришех...ами "на него" Laughing
Изкъпах се пак.

П.П.Имам всякакви препарати освен за поддръжка на дрехи,така и за коса Wink

# 239
  • В Космоса

Но освен него,имам и набито око,винаги забелязвам дънки "с коленца" отпред,тип хлътнали,пак от много носене,мръсни обувки..
....
Малко хора са с моя акъл.
Но пък многото други не ме касаят,стига АЗ да се чувствам добре в кожата си.

Тук малко противоречиво ми идва... Уж другите не те касаят, пък винаги забелязваш коленца и пр. Значи все пак подсъзнателно живо те интересува колко са носени дрехите и обувките на другите.

За обонянието и моето е даже прекалено изострено... Но не забелязвам дали са носени или не дрехите на някой. Аз дори не забелязвам с какво е облечен понякога.

А аз нося някои дрехи по 2 и по 3 пъти, ако не ми миришат и не са замърсени видимо. Ако няма да ги обличам на следващия ден ги слагам в гардероба на отделно място от праните, ако ще ги обличам ги слагам върху комода.

Общи условия

Активация на акаунт