КЪДЕ държите дрехи носени само по веднъж ?

• 49 936
  • 840
  •   1
Отговори
# 240
инфантилна, през ден.

# 241
Кисело грозденце , много преиграваш, миличка Laughing Не вярвам чак толкова ужасяващо да мирише тялото ти, но пък знае ли човек - установила съм, че малко хора всъщност са научени и спазват добра лична хигиена. Вонящ се пише с О, идва от вОня. Дума ВУНЯ няма.

Кафе с мед,хич не преигравам Simple Smile
Аз съм си аз Grinning
Просто обичам да съм чиста Simple Smile
Така съм научена.А и винаги ми е било кеф да съм различна.

# 242
  • София - Рим и обратно
Хайде бързо сега всички да се отчетат: по колко пъти си мият косичките, зъбките и дупенцата.
Ама бързичко, че който се забави или не отговори подобаващо /тук вече следва надскачане/, отсега нататък ще се счита за мърлявичък  hahaha Joy Ох, че весела темичка.

Цитат на: Кисело грозденце link=topic=567916.msg18067412#msg18067412
Просто обичам да съм чиста Simple Smile
Така съм научена.А и винаги ми е било кеф да съм различна.

Грозденце, баналничка си, мила, не различна. Пералните машини, препаратите ухаещи на чисто и омекотителите с аромати са измислени сравнително отдавна, не би трябвало толкова да се впечатляваш все още.

# 243
Хайде бързо сега всички да се отчетат: по колко пъти си мият косичките, зъбките и дупенцата.
Ама бързичко, че който се забави или не отговори подобаващо /тук вече следва надскачане/, отсега нататък ще се счита за мърлявичък  hahaha Joy Ох, че весела темичка.

hahaha  Joy Тази тема се превърна в истински кокошарник, а не клюкарник.
 Между другото да споделя,че у свекърва ми има една книга,която се казва "Дом,семейство,бит",и е от 1967 година на издателство Земиздат. В нея има и раздел за хигиена. Пише,че косите трябва да се мият веднъж на всеки 9-16 дена,в замисимост от това дали косата е суха,нормална или мазна. Иначе казано,мазните коси на всеки 9 дена,а сухите на всеки 16 дена. Също така пише,че косата е добре да се изплаква с дъждовна вода  #Crazy .

# 244

Но освен него,имам и набито око,винаги забелязвам дънки "с коленца" отпред,тип хлътнали,пак от много носене,мръсни обувки..
....
Малко хора са с моя акъл.
Но пък многото други не ме касаят,стига АЗ да се чувствам добре в кожата си.

Тук малко противоречиво ми идва... Уж другите не те касаят, пък винаги забелязваш коленца и пр. Значи все пак подсъзнателно живо те интересува колко са носени дрехите и обувките на другите.

Другите не ме интересуват от гледна точка на слагане на етикети,които са много популярни в бг мама.Като не можеш да проумееш нещо,масово явление е да го отречеш като го наречеш "преиграване",както е в случая Simple Smile Предвидимо.Чак досадно.

Не понасям нечистоплътни хора.Нарушават ми личното пространство с миризмата си.
И не ме касаят в същото време,защото не ги допускам до себе си като възможна компания Naughty

# 245
Грозденце, баналничка си, мила, не различна.

Ако бях банална в отношение чистота,светът щеше да е по-добро място за живеене Laughing Wink

# 246
Ами.. не ми се раzправя с никого по таzи тема, но тук вече съм съвсем съгласна с Киселото гроzденце и Sourcherry, добре описано това с "мириzа на носени дрехи", не мръсни, но... просто носени и прибрани на zатворено място. Така дрехите наистина променят мириzмата си, която става..  Confused  Усещала съм таzи мириzма. Затова и не го правя никога. Не каzвам иzобщо, че който го прави трябва да е нечистоплътен, не се zанимавам с другите, но и на мен тоzи мирис на zастояло ми е противен и поради таzи причина писах наzад, че шкафове, гардероби са zа прани дрехи у нас. Искам като отврям да ми мирише на това, с което са прани и на нищо друго.

# 247
Много ми е забавно като ви чета.И при нас всичко което е носено веднъж се мята в коша за пране  с изключение на якетата.Тях ги пера два пъти в седмицата.Не си представям дъщеря ми да се прибере от училище  или от игра на вън и да не си сложи дрехите за пране.Четири човека сме и всеки ден се пере всичко каквото е носено.Чаршафи всяка седмица зимата  а през лятото през ден.Хавлии през ден кърпите за ръце(всеки си има отделна) всеки ден.Баба ми и майка ми  правят същото.Те даже гладят всичко(аз това   много го мразя)Мъжът ми си глади сам HugОт  както се роди малкото ми дете   купихме  и сушилня че не се смогваше със сушенето през зимата.Много  обичам да ми мерише на прано  и чисто.Даже научих  и децата да се преобличат често през деня (сутрин и вечер  си сменят бельото) 

# 248
мият косите си средно на 4-6 дни.

това не е ли доста дълъг период? Освен, ако косите не са много сухи.

# 249
 Разбира се, че е дълъг, но в темата казаха, че съм груба и арогантна като намекнах, че са мърлявки. Но е важно, че си сменят дрехите, не смесват обличани с необличани, пускат прахосмукачка всеки ден и не могат да заспят, ако има мръсни чинии в мивката.

# 250
А в кое помещение ви се намират сушилните?

# 251
  • Belgium
Защо обикновеното вманиачаване по чистота се приема за такава уникалност?

Това е много разпространена обсесия.  Laughing

Баба ми и на 83 годни бърше през ден праха на полилея, мие и през зимата всеки ден балконите, нищо че се заледяват, а след пребоядисване на стените реши да поизмие блажната боя, че и се сторила мръсничка  Laughing

# 252
Добре де, ама защо така мирише в софийския градска транспорт? нали не миришели дрехите.
аз съм от тези дето си перат всичко след всяко носене, ама не си мия косата всеки ден. До кръста ми е и ми е важно да е здрава, а ако я мия всеки ден се изтощава. и не, никога не са ми казвали да съм мърла. но, пък калъфката си я сменям всеки ден. и шапката я пера всеки ден, ако нося такава. косата ми изглежда 4 дни абсолютно чиста и не виждам защо да я мокря напразно. само да добавя, че без косата се къпя всеки ден, де, че и по два пъти. и после как да облека нещо, което вече съм носила, дори и да изглежда чисто.

# 253
Чудя се какво ли ще мислят следващите поколения за нас, дето им изливаме тонове перилни препарати в почвата и водите и разхищаваме питейната вода. Е, поне сме чистички, де, няма спор. Миришем на препарати, не на феромони. Перални, сушилни, всичко върти на макс, косите по 5 пъти дневно трябва да се мият, тялото - поне по 10, за да се отстрани и последния останал микрон естествен аромат от него. Мда, трябва да сме ароматизирани, а не като Жозефина на Наполеон едно време. Ауу, ужас...  Laughing

# 254
Сушилнята я държиме в кухнята(заради нея се лиших от миялна  защото нямаме място) Моята баба е на 85г. мие и чисти всеки ден даже чорапите на дядо ми глади.Като бях малка все се чудех защо при нея няма прах и винаги мирише на чисто и прано.Чистене и пране му е майката .Всеки божи ден.Като го правиш всеки ден не ти отнема много време.

Общи условия

Активация на акаунт