Машина за хляб-40 част

• 59 192
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,
дадоха ми хлебопекарна " за малко", да я изпробвам. Имам въпрос след като смеси съставките и започне да втасва тестото как трябва да изглежда? Вижда ми се редичко, дали като втаса ще е добре или ще стане глетав хляба? Рецептата ми е за хляб с кисело мляко.
След "сигнала" /не зная кога ще е той/ мисля да добавя маслини и малко кашкавал. Пуснала съм програма за "бял хляб". Времетраене три часа и половина.
трябва да ти се вижда като блога на първа страница. меко и незалепващо.
течното е по-подходящо за кекс.

# 256
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Със каква вместимост са ти чашките защото така не мога да се ориентирам,но принципно 2 яйца са много.

# 257
  • София
Здравейте,
дадоха ми хлебопекарна " за малко", да я изпробвам. Имам въпрос след като смеси съставките и започне да втасва тестото как трябва да изглежда? Вижда ми се редичко, дали като втаса ще е добре или ще стане глетав хляба? Рецептата ми е за хляб с кисело мляко.
След "сигнала" /не зная кога ще е той/ мисля да добавя маслини и малко кашкавал. Пуснала съм програма за "бял хляб". Времетраене три часа и половина.
трябва да ти се вижда като блога на първа страница. меко и незалепващо.
течното е по-подходящо за кекс.

Благодаря ти bongo, погледнах и ми се видя "по - течно" и добавих малко повече брашно заедно с маслини,  сухи домати и малко кашкавал - около 40гр. Сега вече се е оформила топка, както е във блага.

# 258
Дес, аз имах такъв проблем, нещо като черно масло при оста на бъркалката. След 1-2 месения и миенета се изчисти и оттогава не се е появявало подобно нещо. Не знам от какво се получи. Мисля, че тогава и max-mama сподели същото.
Благодаря ти много Hug Поуспокоих се Laughing Мислех с и да не е нещо от миенето,попаднала вода вътре,застояла..охх гадно е Sick
Надявам се да се оправи Praynig

Да не те отчайвам, аз имах същия проблем, с Мулнекс съм и продължавам да го имам. Скоро се сдобих с ново казанче и старото смятам да го дам на свекър ми, да го погледне дали няма да може да го оправи. Много е неприятно с тези кафеви следи, мисля че е ръжда или масло / макар че последното незнам откъде ще дойде/. Дано ти се оправи като на баба Станислава.   bouquet

# 259
  • София
Благодаря ви за отговорите  Hug   bouquet  ще погледна пак хубаво машината,честно не съм я разглеждала много  Embarassed очаквах там където са на моята машина там да са и на тази.Явно не е обаче така  ooooh!

# 260
  • София
Да се похваля с резултата -първият ми хляб в машината с кисело мляко, сушени домати, сирене /при мен кашкавал/, маслини и мащерка и добавка от мен сминдух. Малко ми се виждат добавките и доста ми мирише на мая, но може би защото го нападнах топъл, топъл.

Благодаря за помощта!

# 261
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
браво

# 262
# 263
Да се похваля с резултата -първият ми хляб в машината .........

verabel, разкошно хлебче, че и като прочетох какво си му наслагала.... Crazy Heart Eyes  bouquet Има ли някъде написана рецептата?
Видях въпроса ти в другата тема за хляба на ЗИЧЕ, тук ще ти отговоря - коригирах количествата на брашно, вода, сол, захар, яйце сложих едно цяло, но дребно и, понеже не можах да реша колко жива мая, шибнах лъжичка и мъничко суха. Вкусно хлебче стана. Peace

# 264
  • София
didolinaa, и моята машина е същата като на снимката, но е с 16 програми. Има и програма за тесто, за паста, за печене отделно и т.н.

# 265
  • София
Да се похваля с резултата -първият ми хляб в машината .........

verabel, разкошно хлебче, че и като прочетох какво си му наслагала.... Crazy Heart Eyes  bouquet Има ли някъде написана рецептата?
Видях въпроса ти в другата тема за хляба на ЗИЧЕ, тук ще ти отговоря - коригирах количествата на брашно, вода, сол, захар, яйце сложих едно цяло, но дребно и, понеже не можах да реша колко жива мая, шибнах лъжичка и мъничко суха. Вкусно хлебче стана. Peace
Лабрексче, благодаря ти! През няколко поста по-нагоре съм написала какво съм сложила преди "сигнала"/рецептата е сборна /доколкото си спомням, че голямо чудене падна точно коя да избера/ за "хляб с кисело мляко" и добавките на "хляб със сирене и маслини"/. Не съм написала, но сложих и 1ч.л. мащерка и 2/3ч.л. сминдух. После добавих 6с.л. нарязани зелени маслини, 3с.л. нарязани сушени домати, около 40-50гр настърган кашкавал /трябваше да е 50 гр. сирене, но нямах/ смесени с 3с.л. брашно. Когато слажих "добавките" ми се видя редичко тестото и добавих още малко брашно "на око".
Ти по коя рецепта правиш хляб. Аз от опит, когато си меся на ръка съм установила, че когато в тестото има кисело, прясно мляко и яйце най-много ми допада.
В книжката на машината гледах, че повечето рецепти са само вода или сухо мляко, малко мазнина и брашно +захар, сол и мая. Дали става добър хляба така?

# 266
Дидолина, моята машина е същата ,като на снимката, НО с 16 програми и приставка за печене на багети.....имам съмнения,че вашата машина няма багети,затова е и с по-малко програми....Но както вече и други споделиха - няма начин да няма програма само за месене и само за печене Peace

# 267
  • София
cayman, благодаря! Simple Smile

# 268
  • София
Здравейте, от снощи имаме машина за хляб, записвам се да се уча, моулинекс е, има различни грамажи за брашното и сега обиколих за ел. везни в квартала, в Техномаркет и домашни потреби, но не намерих от евтините, някой знае ли къде има от тези  Rolling Eyes
http://www.technomarket.bg/products/09072939/neo-ks-314
За София, може и друг модел  Flutter

# 269

Общи условия

Активация на акаунт