Машина за хляб-40 част

• 59 229
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
програма 12- Погача печене - става за печене на хляба
№ 13- тесто за хляб - на нея меся и втасва

При модела на свекърва ми няма  newsm78 14 програма е паста,модела с точност се води 502030 Мулинекс и е същата като на снимката или по съкратено я водят 5023.Освен да говорим за два различни модела,от там да идва грешката.

# 241
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Каква е тази програма-паста?Не е ли дадено някакво описание в книжката или някаква р-та,която се прави на тази програма?

# 242
  • София
Каква е тази програма-паста?Не е ли дадено някакво описание в книжката или някаква р-та,която се прави на тази програма?

За правене на паста  newsm78 мисля че имат впредвид тесто за спагети или лазаня,нещо от този род.Във вторник ще ходя при нея и ще разгледам по подробно,но съм сигурна,че няма за тесто и печене.Свекърва ми се радва,че поне прави хляб,ама те са двама и на тях им стига,а ние сме 5 човека и за нас е недостатъчна.

# 243
а,сега,де....аз съм убедена,че нашата машина е 5023, да ,като на снимката е
при мен № 14 е кейк, а тесто за паста е № 16 Confused

# 244
Според мен си е за тесто,а за какво ще се използва си е твоя работа,а не на производителя.При мен месенето и втасването мисля,че е 1,30ч.

# 245
ще цитирам от книжката към Мулинекс 5023
"№13-тесто за хляб - програма за тесто с мая -не включва печене.Това е програма за месене и втасване на всички видове тесто с мая,като тесто за пица например"

"№16-тесто за паста-програма Паста  е само за месене.Тя е за еднообразни теста като например юфка"

# 246
Добре тогава какво е времетраенето на двете програми?

# 247
  • София
 newsm78 машината е само с 14 програми,говоря за тази на свекърва ми,явно говорим за два различни модела,така,че аз съм в грешка.Ще погледна за тази програма паста,защото не съм убедена дали може да се ползва само за тесто.Като проверя във вторник ще кажа,а иначе машината е точно на тази снимка а ето и линка http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/( … 3AB&scenario=

# 248
newsm44    Вече си имам машина за хляб и се присъединявам към вас . Първо ще разгледам темичките , а после въпросчета .
първо се запознай с упътването на машината   bouquet

# 249
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте
мисля да правя кекс и търся рецепти ,ако някой се сеща Simple Smile
бихте ли ми казали какво би трябвало да е тестото за кекс ,пак ли топката трябва да е като на блога
поздрави
п.с има ли тънкостите при правене на кекс

# 250
  • София
Здравейте,
дадоха ми хлебопекарна " за малко", да я изпробвам. Имам въпрос след като смеси съставките и започне да втасва тестото как трябва да изглежда? Вижда ми се редичко, дали като втаса ще е добре или ще стане глетав хляба? Рецептата ми е за хляб с кисело мляко.
След "сигнала" /не зная кога ще е той/ мисля да добавя маслини и малко кашкавал. Пуснала съм програма за "бял хляб". Времетраене три часа и половина.

# 251
Принципно трябва да стане хубава топка-мекичка,ане твърда.Най-добре ще е да напишеш р-тата за да видим дали не е малко брашното.Аз редовно правя хляб с кис. мл.,но то и без мляко да е топката пак трябва да е хубаво оформена.Иначе като времетраене на програмата е много добре.Прибави брашно,но слагай по-малко и следи ако вече не е късно.Иначе ще лепне вътре.

# 252
  • Балчик
didolinaa, нещо си се объркала сигурно. Не може да няма тесто и печене за тази цена. PeaceВсички машини имат,освен тия с 3 програми,но такива вече май няма.

Програмата за паста е за по-твърди теста и е без втасване. Peace

# 253
  • София
Принципно трябва да стане хубава топка-мекичка,ане твърда.Най-добре ще е да напишеш р-тата за да видим дали не е малко брашното.Аз редовно правя хляб с кис. мл.,но то и без мляко да е топката пак трябва да е хубаво оформена.Иначе като времетраене на програмата е много добре.Прибави брашно,но слагай по-малко и следи ако вече не е късно.Иначе ще лепне вътре.
1чч кисело мляко
1/2 чч пр. мляко
2 яйца
1/2ч.л сода за хляб
1 1/2ч.л. сол
1/2ч.л. захар
2с.л. олио
3 1/2 ч.ч. брашно 1/2 ч.л. мая

# 254
didolinaa,нашата машинка е същата. Програма 11 е за тесто с втасване- вече правихме пица и стана чудесна, а програма 10 е само за печене-дава възможност за печене м/у 10 и 70 мин. с настройване на таймера през 10 мин.

Общи условия

Активация на акаунт