Машина за хляб-40 част

• 58 555
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Благодаря ви за съветите   bouquet Понеже процеса вървеше, добавях по малко вода. За друг път ще имам в предвид и това за брашното. Иначе не се наду много, но пък отрязан и на вкус е наистина като ръжен, така че броя опита за сполучлив  Grinning

# 76
Здравейте!
Имам проблем ,правих френски хляб ,както и обикновен хляб по рецепта на pina.Изпичат се чудесно,вкусни са но като изстинат се ронят много -не мога да отрежа нормална филия...
Къде бъркам?
Искам обикновен нормален хляб...

# 77
Здравейте!
Имам проблем ,правих френски хляб ,както и обикновен хляб по рецепта на pina.Изпичат се чудесно,вкусни са но като изстинат се ронят много -не мога да отрежа нормална филия...
Къде бъркам?
Искам обикновен нормален хляб...
Опитай да добавиш една ч.л. прясно изцеден лимонов сок.

# 78
Благодаря!Ще пробвам още сега и ще пиша.....

# 79
При мен същият проблем се явява,рони се хляба като изстине,а докато е топъл е просто перфектен.
Лимон в момента нямам,оцет би ли свършил работа Thinking

# 80
И една лъжица оцет ще свърши работа, и можеш да си намалиш малко маята - на 100грама брашно 1-1,5 грама жива мая, няма нужда от повече

# 81
  • Балчик
Да се разпиша в новата темичка с един експресен хляб- програма 58 минути+ 10 минути допълнително печене, че ми се видя много бял отгоре. Стaнa перфектен за толкова бърз хляб. Рязах го още горещ, но не се смачка. Peace

целия хляб
разрез
отблизо

# 82
  • Варна
Хайде и аз да се разпиша с първия си козунак!
С огромни благодарности на Бонго за инструкциите   bouquet
http://novichka.snimka.bg/cooking/mashinka.575533.22638526
http://novichka.snimka.bg/cooking/mashinka.575533.22638839 На снимката на разреза не си личи много, но все пак има конци козунака  Grinning

# 83
  • Кърджали
И аз си ви следя редовно, но не пиша.
Стискайте палци за 2 път ще правя кекс в хлебопекарната.Първият път беше по рецептата от книжката на Мулинекс 5000 и не ми хареса много много .Този път по рецептата на Танита с малко изменения от моя страна и ако стане утре ще докладвам. В момента се пече и преди малко махнах бъркалките, че става грозно после.

Иначе и моята машина сдава багажа май - отдолу на машината където са тия врътки има 3 мънички уплътнения, а трябва да са 4  newsm78 и бъркалките и те не са в час и май скоро ще се обаждам на сервиза.

# 84
Ами като слагаме печени пиперки в хляб, че има една рецепта с печени пиперки...
Може ли линк към тази рецепта, моля!  Praynig  bouquet

# 85
Заповядай Тини-Мини  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534088.msg16945755#msg16945755  - пост 24

# 86
  • София
Привет, успешна нова седмица на всички! Вчерашният "хляб с мръвче" всички го харесахме на вкус, аз лично си го представям следващия път без мръвче, беше ми доста мазен с каймата, но мъжката част естествено одобри Simple Smile. Лабрекс, мерси за идеята за този хляб, много ароматен беше и пухкав. Само дето трябваше да те послушам за слагането на плънката, защото ако бях сложила всичко заедно, щеше да се омеси много добре, а аз я сложих при първия звуков сигнал и не се омеси хубаво, нямаше достатъчно време и тежката част с месото отиде в долната част на хляба и се омазни доста. Другият недостатък явно е в самата програма / 1 на Мулинекс 5003/, защото и предният път на тази програма хляба се надигна доста, а при печенето изведнъж спадна и стана грозен с издигнати отстрани стени и хлътнал отгоре. Повече няма да включвам тази програма. Ще дерзая за други кулинарни изкушения, но определено досега хлябът с маслините и този като аромати са ми фаворити.  Simple Smile

# 87
Привет, успешна нова седмица на всички! Вчерашният "хляб с мръвче" всички го харесахме на вкус, аз лично си го представям следващия път без мръвче, беше ми доста мазен с каймата, но мъжката част естествено одобри Simple Smile. Лабрекс, мерси за идеята за този хляб, много ароматен беше и пухкав. Само дето трябваше да те послушам за слагането на плънката, защото ако бях сложила всичко заедно, щеше да се омеси много добре, ...........................................................................
...............хляба се надигна доста, а при печенето изведнъж спадна и стана грозен с издигнати отстрани стени и хлътнал отгоре. Повече няма да включвам тази програма. Ще дерзая за други кулинарни изкушения, но определено досега хлябът с маслините и този като аромати са ми фаворити.  Simple Smile

bi_bi, аз съм абсолютен лаик и хич не държа да уча някой как да процедира с машинката си, самата аз още се уча, просто споделям аз как го правя и, понеже съм установила, че става добре, пък и ми е по-лесно (ей, много съм по лесните работи! Grinning), затова слагам всичко в началото. Един пък реших стафиди да сложа при сигнала, ами те не се измесиха хубаво, тогава вадих тестото, аз си го намесих и пак го върнах в машината. А за хлътването, може би е трябвало малко брашно още да добавиш, така си мисля newsm78.......Пак ще напиша, че картинките на Ердинч на мен много ми помогнаха, следя да стане правилната топка и зарязвам машинката нататък сама да се оправя. Иначе и аз пека на първа програма. А фаворитите ни са едни и същи! Peace Grinning  bouquet

# 88
  • София
labrex, точно така и аз трябваше да направя - да сложа всичко в началото, защото не се беше омесило добре, дори на бързата програма можеше да го пробвам, защото там меси повече време без да спира като че ли. Освен това го усетих, че е доста мокро, но когато започнах да прибавям още брашно, месенето беше към края и стана една... Всъщност какво се оплаквам, всички го харесаха, само аз си намирам кусури Simple Smile
Ето и този на мама тин с чушките ще пробвам   bouquet

# 89
Ми то и аз не чакам звуковия сигнал, всичко слагам в началото на месенето. Така де, няма да го дебна сигнала.
Снощи направих един хляб по руска рецепта със сметана, ох мн хубав , ама взехме че в полунощ изядохме половината, което никак ама никак не ми харесва като идея. От днес пак най обикновени черни хлябове, от които се изяжда само по 1 филийка.
А по отношение а това Биби че ти хлътва хляба - превтасва, намали си малко маята Peace

Общи условия

Активация на акаунт