Машина за хляб-40 част

• 58 561
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Щастлива мама на 3 слънца
Ех, да, твоето наистина беше последното... Rolling Eyes Embarassed
Не знаех, че си писал второ, извинявай!  bouquet

А всъщност някой може ли да ми пусне най-елементарната рецепта за пълнозърнест хляб? В книжката с рецепти няма такава. Примерно лъжица олио, пълнозърнесто брашно, сол и мая - така ще стане ли нещо?
Нямам време да изчитам всички рецептурници, затова така питам, сигурно ми е тъп въпросът, ама...нали съм начинаеща, а мъжът ми иска на секундата да опечем хляб. Викам - дай за днес да си вземем от пекарната, пък ще сложим - ще поекспериментираме, той - не! Joy
Днес правих ето този хляб:

300гр.вода
1с.л.захар
1 1/2 ч.л. сол
3. с.л. олио
300гр. бяло брашно
300гр. типово брашно и
1суха мая на доктора
след сигнала за добавка 1 с.л. овесени трици.
Такъв аромат се разнесе из къщи, просто невероятно, като фурните от едно време.

здрасти интересна рецепта Simple Smile)
каква ти е машинката на колко часа правиш,грамаж?  какъв цват коричка
извинявай че питам, но ми е нова машинката и неразбирам много ;Simple Smile)
поздрави

Машината ми е Мулинекс 3023, пека на основна програма 1, за 1000гр., на средна кора, предния път го правих на програма хляб с трици и отново се получи страхотен.
 Само да допълня, че слагам и 2 с.л. сухо мляко в брашното.

мерси много Simple Smile)))))0

# 61
Бонго,  ooooh!
Много съм зле наистина. Rolling Eyes
Аз изтрих само едно съобщение, защото си викам - няма кой да ми пише два пъти.  Joy
Благодаря на всички Ви, направихме едно хлебче по рецептата, която едно от момичетата написа тук - тази, която включваше пълнозърнесто брашно, на мене много, много ми хареса.
  bouquet

# 62
  • Варна
Здравейте момичета и момчета!
От вчера и аз се сдобих с машинка-подарък от свекърите Мулинекс 1100, по-старо моделче за 700гр. и 900гр. хляб. Веднага я изпробвахме и сътворихме първото си френско хлебче. Получи се превъзходно!

Искам да попитам-рецепти, който са за 550гр. или 500гр. хлебчета нали няма проблем да ги правя в машинката. Ще нагласям за 700гр. и евентуално ще следя при печенето, да не прегорят.
Сега искам да изпробвам да направя козунак. Моля, насочете ме с рецепта или линк към такава, която е подходяща за грамажите ми на хляб.
Благодаря Ви!   bouquet

# 63
Отчитам се и аз с един хляб:) Този път го оставих само за месене и втасване в хлебепекарната, но предишните пъти си го изпичах там и ставаше божествен и много мързелив:)

Пълнозърнест малцов хляб със сушени плодове

При печене в хлебопекарната, ползвам програмата за сладък хляб - 1 кг, средно препечен.

Hug лулу, поздравления за блога  и интересната рецепта за хляб  bouquet

# 64
  • София
И моята е Мулинекс макар че е до 1.500 някой може ли да каже от къде да си намеря рецепта за козунак но да не трябва да го печа в фурната Hug Hug   bouquet

# 65
И моята е Мулинекс макар че е до 1.500 някой може ли да каже от къде да си намеря рецепта за козунак но да не трябва да го печа в фурната Hug Hug   bouquet
на първа страница от темата прочети блога.
и пак там , на първа страница,  може да си избереш подходяща за теб рецепта   bouquet

# 66
  • София
Здравейте, днес ми се иска да направя "хляб с мръвче" Simple Smile, мисля да е нещо подобно на този на лабрекс и ще сложа кайма. Обаче се чудя следното: дали да прибавя запържените продукти при сигнала и те да се омесят в цялото тесто или преди втасването да извадя тестото и да го разделя на 2, да сложа 1/2, после плънката и другата 1/2 тесто, така че да се получи нещо като пита. Какво ще кажете, дали ще стане?
Лабрекс, ти овалваш ли ги в брашно след запържване?
И да похваля хляба с грис, стана пухкав и с мека, тънка коричка.
Ирра2, направи тази http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 11:29 от bi_bi

# 67
  • София
Здравейте, днес ми се иска да направя "хляб с мръвче" Simple Smile, мисля да е нещо подобно на този на лабрекс и ще сложа кайма. Обаче се чудя следното: дали да прибавя запържените продукти при сигнала и те да се омесят в цялото тесто или преди втасването да извадя тестото и да го разделя на 2, да сложа 1/2, после плънката и другата 1/2 тесто, така че да се получи нещо като пита. Какво ще кажете, дали ще стане?

Всички продукти от плънката трябва да са сготвени до полуготовност. Стреми се да не бъдат течни. Най добрия вариант е да се извади тестото и да се направи "руло", като се стреми плънката да не е чак толкова много (все пак правиш хляб).

# 68

bi_bi , аз го правя така, че да ме овикат майсторите - всичко слагам с брашното от самото начало. Embarassed Нищо не овалвам, вчера даже топнах тигана в студена вода да охладя лука по-бързо и го изсипах върху брашното. Включих и само поглеждах кълбенцето вътре как е. Гледам хич да не се затруднявам! Grinning Peace А мръвчета (че ми хареса думичката на Бонго! Hug) още не съм слагала, ама ще пробвам! Peace

# 69
започва да ми намирисва но вкуснооооо   smile3508

# 70
  • София
МММ, вече и на мен ми замириса Simple Smile. Благодаря ви, ще видя как ще го направя, плънката ще е сготвена изцяло до готовност, само ме притеснява ако не овалям продуктите в брашно да не стане твърде тестено около тях. Клоня към варианта пита или руло, за да не са нацвъкани тук-там каймици... /което също не е толкова лошо/ Joy  Вече нагледно си го представих, охх.

# 71
  • Варна
Имам нужда от бърз съвет, машината я имаме от 2 дни, и този е третият опит. С първите два нямахме проблеми, но сега имам чувството че тестото се получава доста твърдо - не лепне по стените, но се е хванало за бъркалката и като го пипна е твърдо и жилаво. 50 на 50 е бяло с ръжено брашно. По рецептата за ръжен хляб 2 от другата темичка. Дали да досипя/долея нещо, че да поомекне  newsm78

# 72
.... но сега имам чувството че тестото се получава доста твърдо - не лепне по стените, но се е хванало за бъркалката и като го пипна е твърдо и жилаво. 50 на 50 е бяло с ръжено брашно. По рецептата за ръжен хляб 2 от другата темичка. Дали да досипя/долея нещо, че да поомекне  newsm78

Долей малко течност, каквато си ползвала, но много по-мъничко - 1/2 с.л., после и още, зависи колко твърдо е тестото, но пак по малко, докато ти хареса топката. Peace

# 73
  • София
Имам нужда от бърз съвет, машината я имаме от 2 дни, и този е третият опит. С първите два нямахме проблеми, но сега имам чувството че тестото се получава доста твърдо - не лепне по стените, но се е хванало за бъркалката и като го пипна е твърдо и жилаво. 50 на 50 е бяло с ръжено брашно. По рецептата за ръжен хляб 2 от другата темичка. Дали да досипя/долея нещо, че да поомекне  newsm78

Ами аз пък бих ви посъветвал да не слагате в началото част от брашното а да го добавите после по време на месенето и то ако е необходимо.

# 74
Сега можеш да добавяш по 1 с.л вода до получаване на необходимото тесто.

Общи условия

Активация на акаунт