Машина за хляб-40 част

  • 58 561
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179
Ех, да, твоето наистина беше последното... Rolling Eyes Embarassed
Не знаех, че си писал второ, извинявай!  bouquet

А всъщност някой може ли да ми пусне най-елементарната рецепта за пълнозърнест хляб? В книжката с рецепти няма такава. Примерно лъжица олио, пълнозърнесто брашно, сол и мая - така ще стане ли нещо?
Нямам време да изчитам всички рецептурници, затова така питам, сигурно ми е тъп въпросът, ама...нали съм начинаеща, а мъжът ми иска на секундата да опечем хляб. Викам - дай за днес да си вземем от пекарната, пък ще сложим - ще поекспериментираме, той - не! Joy
Днес правих ето този хляб:

300гр.вода
1с.л.захар
1 1/2 ч.л. сол
3. с.л. олио
300гр. бяло брашно
300гр. типово брашно и
1суха мая на доктора
след сигнала за добавка 1 с.л. овесени трици.
Такъв аромат се разнесе из къщи, просто невероятно, като фурните от едно време.






здрасти интересна рецепта Simple Smile)
каква ти е машинката на колко часа правиш,грамаж?  какъв цват коричка
извинявай че питам, но ми е нова машинката и неразбирам много ;Simple Smile)
поздрави



Машината ми е Мулинекс 3023, пека на основна програма 1, за 1000гр., на средна кора, предния път го правих на програма хляб с трици и отново се получи страхотен.
 Само да допълня, че слагам и 2 с.л. сухо мляко в брашното.

мерси много Simple Smile)))))0

# 61
  • Мнения: 415
Бонго,  ooooh!
Много съм зле наистина. Rolling Eyes
Аз изтрих само едно съобщение, защото си викам - няма кой да ми пише два пъти.  Joy
Благодаря на всички Ви, направихме едно хлебче по рецептата, която едно от момичетата написа тук - тази, която включваше пълнозърнесто брашно, на мене много, много ми хареса.
  bouquet

# 62
  • Варна
  • Мнения: 645
Здравейте момичета и момчета!
От вчера и аз се сдобих с машинка-подарък от свекърите Мулинекс 1100, по-старо моделче за 700гр. и 900гр. хляб. Веднага я изпробвахме и сътворихме първото си френско хлебче. Получи се превъзходно!

Искам да попитам-рецепти, който са за 550гр. или 500гр. хлебчета нали няма проблем да ги правя в машинката. Ще нагласям за 700гр. и евентуално ще следя при печенето, да не прегорят.
Сега искам да изпробвам да направя козунак. Моля, насочете ме с рецепта или линк към такава, която е подходяща за грамажите ми на хляб.
Благодаря Ви!   bouquet

# 63
  • Мнения: 383
Отчитам се и аз с един хляб:) Този път го оставих само за месене и втасване в хлебепекарната, но предишните пъти си го изпичах там и ставаше божествен и много мързелив:)


Пълнозърнест малцов хляб със сушени плодове

При печене в хлебопекарната, ползвам програмата за сладък хляб - 1 кг, средно препечен.

 Hug лулу, поздравления за блога  и интересната рецепта за хляб  bouquet

# 64
  • София
  • Мнения: 4
И моята е Мулинекс макар че е до 1.500 някой може ли да каже от къде да си намеря рецепта за козунак но да не трябва да го печа в фурната Hug Hug   bouquet

# 65
  • Мнения: 7 779
И моята е Мулинекс макар че е до 1.500 някой може ли да каже от къде да си намеря рецепта за козунак но да не трябва да го печа в фурната Hug Hug   bouquet
на първа страница от темата прочети блога.
и пак там , на първа страница,  може да си избереш подходяща за теб рецепта   bouquet

# 66
  • София
  • Мнения: 505
Здравейте, днес ми се иска да направя "хляб с мръвче" Simple Smile, мисля да е нещо подобно на този на лабрекс и ще сложа кайма. Обаче се чудя следното: дали да прибавя запържените продукти при сигнала и те да се омесят в цялото тесто или преди втасването да извадя тестото и да го разделя на 2, да сложа 1/2, после плънката и другата 1/2 тесто, така че да се получи нещо като пита. Какво ще кажете, дали ще стане?
Лабрекс, ти овалваш ли ги в брашно след запържване?
И да похваля хляба с грис, стана пухкав и с мека, тънка коричка.
Ирра2, направи тази http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 11:29 от bi_bi

# 67
  • София
  • Мнения: 8 500
Здравейте, днес ми се иска да направя "хляб с мръвче" Simple Smile, мисля да е нещо подобно на този на лабрекс и ще сложа кайма. Обаче се чудя следното: дали да прибавя запържените продукти при сигнала и те да се омесят в цялото тесто или преди втасването да извадя тестото и да го разделя на 2, да сложа 1/2, после плънката и другата 1/2 тесто, така че да се получи нещо като пита. Какво ще кажете, дали ще стане?
Лабрекс, ти овалваш ли ги в брашно след запържване?

Всички продукти от плънката трябва да са сготвени до полуготовност. Стреми се да не бъдат течни. Най добрия вариант е да се извади тестото и да се направи "руло", като се стреми плънката да не е чак толкова много (все пак правиш хляб).

# 68
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, ти овалваш ли ги в брашно след запържване?

bi_bi , аз го правя така, че да ме овикат майсторите - всичко слагам с брашното от самото начало. Embarassed Нищо не овалвам, вчера даже топнах тигана в студена вода да охладя лука по-бързо и го изсипах върху брашното. Включих и само поглеждах кълбенцето вътре как е. Гледам хич да не се затруднявам! Grinning Peace А мръвчета (че ми хареса думичката на Бонго! Hug) още не съм слагала, ама ще пробвам! Peace

# 69
  • Мнения: 7 779
започва да ми намирисва но вкуснооооо   smile3508

# 70
  • София
  • Мнения: 505
МММ, вече и на мен ми замириса Simple Smile. Благодаря ви, ще видя как ще го направя, плънката ще е сготвена изцяло до готовност, само ме притеснява ако не овалям продуктите в брашно да не стане твърде тестено около тях. Клоня към варианта пита или руло, за да не са нацвъкани тук-там каймици... /което също не е толкова лошо/ Joy  Вече нагледно си го представих, охх.

# 71
  • Варна
  • Мнения: 3 373
Имам нужда от бърз съвет, машината я имаме от 2 дни, и този е третият опит. С първите два нямахме проблеми, но сега имам чувството че тестото се получава доста твърдо - не лепне по стените, но се е хванало за бъркалката и като го пипна е твърдо и жилаво. 50 на 50 е бяло с ръжено брашно. По рецептата за ръжен хляб 2 от другата темичка. Дали да досипя/долея нещо, че да поомекне  newsm78

# 72
  • Мнения: 22 867
.... но сега имам чувството че тестото се получава доста твърдо - не лепне по стените, но се е хванало за бъркалката и като го пипна е твърдо и жилаво. 50 на 50 е бяло с ръжено брашно. По рецептата за ръжен хляб 2 от другата темичка. Дали да досипя/долея нещо, че да поомекне  newsm78

Долей малко течност, каквато си ползвала, но много по-мъничко - 1/2 с.л., после и още, зависи колко твърдо е тестото, но пак по малко, докато ти хареса топката. Peace

# 73
  • София
  • Мнения: 8 500
Имам нужда от бърз съвет, машината я имаме от 2 дни, и този е третият опит. С първите два нямахме проблеми, но сега имам чувството че тестото се получава доста твърдо - не лепне по стените, но се е хванало за бъркалката и като го пипна е твърдо и жилаво. 50 на 50 е бяло с ръжено брашно. По рецептата за ръжен хляб 2 от другата темичка. Дали да досипя/долея нещо, че да поомекне  newsm78

Ами аз пък бих ви посъветвал да не слагате в началото част от брашното а да го добавите после по време на месенето и то ако е необходимо.

# 74
  • Мнения: 953
Сега можеш да добавяш по 1 с.л вода до получаване на необходимото тесто.

Общи условия

Активация на акаунт