Машина за хляб-40 част

• 58 536
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
Бонго, ти пък само тайни съвети искаш да даваш, ми и ние искаме да се учим Peace

# 31
  • Враца
Щастливата, аз съм със същата машина и правя пълнозърнестия хляб на програма номер 3 - Хляб с трици!  Peace

# 32
  • София
tuly, как се казва при теб програма 3?
didolinaa, добре че го написа, иначе щях да живея в заблуда, че нямам такава програма. Защото програма 14 се казва "готвене" и изобщо не съм си направила труда да прочета какво се готви....
Значи знам какво ще правя при следващите ни гости - багети с двойна доза и печене едно след друго.  Simple Smile
Да ви кажа за вчерашния козунак - правих го по рецепта на Джемма, стана много вкусен, само му прибавих и червени боровинки. Моят пропуск беше това, че тестото е голямо, а аз сложих всичкото в една форма и пекох във фурната, вследствие на което то втаса още малко и като започна да се пече се надигна още, даже тръгна да излиза, но слава богу само се пукна, да де, ама на вид не беше това, което исках. Изцяло моя си беше грешката. Добре си мислех да разделя количеството на 2  и едната половина да си пека във фурната, другото - в машината.
Като цяло съм много доволна от тази машинка, спестява ми много труд, дава ни здравословен хляб, мъжът ми и той взе да се върти в кухнята от интерес  Laughing

# 33
Бонго, ти пък само тайни съвети искаш да даваш, ми и ние искаме да се учим Peace
казах (или по-точно исках да кажа) това ,което вие сте писали.
целта беше да не се препълва темата и затова използвах лични .   bouquet

# 34
Днес у нас селски типов хляб със сушени зеленчуци

и филийки, ама супер вкусно хлебче

Другия път ще направя голям хляб, че то с 500 гр брашно за кой по напред Laughing

Бонго, ама не се сърди де  bouquet

# 35
Ееех, страхотни сте - бързи, точни и ясни!
Много, много Ви благодаря!

Бонго, аз получих съобщението ти, не ми беше пълна пощата... newsm78
Благодаря ти! Hug
Надявам се и аз да почна скоро да споделям тук кулинарни вкусни изкушения!  bouquet

# 36
грам сръдня няма   bouquet
само да попитам - селски хляб с мокри зеленчуци има ли ?  newsm78
т.е може да пишеш само селски хляб. то си се подразбира че ще е със сушени   bouquet

# 37
Ееех, страхотни сте - бързи, точни и ясни!
Много, много Ви благодаря!

Бонго, аз получих съобщението ти, не ми беше пълна пощата... newsm78
Благодаря ти! Hug
Надявам се и аз да почна скоро да споделям тук кулинарни вкусни изкушения!  bouquet
щом ти казвам значи е така.
ти получи 1 съобщение ,но аз след това ти писах и друго и то не можеше да го получиш защото пощата ти е била препълнена. така поне ми го изписа.

# 38
И така да е, какъв е проблема, в заглавието ли?
Ами като слагаме печени пиперки в хляб, че има една рецепта с печени пиперки, как да го прекръсти авторката newsm78 Че нито са мокри, нито сухи Wink

# 39
грам сръдня няма   bouquet
само да попитам - селски хляб с мокри зеленчуци има ли ?  newsm78
т.е може да пишеш само селски хляб. то си се подразбира че ще е със сушени   bouquet

Нека, нека си го пише. Такива като мене със сигурност не знаят, че селския хляб се прави със сушени зеленчуци. Embarassed Е, сега разбрах де. Joy

# 40
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
То и аз за първи път чувам,даже някой беше публикувал р-та за селски хляб(май беше на Ердинч) и си беше без зеленчуци.На вид не ми хареса,а и на вкус не го харесаха.Снощи правих козунак на ПИНА-е-е-е нещо сякаш не се получи.Даже завиших леко маята защото ми се стори малко,но за сетен път се убеждавам,че не трябва да експериментирам.

# 41
Мимес, не е съвсем така - има рецепта на Ердинч за селски хляб, в който няма екстри като сухо мляко, прясно мляко, яйце или масло. Обикновен хляб с брашно, вода, мая и сол.
В една такава обикновена комбинация от 500гр типово брашно и 300мл вода аз реших да добавя сушени зеленчуци - праз, пиперки, моркови,лук и черен кимион. И така си го кръстих - Селски със зеленчуци, абсолютно измислена рецепта. Въпрос на импровизации и измишльотини е всичко при мен Laughing

# 42
Ех, да, твоето наистина беше последното... Rolling Eyes Embarassed
Не знаех, че си писал второ, извинявай!  bouquet

А всъщност някой може ли да ми пусне най-елементарната рецепта за пълнозърнест хляб? В книжката с рецепти няма такава. Примерно лъжица олио, пълнозърнесто брашно, сол и мая - така ще стане ли нещо?
Нямам време да изчитам всички рецептурници, затова така питам, сигурно ми е тъп въпросът, ама...нали съм начинаеща, а мъжът ми иска на секундата да опечем хляб. Викам - дай за днес да си вземем от пекарната, пък ще сложим - ще поекспериментираме, той - не! Joy

# 43
Ето ти една много елементарна
300мл вода
500 гр пълнозърнесто брашно/може и смес от ръжено, пълнозърнесто и типово/
2сл олио
1 чл сол
1сл мед/захар/
8гр жива мая/или 3гр суха мая/

# 44
Ех, да, твоето наистина беше последното... Rolling Eyes Embarassed
Не знаех, че си писал второ, извинявай!  bouquet
хайде да повторим упражнението отново  Laughing