Машина за хляб-40 част

• 58 072
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София/Варна
Ivelina, практиката показва, че не е добра идея да се правят хлебчета с максималното за машинката тегло. Аз ползвам максималния грамаж само като замесвам тесто за питка или пица.

За превтасалия хляб на дългата програма - напасването на намаленото количеството мая ще доведе до поредица от неуспехи, затова може би е по-практично девойката, която се оплака от превтасал  хляб, просто да намери по-кратка програма. Освен по-успешен, хлябът ще е готов и по-бързичко Wink.

Днес добавих 2с.л. маслинена паста към типово-ръженото си хлебче. Получи се много приятно - с деликатен аромат на каламата, пухкав, с нежна структура. Мислех да сложа и сушени чеснови люспи, но изтървах сигнала.

# 121
  Бъди жена благословена,
  с любов и нежност надарена,
  с усмивка вечно озарена
  и с много радост наградена?

Честит 8 март!   bouquet

# 122
ивелина,честито....да те слуша машинката и да пече вкусни хлебчета
айде,де,насочете ме към рецепта за козунак,който машината да замеси, а да изпека във фурната

# 123
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ ДАМИ !

# 124
Честит Празник  newsm51

# 125
Честит 8 март!  Simple Smile  bouquet

айде,де,насочете ме към рецепта за козунак,който машината да замеси, а да изпека във фурната

Козунаци

# 126
  • София
Благодаря Simple Smile Ще помисля сл. път като правя пълнозърнесто хлебче, вероятно ще е на бързата програма:
tuly:  Whistling  Този ми беше при първите опити и се получава много добре Simple Smile

Козунак на mari_eta
125 мл. пр. мляко
3 яйца
125-150 мл. разтопено масло
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пак. ванилия
настърганата кора на 1 лимон
1 пак суха мая/ползвам на д-р Йоткер/
стафиди и орехи по желание
жълтък за намазване
захар за поръсване
бадеми или орехи за декорация

Процедирам така -
1. Към леко разбитите яйца /със стайна температура/ прибавям топлото мляко и изсипвам в кошничката на машината.
2. Пресятото брашно + захар + лим. кора + ванилия изсипвам върху яйчената смес.
3. Отгоре в кладенче изсипвам маята.
4. Пускам машината да меси и като оформи тесто наливам по малко маслото, докато го поеме. /ако изсипваш по много малко почти не пръска/
5. Стафидите и орехите добавям при звуковия сигнал, предварително оваляни в малко брашно, за да не паднат на дъното.
6. Преди цикъл "печене" намазвам с жълтък, поръсвам със захар и украсявам с орехови ядки.

Peace Sorry  за spam

# 127
благодаря,ще пробвам рецептите
алис,значи ли ,че всяка една от тези многобройни рецепти може да се замеси с машината
Нелинце,няма как - ще го опитам козунакът,пък после стриктно РХ Peace   Ти в машината ли го пече?

Ердинч,страхотно олицеворение на съвременната жена си показал....в повечето моменти и аз съм така - по хиляда работи нарамвам д авърша на куп

Честит 8 март и от мен на всички жени в темата! Нека днес мъжети ви ви поглезят Crazy

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 10:56 от tuly

# 128
  • Русе
  Честит Празник на сръчните творци в тази тема.  bouquet

Ще имам трета машинка от Метро,след като смених Зелмер и Аласка. Последната изкара месец и половина,въпреки,че нямах провал с нея. Ще избирам трета марка. Гледам и Мулинексите сдават багажа.

# 129
  • София
Честит празник на всички дами! ААА, Ердинч, не е честно това!
tuly, аз онзи ден направих този козунак по рецепта на Джемма:
3 яйца
125 мл пр. мляко /можеш да сложиш прясно и кисело да стане по-пухкаво/
160 гр захар
щипка сол
2 ванилии
2/3 кубче мая
100 гр олио
настъргана кора от 1 лимон,
1 с.л ром или коняк
сок от 1/2 лимон, но внимавай да не попадне при млякото, аз го слагам селед като се е поомесило тестото малко
600-630 гр брашно
Аз сложих и червени боровинки.
Добавяй сока от лимон и олиото като се поомеси малко.
Аз го включих на програма за тесто - при мен 13. После го оплетох, сложих в тавичката да втасва. Но следващия път бих пуснала програма за сладък хляб и преди втасването бих разделила тестото на 2, защото е много /формичката ми за фурната е продълговата, не много голяма и тестото започна да излиза/. Едната половина ще пека във фурната, а другата в машината. Отгоре боцнах в плетката бадеми.

# 130
записах предложението на Нелинцето,сега записвам и твоето предложение....аз ще ги изпробвам и двете, пък и някоя рецепта от линка на Алис също Crazy

# 131
  • София
Честит празник момичета!Бъдете най-вече здрави и късметлии,другото само ще дойде! smile3525 smile3525 newsm51
Ердинч,вярно си е! smile3521.
Ивелина,честита машинка и от мен! newsm10!
tuly ,аз правя козунаците на max mama  и на Pina-супер са!
bi_bi ,записах си рецептата.Следващия път ще правя този козунак.
Днес имам поръчка за градинарски хляб с готовата смес на"Техра".
Ей,няма по-лесно от това ,някое от чаветата  да каже какво му се яде  Grinning!

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 13:34 от cayman

# 132
алис ,значи ли, че всяка една от тези многобройни рецепти може да се замеси с машината

Ахам. Ако в някоя рецепта брашното е повече от капацитета на машинката ти, само намаляваш пропорционално продуктите. В Мулинекса (моделите 5ХХХ) можеш да направиш тесто с 900 г брашно, в Панасоника ограничението ми е до 600 г. Ако решиш да печеш в машината, рецептата ти трябва да е с по-малко от 500 г брашно и захарта да е в умерени количества, иначе прегарят. Обаче някои машинки се справят много добре и с печенето, така че докато не се опита, не е сигурно какво ще стане. Simple Smile За себе си съм решила вече - козунак изцяло в машина ще правя с около 50 г захар, а за да се получи достатъчно сладко, ще слагам течен подсладител (Хуксол). Знам, че не са най-полезното нещо на света, но пък и не ползвам ежедневно.

# 133
ясно,благодаря ти...а как ще прецениш количеството на течният подсладител

# 134
ясно,благодаря ти...а как ще прецениш количеството на течният подсладител

На капачката на шишенцето на подсладителя си пише, че 7,5 мл отговарят на 100 г захар. Правих няколко пъти козунак по различни рецепти, като брашното беше 450-500 г. Сложих 15 мл подсладител и 50 г захар (включително ванилена захар). Хареса ми.

Общи условия

Активация на акаунт