Машина за хляб-40 част

  • 58 674
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 595
Момичета, понеже правя много често багети на машинката, смятам, че стават най-добре на програмата за багети с едно втасване, общо с печенето към 2 часа. На френската не ми се получават добре.

# 361
  • Мнения: 22
Здарвейте мами Simple Smile

От известно време изпробвам различни рецепти за хляб от форума , но не мога попадна на такава, от която хляба остава мек като "гъба" и след като изстине, а след 1 ден увит в кърпа и торбичка, вече е сух. Пробвала съм :
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг) Хареса ми досега най-много , но пак става твърд като изстине.
айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр  
захар (непълни)   1.5 с.л.    
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр  
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)
 
и

френски хляб
- вода - 1  чаша
-обезмаслено мляко на прах - 2  суп. лъж.
-олио - 1 суп. лъж.
-захар - 1 суп. лъж.
-сол - 1  ч.лъж.
-брашно - 3 чаши
-мая - 1  ч.лъж.
този последния беше пълен провал ,мисля ,че течността беше малко , но не я промених!

Ще съм благодарна , ако ми помогнете в избора на рецепта

# 362
  • Мнения: 850
 CRLN, и при нас се получава така , аз го отдавам на липсата на консерванти ... при нас любимия е тоза с айран на Полин !

# 363
  • Бургас
  • Мнения: 5 797
Точно хлябът с айрян пък никога не ми е ставал твърд на другия, а и на по-другия ден Rolling Eyes А правя основно него като сменям и добавям съставки - миналата седмица го правих със сушени мариновани доматки, розмарин и козе сирене, сега имам такъв, но с типово брашно и орехи (страхотен е между другото, ама не стигна до снимки Mr. Green). Просто като изпека хляба, го завивам с дебела хавлийки да престои почти докато изстине и после завит с тънка памучна кърпа си стои в найлонова торбичка 2-3 дни без проблем Peace

# 364
  • Мнения: 1 111
и моят хляб не става твърд, като преседи....ронлив -да, дори още при първото рязане,но твърд-не Wink
по мои впечатления,хлябът става и остава мек от мазнината в него....напр. хлябът на Лабрекс с майонезата в него /той дори не се и рони/.Ако ползваш мас вместо олио-резултатът е гарантиран Peace
Няколко пъти вече правя багети със сланина,която се стопява при печенето и багетите стават страшно меки и пухкави...предполагам,че  и хляб със сланина да направя-ще е също мек
Напоследък съм на "багетена" вълна - със сланина,с маслини,със салам,сирене....бе изобщо каквото се сетя си слагам...Малкия мисли,че са готови закуски и си ги изяжда с кеф...

CRLN, а каква коричка задаваш при печене? Защото аз като задам средна или хрупкава и хлябът става с твърда кора и се рони кората при рязането?
А, сетих се  идруго,винаги кат оизвадя хляба и го ръся с вода и увивам в кърпа,напоследък зарязах ръсенето и топвам готварската четка във вода  и мажа с  нея - всички стени на хляба-отдолу,отгоре и странично
Рецепта на най-правеният у дома хляб дадох на 21 стр., той е смес от бяло и ръжено-пшенично брашно и рецептата е от книжка на Мулинекс

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 11:27 от tuly

# 365
  • София
  • Мнения: 178
Aganka, хляба - гараж, трябва да го скриеш преди да го е видял професионалния стрелец Бонго  Joy Joy Joy
Скрих го... утре ще пробвам пак.

# 366
  • Мнения: 850
tuly, при мен когато правя  кората става доста твърда /на средно изпичане/,  мазането с вода и кърпата го правиш докато е врял нали ... ще пробвам тези трикове   bouquet

# 367
  • Мнения: 22
Машината ми е доста стара и няма много програми . Пека на дълга програма 3ч.45 мин , с хрупкава коричка. Не съм пръскала досега , ще пробвам . 
Свекърва ми купи оня ден хляб от фурна , тип пита и остана мек 2-3 дена . Все си мисля ,че във малките фурни не слагат подобрители ...


# 368
  • близо до морето
  • Мнения: 85
Мисля че беше тази рецепта
Хляб за комбинации
350гр. брашно
210мл. Прясно мляко + вода или 290мл. Ако не се слага яйце
1 яйце 
1с.л. захар
20мл. Масло (50гр.)
20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая
щипка сол
Добавки по желание
сирене, кашкавал, маслини, орехи, тиквено семе, ленено семе, пшеични зародиши, овесени ядки, сусам
Яйцето и захарта се разбиват заедно предварително
От първа страница на темата само за рецепти за машина за хляб. Сега съм на работа и не мога да кажа със сигурност, но по спомен май е същата.  Peace

# 369
  • Мнения: 0
А вьзможно ли е програмата ми за кекс да е 2 часа и 50 мин. ? Нали cake означава кекс?  Embarassed

# 370
  • Мнения: 0
Привет и от мен.Относно коричката на хляба аз настройвам машинката на слабо изпечена,след като е готов хляба го увивам в памучна кърпа и слагам в торбичка за околло 30-40 мин.пак на скаричката после го изваждам от тях и го оставям на скарата докато изтине.След като изтине го съхранявам в торбичка, исе запазва мек дълго време.Аз правя всеки ден хляб по 1250 г. ,и е супер мек от всякаде, от начало и аз го пръсках с вода но някой ми даде този съвет и сега съм доволна.Дано съм ви била полезна.

# 371
  • Мнения: 4
А вьзможно ли е програмата ми за кекс да е 2 часа и 50 мин. ? Нали cake означава кекс?  Embarassed
Да възможно е и да cake е кекс Simple Smile

# 372
  • Русе
  • Мнения: 12 216
 Досега,не съм успяла да направя кекс в машината. Последното ми произведение беше сплескано и клисаво.  Cry

# 373
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Все си мисля ,че във малките фурни не слагат подобрители ...

Блажени са вярващите. Laughing

Моят хляб си стои мек 2-3 дни, но той повече от ден не се задържа по принцип.

Да кажа след вчерашния ми пореден хляб на експресната програма, най- после улучих комбинация, която ми е супер много по вкуса. Много вкусен хляб стана със 100 гр ръжено брашно, 100 гр грис и 300 гр пшенично брашно.

# 374
  • Мнения: 595
А някой да е правил царевичен хляб в машинката? Ако може програмата и рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт