Машина за хляб-40 част

  • 58 696
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 178
Здравейте! Включвам се с искане за малко помощ. Правя хляб с маслини и пармезан почти по рецептата на Daniela S. Тестото беше като на снимката от блога ( нормално ) до момента, в който добавих 5-6 маслини и 3 с.л. пармезан (след сигнала) Започна да лепне по казанчето - добавих 1 с. л. брашно, но без промяна. Меси 15 сек и започна да втасва 2ри път. Правя го на френска програма. (с 3 втасвания от по 32 - 30 - 55 мин + 66 мин печене)
Да променям ли нещо, или кротко да изчакам и изхвърля резултата?

Редактирам се - спадна точно при печенето.
гледах снимките, но не прочетох това  - Прекалили сте със течностите, добавяйте по 1с.л брашно до като не се формира хубава топка, ако трябва за целта пуснете програмата отново;

Или съм избрала мн дълга програма...

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 19:14 от Aganka

# 346
  • Мнения: 0
Ох, и аз с вьпрос: пуснах фр.хляб 750 гр. , но сьм обьркала при задаването на програмата и сьм натиснала 900 гр. на дисплея на машината. Да очаквам ли проблем, да направя ли нещо? Започва да пече след десетина минутки...

# 347
  • София
  • Мнения: 178
Ох, и аз с вьпрос: пуснах фр.хляб 750 гр. , но сьм обьркала при задаването на програмата и сьм натиснала 900 гр. на дисплея на машината. Да очаквам ли проблем, да направя ли нещо? Започва да пече след десетина минутки...
bobi***, майсторите готвят сега  Laughing Няма да имаш проблем, предполагам - видях на моята машина разликата е само 4 мин в продължителността на печенето между 750 и 1 кг хляб грамаж  Peace

# 348
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Aganka, много дълга програма според мен. Аз харесвам съкратените разновидности на програмите по принцип. Спадането е от превтасване, не  от това,ч е тестото е било по-лепкаво. Peace


bobi***, не прави нищо, само наблюдавай и ако е необходимо спри печенето 10 минути преди края или по-малко.

# 349
  • Мнения: 0
Благодаря момичета ! Успех и на вас

# 350
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Днес мога да се похваля с тесто за пица. Рецептата е от книжката на машинката, семпла е, но се получи много добре.
Дозата стига за 3 големи пици и се чудя дали мога да замразя част от него във фризер и после да го ползвам като го размразявам на микровълнова.

# 351
  • София
  • Мнения: 178
Aganka, много дълга програма според мен. Аз харесвам съкратените разновидности на програмите по принцип. Спадането е от превтасване, не  от това,ч е тестото е било по-лепкаво. Peace
Мерси, Джемма  Peace Следващият път ще пробвам на по-кратка.
Ама стана - вкусен и с невероятно хрупкава коричка...че и за гараж е перфектен, миличкия ми хляб.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 11:41 от Aganka

# 352
  • Мнения: 953
Брашното, което ползвахме за козунака е на Мелко. Иначе ползваме и на Панино и София мел.
Козунака ми става единствено с брашното на София мел, с другите не.

# 353
  • близо до морето
  • Мнения: 85
Ето моя първи козунак дето го поизгорих http://www.album.bg/bombolina/images/27120578/ . Това е хлебче с маслинки и кашкавал , беше много вкусно!  Flutter http://www.album.bg/bombolina/images/27120903/ , отвътре http://www.album.bg/bombolina/images/27120935/ . А това е втория ми козунак по рецептата на Макс мама и подробните указания на galaUSA !   bouquet http://www.album.bg/bombolina/images/27120953/  , http://www.album.bg/bombolina/images/27120979/ опитах се на тази снимка да снимам конците, но май нещо не се получи. Много вкусен стана!  Party Всичко е правено с брашно Мелко!  Peace

# 354
  • Враца
  • Мнения: 3 879
Е, Shelii много са ти красиви на вид произведенията, а предполагам и на вкус! Браво!  Peace


Aganka, хляба - гараж, трябва да го скриеш преди да го е видял професионалния стрелец Бонго  Joy Joy Joy

# 355
  • Мнения: 1 698
Ето моя първи козунак дето го поизгорих http://www.album.bg/bombolina/images/27120578/ . Това е хлебче с маслинки и кашкавал , беше много вкусно!  Flutter http://www.album.bg/bombolina/images/27120903/ , отвътре http://www.album.bg/bombolina/images/27120935/ . А това е втория ми козунак по рецептата на Макс мама и подробните указания на galaUSA !   bouquet http://www.album.bg/bombolina/images/27120953/  , http://www.album.bg/bombolina/images/27120979/ опитах се на тази снимка да снимам конците, но май нещо не се получи. Много вкусен стана!  Party Всичко е правено с брашно Мелко!  Peace
Shelii, ама наистина козунака ти е перфектен и с плетка, и с конци си го докарала. На мен все ми се сливат плетките и ми се надува много та се пука. Това да не се дължи на повече мая?

# 356
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
професионалния стрелец Бонго  Joy Joy Joy
hahaha Joy


Цитат
На мен все ми се сливат плетките и ми се надува много та се пука. Това да не се дължи на повече мая?

Разпукването означава, че не е втасало достатъчно.

Shelii, прекрасен козунак. Peace



# 357
  • близо до морето
  • Мнения: 85
mimes аз си мисля че това зависи колко са дебели плитките (или по точно фитилите). Не съм много добър съветник, че до сега не бях правила козунаци.  Rolling Eyes Обаче този козунак ми подейства доста стимулиращо.  Grinning  Добре че съм на работа иначе ще прегрее машината!  Crazy

# 358
  • София
  • Мнения: 505
Shelii, страхотен козунак, браво!
Хлебчето с кашкавал и маслини по коя рецепта ти е?

# 359
  • Мнения: 850
Shelii, страхотен козунак, браво!
Хлебчето с кашкавал и маслини по коя рецепта ти е?
и аз се присъединявам към това питане   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт