Машина за хляб-40 част

  • 58 748
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 595
Ами ще се постарая да премеря с чашката съответствието в милилитри и ще я пусна пак, дано да е по-ясно така.
Иначе доматките става и веднага да ги сложиш, вкусът не се променя особено. Ползвам ги основно в салата, за пръв път ги слагам в хлебче.

# 331
  • Мнения: 595
Премерих сътоветствието на тия купички в мл по чашката.

Багети със сушени домати и моцарела, заменена с пармезан, за 4 големички багети

Продукти:
2/3 купичка вода + 1 с.л. = 150 мл вода + 1 с.л.
3/4 ч.л. сол                     
3/4 ч.л. захар
2 купички + 3/4 купичка брашно бяло = 630 мл.
1 ч.л. подправки  - сложих по равно босилек и чубрица на едро
2 1/2 ч.л. суха мая
След сигнала за подправките:
6 унции моцарела, аз сложих същото количество пармезанче = 170 мл.
1/4 купичка сушени домати в олио = 70 мл.- правя си ги сама. Накисвам за 10 минути сухите домати във вряла вода, изцеждам добре, режа на ситно и заливам със зехтинче. Воала!

Тия мерки са в мл, гледах да съм съвсем точна. Сега дори с обикновена чашка с мл ще може да си ги отмерите. За сухите продукти, просто пълните до чертичката и това е.
Като правя следващи път багетите, ще ги премеря на везната, и тогава ще имаме грамажите.
Аз затова попитах дали да пускам рецептата, защото не знам как ще си отмерите, ако нямате чашка с американските мерки

# 332
  • близо до морето
  • Мнения: 85
И аз направих козунак, обаче май маята не беше както трябва.  Tired Наложи се да го допичам още 20мин. в пекарната, но пък си смени цвета отдолу.  ooooh! И може би трябваше да сложа повече захар, въпреки че рискувам да не втаса добре. Иначе си стана на конци!  Утре пак ще правя опити!  Crazy 

# 333
  • Мнения: 734
Здравейте
да питам само какво брашно използвате за пълнозърнесто  ( черно )хлебче .
Правих аз типово и стана добре,
но не мога да намеря такова брашно или някакви смески или...........
вчера правих на бърза програма 1 час не ми допадна.
ДА питам някой има ли проблем с живата мая ,моя мъж има киселини и мн го боли корема ,дали не бъркам някъде .
поздрави и лек ден

И моят мъж имаше проблеми със стомаха от маята  - и с тази, която е на кубчета, и със сухата. Много ми е странно това. Сега си купува заводски хляб от магазина и е добре.
При мен също хлябът на бърза програма не винаги се получава, особено ако маята е по-малко или ако рецептата е без яйце. Аз затова в повечето случаи пека на програмата за френско хлебче и рядко имам издънки.

# 334
  • Мнения: 120
Адреналинка, опитай да махнеш захарта от рецептата. Понякога сладкото, макар и в малко количество може да дразни. стомаха. Аз изобщо не слагам в рецептите за хляб или тесто, само в сладките /разбира се/и всичко ми се получава перфектно.
За информация на тези ,които търсят машинки за хляб. В Метро пускат на промоция от другата седмица - две машини Аляска за 71 лв. Мисля , че е много добра оферта. Доста момичета имат такива и са доволни от тази марка.Аз се чудя дали да не взема за свекърва ми, ама ще каквоще правя другата... newsm78

# 335
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Ако успееш да се вредиш вземай.Втората машинка ще я имаш за резерва.

# 336
  • София
  • Мнения: 505
Daniela S, благодаря за труда, който си си направила, звучи доста ароматно това хлебче, ще го пробваме Simple Smile

# 337
  • Мнения: 69
Даниела, не се притеснявай мила за мерките в рецептата на багетите ти. Всеки който има мерителна чаша към машината си може да го направи. Просто трябва да  я огледа добре. На нея има отбелязани мерки за: чаша-cup, унция-oz и милилитрите вие си ги знаете. Поне моят "Зелмер" има. Надявам се че и другите имат такива.

# 338
  • Мнения: 123
Нашият първи козунак се оказа пълен провал. Рецептата е от тук, всичко спазихме, но стана сбит и твърд и тежи като тухла. Дори на сладък хляб не прилича. Само мирише на козунак. Мисля, че прекалихме със захарта, може ли това да е проблема? Тестото изглеждаше добре, докато се меси.
Някакви идеи newsm78

# 339
  • Мнения: 222
Smyrfieta и моя втори козуначен опит стана така, според мен сложих твърде много брашно..тестото за козунаци трябва да е много меко...

# 340
  • Мнения: 1 111
аз до сега само един козунак пробвах да направя,но се получи идеален-месих в машинат,пекох във фурната....дори изкоментирах тук,че тестото беше меко,леко и лепкаво, едвам го оформих,т.е. опит направих да го оформя на плитка,но не стана....Вероятно брашното е било повече при теб Peace

# 341
  • Мнения: 123
Благодаря! Незнам дали е от брашното, месихме и пекохме във пекарната, но така или иначе опитите ще продължат-луд умора няма Joy

# 342
  • Мнения: 953
Може проблема да е във вида на брашното, при мен след като смених брашното не се получаваше козунака и ставаше както го описвате. Каква е марката на брашното ви.

# 343
  • Мнения: 305
Момичета и момчета, много моля дайте ми изпитана, лесна рецепта за кекс в машина. Нещо от сорта - яйца, брашно, кисело мляко, олио, захар. Имам една рецепта от мама, но не е за машита. Не смея да рисковам. Не ми се ходи за стафиди, орехи и прочие.
Предварително благодаря   bouquet

# 344
  • Мнения: 123
Брашното, което ползвахме за козунака е на Мелко. Иначе ползваме и на Панино и София мел.

Общи условия

Активация на акаунт