Машина за хляб-40 част

  • 58 571
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 1 111
Reason, като печеш хляба каква степен на препичане на коричката задаваш? Да не би да е от това проблемът, въпреки че,според мен, не би трябвало да  е това...Пробвай следващият хляб на по-висока степен на препичане,да видим дали пак отгоре няма да се опече Thinking Ако не се опече пак, може би ще трябва сервиз,защото предполагам проблемът е свързан с реотаните...но да не гадаем,все пак... Peace  А стриктно ли спазваш пропорциите по рецепта?

Аелис, може и да си се похвалила,пък аз да съм пропуснала,но да питам-каква машинка си купи?

в момента кухнята ухае на хляб,пече се в момента, по рецептата на Лабрекс,която хвалих и преди - с кетчупа, лука, майонезата, аз добавям и чесън и "мръвче", както Бонго казва... Laughing  Мъжът ми много уважава тази рецепта Sunglasses  Лабрекс, шЪ тЪ черпя, душа,че я сподели  chef

# 586
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 576
tuly , не съм споменавала каква е машинката - Мулинекс 5023 е, но без допълнителната екстра с багетите - в магазина само тези двете можеха да ни предложат , които да са с две бъркалки и до 1500 гр. тесто.Може и да съм сбъркала, ама взех тази без багетите newsm78.

# 587
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 181
ХОПИ ама пък прежалете се веднъж да хапнете бял хляб.Нали трябва да видиш как стоят нещата?То от едно хапване на бял хляб на човек нищо не му става.След като си решила да правиш със черни брашна пусни втори път със черно да видиш как стоят нещата,то без да опиташ няма как да се получи.Извинявай ако не ти харесва поста ми обаче си е така в действителност.Аз лично съм привърженик на хляба с айрян.Става уникален,обаче тука много хвалиха някакъв селски-е,направих го,но нито на външен вид ми хареса нито на вкус(това е мнение на хората вкъщи-аз хляб не ям)Впоследстие пробвах и някакъв френски-същата история.И принципно спрях с експериментирането.Аз лично много държа на външния вид.

# 588
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
То от едно хапване на бял хляб на човек нищо не му става.
На хората, които имат проблеми с кръвната захар и инсулина, им става  Whistling.
Поради тази причина и аз не ползвам никакво бяло брашно. В рецептите  за бял хляб заменям цялото количество брашно с типово и си пека на бърза програма за пълнозърнест хляб (около 2ч и 30 мин). Не се получава чак толкова бухнал, но е приятен на вкус и като консистенция.

# 589
  • Мнения: 14
Ето пак , от преди няколко минути

 

И отново не ми е изпечен отгоре Sad
Иначе този път бухна Simple Smile

Така става, когато се пръкне човек директно в темата, без да си направи труда да попрочете първа страница и някоя допълнителна информация, като мнения. Не говоря персонално, но аз преди да купя мойта машина що теми изчетох и мнения, и накрая знаех какво точно не искам да взема. Е  Joy, друг е въпроса, че взех същата марка , друг модел, който по късно ми даде проблем
Reason  да не те разочаровам, но назад в темите съм чела, че при модел мулинекс 2000, отгоре не се изпича. Хората с този проблем, си спомням обсъждаха нещо от сорта, че слагат на стъкленото капаче фолио, да отразява топлината, за да се запече малко от малко. Пробвай така, но мисля, че няма друг начин. Модела на машинката не пече. Съжелявам  Cry. Ако някой може да даде по добър съвет, нека се отзове   bouquet

# 590
  • Мнения: 7 779
ако е в гаранция да се сменя
ако не е тогава ще го мислим  newsm78

# 591
  • Мнения: 3 428
Аз пък съм много доволна от селския хляб на Ердинч, става ми много хубав и вкусен. Освен това имам една безименна рецепта на Бял/типов/хляб, която е толкова точна, че спокойно си я правя на отложен старт .

# 592
  • Мнения: 2 396
Reason, като печеш хляба каква степен на препичане на коричката задаваш? ...
момента кухнята ухае на хляб,пече се в момента, по рецептата на Лабрекс,която хвалих и преди - с кетчупа, лука, майонезата, аз добавям и чесън и "мръвче", както Бонго казва... Laughing  Мъжът ми много уважава тази рецепта Sunglasses  Лабрекс, шЪ тЪ черпя, душа,че я сподели  chef
С каква машинка правите  багети ?

# 593
  • София
  • Мнения: 1 948
Здравейте!От този следобяд имам хлебопекарна с отложен старт.
В момента правя бял хляб.Има ли начин да променя по време на приготвянето степентта на изпичане?Избрала съм средно изпечен,а съм сигурна ,че няма да се хареса на домашните.
На моята може да се правят макарони.

# 594
  • Мнения: 3 428
И защо си избрала тази степен на изпичане, след като няма да се хареса newsm78
Изумявам се от някои постове през последните дни.

# 595
  • София - Бургас
  • Мнения: 57
Reason, като печеш хляба каква степен на препичане на коричката задаваш? Да не би да е от това проблемът, въпреки че,според мен, не би трябвало да  е това...Пробвай следващият хляб на по-висока степен на препичане,да видим дали пак отгоре няма да се опече Thinking Ако не се опече пак, може би ще трябва сервиз,защото предполагам проблемът е свързан с реотаните...но да не гадаем,все пак... Peace  А стриктно ли спазваш пропорциите по рецепта?

На най-препечено задавам.Стриктно си ги спазвам дозите .

Така става, когато се пръкне човек директно в темата, без да си направи труда да попрочете първа страница и някоя допълнителна информация, като мнения. Не говоря персонално, но аз преди да купя мойта машина що теми изчетох и мнения, и накрая знаех какво точно не искам да взема. Е  Joy, друг е въпроса, че взех същата марка , друг модел, който по късно ми даде проблем
Reason  да не те разочаровам, но назад в темите съм чела, че при модел мулинекс 2000, отгоре не се изпича. Хората с този проблем, си спомням обсъждаха нещо от сорта, че слагат на стъкленото капаче фолио, да отразява топлината, за да се запече малко от малко. Пробвай така, но мисля, че няма друг начин. Модела на машинката не пече. Съжелявам  Cry. Ако някой може да даде по добър съвет, нека се отзове   bouquet

Може да съм се "пръкнала" директно в темата , може и да не съм прочела всичките 40 теми назад, но не смятам че трябва да изчитам хиляди страници за да избера Хлебопекарна.
Извинявай, но човек сам преценява какво да си купи.Поне аз съм така !
Благодаря все пак за коментара.

# 596
  • Мнения: 3 428
Най добре ще направиш ако успееш да върнеш машината и да си вземеш друг модел, който няма проблем с печенето.
А иначе може да пробваш рецепта с мляко, и ако и там коричката е бяла, сериозно се замисли да я върнеш машинката, иначе само нерви ще трошиш с нея.
Казват че умните хора се учели от грешките на другите, така че прояви разум и се вслушай в десетките домакини, сгрешили да си купят този модел Мулинекс Peace

# 597
  • София - Бургас
  • Мнения: 57
Благодаря за съвета с друга рецепта, ще пробвам всички рецепти от първа страница.

Относно машината , не смятам да я връщам , подменям или сменям.
Харесва ми , доволна съм от "производството" .
Това , че не е запечен отгоре за мен не е проблем, просто ми направи впечатление постната снимка на друг "майстор" , че е запечен отгоре и затова попитах.

И ОК не съм чела, нямам време да изчитам хиляди страници с наговаряния между потребителите.
Взела съм си този модел, защото ми е харесал и така.

Много се извинявам за Спама .

# 598
  • Мнения: 14
Благодаря за съвета с друга рецепта, ще пробвам всички рецепти от първа страница.

Относно машината , не смятам да я връщам , подменям или сменям.
Харесва ми , доволна съм от "производството" .
Това , че не е запечен отгоре за мен не е проблем, просто ми направи впечатление постната снимка на друг "майстор" , че е запечен отгоре и затова попитах.

И ОК не съм чела, нямам време да изчитам хиляди страници с наговаряния между потребителите.
Взела съм си този модел, защото ми е харесал и така.

Много се извинявам за Спама .

Направих си труда да коментирам, защото два пъти беше пуснала снимки на хляба и един и същ въпрос към тях. Отговорих ти, може би малко по рязко, защо става бял. Нямам против да си харесваш покупката и дано да ти служи дълго време.

# 599
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Reason, пробвай хляб с някакъв млечен продукт или яйце в рецептата. Ако пак е бял- нищо не можеш да направиш. Тези печки, както знаеш нямат реотан отгоре, няма как да ти запече хубава коричка. А като няма и конвекция, не очаквай кой знае какво. Освен това друг съвет ще ти дам (приятелски, не се обиждай), не за кората- хлебчетата ти не изглеждат много добре ( макар второто да е по-добре). т.е на границата са да превтасат- или избери по-съкратена програма (към 2 часа и нещо), или намали количеството на маята. Peace

Общи условия

Активация на акаунт