Машина за хляб-40 част

• 58 626
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
... коя опция за грамаж все пак да избера за този хляб 750 или 1000 гр и какво по принцип трябва да е съотношението мая:брашно  Thinking
Това е доста сполучлива рецепта за хляб, за посочените грамажи в рецептата избирам хляб -750 гр. Понякога се налага само да добавя още малко брашно, но всичко зависи и от големината на яйцата. Важното е да се получи хубава топка при месенето.

# 616
  • Добрич
Бонго, мерси за уточнението относно грамажите
Аз пак да си повторя въпроса  Embarassed Голям ли е разходът на електроенергия при ползване на хлебопекарна поне веднъж на ден
Мартинче  Hug

# 617
Бонго, мерси за уточнението относно грамажите
Аз пак да си повторя въпроса  Embarassed Голям ли е разходът на електроенергия при ползване на хлебопекарна поне веднъж на ден
Мартинче  Hug
ако не искаш да харчиш ток - не използвай машината.  hahaha
изпуши 1 кутия по-малко цигари, изпий 1 бира по-малко, пропусни 1-2 лакирания на ноктите,вечер гледай тв на загасена лампа. все варианти с които може да икономисаш ток , необходим за производството на 1 хляб.
само да го кажа за  н-ти път - посочената консумация на ел.енергия не се отнася за цялото време от програмата. и ако започнеш да правиш сметка трудно ще си я направш без кръчмаря   bouquet

# 618
  • Добрич
Бонго не очаквах такъв отговор  Rolling Eyes Както и да е, забелязвам доста присмех във всичките ти постове  Stop

# 619
Бонго не очаквах такъв отговор  Rolling Eyes Както и да е, забелязвам доста присмех във всичките ти постове  Stop
Много много, колко да е много. Веси ми какво да ти отговори човека на въпроса.
Повече от ясно е че един допълнителен електроутред увеличава консумацията на ток, но наистина е съизмеримо с вариантите за икономния които Бонго ти е дал.
Всяко удоволствие си има цена - та и удоволствието да си хапваме домашен вкусен хляб също.
Ако твоята пекарна е 600 вата, дори и да работи непрекъснато през трите часа консумацията е 1800 вата или 1,8 киловата х 15 ст - това е 27 стотиники. Според мен машинката консумира доста по малко за приготвянето на един хляб и разхода е около 15 ст на хляб. Мен това ме устройва, защото на магазина един пълнозърнест хляб с тегло 300 грама е 1,20лв, а на мен с брашното, маята и дъра бъра ми излиза 2 пъти по малко. Така че спокойно и с кеф си пека хляб у дома.

# 620
Бонго не очаквах такъв отговор  Rolling Eyes Както и да е, забелязвам доста присмех във всичките ти постове  Stop
напротив , винаги се стремя да го казвам по начин който е разбираем и по който да може всеки да достигне до извода.
...  апропо - от мен може да се очаква всичко   bouquet

пп. със сигурност машината ще харчи ток , а няма да произвежда такъв

# 621
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Леле БОНГО със последното изречение съвсем няма да те харесат.Те явно някои хора не разбират от майтап? newsm78 Ама при нас е весело. Joy

# 622
Moмичета и момчета,

Дайте идейки, че загазих. Утре съм на събитие, на което от мен се очакват една-две погачи и други неща. Рано съм на работа, събитието е вечерта.
Аляската замина ( т.е. легенчето не капе, а тече, гумените уплътнения отдавна не бяха като хората, но сега съвсем ...)

Моля за име  и тел. на сервиза (беше близо до "Сливница" с идеята рано да отида да купя ново контейнерче.
Или да отида за нова машинка? Идеи за модел?

# 623
Леле БОНГО със последното изречение съвсем няма да те харесат.Те явно някои хора не разбират от майтап? newsm78 Ама при нас е весело. Joy
какъв майтап ???
все още не мога да намеря съмишленици за да внедрим още една програма към хлебопекарните - да се използват и като мини пералня - носни кърпи и чорапи се перат идеално  Joy

# 624
Moмичета и момчета,

Дайте идейки, че загазих. Утре съм на събитие, на което от мен се очакват една-две погачи и други неща. Рано съм на работа, събитието е вечерта.
Аляската замина ( т.е. легенчето не капе, а тече, гумените уплътнения отдавна не бяха като хората, но сега съвсем ...)

Моля за име  и тел. на сервиза (беше близо до "Сливница" с идеята рано да отида да купя ново контейнерче.
Или да отида за нова машинка? Идеи за модел?
запретвай ръкавите и действай.
хем си рано на работа,хем искаш рано да купиш контейнер или машина  newsm78
магазините и сервизите обикновено работят след 9.00 часа. за да ги посетиш и да отидеш рано на работа би трябвало твоето работно време да е след 10 ч. на това рано ли му викаш бре  Laughingда ти имам работното време    bouquet

# 625
Ако купувам машина - и сега работи "Техномаркет".
А ако установя координатите и тел. на сервиза мога да отложа за утре ...някакви опити за купуване на нов контейнер.
Мислех сега да си помогна с част от работата, та затова питам.

# 626
Оле Бонго, много си заядлив днес бре, да не би половинката да те е ядосала нещо.
По добре се похвали с някой хубав хляб.
Ето аз например направих чудесен хляб с доматен сок и чубрица, ама докато взема апарата за снимка половинът си отрязъл една голяяяяма филия.

# 627
Оле Бонго, много си заядлив днес бре, да не би половинката да те е ядосала нещо.
По добре се похвали с някой хубав хляб.
Ето аз например направих чудесен хляб с доматен сок и чубрица, ама докато взема апарата за снимка половинът си отрязъл една голяяяяма филия.
ами похвалвам се - хляб с малко бяло брашно,малко грахам и малко черно пшеничено.
ама ме мързи да снимам

# 628
  • София
Хей, че е весело тук  Laughing
Аз да се отчета за днешното ми хлебче - пак 500гр. (1 яйце от домашна кокошка, + хладко прясно мляко - общо 245 мл, 15 мл зехтин, 650 мл брашно софия мел готова смеска). Пекох го на основна 2ра програма за 2 .40 часа (без предварит. подгряване 3+31 мин меси, 26 мин втасва, 15 сек меси, 55 мин втасва, 45 мин пече)
Стана уникално със зачервена хрупкава коричка, а отвътре е душичка  Heart Eyes и е в пъти по-вкусно от това, замесено с вода. Отиде ми диетата ...

Да попитам някой прави ли си "миризми" за козунаци?

# 629

с какво и с кой съм се заял ?  newsm78
такава невинна  душица като мен може ли да го направи ???

Общи условия

Активация на акаунт