Машина за хляб-40 част

• 58 612
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
От скоро и аз съм горд собственик на хлебопекрана, прави страхотен хляб. Обаче преди малко нещо й блокира дисплея.

Стои на 17,20 часа не може да се изключи от копчето, само от контакта. Машинката е Мулинекс 5023 и е на няколко седмици. Имам някакъв спомен, че до месец може да се върне в магазина и да се замени с нова или не е така.

На някой случвало ли му се е таков чудо?

# 631
  • Балчик

Да попитам някой прави ли си "миризми" за козунаци?
newsm78 Какво имаш предвид?

# 632
От скоро и аз съм горд собственик на хлебопекрана, прави страхотен хляб. Обаче преди малко нещо й блокира дисплея.

Стои на 17,20 часа не може да се изключи от копчето, само от контакта. Машинката е Мулинекс 5023 и е на няколко седмици. Имам някакъв спомен, че до месец може да се върне в магазина и да се замени с нова или не е така.

изключи я от контакта. сутринта я включи и ако не работи .... бягай в сервиза

# 633
Да попитам някой прави ли си "миризми" за козунаци?
не го схванах този въпрос newsm78

смяната на уреда важи в тридневен срок от покупката, а както разбирам,при вас е по-дълъг...така че ви очаква сервиз,евентуално...
за проблем с дисплея не съм чела в темата до сега /моята машина е същата марка и модел/

# 634
Reason, като печеш хляба каква степен на препичане на коричката задаваш? ...
момента кухнята ухае на хляб,пече се в момента, по рецептата на Лабрекс,която хвалих и преди - с кетчупа, лука, майонезата, аз добавям и чесън и "мръвче", както Бонго казва... Laughing  Мъжът ми много уважава тази рецепта Sunglasses  Лабрекс, шЪ тЪ черпя, душа,че я сподели  
chef
С каква машинка правите  багети ?

Мулинекс 5023 с приставка за багети Peace
Аелис,едва  ли си сгрешила при покупката-с приставка или без-все тая, важното е хляб да прави...приставката за багети,според мен, е просто една екстра,с която да се увеличи цената на машината Peace

# 635
Обаче преди малко нещо й блокира дисплея.

Стои на 17,20 часа не може да се изключи от копчето, само от контакта. Машинката е Мулинекс 5023 и е на няколко седмици.

Случи ми се веднъж, но след като постоя изключена 1 час, се оправи. Не рискувах да я пусна по-рано, защото исках да съм сигурна, че е "забравила" докъде е стигнала.  Simple Smile Обаче сама си бях виновна - реших да я пренеса от една стая в друга, а на машинката не й хареса явно това. И друг път включвам и изключвам, но този път се уплаших, че два дни ще меся на ръка (това не влизаше в плановете ми, защото си имах достатъчно друга работа, а хляб наблизо не можеше да се купи).

Аелис, честита машинка! Кекс правих 2-3 пъти, колкото да ми мине меракът. Пекох го, като го проверявах от време на време с клечка. Бонго принципно обясни разликата между грамажите - и за хляб, и за кекс, правилото е едно и също - само печенето е повече или по-малко, а всичко останало е едно и също като времетраене. Това е при Мулинекс. При Панасоника имам чувството, че не е точно така. Там опитах по-голям хляб на строго програмирана програма, придружена със съответната рецепта (не се избира нито грамаж, нито степен на изпичане на коричката). Получи се също толкова хубав хляб, колкото и по-малкият.

# 636
  • Балчи-Варна
При зелмера слагах на тъмна коричка,после още 15-20мин.допичане и пак бяла и твърда коричка.При лидълската коричката е червена,абе друго нещо е.То за обикновения хляб продуктите са едни и същи.Сега като пека в къщи мирише на хляб ухае направо,а преди със зелмера нещо на кисело миришеше.Тази е по-мощна от зелмера и може би затова пече идеялно.

# 637
  • Пазарджик/Лондон
Благодаря на всички, които отговориха на запитването ми  bouquet  bouquet  bouquet!Много е хубавко така - да има кой да ти помага със съвети Wink.

tuly , много съм доволна от машинката засега, ако продължава така - ще се превърне в ежедневен помощник Wink.

alys , след снощният кекс възнамерявам да правя честичко Wink.Е, не прекалено, че да не се наложи да си обновявам гардероба Joy.

Та да си кажа за кексчето - изпълних всичко точно по рецептата от книжката като грамажи, макар че се наложи да заменя лимоновият сок с портокалов.И като включих програмата се оказа, че наистина не ми дава да избирам друг грамаж, освен 1000 гр. - в книжката може и да имам рецепта за 750 гр. , ама машинката не я иска Joy.Тогава избрах "светла коричка", че като е по- малък като количество кекса да не ми се препича съвсем Rolling Eyes.
Както и да е, стана много вкусен и ароматен кекс - всички го харесаха у дома, нападнахме го още топъл Wink.Ето го :

И нарязан :

# 638
Уау! Аелис, страхотно изглежда кексът ти! Коя рецепта изпробва?

Аз имам тази рецепта в книжката (за Мулинекс 5003):

Тегло: 1000 г
Време: 1:25 ч
С ъ с т а в к и
Яйца: 4
Захар: 300 г
Сол: 1 щипка
Масло: 120 г
Пресято брашно (тип 450): 450 г
Бакпулвер: 3,5 ч.л.
Лимон: 1
•••••••
Сложете яйцата, захарта и солта в купа за бъркане. Разбийте в
продължение на 5 минути. Сложете сместа в тавичката за пече-
не. Добавете омекналото масло, пресятото брашно, бакпулвера
и сока и кората от лимон.
Сложете тавичката за печене в машината. Изберете програма
10, количеството на кейка и предпочитания цвят на коричката.
Натиснете бутона „Вкл.-Изкл.”.
След края на програмата, изключете хлебопекарната, извадете
тавичката за печене и кейка от нея.

# 639
  • Пазарджик/Лондон
alys , копирам си твоята рецепта, ето я тази от книжката ми :

Кейк
за 1000 гр.

4 яйца
220 гр. захар
1,5 ванилена захар
1 щипка сол
2 големи мерителни лъжички  тъмен ром
сок от лимон и половина + лимонови корички ( дано разчитам правилно легендата, има нарисувано лимонче и цифричката 1, 5 под него Rolling Eyes), аз замених с портокалов сок без корички Wink
220 гр. меко масло
450 гр.  гладко брашно - не знам какво означава това, просто пресях моето
3.5 малко мерителни лъжички бакпулвер
100 гр. стафиди
100 гр. сушени плодове - аз ги пропуснах

Яйцата, захарта, ванилената захар и щипката сол се разбъркват в купа за 5 мин., да се разтопи захарта.Сместа се слага в кошничката, добавя се рома, лимоновият сок и лимоновата кора,мекото масло , нарязано на парченца, пресятото брашно, накрая бакпулвера.Кошничката се слага в машината, избира се програмата( при мен 12, 1ч.и 25 мин.) , при звуковият сигнал се добавят стафидите и сушените плодове.

Това е.

# 640
alys , копирам си твоята рецепта

Аелис, благодаря за рецептата. "Моята" рецепта не съм я пробвала, така че нямам представа какъв би бил резултатът. Иска ми се да опитам нещо стандартно (3 яйца, чаша и половина захар, чаша кисело мляко с 1 ч.л. сода, 3/4 чаша олио, 2 чаши брашно и ванилия). Обаче, ако трябва да бъркам отделно, бих си го изпекла във форми във фурната.

Аелис, тестото за кейка гъсто ли се получи? Имам предвид дали е станало като тесто за кекс или по-гъстичко?

# 641
Този кекс по рецептата на Мулинекса повече ми прилича на щолен с тези 220 грама масло. Но изглежда супер!

# 642
аууу,и аз се запалих сега пък да правя кекс....въпреки че към момента съм на тема козунак,в момента го пека и после ще се хваля,евентуално Peace

# 643
  • Пазарджик/Лондон
alys , като че ли малко по- гъстичко от кексово ми стана тестото newsm78.

mama Tin , сега потърсих в книжката рецепта за щолен, ама нямам такава - на тази , която съм дала, пише просто "Кейк".Много обичам щолен, жалко че нямам рецепта Rolling Eyes.Снощният кейк не приличаше на щолен - много мекичък беше, щолена стои по- твърд някак си newsm78.

tuly , козунака ще е следващото ми предизвикателство Wink.Ще чакам да се похвалиш и да дадеш изпитана рецепта Hug.

Сега машинката върти бял хляб по основната програма - уж докарах хубава топка, ама ще видим Wink.

Някъде из темите срещнах схема как точно да се поставят бъркалките, но сега не я откривам Sad.Ако някой се сеща, нека ми я покаже, да не би да ги поставям неправилно  Rolling Eyes.

# 644
Ердинч беше дал схеми за бъркалките. Ето тук. Забравям за тях изобщо (а преди не знаех, че трябва да се поставят по схема).

Общи условия

Активация на акаунт