За странностите

• 20 986
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Чета никролози от малка - сега мога да видя познат , но като дете какво ме е впечатлило незнам.
Не мога да търпя звука от плюене на семки.

# 106
  • София
Сетих се нещо - като ям примерно вафла или кроасан винаги връзвам на възел празната опаковка  Crazy Crazy ,  да ми е по-компактен отпадъкът.  Mr. Green

# 107
На мъжа ми ( повече са свързани със суеверието му) :   

1: Не пие никога спрайт  Grinning Единия път докато пил му се счупила пералнята ( още ерген) на следващия ден ден пил пак спрайт докато били с гадже и тя го зарязала- според него не му НОСИ КЪСМЕТ
2 Докато бях бременна не ме целуваше преди да тръгне на работа. Откакто съм била забременялаи всеки път като ме целунел се случвало нещо лошо  ooooh!

За моите  странности мислих - но така и не се сетих нещо фрапиращо

# 108
Къпя се (тялото със сапун и косата с шампоан, не просто душ) винаги преди да изляза някъде, и ако в един ден ми се наложи да изляза 2 пъти, нерядко се къпя втори път, пак с шампоан... newsm78

Защо? Simple Smile
Заради обема. След първото излизане е спаднал, освен това усещам косата си вече "мръсна", сплескана... Абе луда работа Simple Smile

# 109
  • Варна
Сетих се нещо - като ям примерно вафла или кроасан винаги връзвам на възел празната опаковка  Crazy Crazy ,  да ми е по-компактен отпадъкът.  Mr. Green

хехехе и аз така правя , и не само с опаковката от кроасана, ами с всяка опаковка от подобен род материал,щот ако само я смачкаш ефектът е нулев, бързо приема първоначалната си форма, с възел я убиваш  Laughing, обаче това не е странност, тва си е практичност, изкуство даже  Mr. Green

# 110
И капаците на шахтите прескачахме, задължително. Не си ли спомняте? Simple Smile

Това си мислех, че е само моя си лудост.  Mr. Green
Като ученичка, някой беше казал, че ако стъпиш на капак на шахта, ще получиш двойка. Отдавна вече не съм учаща, но си ми остана този навик. Винаги ги прескачам. Мисля си, че е на лошо, ако се случи да стъпя на капака на шахта.

Винаги обувам първо десен крачол/обувка, след това ляв. При събуването е обратното - започвам с ляв крачол/обувка.

Мислено минавам по ръбовете на квадрат, като започвам от най-горен десен и броя 5 пъти. След това продължавам със следващия ръб и пак броя 5 пъти. Така обикалям целия квадрат.  Laughing

Когато прочитам новите отговори в моите публикации, сортирам темите по "интересност". Т.е, зареждам първо темите, които са ми най-безинтересни. Оставям черешката за финала, един вид.  Laughing

Гаджето има една странност, която ме подлудява.  Confused Като се стъмни, гаси лампата в хола, ако вече е светната и светва тази в коридора. Блестяло му било в очите. А аз обичам да ми е светличко.  Crossing Arms

И още нещо. Никога не подавам нож или сапун от ръка на ръка. Задължително ги оставям някъде, преди да ги поеме друг човек. Това последното си е суеверие, не странност май.

И последо ... Много се дразня, когато най-долу в поста ми има: "Редактирано от Мишелин ... еди кога си".  Mr. Green

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 23:21 от Мишелин

# 111
Мишелин ме подсети,че навик от училище си ми остана да си казвам трицифрено число,когато кихна.

Както и двуцифрено,ако ме сърби дадена част от лицето /нос,очи,уши,брадичка,които си имат значение,съответно-скарване,ще го видиш Mr. Green,ще ти кажат нещо,предложение и т.н Laughing/ и си ми остана до ден-днешен този навик.

Много гледаници падаха като ученици.

# 112
И капаците на шахтите прескачахме, задължително. Не си ли спомняте? Simple Smile

Това си мислех, че е само моя си лудост.  Mr. Green
Като ученичка, някой беше казал, че ако стъпиш на капак на шахта, ще получиш двойка. Отдавна вече не съм учаща, но си ми остана този навик. Винаги ги прескачам. Мисля си, че е на лошо, ако се случи да стъпя на капака на шахта.

Това с капаците на шахтите не е суеверие и не е странност, а добър навик, човек да се грижи за собствената си безопасност. Капаците на шахтите в България е добре винаги да се прескачат и да не се стъпва по тях, защото никога не знаеш, кога в коя шахта ще пропаднеш. Този навик ми е останал от училище, след като едно момче от нашия клас, беше паднало в една шахта, защото капака ѝ не бил добре укрепен. Оттогава не стъпвам по шахти.

Дълго време се опитвах да обясня на приятелите си и на сервитьорките в заведенията,че е напълно нормално да се дразня, когато ми сервират безалкохолното в мокра чаша, но загубих битката и го приех за моя странност.  Blush

Мократа чаша означава поне гаранция, че скоро е измита. При сухата чаша един Господ знае кога е мита за последно

# 113
  • UK
Мишелин, и аз правя така с темите, задължително. Имам си няколко фаворита, които се сменят понякога, и те стоят за най накрая, а безинтересните ги преглеждам първи. Много често не пиша в някоя тема, защото не искам да ми излиза в Нови отговори. Simple Smile

Сетих се за нещо други идиотско, покрай темата за дрехите, дето ги носим повече от веднъж и по скоро чорапите, които се чифтосват и така нататък. Обичам нещата да си стоят по оригиналния начин - затова си пазя купища неща. Например кутиите с пъзелите ми - в тях е торбичката, в която са били парченцата, внимателно изрязана в единия край, за да извадя самите парчета, както и пликчето, в което е опакован самия пъзел, също внимателно срязано, за да извадя кутията. Също така, когато си почиствам клавиатурата, изчаждам всички копчета (без спейса, щото после не мога да го напъхам, така унищожих една клавиатура), и ги нареждам до нея в точния ред, в който са били - те отдавна са изтрити, и само на някои се вижда буквичка или някоя останала точка от надписа, но много държа всяко копче да си е на мястото, както оригинално си е било. На същия принцип мразя десет еднакви чифта черни чорапи, които се менкат един с друг, понеже били еднакви - не са еднакви, някога са били по чифтове, и издивявам като си представя, че някой ги носи разменени. Simple Smile Ако имам две еднакви блузи, задължително трябва да ги маркирам по някакъв начин, за да знам коя-коя е. Например сега имам две абсолютно еднакви блузи, купени с един ден разлика (дълга история), и трябваше да изрежа етикета на едната така, че да мога да ги разпознавам. Simple Smile

# 114
Всеки е странен по определен начин. С одъртяването се отървавам постепенно от маниите. Най-щастлива съм, че се преборих с миенето на ръце по сто пъти на ден. Вече живея за себе си, не за тъпите си мании Mr. Green

# 115
  • Пловдив
На същия принцип мразя десет еднакви чифта черни чорапи, които се менкат един с друг, понеже били еднакви - не са еднакви, някога са били по чифтове, и издивявам като си представя, че някой ги носи разменени. Simple Smile
Смятай у нас си полудяла. На моя мъж аз му купувам (щото той е мързелив и над тия битовизми да си купи сам бельо) по 20-30 чифта еднакви черни чорапи. И всичките веднага се разопаковат и натрупват в един панер, никога не са на чифтове, той си бърка и вади от купчината.

Никога не си оправям леглото - това странност ли е? Според мен спалнята е само за спане, у нас никой не влиза по друг повод в спалнята освен за да спи и не виждам смисъл да оправям леглото. Няма и покривка даже, никога не е имало. Спя, ставам, проветрявам, излизам. Влизам, лягам, спя. Защо да оправям?

# 116
  • UK
Ау, да, наистина ще се побъркам. Особено ако панера е на видимо място. При мен всичко трябва да е подредено, успоредно едно на друго, по височина, дебелина и тн. Нещо може да е накриво само ако трябва да е така (монитора, например, спрямо масата, е накриво, понеже аз самата стоя накриво, той се явява успореден на мен, един вид). В този ред на мисли панер с купчина чорапи просто би ме накарал да отида и да ги подредя на еднакви квадратно сгънати чифтове. Simple Smile Обичам нещата да са в кутии и да влизат точно в тях. В кръглите кутии слагам кръгли неща - навити кабели, например, зарядни и тн. В продълговатите - химикали, четки, гребени. Simple Smile Конците стоят в цилиндрична кутия, понеже са с такава форма. И така нататък. Simple Smile

# 117
  • София
 Joy  Леле, колко съм скучна. От всичко изброено до тук само върху шахти и капаци избягвам да стъпвам, но то е от съображения за сигурност.

# 118
  • София
Интересно какво се случва с маниите за подреденост като се появи бебе  Mr. Green , кое ли надделява?  Laughing
Това с шахтите наистина е полезно, аз също ги избягвам.

# 119
  • Варна
Хора, остава ли ви енергия да мислите за други неща, освен за страносттите ви, всъщност?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт