За странностите

• 20 978
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Никога не паля цигара от свещ, споря с тези, които го правят и ми става тревожно, когато въпреки това си запалят. Но това е суеверие.
Суеверие е. Казват, че когато се запали цигара от свещ умира моряк  Confused

Да, знам суеверието, а по принцип не вярвам на такива неща. Но специално това ме ужасява. Веднъж на старо работно място, кино, спря тока, не тръгна генератора, беше неделя и докато се оправи проблемът бяхме на свещи, имаше над 300 бесни клиенти като сигурно 1/5 от тях искаха да палят цигари от свещите, имах усещането, че е дошъл края на света.

# 136
  • София
Винаги съм си представяла годината като един диск - разделен на сектори. Четири големи за сезоните, 12 за месеците, 365 за дните. Нова година е в горен десе ъгъл, времето върви по посока обратна на часовниковата стрелка. Успокоява ме, че във всеки момент знам къде по диска се намирам. И всяко събитие си го "закарфичвам" така.

# 137
Винаги съм си представяла годината като един диск - разделен на сектори. Четири големи за сезоните, 12 за месеците, 365 за дните. Нова година е в горен десе ъгъл, времето върви по посока обратна на часовниковата стрелка. Успокоява ме, че във всеки момент знам къде по диска се намирам. И всяко събитие си го "закарфичвам" така.
До сега на никой не съм го казвала - и аз правя така . Обаче в моята глава не е диск , а нещо като обърната бг буква П    -  |_|

# 138
Аз съм симпатичен педант с лек уклон към контролирана лудост.
С Монк имаме много общо. Laughing

# 139

Защо обратно на часовниковата стрелка. Така не е ли наобратно. Нормалното движение е по посока на часовниковата стрелка. Иначе ще излезе че времето върви наобратно.

# 140
Не знам дали е странно, но свекърва ми обича вратите на всички стаи да са широко отворени вкл. на банята и тоалетната, а мен това ме дразни и затварям вратата на всяка стая, мразя непознати да ми гледат личното пространство.

Иначе, аз съм малко като Монк- мия си ръцете по 100-пъти, не ползвам обществени тоалетни и въобще имам фобия от бацили.

# 141
Щипките по цвят ми е от малка навик, както и разпределението на дрехите по простор. Най-отзад бельо и чорапи, после дънки и панталони и накрая те тениски и блузи.
И аз съм така с маргарина. Когато мажа върху филия използвам лъжица. Много се дразня от разни ръбчета и дупки в маргарина, както и от сплескана паста за зъби.
Веднъж като съм подредила нещо по определен начин и ми е харесало как изглежда се побърквам, ако не е така (рафтовете с книги например)
Подреждам чиниите на сушилката по големина, ако сме използвали цветните по цвят.
Дразня се когато има вилица при лъжиците или обратното.
Пъхам си хартийки под ноктите
(имам приятелка, която е буквално маниак, във всяко джобче си носи харитшки и постоянно си ги мотка)
Не мога да заспя, ако в къщи няма кока кола
Никога не чистя само една стая или не подреждам само 1 рафт.
Започна ли, минавам навсякъде и пренареждам всичко (понякога ми отнема цял ден)
В старата тема съфорумка беше споделила и друга моя странност - мразя тиктакането на часовник !  smile3511
Винаги подреждам парите в портмонето си като започвам от най-малката по стойност банкнота и стигам до най-голямата (2,5,10 и тн) и мразя смачкани банкноти.
Когато си легна вечер си измислям какво ще обличам на следващия ден, но никога не го вадя предварително
Вечер си оставам чехлите до леглото така, че като стана да ги обуя веднага, а не първо да си ги обръщам
Сортирам sms-ите си в папки (приятели, семейство и тн) и имам около 1000, някакъв сантимент са ми и не ги трия, (но не пазя всички)
Побърква ме звука от пукането на пръсти.

Това е  Laughing

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 16:20 от poli-poli

# 142
  • София
Защо обратно на часовниковата стрелка. Така не е ли наобратно.
Ако знаех, щях да ти кажа.  Grinning Предполагам, че дните са си някакви обособени единици в подсъзнанието ми и си имат собствена посока на времевия поток, различна от годишната и т.н.  Crazy

# 143
Чиниите като ги измия винаги ги подреждам по големина и по вид  Crazy
Освен това като ги мия започвам по големина. Оставям си за последно вилици, лъжици и чаши.
Проблемът с щипките смятам да го оправя, като купя еднакви такива  Laughing
Когато ям пиле винаги си оставям кожата за накрая  Crazy
Преди да започна да ям кроасан го сплесквам (да се разнесе навсякъде шоколада)  Laughing
Когато простирам на простора, първо слагам големите неща и то най-отпред (например чаршафи). Най-отзад скрити остават чорапи, гащи и пр. Ако простирам вътре обаче на сушилката започвам с малките неща и големите остават за на края.

# 144
Когато ям пиле винаги си оставям кожата за накрая  Crazy

И аз така!  Laughing

# 145
Днес се проявих като истинска странна к..ка.  Попитах грозната клявка, чието псе се изсра  най-безцеремонно пред входа на ДГ, дали няма да прибере лайното на любимото си.  Тя казА: Моляяяяя?
Аз  повторих на  по-висок глас, реакцията бе пренебрежителен поглед и отминаване и заминаване. Естествено. 

# 146
Днес се проявих като истинска странна к..ка.  Попитах грозната клявка, чието псе се изсра  най-безцеремонно пред входа на ДГ, дали няма да прибере лайното на любимото си.  Тя казА: Моляяяяя?
Аз  повторих на  по-висок глас, реакцията бе пренебрежителен поглед и отминаване и заминаване. Естествено. 
А това какво общо има със странностите Flutter

# 147
Какво ли? Еми почувствАх се странно някак, след като клявката ме изгледа като ненормална, пък и никой наоколо не взе отношение. Реших, че и тук това ще прозвучи странно  Mr. Green

# 148
  • In The Middle Of Nowhere
Странното е, че за такива кукумявки редовите граждани изглеждат нередовни  ooooh!

# 149
Какво ли? Еми почувствАх се странно някак, след като клявката ме изгледа като ненормална, пък и никой наоколо не взе отношение. Реших, че и тук това ще прозвучи странно  Mr. Green
Ти пък...Не си ли свикнала как на никой тук (да се разбира България) не му пука особено ,за каквото и да било.

Често си вадя банелите на сутиените Whistling Много ме дразнят понякога.Не знам дали това е странност Flutter
Задължително спя с две възглавници независимо на единично легло или на спалня.Не ги слагам една върху друга ,а просто една до друга ,като за двама човека.
Моите си възглавници с моите си калъфки си ги взимам на почивки.Трудно ми е да спя с други възглавници.Или са ми много ниски ,прекалено високи ,твърди ,меки...Ужас!

Общи условия

Активация на акаунт