Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 042
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Привет!

Благодаря на всички за пожеланиятта и честито на всички, които съм пропуснала!  bouquet  bouquet  bouquet

Ние от вчера сме си вкъщи, но нямам много време за четене и писане. Grinning
Иначе сме добре, всичко мина безпроблемно, но ще разкажа някой друг път. Когато мога, пак ще се включа.

Доскоро! Hug

# 361
color=blue] МАМА МИГЕО, ЧЕСТИТ СИН!   bouquet[/color]

ЧЕСТИТО И НА МАГИКА ДЕ СПЕЛ, И ВСИЧКИ ДРУГИ НОВИ МАМИ - НЕ ГИ ИЗРЕЖДАМ, ЗА ДА НЕ ПРОПУСНА НЯКОЯ ЩАСТЛИВА НОВА МАМА:)   
[/size
Marinels, една седмица след операцията спокойно ще спиш вече и настрани, без да усещаш тежест или болка.
И нашето бебе имаше силно изразена жълтеница, и го "пекоха" на онази фотолампа два пъти по три часа - много ми беше жално да го гледам там безпомощен и неспокоен, ама нали е за добро. Казаха, че лампата е от най-ново поколение.
Аничка, ама вие съвсем термина си чакате ! Стискаме палци всичко да е леко Simple Smile

За коликите на бебо са ни предписали Биогая, и от днес ще го давам. Имам увеличение на кърмата - днес гордо изцедих 100мл от двете гърди Simple Smile Но добавката си я давам, защото Марио още е поспалив и няма сили да изцоца сам всичко.

Да попитам вече родилите момичета - какво ви предписаха за профилактика на рахита - на нас от 25-ия ден капки BabyVit. Някой има ли отзиви за тях?

# 362
Деавит капки също може да се дават за профилактика на рахита(с вит. А и Д),но си питайте педиатъра ако желаете.

# 363
  • София
ДА Е ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКАТА КАТЕРИНА НА МАМА Magica_de_Spell И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО!!!
ЖЕЛАЯ ИМ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!!!
НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
newsm51 newsm51 newsm51

# 364
  • Варна
Благодаря за разказите за ражденията, момичета!
тони бонбони, защо толкова време са те държали, а не са те пратили да си ходиш, като не си имала признаци за раждане?

Задържаха ме понеже моята доки се обади на единия док там да ме видят, той каза на завеждащия кой ме праща и така решиха.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО ВЕЧЕ СА СЕ СРЕЩНАЛИ С ПРЕКРАСНИТЕ СИ ПРИНЦОВЕ И ПРИНЦЕСИ  newsm51 smile3525!
[/size]

# 365
Аничка, ама вие съвсем термина си чакате ! Стискаме палци всичко да е леко Simple Smile
Направо,че май отиваме към преносване. Mr. GreenДано!
Браво за кърмата. Peace

# 366
Честита Катерина на Magica_de_Spell! Да им е жива и здрава!

На мамите, които са още в очакване, нека да бъдат спокойни! Скоро и техния момент ще дойде и ще гушнат свои рожби!

Момичета, аз да ви се оплача Sad нещо ми е много изнервено. Знам, че не трябва да бъде така, ама се ядосвам на моменти адски много, защото си мисля, че не мога да се справя с Божидара. Като я сложа на гърдата и започва да суче, но след известно време заспива и понякога си мисля, че използва зърното ми за биберон Sad Малко като се размърдам и почва да суче, но пак за малко и продължава да си спинка. След като ми пусне зърното я вдигам, за да се оригне и или продължава да спи или се разсънва...а ако я сложа да легне повръща....даже понякога като ми пусне зърното и пак повръща. Значи ли това, че се е нахранила? Защото малко след това пак почва да търси да суче?!  newsm78
Ако момичетата от ЛЛЛ могат да помогнат, ще се радвам и на техния съвет и отговор Wink

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 13:52 от Bub555

# 367
Момичета Sad мен утре ме приемат в болницата. Почти нямам околоплодни води и лекарите искат да ме наблюдават и да ми слушат тоновете по няколко пъти на ден. Не разбрах на какво се дължи това и къде по дяволите са изчезнали тези води Simple Smile

Бъркаха ме и нямам никакво разкритие Sad даже съм била много тясна.

Та така с моите перипетии. Simple Smile

Стискам палци на всички бъдещи майки, а на новите пожелавам успех в кърменето и гледането на малките мъничета!

Ще пиша при първа възможност   bouquet

# 368
Bub555, при мен положението е същото с тази сънливост, така че с интерес ще чакам отговора на момичетата от ЛЛЛ. Ти сигурно си имаш достатъчно кърма, а аз мислих че нямам, но днес направихме пробно кърмене и се оказа, че бебето е изсукало около 70мл, което за 14-ти ден си е достатъчно. Засекохме и колко сме наддали от изписването - за 10 дни 220 грама - компетентни мами от ЛЛЛ , как ви се струват тези цифри?

# 369
  • Стара Загора
kukumindrela,имаш стиснати палчета от мен  Hug
Ще чакаме хубави новини  Hug

Аз утре вече ще ходя да си пускам изследванията,че с това боледуване и антибиотици още не съм я свършила тази задача ooooh! На малкия днес му изписаха втори антибиотик,дано вече се оправи миличкото,че само ще го мисля ако вляза да раждам и още не е оздравял Cry Майчета,пазете се много сега последните дни,че е страшно упорит този грип.И аз почти цялата бременност се разминавах съвсем леко,но този път не ме подмина,и то точно на финалната права-вече две седмици ме мъчи тази кашлица ooooh!

# 370
Момичета от ЛЛЛ, аз съм много притеснена.
Дани ми виси по гърдите по цяла нощ чак до обяд.Заспива на гърдата, събужда се след малко и пак иска да суче. Въобще не спи спокойно дори 30 мин. В момента, в който понеча да стана , той се събужда и реве за ядене.
Да не говорим, че активно сукане при нас въобще не наблюдавам. Прави няколко засуквания и тогава преглъща,  а накрая засукванията са сигурно 8-10 и преглъщане.
Днес реших да се изцедя след като Дани беше ял от дясната гъда и от лявата (20 мин преди това). Дясната нищо не пусна, явно всичко е изял , а от лявата изцедих само 30 мл. А той трябва да яде по 80 сега.
Взех и лактогенен чай на Хип, че българския не можах да намеря.
Не знам с какво е свързано , дали с това, че за 24 ч ми се събират 4-5 часа сън или нередовно хранене.... знам ли. Успявам да закуся чак към 12 ч на обяд.

# 371
  • до моите любими хора
Честити да са всички нови бебчета:
БЕБЕ ИВАНА НА ЛИЛИНЧО  newsm51
БЕБЕ НИКОЛА НА МЕРИАННА  smile3525
БЕБЕ РАДОСЛАВ НА НОТОВА  smile3525
БЕБЕ БОРИС НА БОБИ  smile3525

БЕБЕ КАТРИН НА SHORTYD   newsm51
БЕБЕ КАТЕРИНА НА МАГИКА ДЕ СПЕЛ  newsm51
БЕБЕ БОРИС НА МИГЕО78  smile3525

Дано да не пропускам някой. Да са живи и здрави новите бебоци, а на мамите бързо възстановяване  Hug Hug Hug
Момичетата от ЛЛЛ моля за съвет:
До вчера нямах никакъв проблем с кърмата и малката госпожица спеше доволно по 3ч-4ч. От вчера изведнъж ми омекнаха доста гърдите и кърмата поне според мен намаля. Пия по 2 литра айран на ден и отделно по-малко вода. Сега започна да се буди на 2ч максимум 2.30ч. В началото като я слагах сучеше по 7-8 мин много интензивно, като се чуваше преглъщане почети всеки път. След това суче не толкова интензивно още 3-4 мин и беше нахранена. Поне така си мисля, защото спеше спокойно по 3-4часа. А от вчера суче по 2-3мин максимум интензивно и се чува гълтане и после започва да суче по 6-7 пъти и тогава да преглъща. Държа я по 15 минути, само на едната гърда. Днес пробвах да я храня на 2 пъти и от двете гърди, но така не съм сигурна че следващия път ще се събере достатъчно кърма, като е гладна пак след 2 часа. Не ми се иска да храня всеки път и от двете гърди, защото и двете са разранени зърната и са доста болезнени въпреки мазането с лансинох. Не можем и всеки път да засуче по правилния начин, и често засуква само зърното и сигурно за това ме болят, но не успявам да я накарам да засуче правилно колкото и пъти да пробвам. На 15 опита сигурно само веднъж захваща по-голяма част и много се изнервя. За сега пълни с ако поне 5-6 памперса и това ме успокоява малко, но видимо нещата се променят и не знам какво да правя. От вчера пия чай лактогонно средство, днес купих и на хип. Прочетох, че се ядат сурови бадеми и орехи и това започнах да ям. Сега ще си варя жито, но до този момент не усещам нещата да се подобряват. Да кажа само, че бебка за сега е само на кърма не и давам вода или чай. Ползва залъгалка. От днес е и много неспокойна, започна и като че леко да присвива крачета и изведнъж се изплаква много силно. Започнах да си мисля, че може да има и колики, а в същото време ми се струва много рано.
Трябва ли гърдите да са по-твърди, за да съм сигурна че имам достатъчно кърма или не е задължително? С баткото нямах проблем с кърменето до 4 месец, когато му излезна първия зъб и започна много да ме хапе. Даже направих веднъж мастит, а сега още от толкова рано проблем с намаляне на кърмата не знам какво да правя. Много съм притеснена и много искам да се кърмим с малката, ако може поне до 6-я месец.
Моля ви ако може да ми помогнете, какво да правя!!!

# 372
Здравейте мами!  Hug

Благодаря ви момичета за отговорите, прави сте че няма как да се опазим на 100%  ooooh!

Честито на Magica_de_Spell и Migeo78. Честито им слънчица и бързо прибиране в къщи.

Валари напрежението оказва голямо влияние. Знам че е много трудно но се успокой и всичко ще се нареди. Бебето усеща че си напрегната и то се напряга. Казвам го от опит, така бях с каката и много се изтормозих, чак кърмата ми спря от нерви. Така че се опитай да се успокоиш, ако има някой който може за малко да те отмени. Например да го поноси за да заспи и ти да си починеш за малко.  Peace не се притеснявай да искаш помощ ти не си свръх човек.  Hug

Аз ползвам Биогая и за сега съм доволна, само дето вчера забравих да му дам  Embarassed и снощи не ме остави да поспя  Crazy ама аз съм си виновна  Mr. Green

Маринелс   така е мила  Hug боли, за съжаление. А и от непрекъсната поза по гръб измаляваш. Аз легнах настрани след като се прибрах и си сложих една възглавничка да ми подпира корема. Успех и по бързо възстановяване.  Hug

Стискам палци на всички на които им предстои раждане, да мине бързо и безпроблемно  Hug

# 373
kukumindrela, стиснати палчета и от мен, всичко ще е наред, спокойно!!!  Hug Очакваме включване с хубава вест!  Wink

Аз днес се развихрих из къщи да поразмърдам бебока малко наляво - надяяяяясноооо  Mr. Green   newsm32

# 374
sirence-каква добавка даваш?И аз изцеждам по 90-100 мл. и правя 30мл.Лактана био,пък колкото изяде.

Общи условия

Активация на акаунт