Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 879
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Весето, Маринелс, стискам палци  Hug Малко ви завиждам, че след броени часове вече ще си имате бебенца Simple Smile

Саманта–упс, тази нощ се събуждах към 4-5 часа и те мислих  Hug Сетих се, че не си писала и че терминът ти е дошъл и реших, че си отишла да раждаш. Милата, много се измъчи последните седмици, откакто падна тая тапа  spoko

Аз от днес съм в 40 седмица, а признаци никакви  Rolling Eyes само някакви абсолютно безболезнени подготвителни контракции и коремът ми се е смъкнал от 1-2 седмици. Но нали при първескините било нормално по-рано да се смъкне, та не го броя  Simple Smile Само се оглеждам и ослушвам нещо да ме заболи hahaha
Я кажете, какви бяха методите за предизвикване - чувала съм за чистене, миене на прозорци, секс, мляко с канела и ананас  newsm78 Дали има нещо вярно?

# 76
здравейте Hug Hug Hug ,минавам само на бързичко да кажа че още сме 2в1, и честито на всичко нови мамчета и да са живи и здрави техните бебчета! Това е най-важното! Прегръдки коремчета от мен!

# 77

Цитат
"Ами не го знам аз американския стандарт,но не мисля че има разлика с тукашния-и който ти е казал,че в БГ се практикува ранно захранване, явно не е завършил медицина.Отдавна това е променено-започва се на 3 или 4ти месец с плодови сокчета и пюрета(хубаво е да са домашно направени,не от цитрусови плодове)-1-2ч.л. до 2 пъти по 50мл/ден.Другите неща се включват както следва:на 4ти месец-зеленчукови пюрета, 4-5мес.-каши и 1/4 жълтък, на 6ти мес.-месни пюрета, 7ми мес.-попарки със сирене, 8ми мес.-супи и бульони, 10ти мес.-готвени ястия.
За водата-другият плюс, освен хидратацията, е че детето не свиква да утолява жаждата си с мляко, познава от 1вите си дни вкуса на водата, а в по-късна възраст не пие само газирано или сокове, когато е жадно.
#2gunfire #2gunfire #2gunfire,а като си помисля,че и аз по същата схема хранех дъщеря ми,сега си давам сметка колко е грешно,но тогава преди 8г.нямаше никаква инормация(или информацията беше такава в БГ) и правех това,което ми кажеше педиатърката,всичко е толкова глупаво,натоварваш бебешкото стомахче с боклуци,то не беше захранване,не беше чудо от 3-ти месец,а детето се къса от колики,вода със захар #Crazy #Crazy #Crazy,а за да имаш кърма се наливаш с прясно мляко,боза и ядки ужас #Crazy #Crazy,сега минимум до 6-ти месец само кърма,а може и до по-късно ще видим.Маринелче и Весето,стискам ви силно палци,дано всичко мине леко за вас и след 5-6 дни да се приберете с най-сладките бебчета Hug Hug

# 78
Колко много сте изписалии Simple Smile Момичета отново ви благодаря за съветите  Hug Hug Hug
ЧЕСТИТО НА  МАМИТЕ С БЕБЧОВЦИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ А на тези които им предстои голямата среща да не се притесняват всичко отминава и и няма по-хубаво нещо от това да си майка    Hug Ние вече сме на 14 дни  Simple Smile  Hug
Хубав ден на всички    bouquet

# 79
  • Hissar, Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета!Аз съм от мартенки2010!Много мили спомени се събуждат ,когато чета вашите станички!Позволявам си да пиша само ,за да поздравя малкия Боян  на passion -той се е родил на нашата датичка-моята малка госпожица се роди на 5.03.2010 и вчера празнувахме нейния първи рожден  ден!
Мили момичета на всички вас пожелавам леко раждане на тези ,които очакват своите рожбички ,а на мамите с бебенца-много да ви радват! Hug Hug Hug

# 80
Маринелс, Весето-успех и дано мине леко и безпроблемно раждането! Praynig
Момичета, които родихте, как сте с килцата?Аз нали бях болна като раждах, та смъкнах малко, преди да родя от безапетитие и общо качих 16 кг, като се има предвид, че родих 2 седмици по-рано. Излезнах от родилния дом с - 6 само, но тези дни съм смъкнала още 2 и ми остават 8 до моето си тегло. Определено съм по-добре от първия път, когато бях 22 отгоре, но и колана, който сложих от първия ден ми помогна по-бързо да се прибере коремчето. Далече е от нормалните си размери, но да ме бяхте видели в 9-я. #Crazy Иначе си имам "чудни" стрийки и отпусната кожа, но трябва да се примиря. smile3516Килограмите се свалят най-вече от безсъние.Хапвам си добре.
Да ви се похваля снощи спах 6 часа. Ева направи нощна пауза и направо си починах. Но пък грдите ми после как ме боляха. Събудих се от болка и тежест и почти мокра от кърма, та нямах търпение поспаланката ми да се събуди и да ме облекчи.
Хубави емоции на всички днес! Hug

# 81
Здравейте момичета.Отново съм сред вас след шест дневен престой в болницата заради високото кръвно.Изписаха ме за един ден на 1.март за да си подготвя багажа и на следващият ден постъпих в болницата,но вече за да се запозная с бебка. И така вече съм една много,много щастлива мама на три деца.РОДИХ НА 2.МАРТ ДЪщЕРЯ СИ ЖАНЕТ - 2580 гр. и 47 см. Ще вляза по-късно пак за да ви разкажа за едно уникално раждане като песен,за да окуража мамите,на които ще им е за първи път.Сега отивам при бебка,която от вчера си спинка сладко,сладко в собственото си легълце.

# 82
  • София
Здравейте момичета,

marinels ,veset0, успех и скоро да се похвалите с хубавите новини:)

vitrea, ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРИЧКА ЖАНЕТ!!! ДА Е МНОГО ЗДРАВА И ДА ИМА ПРЕКРАСЕН ЖИВОТ!!!
newsm51 newsm51 newsm51

Чакаме те по-късно да разказваш.

Момичета, да ви попитам с какво мислите да завивате или вече завивате бебето - олекотена завивка, одеала или чувалче?

# 83
  • до моите любими хора
Sabrina1 питай на лични не се притеснявай, ще ти отговоря на каквото мога.
preslava82 отговорих ти на лични.
Маринелс и Весето стискам силно палци и ще чакаме щъркеловите новини с нетърпение!
Комелина пожелавам ти едно много леко раждане, като моето ако може и по-леко ще се радвам. Пожелавам ти успех!
Саманта хайде мила скоро и ти ще ни съобщиш хубавата вест  Hug
matza83 ще дойде и твоето време не се притеснявай  Peace
ena4 може ли да споделиш какъв колан си ползвала и си доволна, че аз още съм в чуденка какъв да взема  newsm78
vitrea, ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРЯ ЖАНЕТ!!! ДА Е МНОГО ЗДРАВА И ДА ИМА МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА!!!

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ДРУГИ МАМИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА ДОКАТО МЕ НЯМАШЕ! НЕКА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА СА МНОГО ЗДРАВИ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 13:53 от radostani

# 84
Момичета, и аз вече съм на финала.Marinels, vesetoo, май ще сме заедно.Днес ходих до болницата за финални изследвания и една акушерка като ме почна - 6 пъти ми дупчи лявата ръка докато ми вземе кръв.Абе ужас!То вярно, че и вените ми не са мн добри, ама такова чудо.Иначе доки ни гледа на ехограф и ми показа едни т.нар."дупки" в плацентата, които означавали, че бебето е узряло и готово.Били сме вече уж над 3300.Само дето малкия калпазанин така мърда тези дни,направо имам чувството, че ще ми пробие корема Simple Smile.Дано само всичко мине ОК.Малко се притеснявам, че термина ми е чак на 19 март, но ако бебо е готов - то не е казано, че трябва да спазва график.Доки каза, че най-било хубаво да се удържи до 7 дни преди термина, ама като бърза нашия юнак, няма как.Гледам VESETOO е с термин на 12.03.Браво на вас,мила, точно в график сте.Аз малко съм притеснена, но се надявам всичко да мине добре и да гушкаме скоро бебоците.Стискам палци и на вас двете - marinels i vesetoo!Останалите момичета - стискайте палци и дано и при вас всичко да е ОК.Съпругът ми обеща, ако съм добре, да ми донесе лаптопа.Иначе няма да го вземам при влизането в болницата!Дано сме ОК и двамата с бебо, за да мога да ви чета и да пиша. Praynig Praynig Praynig

# 85
Момичета, мерси за палчетата...
Тук е адски скучно, взеха ми кръв, попълних документите, правиха ми тест за упойки, обядвахме и това е - от тук нататък имам само виждане с анестезиолог и ме е яд, че толкова по-рано ни викат  да си лежим тук.. Ама айде няма да мрънкам, поне с лаптопа се развличам... Днес във форума е много кротко, явно почивате всички за това ви пожелавам хубав ден въпреки вятъра, който така духа навън.

# 86
Здравейте и от мен момичета,

marinels ,veset0, hellen_law3, успех  Praynig и скоро ви чакаме да се похвалите с хубави и здрави бебчета!

vitrea , да ти е жива и здрава малката ЖАНЕТ!!! newsm51

В този почивен неделен ден - дори и бебчетата си почиват, май никое за сега не бърза да излиза днес  Grinning

От мен хубав ден на всички !!!

# 87
Здравейте момичета!Тази тема я прочетох после ще се върна в предната Stop
Честито на всички родили мами!Щастливи и кротки бебета! Hug
Сега да ви поразкажа за раждането:На 26-ти сутринта в 5ч.започнаха контракции на 6-7 мин.Неболезнени.Изчаках 1 час и като не спряха събудих мъжа ми.Станахме дооправих багажа,пихме кафенце,къпане,последна контра Winkи чакахме болки,ама няма само стягане на 6-7 мин.В 10ч се обадих на доктора,каза да бързам към болницата.Преглед и 4 см.разкритие.Но имало един пръстен на шийката,който не му хареса.Каза да постъпвам и че до обяд ще имаме бебче.Всичко изглеждаше наред за бързо и безпромлемно раждане.Даде ми някакво хапче и започнаха леки болки.Бях вече в предродилна зала.Подробностите ще ги спестя,имаше проблем с пръстена и всичко продължи до 15:45 ч когато се появи дъщеря ни Марина,беше с увита пъпна връв,но за щастие без проблеми.Хубавото е и това че нямам нито един шев,само с 2 огромни хемороида се разминах.Пуснаха таткото и майка ми в родилната зала и имаме снимка на 10 мин. baby_neutralИзкарахме жълтеницата,кърмим се и е кротичка.Ще пиша пак!
На всички които им предстои среща с бебчо искам да кажа,че всичко си заслужава и болката се забравя много скоро.А след като се преместим всички в РОДЕНИ ще ви разкажа какво съм си мислила тогава Wink Hug Peace
marinels ,veset0, hellen_law3-стискам палци Praynig Praynig Hug

# 88
Radostani, бях писала за моя колан , че е преправен от един бабешки подарък-ластични гащи Mr. Green и е просто уникален, но ето , че ми свърши работа. А относно тези дето се продават по магазините, трябва да се мерят, че са на размери и моят мъж ми беше взел някакъв, дето изобщо не ми ставаше и не съм го ползвала. Но мисля, че най-подходящи са тези, които са само за кръста, а  не тези, които са и за бедрата, защото може да спарват.
Честито ново бебче Жанет! Да е жива и здрава на мама и тати, да бъде послушна и много да амка!

# 89
Здравейте!

Честити бебоци на родилите мами!

Успех на Маринелс, Весето и Хелън!  Praynig

Аз имам въпрос към ЛЛЛ:
Трябва ли след като съм хранила бебето, да се изстисквам с помпата след това или да разчитам на него?
Трябва ли задължително да издва онзи звук, като че ли преглъща или ако си движи челюстите и мърда ушичките означава, че засмуква мляко?
Мога ли да кърмя, ако зърната са ми разранени? (послденият път имах малко кръв на едното зърно)
Предварително ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт