Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 895
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте мамчета Simple Smile

Честито на всички родили през последните дни Simple Smile Да са ви живи и здрави бебоците и да ви носят много радост  Hug

Маринелс, Весето, Хелън стискам палци и ще се радвам ако имате възможност после да разкажете как е било, че и аз съм на опашката  Confused Нашият ден е сряда, само че аз ще си вляза 3 часа преди часа за секцио. Представям си какви вълнения ще са тази нощ за вас, но съм сигурна, че всичко ще мине по мед и масло и още утре ще се похвалите със сладурчетата си.

Имате ли идея дали след секцио може да се носи ластичен колан, че каквато съм шишка в момента ще е голям зор докато вляза във форма Sad

Ох, нямам търпение да видя малката си бонбонка Simple Smile

# 91
radostani, да ти е жива и здрава малката Ивет и много да ви радва!!!! Много хубаво име сте избрали!!!  Hug
vitrea, честита рожба и на теб!!!! Много да слушка и много радости да носи!!!!   bouquet
Аз пък сега се връщам от кратка и ободряваща (но за мен не чак толкова Laughing ) разходка из Витоша - наместваме бебо в добра позиция, че не остана време вече, не искам да преносвам  Crazy  Времето беше готино, но тоя леден вятър ми отвя ушите, хем бях с шапка, сега пия топло чайче  Tired
ена4, разбирам те напълно. Аз имам брат на 3г3м и е същата история с ясленските вируси - цяла зима ни разболяваше. Та сега го пратихме докато родя и мине първоначалната суетня около бебето при баба и дядо в Бургас да повилнее, че иначе и аз не знам как щях да опазвам бебчо  Thinking
katilias, и аз не смятам, че трябва да се "изплаква" устичката с вода - тук все още 50/50 май акушерките са за и против това. Аз лично не смятам да го правя.
samanta_ups , съчувствам ти за болките в главата и кръста, и аз съм така, а вчера така ми беше омагьосано и мигренозно цял ден, че чак и грам апетит нямах. Опитай да се наспиш! Лягаш много рано и стискаш очите, докато заспиш, разсееш ли се - край..  Tired
маринелс, стискам палци, мила, всичко да мине гладко и както трябва и да гушкаш беба скоро  newsm76  newsm30  Весе, успех и на теб!!!!  Hug
comelina, аз пробвах миене на прозорци, чистене (редовно), гладене и какво ли не, разходки, катерене по стълби, ананас.. и не става, дано след днешната разходка бебо се реши  Laughing  Уж почват леко болезнени контракции, че и начесто, ама спират после.. Дано при теб има ефект Wink

# 92
Здравейте момичета с коремчета Wink и мамчета!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ТЕЗИ ДНИ ГУШНАХА СВОИТЕ БЕБЕНЦА  bouquet
Маринелс, Весито, Хелън
fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed- ето че времето дойде! Пожелавам ви преди всичко една спокойна нощ и утре да гушкате вашите рожби Hug Всичко ще бъде наред!
 На мен все още ми предстои тази среща и въпроса, дали все пак да изчакам да тръгне нормално раждане? След консултация с лекаря, при когото смятам да раждам, остава да взема решение, като имам в предвид всички евентуални рискове и евентуални последици от вагинално раждане след секцио. Интересува ме, дали има и друга мама в това положение newsm78, и ако има да сподели.
 Shortyd, относно въпроса за коланите, отговора не е еднозначен и категоричен! След самата операция, лекарят е този, който ще прецени кога да се постави, или не. На мен след секциото не ми препоръчаха да нося такъв колан, и аз не съм поставяля. А сега, ако се стигне пак до операция, може и да пробвам да носа, ако се налага. Но не бързай да купуваш предварително!
 katilias, чудесно е че вече сте направили и първата разходка, и то със слинг. Имам едно въпросче, относно него- дали е от еластична материя и колко е дълъг. Със синът ми Александър не съм ползвала, но сега- живот и здраве смятам, че ще ми е много необходим и полезен. Виждам че по този начин, както си поставила бебка, е съвсем удачен и безопасен начин и за новородено.
 Хубав и спокоен ден!

# 93
Момичета, благодаря за стиснатите палци и пожеланията.Дано всичко мине добре и за трите ни  Praynig Peace
SHORTYD, мила, мен също ме викат в болницата 3 часа преди операцията.Понеже се разбрахме с мъжа ми да не казваме на никой, само с вас съм споделила момичета, днес като че ли сума ти приятели и роднини усещат, че има нещо  и ми звънят по телефона, уж да ме чуят  Crazy Върхът беше баба ми, която знаеше, че съм на преглед сутринта в болницата и в 10.30 ми звънна като обезумяла, защо не съм се обаждала.Вдигнала кръвно от притеснение  Crazy Затова си мисля, че решението ни да не споделяме датата с роднините е правилно  Peace
По отношение на колана след секциото и аз се интересувам.При нас ще е доста по-особено положението и не знам дали ще разрешават да се носи след секцио.Дано не забравя да питам доки в цялата суетня.Това е засега от мен.Ставам да отивам за последна подготовка по интимния тоалет  Crazy Макар че доки каза да не се притеснявам, защото санитарките били спец в това отношение.Ама аз искам сама да си я свърша тази работа Wink

# 94
comelina виж какво намерих,освен изброените ходене,чистене,ананас и т. Wink
Цитат
Ако говорим за физиологическата страна на сексуалния контакт, то е добре да споменем неговата важност във физиологичната подготовка на женския организъм за раждане. Семенната течност на мъжа съдържа хормона простагландин, който омекотява шийката на матката и я прави по-еластична Така се понижава риска от травми при преминаване на плода. По време на оргазъм се отделя хормона окситоцин, който кара мускулите на матката да се съкращават и предизвиква много приятни усещания. Същият този хормон е жизненоважен за процеса на раждане. Освен това сексуалното общуване се съпровожда с производството на голямо количество ендорфини – хормоните на радостта и удоволствието, които се явяват естествени обезболяващи вещества по време на естествено протеклото раждане. Не са ли това прекалено много съвпадения?

# 95
vitrea, ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРЯ ЖАНЕТ!!! newsm51
radostani ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРЯ ИВЕТ!!! newsm51
Маринелс, Весито, Хелън МНОГО ЛЕКО ЩЕ МИНЕ ВСИЧКО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ!МНОГО УСПЕХ! Hug Praynig
katilias СОФИЯ Е ПРЕКРАСНА!!! newsm51
ena4 много хубаво,че сте поспали.Ето че всичко си се нормализира при вас.Само се пазете много и ако баткото боледува не го давайте на градина.Иначе знам със сигурност,че за профилактика против заболявания е много добре за баткото Имунокинд(пак е хомеопатично на таблетки е)особенно за дечица,които ходят на градинка.
Магинка  не се тревожи той бебчо ще си избере дата ти само си бъди спокойна и не го мисли.Бебе в корема на никой не е останало Hug
comelina и аз съм май с твоя термин ама съм си казала,че няма да прилагам методики да го предизвиквам бебчо.Наистина много искам да си го гушкам вече,ама вярвам,че най-добре то си знае милото:)

# 96
Здравейте,мами!Утре влизам в МД и се надявам       да излезем две. stork-girl 1stroller smile3504Стискайте палци!Щ newsm10 newsm10е се чуем ,когато излезя. newsm10

# 97
Момичета имам едно въпросче Blush
Тази нощ,а и сега продължава имам упорито разтройство,ама много упорито....та въпроса ми е това дали не подсказва предстоящо раждане...или съм си лепнала некой вирус?

# 98
  • Бургас
preslava_82 , може организма да се изчиства  Peace Може и да е просто от храна  Rolling Eyes
Относно коланите - аз имам 3 от майка ми и мисля да нося, но като се прибера вкъщи от болницата.
Бебчо мисля да го завивам с олекотена завивка - бебешка или одеалце.
Витреа, честита дъщеричка Жанет - прекрасно име.   bouquet

natali _bebeto 2 , стискам палци.
От утре приятелят ми е в отпуска, така че може да раждам  Laughing Поне ще се разхождам повече - само дано не познаят синоптиците, че зимата се завръща  Praynig

# 99
  • Пловдив
VITREA, ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА ЖАНЕТ! ДА  ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА, УМНО И КРАСИВО МОМИЧЕ ДА ПОРАСНЕ!  Hug Hug Hug Чакам с нетърпение разказа ти за раждането.

natali _bebeto 2, hellen_law3 , успех утре  Praynig Peace

Магинка , migeio78 , аз разходки си правя постоянно, от тях ефектът е само, че се засилват безболезнените контракции. Онзи ден бях цял ден на крак и в движение и вечерта станаха на 30-40 мин, по-начесто не можах да ги докарам  Crazy Като почина, всичко минава. Сексът го бяхме спрели от месеци, жертвахме се преди няколко дни, ефект пак никакъв  Joy Не ще и не ще този младеж да излиза  Laughing

comelina и аз съм май с твоя термин ама съм си казала,че няма да прилагам методики да го предизвиквам бебчо.Наистина много искам да си го гушкам вече,ама вярвам,че най-добре то си знае милото:)
Бсиси, съгласна съм с теб, че бебчето си знае, кога да излезе. Навсякъде чета, че 2 седмици преди и след термина си е нормално и се води раждане на термин. Но съм останала с впечатление, че у нас докторите не обичат да чакат по 2 седмици. А и да решат да ме чакат, то ще трябва да е по всяка вроятност под наблюдение в болница. Честно казано, престоят в болницата и предизвикването ме плашат повече от самото раждане  Rolling Eyes
Между другото, по ПРМ терминът ми е 13.03, но си знам, че юни месец овулацията ми беше на 12-тия ден, значи терминът би трябвало да е 11.03. т.е. остават не 7, а само 5 дни  Rolling Eyes

# 100
Натали, Хелън-успех! Стискаме палчета, всичко ще бъде наред!!! Hug
Преслава, някои мами се оплакват точно от разстройство преди раждането.Така организмът сам се изчиствал за предстоящото събитие, вместо клизма. Не, че ще ти се размине и клизмата, но за мен тя беше съвсем безболезнена, като изключим лекия дизкомфорт, защото имам хемороиди. Close Така, че спокойно.Ако те боли корема обаче или нямаш апетит и си отпаднала, може и да е вирус. newsm78

# 101
  • Ямбол
natali _bebeto 2,Маринелс, Весито, Хелън прегръщам ви и ви стискам палци..и утре да сте най-щастливите майки на света

# 102
Цитат
Имам няколко въпроса към консултантите от ЛЛЛ.
1. Как е нормално да гълта бебето?
Защото забелязвам, че Даниел прави няколко сукания (към 3-4-5 ) и след това преглъща.
2. Колко часа е нормално да е спокоен след хранене?
Аз като го накърмя (яде по 40 мин) след това давам чай, сменям памперси и той съответно се буди. После го слагам на същата гърда за около 15 мин и той заспива. И така към 3 часа сън.
Нормално ли е?
 Притеснява ме обаче , че предлагам едната гърда през 6-7 часа. Това може ли да доведе до намаляване на кърмата?
Пълним памперсите на всяко ядене почти.
3. Ще престанат ли болките в зърната?
Ползвам Лансинох и силиконови зърна за момента. Виждам, че имам грешка в поставянето на детето на гърдата, но ми е трудно да я коригирам само с клипчета от интернет.
Мисля, че от 1-2 дни той взе да хваща повече от гърдата. Преди устичката му беше много малка.
4. Грешно ли е, че ползвам залъгалка?
Сукателният рефлекс му е много силно изразен и дори като ляга да заспи търси да суче нещо, независимо, че е сукал 1 час.
Може ли залъгалката да пречи на захапването на зърното?

5. Има ли значение позицията за хранене?
Ние  се кърмим полегнали на възглавница за кърмене, защото седналата позиция е супер неудобно и за мен и за него.

Попълвам лексикона  Grinning :

1.   Обичайно в началото бебетата правят точно така – няколко сукания и тогава преглъщат, а като се спусне млякото, тогава забавят темпото и сукането изглежда така – отваря широко челюсти/пауза/затваря челюсти и преглъща/ отваря челюсти… Това се нарича активно сучене. След като понамалее млякото, те пак започват да сучат така, че за да глътнат глътка им се налага да сукват по няколко пъти.

2.   За различните бебета различни неща са нормални.  Едно новородено може да огладнява на всеки час-два, а друго да е спокойно и сито 3-4 часа. Щом бебето е спокойно, пълни редовно памперсите, има добъро общо състояние и не е твърде сънливо, значи най-вероятно всичко е наред.

3.   Ако смяташ, че причината е лошо засукване, може и да не престане болката, а да се влоши. Гледала си клипче за закачване на гърда, разбирам. Къде смяташ, че имаш грешка?  Доброто сучене не причинява болка.

4.   Залъгалката по-често се свързва с намален прием на кърма, но може да повлияе и на засукването. За това се препоръчва да не се ползва поне първите 6 седмици.  Ако бебето има много силен сукателен рефлекс и иска да суче след като се е нахранило, но се дразни от прииждащото мляко, може да пробваш да му подадеш кутре(пръста измит и с изрязан нокът. Подава се с възглавничката към небцето и нокът към езика).

5.   Има значение до толкова, че някои позиции спомагат за решаването на специфични проблеми. Иначе правилото при всички е едно – да няма напрежение в твоето тяло и бебето да е удобно настанено – ухото рамото и бедрото му да са в една линия(цялото тяло  и главата да са в една посока).

Аз се притесних, че Дани през цялото време преглъща след няколко засуквания. Това намалено количество кърма ли значи?
Явно и залъгалката го доказва. А  уж седи по 1 час на гърдата и го гледам как през цялото време си суче и преглъща.
Ако премахна залъгалката как да постъпя като потърси отново да суче? Въпреки че е сукал 1 час на едната и половин час на другата?

Има ли значение храненето на майката? Аз си го гледам сама  и почти нямам време да ям, защото или се кърмим или се приспиваме. Въобще не мога да изляза от стаята. Ям рядко и даже като ида да ям нямам апетит, а се насилвам. Не знам защо така....

# 103
Мерси момичета  Hug
Аз за сега съм много спокойна,ама утре като застана пред болницата кой знае как  ще ми се разтреперят гащите  hahaha

# 104
Скреч, благодаря за изчерпателния отговор. За съжаление обаче аз наистина нямам и капка вече. Забравих да пиша, че се цедя на ръка, със стимулация на всички канали, масажи и топли компреси, но няма. Зърната ми са малки и освен акушерката и докито каза, че са плоски. Но аз си купих силиконови зърна, та ако потече млякото да съм подготвена. Биберон-залъгалка не давам въобще, то и детето не иска. За цедене по 8 пъти на ден не мога и да си помисля, защото нямам физическата възможност. От друга страна имам малко здравословни проблеми, които се появиха с раждането.
Преслава, аз започнах да ходя по-често на тоалетна по голяма нужда около 1 седмица преди да родя. Бях планувана за секцио на 23.02, но бебо реши да си излезе на 21.02. Дори и не разбрах, че съм с родова дейност.
Аз утре ще ходя до доки да го питам за колана и ще споделя неговото мнение.
Стискам палчета на всички, които имате нужда и ви желая много кураж.
Лека вечер от мен

Общи условия

Активация на акаунт