Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 162
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • Видин
Здравейте. Аз идвам с не особено добри новини...или де да знам и аз какви са. Звуча хаотично, така се и чувствам, затова извинявайте.
Днес бях на консултация с втори невролог (шефът на отделението в болницата - добър специалист). Прегледа ме и настоя да се свържа с проф. Чернинкова, която е едновременно и офталмолог, и невролог. Не знам в какво се съмнява точно. Каза, че ако се наложи и сега ще ми се направи ЯМР без да има проблем за бебето. Другото притеснително обаче е, че той не позволява да раждам тук (нищо, че е секцио). Каза, че раждането може да провокира нещо и тукашните "специалисти" да не могат да се справят, да се налага да ме транспортират до София и куп други неприятности. Та утре в 16.30 имам час за професорката (доста е дръпната, днес по телефона ако имаше как да ме пребие щеше да го направи  Tired ) и ще видиме как ще действаме. Малко изненадващо ми идва идеята да не раждам тук. Идея си нямам как стоят нещата в София. Аз съм по мед. причини, но пак ли трябва да плащам? Нямам излишни 2-3 хил. лева  Sad Изобщо - пълна каша. Дано поне утре да ми се изяснят малко от малко нещата и да действаме в някаква посока.
Извинявам се много, но не съм ви чела. Просто не знам на кой свят съм  Confused

# 196
amanita дано след ЯМР всичко да бъде наред стискам ти палци  Praynig,а за приема ти в софийска болница въобще не се притеснявай,избираш си някоя,аз ти препоръчвам Шейново,защото ще раждам там Winkотиваш си с документите за раждане и всички изследвания,които имаш и нямат право да ти вземат и 1лв,ако си здравно осигурена,най много да те накарат да повториш няколко кръвни изследвания,защото трябва да са направени до 6 дни преди секциото Hug

# 197
  • Карлово
Честито на новите майчета  Simple Smile

# 198
  • София
kukumindrela, ами примерно проверява се шийката, дали има някакво разкритие, водите, записват се тоновете и прочие. Док. си знае и все пак трябва да провери и да каже как стоят нещата. А иначе ти можеш да разбереш, ако коремът ти се е смъкнал и ако имаш контракции, но това съвсем не означава, че ще родиш след ден два. Ето и една статийка http://fema-bg.com/index.php?m=1245

Ако се притесняваш и не можеш да чакаш до прегледа с твоя доктор, по-добре си направи още утре кинсултация с друг лекар.

amanita, дано наистина не е нещо много сериозно. Стискам палчета! Както migeio78 ти е писала в София има много добри специалисти. И аз ще раждам в Шейново.

# 199
Честито на новите майчета  Hug Да са им живи и здрави. Това е важното.

skrech, всеки път кърмя със силиконови зърна. Усещам болка само при първите 3-4 засуквания, след това -не. Раните отшумяват и скоро мисля да пробвам и без силиконките.

За чая- Дани изпива по около 100 мл чай на денонощие. Горе-долу помага за коликите. Давам му го с шише. Иначе си ака нормално. Вчера беше акал 2 пъти, днес до тук 4. Мисля, че е нормално. Акото не мирише лошо, нито пикото.

Не сме се мерили още. В петък ще сме на първата консултация и ще видим.

Иначе днес беше доста неспокоен. Звъннах на докторката и тя както всеки педиатър ми каза да изцедя 80 мл кърма, за да видим дали имам  Crossing Arms Е, изцедих  Crossing Armsот едната гърда 90 мл, Дани ги изяде и пак беше неспокоен и търсеше още. Така , че не ми се вярва да е бил гладен.
Дадох му биба, успокои се и заспа. Знам, че не трябва, но той явно вече е свикнал.

Свекървата го научи на залъгалка като дойде първите дни да ми помага след изписването. И сега аз какво да правя? Как да го отучавам не знам.

# 200
  • Карлово
Валари с какво се мажеж за да ти мине болката на зърната?

# 201
ми каза да изцедя 80 мл кърма, за да видим дали имам  Crossing Arms Е, изцедих  Crossing Armsот едната гърда 90 мл, Дани ги изяде и пак беше неспокоен и търсеше още. Така , че не ми се вярва да е бил гладен.
Дадох му биба, успокои се и заспа. Знам, че не трябва, но той явно вече е свикнал.

Свекървата го научи на залъгалка като дойде първите дни да ми помага след изписването. И сега аз какво да правя? Как да го отучавам не знам.
Браво Валари,че имаш кърма Hug,а свекървата много помага няма що аз затова ще си гледам детето първите дни сама с мъжа ми,вместо да ми пречат с остарелите си похвати и навици,после да се чудя какво да правя.При дъщеря ми имах нужда да ми обяснят как да стимулирам кърмата,как да кърмя,а те и двете и майка и свекърва ми,нищо не помнели,е за какво са ми,залъгалка и аз мога да му набутам в устата Crossing Arms

# 202
Валари с какво се мажеж за да ти мине болката на зърната?

Лансинох и кърма оставях да ми засъхне по зърната. Сега са значително по-добре.

ми каза да изцедя 80 мл кърма, за да видим дали имам  Crossing Arms Е, изцедих  Crossing Armsот едната гърда 90 мл, Дани ги изяде и пак беше неспокоен и търсеше още. Така , че не ми се вярва да е бил гладен.

Браво Валари,че имаш кърма Hug,а свекървата много помага няма що аз затова ще си гледам детето първите дни сама с мъжа ми,вместо да ми пречат с остарелите си похвати и навици,после да се чудя какво да правя.При дъщеря ми имах нужда да ми обяснят как да стимулирам кърмата,как да кърмя,а те и двете и майка и свекърва ми,нищо не помнели,е за какво са ми,залъгалка и аз мога да му набутам в устата Crossing Arms

Тя, свекито свикнала от племенника, който беше на АМ и си ползваше залъгалки и всички екстри. Че и нас ни научи  #Crazy Иди го отучавай  сега детето.....
Но не я виня, аз не можех да си вдигна главаот от главоболие 10 дни след секциото, а Дани беше само на кърма и тя няма как по друг начин да го успокои. Друго си е ако е на АМ да му бутне шишето. Така всеки може да го храни и гледа. Но аз не давах друго да му се дава.

# 203
хахахха migeio78 много си си права да знаеш! Мойта майка съм я предупредила да си актуализира малко информацията относно гледане на деца. Аз по-скоро се надявам да помага с пералнята и домакинската работа.
Simple Smile

# 204
хахахха migeio78 много си си права да знаеш! Мойта майка съм я предупредила да си актуализира малко информацията относно гледане на деца. Аз по-скоро се надявам да помага с пералнята и домакинската работа.
Simple Smile

Моята майка пък се прави на голямата компетенция  по повод кърменето  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire , но аз веднага я контрирах с отговор, че акъл, жълти стотинки и мек **й всеки може да ти даде. А пък и човек кърмил 14 дни не може да ми "предаде" кой знае какъв опит.  #Cussing out #Cussing out
А иначе идва за по 1 - 2 часа да ми помага с домакинската работа.

# 205

Моята майка пък се прави на голямата компетенция  по повод кърменето  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire , но аз веднага я контрирах с отговор, че акъл, жълти стотинки и мек **й всеки може да ти даде. А пък и човек кърмил 14 дни не може да ми "предаде" кой знае какъв опит.  #Cussing out #Cussing out
А иначе идва за по 1 - 2 часа да ми помага с домакинската работа.

Хахаха Joy Joy Joy  Peace ми така де,иначе за домакинската работа съм съгласна по1-2ч.мах

# 206
Честити бебечета на щастливите майки   bouquet  bouquet  bouquet
Оле и мен свекървата ме вбесява  #Cussing out докато се обарна и е натикала някоя биберона в устата на малчо. Постоянно и правя забележки, пък тя все напук... Не ме слуша за нищо - все едно не съм м майка  #2gunfire

# 207
  • Карлово
Въпрос към ЛЛЛ : Денислав е на 19 дни. Беше 2 дни в интензивно отделение и засука чак на 3 тия ден , но засукваше добре за около 5 -  мин, дори се задъхваше. Спеше спокойно .... НО от няколко дни суче по 15 мин , поспива, пак засуква леко и така докато не пусне сам гърдата. Тревожи ме факта, че сънят му стана леко неспокоен, нещо като леко ръмжене и така около 10 - 15 мин и после заспива. Не съм сигурна дали детето се храни достатъчно. Преди спеше по 3 часа и отгоре дори, сега се будим на 2 часа и половина  Thinking В началото се изцеждах , общо от двете гърди около 120 мл.
Пенмар, неспокойния сън и ръмженето често са предвестниците на коликите. Сигурен знак, че бебето приема адекватно количество кърма могат да бъде броя на напишканите и наакани памперси - 5-6 напишкани и 2-3 наакани за 24 часа. Но това при условие, че бебето приема само мляко и медикаменти, т.е. без вода, сок, чай или др.п.
В началото е възможно бебетата да са сънливи не защото са сити, а заради умората от адаптацията след раждането и физиологичната жълтеница. Хранене на около 2:30 часа е оптималния и често срещан вариант при кърмените бебета. Кърмата е идеалната храна и се усвоява много по-бързо и лесно от организма, тричасовия режим е създаден за хранените с АМ бебета. Ако между храненията детето е спокойно, наддава добре, пълни памперсите, има добър тургор на кожата, не е необходимо да се притесняваш за количеството кърма и евентуалния по-къс интервал между две хранения.

# 208
Пише един щастлив татко. Преди два часа на бял свят се появиха малките Петър и Стефан ! Първото бебе се роди нормално, а за второто се наложи спешно секцио. Стискам палци мама Marys да се възстанови бързо.

# 209
  • София
ЧЕСТИТО НА МАМА marys И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО!!!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЛИЗНАЦИТЕ ПЕТЪР И СТЕФАН!!!
БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МАМА!!!

smile3525 smile3525 smile3525

Днес наистина бихме всички рекорди smile3501

Общи условия

Активация на акаунт