Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 940
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Commelina, точно съм си направила мляко с мед и канела hahaha hahaha hahaha
За чая от малини мисля да питам в аптеката (имаме една такава в квартала, добре заредена), да не би да има някой по-концентриран. Peace И със сладкото е добра идея, както е казала г-жа Стихийно бедствие, но аз няма от къде да намеря домашно. Thinking
А пък за гнезденето, гнездя си всеки ден по малко, ама файда никва. Laughing Даже една приятелка ме бъзика, че съм станала като хала, когато и да се чуем/пишем, аз все чистя. И сега свърших с прахосмукачката, ама нищооо, даже и кръста не ме заболя. ooooh!

# 181
Честито бебе РАДОСЛАВ на мама jozyy 
Честито бебе АНАСТАСИЯ на мама marinels 
Честито бебе ГЕОРГИ на hellen_law3 
Честито бебе ВАНЕСА на veset0 
и честито бебе ДЕНИС на kotence1 

Малееее колко бебетаааа  Joy наистина си е бебевалеж  Wink

# 182
Благодаря на момичетата от ЛЛЛ за бързия отговор!!! Всъщност явно действам правилно, защото го притискам към гърдите ми и той се успокоява и дори спим няколко часа заедно, това ми е била тактиката и 3те нощи. В момента, в който изкрещи ставам и го притискам и след няколко минути лягаме отново. А относно смукането на пръстта ми и глада - тук вече съм безсилна, защото той се буди озверял от глад, всеки път и често се случва да се задави докато суче. Голяма лакомийка ми е мишленцето. Явно ще продължаваме така, докато отихнат. Благодаря ви още веднъж! Hug Сега съм по-спокойна, след като се затвърди мнението ми , че са колики, а не нещо друго. Въоръжавам се с търпение и това е!!!

tutkata,
майчините инстикти ти показват правилната посока и е хубаво, че им се доверяваш. Бебко е бил месеци наред на топло, напълно защитен в корема ти, чувал е всички шумове от организма ти. Така че сега е съвсем нормално да търси близостта ти и да се успокоява, гушнат в теб. Чудесно е, че си намерила начин да поспиваш и да се зареждаш с нови сили.
За смукането на пръста – нямах предвид да му го предлагаш, когато е гладен, а в моментите, когато си решила да му даваш залъгалка, вместо нея. Той като е гладен, ни пръст, ни залъгалка, ни нещо друго ще го излъже.  Laughing
Щом Мартин суче лакомо, може да поема въздух, а това да му причинява дискомфорт на коремчето. Да го повдигнеш и подържиш, докато се оригне, би могло да го облекчи.
Възможно е струята на млякото ти да е твърде силна, и затова Марто да се дави. Можеш да пробваш непосредствено преди да му дадеш гърдата, да се изцедиш (съвсем малко, колкото да облекчиш), а ако имаш спонтанно изтичане на мляко – да оставиш струйката да потече (в чашка/контейнерче или върху хавлия, или за каквото друго удобно за теб се сетиш). Може да опиташ и поза за кърмене, в която гравитацията да не „кара” кърмата да тече толкова силно, например – т.нар. „биологично хранене”, или известно още като „безгрижно/полегнало кърмене.” Тази поза не е сложна, може да се направи на диван, люлеещ се стол или такъв с пружинираща или отпускаща се назад облегалка, в легло, изобщо, навсякъде. Основната разлика от другите пози е, че тялото на майката поддържа и подкрепя бебето, а не възглавници, скута или ръцете й. Просто се облягаш назад и оставяш бебето удобно да се нагласи отгоре ти и да суче, ето така -
Методът на биологичното кърмене позволява на новороденото да действа според вградените му рефлекси, което значително улеснява храненето, а също така дава възможност на майката да се отпусне и да си почива, докато бебето яде.
Успех! Grinning

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 17:39 от Amorevole

# 183
Ето ме и мен Simple Smile

ЧЕСТИТО НА ДЖОЗИ, hellen_law3, КОТЕНЦЕ, ВЕСЕТО И МАРИНЕЛС newsm44 newsm44 newsm44 МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!!!

Еееееееееее, няма такъв бебевалеж  newsm44 newsm44 newsm44 Не мога да публикувам, че си поплаках половин час от радост........
marys, и аз на това се надявам  Hug Но, както дойде  Hug
ena4, всички сме изнервени, само трябва да се радваме, ако има кой да ни разбира  Hug И това ще мине, само спокойно  Hug
Betta, да ти кажа, при мен нито миенето на прозорци, нито разходките, нито чистенето имаха ефект до тук. Само секс не съм пробвала, ама няма и как - мъжо не ще и дума да става  Mr. Green
А за сладкото от малини, сега отивам да видя има ли такова нещо в нашето мазе и започвам да ям, пък да видим, може и да подейства  Wink

# 184
Саманта,както беше писала една мама като неще го изнасилваш. Laughing
Ох,аз сега раздавам съвети ама да видим ако стигнем до там нашия тати дали ще кандиса. Joy

# 185
За коланите или клиновете за стягане
Колко лекари, толкова мнения, обсъждахме го тук.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539073.msg17045573#msg17045573
и тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553872.msg17462596#msg17462596
Аз ще си го сложа още в родилното и не мисля да се съветвам с който и да е.

# 186
За коланите или клиновете за стягане
Колко лекари, толкова мнения, обсъждахме го тук.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539073.msg17045573#msg17045573
и тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553872.msg17462596#msg17462596
Аз ще си го сложа още в родилното и не мисля да се съветвам с който и да е.
Благодаря ти! Ще ги прегледам!  bouquet

# 187
Мами, влизам да попитам: имам една опаковка Лефакс за колики (годна до 2013г)-ако някой реши, че я иска, може да ми пише на лични. Взех две опаковки, но ползваме едната сега, оказа се голяма и ще ни стигне за дълго време, а тя няма силни колики и давам от време на време.

# 188
  • Стара Загора
Здравейте,милички Hug
Честити да са новите ни бебчета.Днешния ден си е рекорд newsm68 Да са живи и здрави и много да слушкат родителите си.
Аз малко се поизгубих последните дни,но още сме си 2в1-спокойно Миш  Wink.Преживяхме някакви драми м/у свекърва и снаха и зет и тъст-направо ми писна вече.Тепърва трябва да мисля ново име на малката,защото таткото категорично отказа да е на баща ми.Така си бях свикнала с Виктория,че сега каквото и хубаво име да измисля,все не ми звучи като име за моето дете newsm45
С малкия сме още болни-и двамата на антибиотик smile3511 Неговото стигна до гнойна ангина,но доки каза,че вече е на оправяне и за сега не му пусна втори антибиотик.От антибиотика пък на мен ми започна едно силно течение,и сега поне ще имам основателна причина моята скръндзава гинеколожка да си ми пусне микробиологията, която досега не искаше да ми пуска.
Аз да ви кажа последната седмица голямо умуване му дръпнах и реших,че ще раждам без избор на доктор.Четох материали,търсих из нета за вагинално раждане след секцио и взех решение.Като знам,че ако съм с избор на доктор пак ще ме извика някой ден когато той си хареса и пак ще го предизвика.... #Crazy Все ме глождят едни подозрения,че първия път нямаше да се наложи секцио,ако бях си изчакала бебко сам да излезе.Сега ще си изчакам всичко по реда си,вземам си багажчето и си отивам в последния момент.
Малко по малко започнах да приготвям и багажа.Реших да взема само едно шише за помпата(ако ми потрябва).Отказах се да се зареждам с повече,защото имам подозрения,че ако ги имам ще се възползвам от тях при най-малкия проблем с кърменето.А силно се надявам,че този път няма да лиша детето си от кърма така бързо както стана и с първото.като чета колко успешно повечето от вас кърмят мъничетата и се надъхвам още повече. Praynig
Все имам чувството,че бебка няма да си дочака датата-чакам си я с нетърпение вече.На мен педито ми каза задължително да спирам баткото от ясла като се роди малката и може би ще го спра за месец. Thinking
Ама съм и аз -не пиша,не пиша,а започна ли спиране нямам ooooh!    Hug Hug Hug

# 189
Леле, колко много бебенца днес! Да са им честити на всички мами, нека се възстановят бързо-бързо и да идват тук на отчет Simple Smile
Ние сме още 2 в 1, доктора каза вчера че няма никакви признаци-но това не било показателно при второ раждане, можело и за час да се случат нещата. Ще я чакаме момата, и без това и е рано!
 Хубава вечер желая на всички ви!

# 190
stork-boy stork-boy stork-boy Честити бебешоци на jozyy, Marinels, hellen_law3, veset0,kotence1  stork-girl stork-girl stork-girl
За коланите: Купих си такъв, но не мисля,че ми помогна особено. Купих го след седмица. Още в родилното коремът ми започна сам да се прибира  Peace останаха само излишните сланинки  Joy Joy Joy

Въпрос към ЛЛЛ : Денислав е на 19 дни. Беше 2 дни в интензивно отделение и засука чак на 3 тия ден , но засукваше добре за около 5 -  мин, дори се задъхваше. Спеше спокойно .... НО от няколко дни суче по 15 мин , поспива, пак засуква леко и така докато не пусне сам гърдата. Тревожи ме факта, че сънят му стана леко неспокоен, нещо като леко ръмжене и така около 10 - 15 мин и после заспива. Не съм сигурна дали детето се храни достатъчно. Преди спеше по 3 часа и отгоре дори, сега се будим на 2 часа и половина  Thinking В началото се изцеждах , общо от двете гърди около 120 мл.

# 191
..За кърменето си имам едни уроци от баткото и като 4е ли успях да прескоча предните грешки. Въпреки секциото и страха от болката, сложих бебо седнага щом ми го дадоха на следващия ден и така откакто сме си вкъщи сме само на кърма ( в болницата преска1ахме също добавакат още от 3 ден) - бебо спинка спокоен и гърдите ми се чувстват сравнително добре. Само да кажа, 4е бях из4ела по4ти вси4ко в темите за кърмене и това много ми помогна.

Едно нещо ми причинява все още неудобство - болка в зърната при първите 3-4 засуквания от бебо - след това няма болка. Не са разранени (ползвам Лансинох още от болницата).

Та въпрос към ЛЛЛ: тази болка докога се о4аква да из4езне? Като допълн инфо: бебо е роден ан 27 февруари, засука на 28, в момента сме само на кърма.  Бъркам ли нещо? Мисля 4е не позата, ноооо....не знам?...

evichka77,
поздравления, че си преодоляла страха от болката и си се справила прекрасно! Опитът, информираността и най-вече желанието, явно са срършили добра работа.  Wink
Както сама си се досетила, една от причините за болка в зърната може да е недобро позициониране и засукване на бебето. Но инстинктът ти показва, че по-скоро не е това (а и щом болката отминава след няколко засуквания и зърната ти не са разранени, действително по-скоро е така). Възможно е позицията на зърното в устата на бебко да е лоша в началото на засукването, но после той да си го настанява удобно и болката да изчезва.
Чувствителността на зърната е често срещана през първите дни. Дори и при добро засукване, е възможно при твърде чуствителни зърна да го има това неприятно усещане.
Може да опиташ да се мажеш с кремчето преди кърмене, за да намали болката от първите засуквания. Не е необходимо да миеш гърдите си преди всяко хранене (това също може да повишава чувствителността им), а когато си взимаш душ, е по-щадящо да е без търкане, без сапун или гел – топлата вода е достатъчна.
Надявам се скоро и това неудобство да отшуми и с бебко да се наслаждавате на прекрасните мигове, които ви дава кърменето.
Не мога да ти отговоря кога ще изчезне болката, но с времето Спас ще се справя все по-добре със засукването, а гърдите ти вече няма да имат тази прекалена чувствителност.   Hug

Penmar, малко по-късно и на теб ще отговорим. Flutter

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 21:34 от Amorevole

# 192
Здравейте момичета! Не знаех къде да споделя последните ми тревоги. Днес отидох на ехограф, за да видя бебчето колко е пораснало ( не го бях гледала от края на януари) . Термина ми е на 14 март, почти на финала сме Simple Smile Моят доктор обаче тия дни го няма и отидох при съвсем случаен лекар. Жената обяви че бебето ми е 34 г.с. Изумях. Та аз съм 39г.с.
Много ме уплаши тая жена. Препоръча ми да ида на доплерово изследване, можело да не се храни добре.  #Crazy
Тази разлика е ужасяващо голяма. На ЖК ме мерят само с метър обиколката и височината на корема. Но там не са ми казали , че нещо не е наред. Коремчето си расте.

Много ме притесниха Sad

Може ли някоя мама да ми даде съвет! Случвало ли се е на други? Какво представлява доплеровото изследване?

Предварително ви благодаря!

# 193
  • София
Момичета,
да се отчета. Връщам се от преглед при Док. Бебо е към 2900 гр. вече. Тоновете са ок и засега бебо би трябвало да си стои в коремчето, където му е мястото все още. Уговорихме датата, като другия понеделник пак съм на преглед да видим да не би бебо да има признаци да излиза по-рано. Ако операцията ми не е първата за деня, няма да трябва да влизам в болницата един ден предварително. Само ще трябва да отида предния ден да ми направят някакви изследвания.

Женичка, това с името си е голяма трагедия. Ние едва едва избрахме нашето и не мога да си представя, ако сега тепърва трябва да мислим ново. Дано се оправите по-бързо с детето, поне за това да не се тревожиш.

kukumindrela, кога се връща твоя доктор? Най-добре той да си те види. Ако не е скоро, по-добре отиди и при друг лекар за второ мнение преди да правиш долплер, сама казваш, че корема ти расте и се чувстваш добре.

# 194
Ами в сряда съм при него на ЖК. Но така както съм в очакване постоянно ми се струва цяла вечност  Simple Smile

Сигурно съм параноичка!

redreny2000 я кажи какви са тия признаци за по-ранно излизане? Все търся знак че скоро ще започне раждането Simple Smile

Може би плановата операция в това отношение е добър вариант, поне знаеш кога Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт