Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 933
  • 730
  •   1
Отговори
# 165
Днес много бебчета са се родили  Grinning
А денят още не е свършил - може и още да има

Честито на jozyy, Marinels, hellen_law3, veset0,kotence1   
Да са им живи и здрави бебчетата и да им носят много радости
На мамите бързо възстановяване

# 166
  • София
Леле, колко много бебета! Ние боядисвахме и подготвяхме стаята за бебо тези дни и не съм сядала на компютъра, но сега като чета, направо съм в еуфория.
Честито на всички нови мами! Нека бебчетата им носят много радост и щастливи изживявания! Няма да изброявам имена, че при толкова нови бебета, все ще изпусна някое.

# 167
  • Бургас
Колко много бебенца !!!!!!!!!! Всичките да са живи и здрави за радост на своите родители.
Честито на Матца 83, kotence1, jozyy, vesetO, marinels, hellen law3  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 168
jozyy, Marinels, hellen_law3, veset0,kotence1, честити ви бебчета, да са ви живи и здрави!
Проблем са батковците и каките, които не можеш да гушнеш и да седнеш пред компютъра, докато те си кротуват сгушени  Simple Smile
skrech, при мен пък е точно обратното...мечтая си да ми остане време да си поиграя с баткото...от това кърмене, плач, недоспиване, а вече и колики доста съм се изнервила...С баткото ми е толкова спокойно - може да ми покаже детето какво иска, какво му има, а Ади само плаче и трябва да гадая...но признаците са ни същите като на tutkata...
Караме се от 2 часа с мъжа ми...Ади вече повръща няколко пъти (според мен от прехранване), защото я храних от 10 до 14 часа доста пъти, че много плачеше...накрая като отказах в 15 часа да я храня пак бях обвинена, че не съм никаква майка  Crossing Arms Иде ми да се гръмна в момента  #2gunfire
preslava_82, аз преди да родя 24 часа имах ужасно разстройство. Клизма не се наложи да ми правят  Peace
ena4, случват се такива моменти. И ние се чувстваме след това много виновни... На децата бързо им минава, гушни ги, целуни ги и са пак щастливи  Hug Вчера и двамата с таткото поискахме прошка от Дени  Heart Eyes
Commelina, мен ме чакаха първия път 8 дена и на деветия беше секциото. Не са ме приемали в болница, само ходех на преглед всеки ден при доктора, с който имах уговорка за раждането. Стискам палци да се престраши младежът  Hug
катилиас, благодаря за обясненията и снимката със слинга. Дали е подобен на тези слинг-шалове? Завиждам ви за първата разходка. Тук е много студено и не смея още да излизам с Ади.

# 169
Честито и на котенце1 за бебе ДЕНИС Simple Smile

Аничка   Hug   
Борим се с кърменето тези дни, иначе малкият като цяло е кротък - когато заспи, си спи по три часа и повече. Малко е уморително, че сме и на кърма, и на изкуствено за добавка, защото от една страна се грижа за гърдите преди и след кърменето (миене, мазане с Лансинох, хубава храна, пиене на полезни течности, и т.н.), а от друга приготвям мляко и мия шишета (а основното ми е на Др. Браун - сещате се, онези с тръбичките вътре - а те искат повече време да бъдат измити). Но се надявам да ми дойде повече кърма и да отпадне добавката, да видим. Без помощта на мъжа ми и майка ми, не виждам как щях да се справя. Ще си отработя система за всичко, но затова трябва време.
Чакаме още много хубави бебешки новини Simple Smile

# 170
Днес май ще имаме рекорд за родени бебенца за един ден!!!  newsm44 newsm44 newsm44
Честито бебе РАДОСЛАВ на мама jozyy  smile3525
бебе АНАСТАСИЯ на мама marinels  newsm51
ГЕОРГИ на hellen_law3  smile3525
ВАНЕСА на veset0  newsm51
и ДЕНИС на kotence1
  smile3525
Здрави и послушни бебчета на всички ви момичета,а на вас самите бързо възстановяване !!!

# 171
jozyy, Marinels, hellen_law3, veset0,kotence1ЧЕСТИТО!!!МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ВАС!ЖЕЛАЯ ВИ МНОГО ЗДРАВИ И СИЛНИ БЕБОЦИ!НА ВАС БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!! smile3525 newsm51 newsm44

ПРОСТО ТОВА МУ СЕ КАЗВА СТРАХОТЕН ДЕН С ТАКИВА ПРЕКРАСНИ НОВИНИ!ДАНО ВЕЧЕ ВСЕКИ ДЕН ДА Е ТАКА!

# 172
  • Пловдив
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА MATZA83, JOZZY, MARINELS, HELLEN_LAW, VESETO, KOTENCE1!!!  Hug Hug Hug
ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА ИМ, МНОГО ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!   ylinfant
НА МАЙЧЕТАТА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ! 
  bouquet

Лъки, мерси  Hug

Мами, дайте съвети за предизвикване на раждане (освен чая от малини и секса) ! Praynig Някоя да е пробвала нещо и да е помогнало??? Rolling Eyes
petinka, и аз това питах вчера, ама май почти всички бебоци дотук са бързачета и сами са тръгнали малко преди термина си  Simple Smile Аз съм чувала, че канелата и ананасът имали такова действие, ходенето също.
Иначе и аз сега пуснах прахосмукачка, бърсах прах и мих кухнята и ми писна  Crazy Мислех да мия и банята, но нещо ме домързя, явно още не ме е хванал синдромът на гнезденето  hahaha

А като каза чай от малини, къде го намирате това чудо?

# 173
Момичета най добрия чай от малини се прави така, сложете в чашата 1-2 с.л сладко от малини (ще е супер ако е домашно) сипете вряла вода 250-300 мл разбъркайте и готово.
Честито на всички родили мами, здраве и сили им пожелавам

# 174
jozyy, Marinels, hellen_law3, veset0,kotence1ЧЕСТИТО!!!
Е, голям бум на бебета днес!Честито и от мен на новите мами!Бъдете здрави и отгледайте здрави и спокойни деца!Бързо да се възстановите и ви чакаме пак в отбора. Hug Hug Hug
Лъки, как те разбирам, мила!Наистина е много изнервящо положението.Всичко ще мине, но умората си казва своето.Батковците са най-ощетени за съжаление. Дано разбират ситуацията.Моят пък напоследък все иска да слиза долу при баба и дядо/те живеят под нас/, защото там никой не му прави забележка да е по-тих, а при нас само книжки, рисунки и такиви тихи игри му измисляме. Дивее му се на детето, не го обвинявам. Rolling EyesИзведнъж ми се видя много пораснал и разумен. Опитва се да внимава да е тих и да не приближава много кошарката, за да не зарази бебето, но си е дете и не се получава винаги. Забравя понякога разни неща.Още ми е гадно за сутринта. Момичета, благодаря за подкрепата, сега като се върне от градинка ще го нагуша и нацункам, милото. Heart Eyes
Успех на всички, дето усещат , че момента наближава!С паячета или без-все ще дойдат мъниците, само търпение. Hug

# 175
jozyy, Marinels, hellen_law3, veset0,kotence1 ЧЕСТИТО МАМЧЕТА,ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА,А ВИЕ БЪРЗО ДА СЕ ВЪСТАНОВЯВАТЕ  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 176
Относно този синдром на гнезденето,на мен ли не ми действа или какво?То време не остана ,а мен не ще да ме хване и това е. CrazyПредишните месеци въпреки,че нямах много сили като ме хванеше музата и съм излъскала целия апартамент.Последната седмица обаче такъв мързел ме е хванал,че нямам думи. Rolling Eyes
Сиренце,търпение мила. HugДа ти кажа и аз си купих от тези шишета.Ще ги видим.И мен това ме притеснява за начало,но съм сигурна че ще влезем в ритъм. Wink Hug

# 177
  • Карлово
Мики, благодаря ти за инфото! Аз имам и още един проблем - не мога да я събудя на 2 или 3 часа, след като се е нахранила и си спи сладко......май си е обърнала режима Sad Дали да я будя и как или да си я чакам сама да се събуди?! 
Буб, всяко бебе си е индивидуално, майката най-добре познава потребностите на своето бебе и затова на въпроса за събуждането няма еднозначен отговор. Ако бебето наддава, ако изглежда здраво, има добър тургор на кожата, пълни добре памперсите, не е проблем да спи около 3 часа през деня и 5-6 през нощта. Препоръчително е новородените да имат около 8-10 кърмения за 24 часа. Така че, ако веднъж спи 3 часа, може на следващото хранене да се събуди по-рано, напр след час и половина. То затова и се нарича кърмене на поискване, да се съобразиш с нуждите на бебето.

# 178
  • София
Строхотен бебевалеж настана днес newsm47
ЧЕСТИТ СИН РАДОСЛАВ НА МАМА jozyy smile3525 smile3525 smile3525 
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ АНАСТАСИЯ НА МАМА marinels newsm51 newsm51 newsm51
ЧЕСТИТ СИН ГЕОРГИ НА МАМА hellen_law3 smile3525 smile3525 smile3525
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ ВАНЕСА НА МАМА veset0 newsm51 newsm51 newsm51 
ЧЕСТИТ СИН ДЕНИС НА МАМА kotence1 smile3525 smile3525 smile3525
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!
ОЧАКВАМЕ СКОРО НОВИНИ ОТ ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ - САМИТЕ МАМИ Hug Hug Hug

petinka, и аз това питах вчера, ама май почти всички бебоци дотук са бързачета и сами са тръгнали малко преди термина си  Simple Smile Аз съм чувала, че канелата и ананасът имали такова действие, ходенето също.
А така, аз това за ананаса не го знаех. Как си го хапвам само от време на време (даже преди малко ядох), а искам моят бебок да не бърза:)

След малко отивам на преглед. После ще се отчета. Нищо чудно, докато се върна да има още бебебца. Днес май ще запишем рекорд!!!

# 179
  • Варна
Честити бебчета на новите мами Simple Smile Леле колко са много не искам да изброявам, за да не пропусна някой. Пожелавам ви бързо възстановяване и само хубави емоциики с бебчетата.
Ние още сме 2в1 и ми се иска да продължава да е така. Нещо колкото повече наближава това раждане толкова повече страх се насъбира в мен . Вчера вече приключихме със списъка и май май си имаме всичко за малката госпожица, но въпреки това ми се иска тя да почака поне още 2 седмици ... Имам си едни контракциики аз, но те са от преди и са неритмични иначе болежките в кокалчетата не спират... чудя се до кога ще се разширява този мой гръден кош Wink
Относно коланите за след раждане... аз не съм много запозната с тях и искам да попитам подходящи ли са за след нормално раждане и кои може да ми препоръчате?
Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт