Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 32 913
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
marys, какво е това кафенце в 4 сутринта???  #Crazy Май като гледам заедно сме будували нощес, ама аз се мъчех в леглото да заспя отново..  Laughing
Магинка, кафето го сервирах след 9 часа с редакция на поста, че никой не се беше разписал, та да ви събудя  Wink
samanta_ups, и аз си мислех за теб. Дано бебо реши сам да излиза. При мен първия път, както нямаше никакви признаци, така се появиха регулярните контракции и се започна.  Hug
Magica_de_Spell, приятна разходка, дано и резултатна да е.
millenkaa, Ani4ka_   Hug
lilincho, мернах те да четеш, драсни ред-два, да не те мислим.
ena4, как е баткото? Ники го спрях от градинка, малко да се стабилизира, мисля да го пусна чак, когато майка ми си отиде около месец след раждането.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 12:22 от marys

# 136
Аз имам въпрос към ЛЛЛ!!!
Синът ми навърши вече 20 дни от раждането му и се храни през 3-4 часа със едно хранене през нощта. Като цяло е спокойно бебче, мъчиха ни малко колики, но не беше страшно. Притеснявам се, че от 3 дни почти не спим нощем и има следното поведение/ ще опиша ситуацията тази нощ/:  събуди се към 12 умрял от глад,ревящ, сложих го на гърдата и кърменето продължи до 1,30, като всеки мой опит да го сваля от гърдата след като заспиваше беше провал, плачеше и се свиваше и в момента , в който го слагах отново на гърдата, той започваше да суче и се успокояваше. Успях да го залъжа със залъгалка без да плаче от 1,30 до 2 часа, но от тогава до 2 и 30 отново на гърдата. Захапва ми пръста сякаш е много гладен. Не мога да си обясня как през останалото време едно хранене го държи сит 3-4 часа , а в часовете между 12 и 3 през нощта видимо ми показва че е гладен и е непрекъснато на гърдата ми, в противен случай плаче. Притеснена съм определено и не зная как да процедирам. Иначе е много спокойно бебче. През деня нямам никакви проблеми. Яде и спи добре. Ще се радвам, ако ми помогнете!

Tutkata, и според мен Мартин вероятно го мъчат колики.  Wink
Доста майки споделят, че за облекчаване на коликите им помагат методите на Д-р Карп (някои ги наричат още „петте правила”). Тези пет техники целят да имитират условията в майчината утроба - липсата на пространство, шумът от работата на органите на майката, люлеенето в амниотичната течност и смукането на палеца:
- повиване (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения);
- носене на ръце в странично положение или по корем;
- силен бял шум (от прахосмукачка, сешоар, аспиратор, дъжд и др. - всякакъв еднообразен шум);
- люшкане;
- сукане.
В това видео - http://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUdEgQ Д-р Карп нагледно показва как прилага своите методи (или поне първите 4 от тях  Grinning).
Масажът също би могъл да успокои коликите – тук може да прочетеш как се прави -  http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/.  В тази статия има и много хубава снимка, която илюстрира позата „тигър на клон” – доста бебета се чувстват комфортно в тази поза, носени от татковците си (а това е добра възможност мама да си почине  Laughing). Затопляне на коремчето също би могло да го успокои – топла торбичка с черешови костилки върши добра работа според някои майки.
Би могла да опиташ и да му приложиш компресия на гърдата да достигне до задното мляко (ето и клипче), за да го задържиш по-дълго буден и да му помогнеш да суче по-ефективно, да достигне и до по-калоричното „задно” мляко. Плачът е късен признак на глад. Затова би могла при първите сигнали от него, че е гладен (неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста) да му предлагаш гърда. Ако ранните признаци за глад се пропуснат и бебето започне да плаче от глад, то често вече е твърде нервно и нещастно, за да засуче добре и спокойно.
Можеш да опиташ да спиш с бебето и вместо да го разбуждаш при пренасянето, да си дадеш малко време и ти поспиш заедно с него (още повече, че сега е студено и ако завивките в кошарата са изстинали и по-студени, Марто може и от това по-лесно да се разбужда). Друг вариант е да долепите кошарата до вашето легло (като махнете преградата) и леко да го претъркулиш обратно в нея както е заспал (ако се притесняваш да го оставяш да спи при теб, за да не го затиснеш в съня си).
Има вероятност залъгалката да повлияе и на засукването (и не се препоръчва да се ползва поне първите 6 седмици).  Споменаваш, че Марто ти захапва пръста. Значи, би могла да пробваш вместо залъгалката, да му подаваш кутре (измито и с изрязан нокът, подава се с възглавничката към небцето и нокът към езика).
Надявам се да имате по-леки нощи, въоръжи се с малко търпение и се опитай да си почиваш повече през деня, когато той е спокоен.  Hug

# 137
  • до моите любими хора
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания!!!
На всички които имат нужда днес от стиснати  fingerscrossed имате ги, а после ще чакаме щъркеловите новини  smile3521
Аз също съм спряла баткото от градина, защото много ме е страх да не ми докара някой вирус. Ще гледам поне 1 мес. ако мога да го задържа в къщи, не че има гаранция че пак няма да се разболеем ама ....
На всички момичета, които все още чакат големия ден ви пожелавам късмет и много леко раждане! Не се притеснявайте, така както нямате никакви симптоми и може да се похвалите след няколко часа с щъркела, който е донесъл и вашето бебче. Аз сутринта си станах спокойно писах си във форума и си нямах и най-малка идея, че може до вечерта да си гушкам бебчето. Така че горе главата, не се знае може и днес да е вашият голям ден  smile3521
Честит син Виктор на мама matza83! Да е жив и здрав и много послушен, за радост на мама и тати.   bouquet

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 13:12 от radostani

# 138
  • София, Младост 3
Здравейте отново! Не могда смогна да ви из4ета!  Heart Eyes

4естито за вси4ки нови попълнения!   bouquet

Страхотна помощ от моми4етата от ЛЛЛ - ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИ4КИ УСИЛИЯ, КОИТО ПОЛАГАТЕ!

За кърменето си имам едни уроци от баткото и като 4е ли успях да прескоча предните грешки. Въпреки секциото и страха от болката, сложих бебо седнага щом ми го дадоха на следващия ден и така откакто сме си вкъщи сме само на кърма ( в болницата преска1ахме също добавакат още от 3 ден) - бебо спинка спокоен и гърдите ми се чувстват сравнително добре. Само да кажа, 4е бях из4ела по4ти вси4ко в темите за кърмене и това много ми помогна.

Едно нещо ми причинява все още неудобство - болка в зърната при първите 3-4 засуквания от бебо - след това няма болка. Не са разранени (ползвам Лансинох още от болницата).

Та въпрос към ЛЛЛ: тази болка докога се о4аква да из4езне? Като допълн инфо: бебо е роден ан 27 февруари, засука на 28, в момента сме само на кърма.  Бъркам ли нещо? Мисля 4е не позата, ноооо....не знам?

Скре4, то4но в Тина Киркова бяхме - във Вип стая на 5 етаж (от 27.02 до 03.03.). И съм много доволна от екипа и цялото внимание от тяхна страна ( имах си избран лекар и екип).

Гласа на беб4о 4уваме само като се напъва да ака - не си спомням с баткото това да го е имало. Както спинка понъакога проплаква, изпръцква се и после пак заспива в пове4ето слу4аи - това има ли го при вашите бебета и доколко е нормално???

bouquet

# 139
Мики, благодаря ти за инфото! Аз имам и още един проблем - не мога да я събудя на 2 или 3 часа, след като се е нахранила и си спи сладко......май си е обърнала режима Sad Дали да я будя и как или да си я чакам сама да се събуди?!  newsm78   bouquet

Момичета, мисля, че някъде бяхте обсъждали за темата с коланите след раждане  newsm78 ама не мога да я намеря  Confused Може ли някой да ми прати линк за това или просто вие да изкажете мнение за това дали е добре да се носи такъв колан или стягащи гащи и кога?

Честито бебе на мама matza83 - да е много щастливо и много здраво!!!

# 140
С тих ужас гледам как перушината на Никола бавно намалява. Спомням си какъв грозничък беше брат му, като му опадна косичката   Whistling
Laughing Laughing Laughing Skrech, много ме развесели с това изказване. Мисля, че бебенцата са си сладки с коса или без коса.Чак пък грозничък да е бил баткото не ми се вярва. Laughing
Маца83, честит ти Виктор!Да ви радва много и да расте здраво и силно момче!
Марис, баткото е с хремичка, поне Т няма вече-спадна си от самосебеси. Утре пак сме на контролен на УНГ, да видим какво става с това носле. Той си има една алергия, която е предпоставка за прихващане на всякакви банални хремички, та това ни е проблема. Благодаря, че попита.Дано и Ники е добре.Днес щях да го спирам от градинка, но имат генерална репетиция за утрешния празник на мама, на който няма да мога да присъствам Cry, а той участва в някакъв танц и ми казаха да отива, макар че е не особено здрав.Да ви кажа, момичета, понякога съм малко изнервена  от безсънието и от вечно течащия нос на баткото и си го изкарвам на него. А то,милото, има най-малка вина за каквото и да било. Много ми е съвестно .Тази сутрин му се скарах , че кихна точно до кошарата на Ева и забрави да си сложи ръчичката. Много тъжен тръгна с татко си на градинка. Ужасна съм! Cry Cry Cry

# 141
Едно нещо ми причинява все още неудобство - болка в зърната при първите 3-4 засуквания от бебо - след това няма болка. Не са разранени (ползвам Лансинох още от болницата). 
И аз съм така.Ще следя отговора на момичетата от ЛЛЛ с интерес.

# 142
Добър ден на всички!
Честито на всички майчета ,които гушкат вече своите бебчета!
Bub555 не я буди малката ,бебчетата не са глупави  като огладнее и ще се събуди ,поне така тук на курса за кърмене ни учеха.Кристина като се роди се е случвало и по 5 часа да не яде и не съм я будила,но тя ми беше много спокойно бебе и си мислех ,че е защото не и смущавах съня, а я оставях тя да ми покаже ,че е гладна.

# 143
  • София
Връщам се от преглед, няма да се ражда скоро  Laughing. Шийката още е високо нагоре, главата на бебето и тя,нямам никакво разкритие. Една единична контракция се хвана на тоновете, но от тези безболезнените - изобщо, все едно не ми е терминът утре. Тоновете на бебето засега са добри и затова решихме да го чакаме още. Следващото мерене на тонове сме го говорили за четвъртък. Докторът си прави устата за секцио, ако не родя до 14-ти, но аз не съм много съгласна. Прозорци не ми се мият повече  Laughing, мноооого вече ми тежи всичко, нито мога да се движа, нито мога да спя  Rolling Eyes. Ще видя и аз тези малинови листа. Саманта, Магика, ще си правим компяния май в разходките на студено  Simple Smile.
На мен пък ми излезе някакъв херпес на устата, гадост  Confused. Няма да мога да целувам бебето, ако взема скоро да родя.
И моята дъщеря от днес не е на градина, да не ми донесе нещо.

Стискам палци на тези, които имат нещо планирано за днес  Hug.

# 144
Сега се връщам от ЖК.И двете с бебка сме добре.Нямам никакви признаци да раждам.
Искам да питам мамите с RH- или пък да кажат други ,които знаят, защо има разлика във времето за изчакване  на раждане?Сестрата днес ме учуди като ми каза,че по принцип се чакало 7 дена след термин,но за такива като мен с RH- само 3.Не можах да я попитам за това,че беше пълно с бременни днес и беше лудница.
ena4 ,да оздравявате бързо.за съжаление потърпевши се оказват винаги хората най-близко до нас.Ох,като си го представих миличкото и на мен ми стана жално.Не се самообвинявай,станалото станало. Hug
Стана нещо интересно докато ви пиша ме полази някакво малко паяче по корема.Аз знам ,че това означава гости.Дали пък малката мишка няма да реши да излезе... Laughing

# 145
  • Ямбол
Сега се връщам от ЖК.И двете с бебка сме добре.Нямам никакви признаци да раждам.
Искам да питам мамите с RH- или пък да кажат други ,които знаят, защо има разлика във времето за изчакване  на раждане?
Аз съм с RH-, но за първи път го чувам това.
Днес бях на ЖК, всичко си мина нормално. Главичката на бебето вече била ниско в таза, заела стартова позиция, но това не означава че ще е скоро раждането, нали?  Според размера на крачето й била около 2700гр. Слабичка ми се вижда май Simple Smile Тоновете са нормални, всяка седмица качвам с по 2кг, вече съм 74 Simple Smile)))) но да ви кажа изобщо не се притеснявам за кг, защото разходките ще помогнат бързото сваляне. Само раждането ме паникьосва Simple Smile))) Божеееее, днес разпитвах майка ми, какво представляват болките, къде точно те боли, дали е нещо което съм изпитвала и друг път...как искам да знам

Какво ли стана с нашите момичета, трябва вече да е минало секциото. Мисля ги цял ден и стискам палци. Дано скоро се включат

# 146
Здравейте мами 2 в 1, 3 в 1, 1+1 и т.н.  Simple Smile
влизам набързичко, само за да дам старт на днешния бебевалеж
Днес в 9:35 се роди бебе Радослав - 3400 гр, 51 см. Мама и бебе сме добре. Поздрави Simple Smile
jozyy

# 147
Магинка ,дано наистина да не евирусче,ами да си е точно това,че то си е време и на теб,като ти гледам лентичката Grinning

# 148
Ех,че хубаво!Честито на мама Jozyy!  bouquet
Да й е жив и здрав юнака.  bouquet

# 149
  • Ямбол
jozyy  браво, честито, да сте живи и здрави.....

Започват се хубавите новини....хайде и другите

Общи условия

Активация на акаунт