Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета  Hug
Прекрасен ден и аз съм на вън с Вики. Който го мъчат колики  Crazy и през повечето време ми е на ръце и гърди  Mr. Green но сега се поуспокои / да чукна на дърво/ и реших да ви проверя.  Mr. Green

еya ти ме разби с тези боси крачета  Mr. Green е това е супер а мъжа ми сутринта се стресира че му били хладни ръчичките  hahaha "Ще простудиш бебето"  Joy ще му кажа за практиките в Англия. 

iliqna_ мила, този педи е некадърник. Съжалявам ама по големи глупости не бях чула  #Crazy Застояла кърма  Shocked  Shocked  Shocked и как така АМ ще е по добро. Само ако пиеш лекарства или си болна от тежка болест може да се получи това  #Crazy Сестра ми е повръщала много като бебе и това което са казали на майка ми, е че нищо и няма не е болна просто клапата която затваря хранопровода не е добре развита и не може да задържи част от съдържанието на стомахчето и тя при всяко хранене е повръщала на фонтан  Peace никакви лекарства и т.н. да не говорим за Т. която е 37.3 за смъкване на Т. лекарства се дават едва когато надвиши 38 градуса, при по големи и 38.5 защото това е защитен  механизъм на организма за борба с вирусите. Най добре се консултирай с друг. Там където ражда нямат ли педиатри в болницата, или евентуално да се обърнеш към този който ви е следил докато си била там  Peace ако си останала доволна от него. Другото което ми прави впечатление е прекаленото много неща които му даваш за колики  newsm78  newsm78  newsm78 не мисля че е необходимо. 1 е достатъчно, ако не върши работа друго, но всички на веднъж  newsm78 може да е реакция към тях.  Стискам палци бързо да се установи проблема ако въобще има такъв и отново да се успокоиш  Hug  Hug  Hug

Момичета, които сте още 2в1 и на вас стискам палци скоро да се гушкате с бебоците. Знам колко е досадно чакането, още повече когато повечето са родили  Joy  малко остана  Peace

# 496
... и моите лохии не миришат особено приятно, ама мисля ,че е нормално...
Taka e. Освен това могат да се засилват и отслабват периодично. Съвсем нормално е. Матката се свива, лигавицата се изчиства и затова е кървенето. След около месец, месец и половина матката се възстановява, а дотогава е нормално да има лохии. Тогава се прави и контролен преглед, за да се провери дали всичко вече е ОК. Нищо не пречи обаче да се консултирате с док. сега, ако нещо ви притеснява.

# 497
Момичета, здравейте. Дано в това хубаво време да имате и добро настроение. На мен поне ми действа много положително слънчицето  Simple Smile Баткото беше цял предиобяд на разходка и заспа уморен, Ади пък сега спинка вън на терасата на слънчице  :love
еya, наистина съм им се чудила на англичаните как разголени ходят...явно от бебета така ги подхващат Simple Smile
Мур, свършил е вигантола в аптеката, за която писа. От другаде съм поръчала сега, дано този път да се "класирам".
bsisi, странно, че не са те следели  на запис на тонове  newsm78 то се прави всяка седмица от началото на 9тия месец нататък по половин час - записват на бебо тоновете, накрая вече по-често
bsisi, и през двете ми бременности никога не са ми записвали тоновете, освен преди самото раждане. Единствено като съм ходила на прегледи на 4Д гинекологът ми ги е следил, но не и да стоя вързана на апарат 30 мин  Peace

# 498
  • до моите любими хора
mama_vessy ти от кога вадиш Вики навън? Гледам, че сте родени на 28.02, а ние сме на 01.03. и за това питам за ориентир. Аз днес доста се чудих на това хубаво време дали да не извадя малката на терасата, но се спрях. Нали казват, че трябва след 20 ден да се вадят, ако не е лято разбира се. Но като гледам как го дават времето и аз няма да издържа до тогава. Мисля си утре ако е така да я извадя за 2-3 мин и така всеки ден да увеличавам. Ще я вадя на терасата за сега пък дано се задържи времето хубаво, че да започнем и с разходките с количка навън.
Моята кукла днес повърна 2 пъти на фонтан. И аз се притесних и после се сетих, че баткото ми повръщаше много чак до 6 месец и почети всеки път беше на фонтан. Къде ли не го водих и все казваха, че му няма нищо. И така като спряхме кърмата в 6 месец и започнахме да се храним с други храни и спря да повръща. Аз също не съм съгласна, че трябва да се дава сухо мляко щом повръща. Пък това за застоялата кърма не знам как да коментирам  newsm78 #Crazy
Относно лохиите първият път ми вървяха месец и половина. Ту спираха и пак започваха. Сега като гледам ще е същата работа. Има дни в които доста изтича, а други в които едва има нещо. Явно е нормално. За миризма по-различна не съм забелязала.
Ръчичките на Ивет от както се е родила все са студени и баба ми колкото пъти дойде и я пипне все мрънка, че и било студено. Ми то единия ден беше станало в стаята 25 градуса и ръцете и бяха студени не знам, за да я стоплим сигурно трябва 30 градуса да правя в стаята  newsm78
eya колко градуса е в Англия, че децата са боси или така се каляват  Shocked

# 499
Честит Максим на мама Стен!!!!
Честит Борис на мама Betta !!!! 
Честитa Анджела на мама veselo !!!!
Честитa Елица на мама LIA 01 !!!!

Как сте момичета? Днес времето беше супер! Дано да се задържи така, че да можем да излезем и ние навън. Аз само за 1-2 минути я изкарах на терасата и тя се размрънка, та я прибрах Wink

Ena4, как така епизиотомията не ти е зарастнала? Питам, защотото аз също съм с епизиотомия и ми стана любопитно. Wink Аз също имам още лохии, ама то май продължавали около 40 дни?!  newsm78

radostani, доколкото знам това, че ръчичките са студени, не означава, че на тях им е студено. Крачетата също може да са студени....бебетата още нямат терморегулация. Аз също се бях притеснила така, но ми казаха, че ориентир за това дали им е топло или студено е, ако ги пипнеш по вратлето отзад и ако то е топличко, значи няма проблем Wink

# 500
  • Лондон
eya колко градуса е в Англия, че децата са боси или така се каляват  Shocked

В момента е 11°C. Има слънце и на детската площадка днес имаше деца и по сандалки. Бебетата бяха по жилетки и чорапки. Тук е така... Вечер спят на 18°C.

iliqna_, сменяй лекаря. Този е идиот.

Между другото, тук и лекарства за температура не дават под 38 градуса.

# 501
radostani от 3 дни вече го извеждам. Това с 20-те дни за мен е отживелица  Peace преди са били 40  #Crazy  Ако е студ и виелици да, но при това приказно време  Mr. Green днес е спал на вън 3 часа  Peace и се чувстваше много добре.  За студените ръчички и ние сме така  Mr. Green и това бях писала по рано, че според мъжа ми съм щяла да го простудя.  Joy на вън докато спа ръцете му бяха топли  Crazy Ориентир за това дали му е топло е да му пипнеш нослето  Peace поне така са ми казвали и така съм се ориентирала и за каката.  "Препоръчват" педиатрите да се започне от 5мин. и така  да се увеличава. но за 2-3 мин.  newsm78 ти докато излезеш и трябва да влезеш. Да не говорим че подготовката ти за излизане ще е по дълга от самото излизане  Mr. Green но разбира се както ти предпочиташ  Peace действай по интуиция  Peace

И на мен първия път ми текоха лохиите 50 дни  Shocked, но нямам спомен с каква интензивност  newsm78 Сега малко ме стресна това изтичане предишния ден. но може и да е от натоварване  newsm78 ще се следя.  Peace

eya наистина го дават много спокойно.при 11 градуса по сандалки  Mr. Green представям си как биха реагирали бабите тук  hahaha  Joy  Joy а и ти ли така процедираш?

Последна редакция: сб, 12 мар 2011, 17:35 от mama_vessy

# 502
Честит Максим на мама Стен!!!! smile3525
Честит Борис на мама Betta !!!! 
smile3525Честитa Анджела на мама veselo !!!!  newsm51
Честитa Елица на мама LIA 01 !!!!
newsm51

Лъки
  благодаря,че си писала как е било при теб.Аз също мисля,че не е наложително такова следене,но явно всеки град или лекар си имат свое мнение по въпроса.Аз лично имам доверие на моите лекари тук и след като те не го правят значи не е наложително. Peace Но не успорвам и решението на другите лекари щом другаде така си процедират.На мен лично ми е интересно момичетата от форума,които живеят по различни точки по света да споделят на тях правят ли им такова следене на тонобе на апарат през ден или въобще дали им правят?И дали ги преглеждат вагинално по време на бремеността?
Мен досега не са ме преглеждали вагинално.Аз лично нямам и никакви оплаквания.Но понеже много от момичетата споделяха,че са ги преглеждали и бъркали,или дори и за масаж бях чела (май при Котенце 1) и аз искам да разбера как е по другите краища на света?
Моя приятелка и колежка(живее в София,с еднакви термини сме с нея)ми сподели че са я преглеждали вагинално,след което е имала кървене.Тя се чудеше дали да ражда в Токуда или в Майчин дом.И ходи и на двете места,та и на двете места я проверили вагиално Crazy

# 503
Ние с Денис днес бяхме навън около 2 часа ! Такова хубаво време.  Party  Мойто цигане спа през цялото време в количката  Crazy
iliqna_ кърмата не е от 5 дни отворена кофичка кисело мляко за да престоява  #Crazy най вече в гърдите  #Crazy Такива педита с кеф да ги  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Моята педиатърка (която силно ми препоръчваха с 2 ръце) ми каза да си храня детето СТРОГО НА 3 ЧАСА , а вечер САМО ВОДА .... Излязох от кабинета ето така  Rage Rage

# 504
  • София
привет Hug
Благодаря много за поздравленията!
Ние сме още в болницата и за съжаление ще останем поне до вторник, защото Бобчо е на антибиотик Sad. Днес му взимаха кръв и се видя, че се развива някаква инфекция, или е от недоизлекувани гъби, или от зелените води. Аз съм добре горе-долу, имам шевове и коремът ми си е огромен, но  иначе бива. Кърмя упорито и отказвам добавките, макар че мишлето му трябваше време да го схване цокането Simple Smile.
А кога се започва с рязането на ноктенцата?
Спирам, че трудно се пише по телефона.

# 505
  • София
Днес тъкмо се засилих да излизам, натъкмихме се и от 12 до 14 часа аз не мога да разгъна количката и да сложа коша  Shocked .Успях криво-ляво и като излязохме, не можем да се приберем  Simple Smile То едно слънце, Митко играе с другите деца и не мога да го накарам да си тръгнем. След 4 часа си тръгна с рев(но не защото не мога да го уговарям, забележете, а защото две бабички се опитваха да го кандардисат да ме слушал и да си ходел  Tired . Толкова бяха упорити и дразнещи, че ми идваше да ги размятам клюкарките им с клюкарки, дето ми разреваха детенцето!  #2gunfire К'ви са тия та ще ми дразнят детето така! Миличкия тъкмо ми отговаряше "Добре и искам тате да си дойде, като се приберем", а тия като го почнаха и милия ревна, че искал още да играе)

За пушенето - хора, пак бях заобиколена от пушачи и ми се наложи аз да стоя права с детето, защото на всяка група пейки имаше пушачи и то по няколко. А там, където бях седнала, си запалиха цигарите след като съм се настанила, значи трябваше да се съобразят с бебето. А аз пак не можах нищо да им кажа, защото те викат:"я да не димим на бебето" и обърнаха гръб, все едно, че сандвичи ядат, а не пушат. И аз какво можех да кажа след такава ситуация  Tired . Станах и отидох при децата(поне този път в пясъчника нямаше пушеща майка)

за следенето на тонове - не са ми ги следили нито един път и през двете бременности. Не е имало причина да го правят. Само в предродилна зала ми правиха веднъж запис и то само за първото раждане.
Вагинални прегледи също не са ми правили, освен взимането на секрет за микробиологичен анализ.
дори и за масаж бях чела (май при Котенце 1) 
Ако е онзи разказ за онзи много болезнен масаж, аз си мисля, че акушерката я е туширала без да я предупреди, да обясни и най-вече да поиска разрешение. Как ще предизвиква раждане на напълно здрава и адекватна жена, без даже да спомене, че й го прави  #Crazy

radostani, та ти за изписването си го държала много повече от 2-3 минутки  навън Laughing

# 506
Penmar това доста отдавна го отрекоха  Shocked какви 3 часа  newsm78 даже с първата бременност преди 6г. когато бях, вече го отричаха  #Crazy Ти ме разби  Joy Аз така се подлъгах по спиране на нощното хранене и си създадох един куп главоболия и безсънни нощи.  ooooh!  Tired  сега не бих го направила  Crossing Arms  не и обръщай внимание  Peace

bsisi  не се притеснявай. А и малко остана. Мен ме следяха 1 път седмично последните 2 седмици  Peace ама не мисля че е толкова задължително, ако всичко ти е наред. На апарата следяха не само тонове а и контракции, не знам как е при другите?  newsm78  

Betta стискам палци за Бобчо  Praynig сигурно е заради зелените води  Peace Когато се роди каката ми казаха че водите са зелени и и вляха АБ  Peace не се тормози  Hug
 За ноктите и аз си мислех да започвам да ги режа за да не се драска, те са много мекички и се чупят от време на време.

# 507
Аз днес доста се чудих на това хубаво време дали да не извадя малката на терасата, но се спрях. Нали казват, че трябва след 20 ден да се вадят, ако не е лято разбира се.
Ръчичките на Ивет от както се е родила все са студени и баба ми колкото пъти дойде и я пипне все мрънка, че и било студено. Ми то единия ден беше станало в стаята 25 градуса и ръцете и бяха студени не знам, за да я стоплим сигурно трябва 30 градуса да правя в стаята  newsm78
Radostani, аз миналите дни изкарвах Ева на терасата за 10 минути, но днес вече бяхме навън 1 час с количката. мисля, че времето е супер за разходки, не се притеснявай да извеждаш бебето. Peace
За студените ръчички доки каза, че трябва  да са студени, иначе означава , че и е топло на беба.И у нас е 22 градуса и все са и студенки. Flutter
Някой ме пита за епизиотомията. Писала съм, че е зараснала, а не ,че не е зараснала. Peace

# 508
Здравейте, бих искала да се присъединя в темата на мартенските бебета! Hug
Честито на всички нови майчета, да са им живи и здрави бебчетата и много да се наслаждават на тези първи незабравими мигове  bouquet На тези които им предстои да мине бързи и леко Hug
На мен терминът
ми мина и замина,  в последните три седмици
само това очаквахме, чудото да се случи. Понеже ни казаха, че е големичък и
може да тръгне по рано. Но

нашето момче така се е кротнало и не му се
излиза...Бях на тонове два пъти тази седмица, всичко е наред, тонове, вода,
плацента, контракции /само дето аз нищо не усещам/.Тук отпускат около12 след
термин, така, че има достатъчно време и ситуацията да се промени. Говорих с
акушерката, която ме успокои ,че няма място за притеснение три седмици преди и
две седмици след термин е в рамките на нормалното и то при първо раждане.
Приемам нещата нормално, но не спират да ме бомбардират с въпроси от всякъде приятели
и фамилия по тел. , мобил, скайп.и т. „Какво стана?”, „Няма ли нещо ново?” Twisted Evil Няма
да ме оставят да се насладя спокойно на моите последни дни с голямото коремче,
сигурно после много ще ми липсва. Мисля си, че явно не е добра идея да се казва
точна дата, но при второто вече ще знам.

Иначе не се спирам, по цял ден съм на вън по
разходки, времето е хубаво, дано гравитацията да помогне, приемам всики нов ден като специален, понеже все очаквам, да е последен от бременността Grinning. Пия от
няколко седмици чай листа от малина и

арника, ще споделя впечатления след
раждането, видях по напред, че сте го обсъждали.

# 509
Здравей bsisi! Simple Smile
Ще ти разкажа как е тук в Испания. Понеже терминът ми беше на 8 март и беше почивен ден ме извикаха на тонове на 7-ми. , след това на 11-ти, следващият го насрочиха за 15-ти, средно на около 3-4 дена. Не са ме преглеждали вагинално през бременността, като изключим последната седмица. Била съм на три екографа, по един на триместър, през това време ме е наблюдавала акушерка всеки месец в поликлиниката и ми е назначавала съответните изследвания. Тук е практика, ако  всичко е нормално те оставят да си бременееш на воля без излишни манипулации, и стресове, както трябва да е според мен. Peace На всякъде ти обясняват, че бременността не е болестно състояние, а естествен процес и трябва да живееш както досега, но с малко по голямо внимание./да не се приемат хапчета, да се избягва алкохол, цигари, кафе, колбаси и консерви/ неща които си ги знаем.

Общи условия

Активация на акаунт