Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Честити бебоци на последните мами!!! Да ви слушкат и радват, а на вас бързо възстановяване    bouquet

Олееееее, снощи дребния не ме остави да спя 4 часа (00 - 04) ...  Crazy
Нито иска да спи , нито да яде , нито биберон , нищо  Crazy Седим двамата , гушкаме се а той ей такива очи изцъклил  Shocked Гушам си го аз , заспива детето в мен, ахааааа да го сложа в кошарката и още повече се изцъкля  #Shocked #Shocked #Shocked
И ние снощи бяхме така. Голямо кокорене, голямо реване и ахаааа да се успокои и да заспи и пак започваше да мрънца  ooooh! Накрая го сложих при нас на спалнята и се укроти. Така си спахме не знам колко часа, но само се поразбуди по едно време, накърмих го и пак си заспинка. Днес пробваме хомеопатия за колики, да видим дали нощта ще е по-спокойна.

Лъки, съжалявам че не е имало вече Вигантол  Confused

# 586
Здравейте милички  Hug
Наминавам за бързо да чиститя на всички нови мами.Живички и здравички да са бебчетата ви,много да ви радват,да ви слушкат ама и вие да ги слушате:)Аз от събота съм си в къщи и се чувствам мноооого по-добре...В болница,колкото и приятна да е обстановката,въпреки хубавите условия човек неможе да се отпусне и да се чувства добре....
Вече САМО кърмя,което в болницата беше невъзможно...неможеше да се напапа моята душичка...Използвам каучуково зърно обаче,защото неиска да суче директно от гърдата...но важното е,че си я храня с кърма и никакво АМ...Много ми е послушна пу-пу-пу...само яде и спи...плаче рядко.. Аз да ви питам...Давате ли капки за коликите? Аз днес купих БИОГАЙА,пробиотични са,абсолютно безвредни,но още не съм и давала...мислих да мине поне още седмица...
Това е от нас за сега...Целувки!

# 587
Честит Александър на мама  Tash !!!   bouquet
Честит Теодор на mai4eto28 !!!    bouquet
Честита Никол на мама DANNY_1000 !!!    bouquet
mama bobo, ще се радвам ако разкажеш как протича раждането в Майчин дом, защото и аз съм се ориентирала там. Аз съм без избор на екип, обаче.
Акаша , нека мама Бобо ти обясни процедурата, че тя вече я е минала, но аз също ще раждам в МД без избор на екип и съм се интересувала.  Peace както виждам, тя е писала, ако се сещаш нещо друго, питай Wink
Ina78, пожелавам ти успех и на теб в раждането!!!  Hug

# 588
  • София
ЧЕСТИТИ РОЖБИ АЛЕКСАНДЪР И ТЕОДОР НА МАМА Tash И mai4eto28!!!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!
smile3525 smile3525 smile3525

Момичета, връщам се от преглед. Тоновете са ОК и нямам разкритие. Според Док. би трябвало да изчакам до другата седмица, за когато е планувано секциото. Стиксайте палци!

Много смесени чувства ме налягат, като си помисля, че моментът наближава!

# 589
Така е почти при всички. Споко.
И хайде, че ви чакаме за разходки в квартала  Laughing

# 590
Честито на всички нови мами за слънчицата  им!  bouquet  bouquet  bouquet
Да са ви живи и здрави и много радост да ви носят!

Наистина всеки си преценява за упойките. Може би решението на тези, които няма да ползват е заради вече проблемно първо раждане. Моето решение  пък беше точно заради безпроблемно такова. Не бих се замислила да ползвам епидурална и 3-ти път/не , че имам намерение за 3-то дете/ Mr. Green, защото такова облекчение няма.И не съм имала проблеми с усещането на контракциите.Който е измислил епидуралната-браво!Не надъхвам никого-само споделям мнение. Peace
А да ви питам, мислите ли, че , ако не се носи сутиен гърдите увисват много? Аз си куих един за кърмачки, но без нищо се чувствам по-добре. Гърдите ми се проветряват и ми е по-комфортно.

# 591
Честито на всички мами.Да са послушни и да папкат!  bouquet
Майчето,честита ти рожба!Превари ме,браво!Съжалявам,че така е станало с раждането ти.

# 592
  • София
Честити бебчета на новите мами !!!  bouquet
Виждам, че сме се събрали няколко мами, достигнали или леееко подминали термина си Laughing Как сте, мацки? Държите ли фронта? Hug
И аз ще раждам в МД без избор на екип и ми е интересно за същото, за което е питала Акаша - помощ при кърмене, смяна на памперси... Peace Чакам отговора на мама Бобо.
Магинка, виждам, че твоят термин е минал. Ти ходи ли на преглед в МД вече? Защото моят д-р ми каза, ако не съм родила до 17.03., да отида в МД в 210 стая (не знам какво има там) да ме прегледат и може да ме приемат за следене или ще запишат тоновете и ще ме върнат. Rolling Eyes При теб така ли процедираха? Аз вече почнах да се интересувам какво се прави при преносване и кога, защото нямам никакви индикации за сега, въпреки дългите разходки, чистенето на прозорци и т.н. Crazy
Мамите с наближил или минал термин, вие получавате ли болезнени ритници и движения от бебчетата си? На мен вече няколко пъти такъв бойкот ми прави, че си викам от болка направо Sick Тая сутрин изведнъж така се разрита и заобръща, че коремът ми прие формата на триъгълник направо #Crazy Премести си коляното чак от другата страна на пъпа ми и то толкова болезнено, че едвам станах от леглото. Както беще тръгнал да се обръща, имах чувството, че ще се обърне с главата нагоре. Предната вечер пък ми се схванаха някакви връзки в кръста и ми се появиха някакви спазми горе в краката, до слабините, пак от местенето на бебето, не знам какво прави. newsm78 Не издържам вече !

# 593
  • София
Така е почти при всички. Споко.
И хайде, че ви чакаме за разходки в квартала  Laughing
Да, Mur, живот и здраве всичко да мине добре, скоро ще сме готови за разходки:)

# 594
ехее, щъркелова вест нося:

Имаме си принцеса - 14.03.2011, 3450 гр, 51 см, 14:50 - Симона. Мама olyadd

Да е жива и здрава бебка

Абе със саманта какво става? нямаме още вест  newsm78

# 595
  • София
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА СИМОНА НА МАМАolyadd!!!
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!!!
НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!!!
newsm51 newsm51 newsm51

# 596
Здравейте, момичета!Ние смалчо се прибрахме, но не съм писала, защото еедна малка лудница.Още се напасваме един с друг.Най-големият ни проблем е, че не иска да суче.Мъчаго от самото начало,нищо че съм секцио.Направо не знам какво да правя вече.Пищи това дете и се дърпа от гърдата.А такъв мерак имах да йърмя.
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ - Моля, дайте съвет, когато детето не иска и не желае да захапе гърдата.Мъча го при всяко хранене, но не иска и това е.Пищи. та се къса:(
Освен това ни почнаха и коликите.Давам еспумизан по препоръка на педиатъра, но оттам дойде друг проблем, че от снощи не е пълнилпамперса с аки:(
Абе май ще се окажат прави приятелки, които ми казваха, че бременността и раждането нищо не са.После гледането е най-трудното нещо.
Иначе аз съм добре.Секциото мина перфектно и засега се възстановявам мн добре.Доволна съм и спокойна по отношение на себе си, но с мачло имам тревоги.Това е засега.
Поздрави за всички родили мами.Да сте живи и здрави и вие и дечицата.
Нямам мн време да ви чета, но дано скоро имам възможност да наваксам.

# 597
  • Кукуландия
Здравейте!

Честито на мамите, които вече си гушкат бебенцата! Нека бъдат много послушни и лесни за гледане!  smile3525 newsm51

Аз бях на запис на тонове преди малко. Според лекарката тоновете били добре, но действията на бебо били леко понижени... каквото и да значи това Rolling Eyes Време му било да излиза, а аз нямам никакви контракции. Беше ми изписала клотримазол и се покачих на магарето да ме намаже, защото аз не мога навътре да се оправя сама. Като бонус ми направи Хамилтон (май така се казваше), тоест отлепяне на мехура с цел да започнат контракции. Такава болка не помня да съм изпитвала преди  Cry Не ме предупреди, не ми обясни, просто така - правя го за твое добро, мила - така ми каза след това.  newsm45 Много криво ми стана, почувствах се като изнасилена. Още не мога да спра да плача. Може да ви се струва детинско, но така се чувствам. Смятам, че нямаше право да го прави без да ме предупреди. Явно просто не и се чака. Нито тоновете са толкова зле на бебето, нито нищо. На всичкото отгоре мъжа ми ме пита дали все още ме боли и като му казах, че не ми вика - еми тогава няма проблем, стига си плакала.  Cry #2gunfire
И така. В 6:30 пак сме на запис и щяла да прецени дали да ме приемат в болница за наблюдение. Усещам как естественото ми раждане без чужда намеса се превръща в мираж и не знам на себе си ли да се сърдя, че не тропнах с крак или на мъжа си, че останах при тази лекарка и за раждането.
Отивам на разходка, за да си проветря главата и силно се надявам да се размина с влизането в болница. Лошото е, че не мога да разчитам на мъжа си за подкрепа в тази ситуация.  Cry

# 598
Здравейте мами и бебенца!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ СВОИТЕ РОЖБИ  bouquet
ЗА МАЙЧИН ДОМ- София
, това което мога да споделя е от раждането ми там преди 2 години. Предполагам, че практиката и условията не са се променили особено.
petinka_, аз също чаках до термин, и тогава ме приеха в отделението на 9 етаж, за да ме наблюдават- тонове по 2 пъти на ден и др. неща. Изчакаха мисля 5 дни, и тогава се опитаха да предизвикат раждане със системи окситоцин- не се получи и изчакаха още 5 дни(пак системки) и насрочихме дата за секцио. По отношение на кърменето мога да кажа, че съм доволна от съветите и вниманието, което оказаха. Ако не се лъжа в МД има и консултативен център по кърмене. Но имаш ли проблем и въпрос имаше към кого да се обърнеш. На сутрешната визитация имаше и лекарка, която обясняваше и показваше поставянето на бебо правилно.
 Аз бях на 12 етаж и там бебчетата са при майките и има общ бокс с дограма, където се прави тоалета( смяна на пелени), мерене, къпане, прегледи. Така че всичко става пред очите ти. Разбира се има и отделна стая- обща, където акушерките се грижат за бебчо, докато ти примерно се възстановяваш, ако си родила секцио. А ако си на 7- я етаж- там бебенцата не са при майките постоянно.
 Живот и здраве, ако девойката не реши друго и аз тази седмица ще гушкам още едно слънчице. Насрочихме с Док. дата и сега чакам с вълнение момента.
 На всички мами, на които им предстои голямата среща- успех и много  Hug

# 599
  • София
Uinen, мила, много съжалявам, че така са постъпили с теб! Sad Hug Чувствата ти са напълно основателни. НИКОЙ няма право да предприема каквото и да било без твоето съгласие !!!!!! Naughty Ако някой беше постъпил така с мен, щях да искам да го осъдя #2gunfire #2gunfire #2gunfire Че това е незачитане на личните права! Crossing Arms Много ме хвана яд на твоята д-рка. Не можеш ли да отидеш за запис на тонове и въобще за всичко останало при друг? Разбирам как се чувстваш, мила, но се постарай да се успокоиш. Hug Дано всичко от тук нататък си дойде от самосебе си и има лек и хубав завършек! Praynig Стискам ти палци!

Жени, благодаря ти много за информацията! Аз също съм решила да ползвам ВИП стаите, основно заради наличието на баня в тях. Това, че има кой да ми помага с кърменето, много ме успокои. Simple Smile Ти пак ли в МД ще раждаш? Успех и леко раждане ти пожелавам ! Hug

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 17:02 от petinka_

Общи условия

Активация на акаунт