Всеки ден с копнеж очакваме МАРТенски бебевалеж! - тема 15

• 33 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • където и да е,само да не съм сама
Енач,аз мисля че е по-добре да си носиш сутиеа и от време на време да се проветряваш без него.При кърмене наистина гърдите мн натежават и не се деформират от самото кърмене, а от тежестта/след време може би ще обсъждаме как да ги коригираме:)/.

Петинка, стискай мила, че после ще ти липсват тези усещания.Знам, че и понякога е мн болезнено, но скоро ще гушкаш това малко човече.Мн е странно като си на магарето ,родиш и изведнъж ХОП-виждаш си краката и няма корем..............

Уинен,мн гадно наистина за прегледа.Доки е нямало според мен никакво право да постъпва така и особено без да те предупреди най-малкото.Не се стряскай излишно и ако нещо не искаш или те притеснява си го казвай, защото ти най-добре си знаеш как се чустваш.Кофти, че мъжа ти не ти е опора в този момент, но бъди сигурна, че ти той мн се притеснява по негов си начин.Те-мъжете ни,никога няма да разберат какво усещаме колкото и да са загрижени, мили и т.н.Просто така сме устроени Wink

# 601
  • София
Няма начин скоро да ви изчета скоро, но поне да драсна два реда. Simple Smile

Честито на всички родили мами, които съм пропуснала! Да са им живи и здрави рожбите!  bouquet

Успех на тези, на които им предстои!  Flowers Four Leaf CloverHug

Ние сме добре, дребният е сравнително кротък засега, кърмим се на поискване. За съжаление и аз като повечето от вас се сблъсках с проблема разранени зърна, големи кървящи рани и ужасна болка. Confused Вчера си купих протекторите на Авент и определено положението се подобри. Пак има болка, но съвсем поносима.
Вчера направихме и първата разходка и на малкият май му хареса. sun Откарахме около 2 часа (ако не и повече) навън с едно кърмене в колата. Grinning

ena4, и аз вкъщи ходя без сутиен и ми е по-удобно така. А и с тези рани по зърната, нямам много избор...

Толкова засега, по-късно ако смогна, ще се включа пак. Hug

# 602
mama bobo, мерси за информацията. А акушерките обръщат ли ти внимание после, помагат ли за кърменето и показват ли как се прави тоалета на бебето? Как е положението с посещенията? Ще може ли таткото да идва в стаята (аз мисля да взема ВИП с 1 легло)?
А за документите освен обменната карта, направлението за хоспитализация и резултатите от изследвания изискват ли личната амбулаторна карта?
не, не искат!Таткото може да додйе до стаята, но принципно посещенията са от 16 до 18 отвън във фоайето, но режима е сравнително лежерен! Акушврките са готини, показват обясняват, изглеждат малко груби но в действителност не е така!

# 603
  • В Космоса
mama bobo, отново ти благодаря. Също и на Жени.

Аз вече 2 вечери имам болезнени стягания на корема, но като си легна и на сутринта всичко е отминало. Дали са подготвителни контракции? Доколкото знам подготвителните не са болезнени, а аз изпитвам някаква болка, не е силна, като менструална е...

# 604
момичета на 11.03. се роди сина ми Александър 3020гр,  51 см.нормално раждане
от днес сме си вкъщи,като имам време ще ви изчета.Честито на новите мами  bouquet

# 605
Честити бебета на всички които съм пропуснала да поздравя newsm51 smile3525 newsm51,да са живи и здрави,на майките,които чакат момента кураж и леко раждане  newsm10
Днес ни изписаха от болницата и вече сме си в къщи
Цитат
Какво бързо раждане направи само migeio. Докато писа, че тръгва към Шейново и хоп бебето се роди! Очакваме скоро новини и от самата нея:)
Да наистина раждането ми мина доста бързо защото ме приеха със 6см.разкритие в 20.30ч.някъде и нещата трябваше да станат много бързо,тъй като бях планово секцио за следващия ден,но бебето тръгна по-рано.Подготвиха ме клизма,катетър и към операционната,докато доктора ми подготвяше документите ми вляха една банка,а контракциите ми вече ставаха непоносими незнам колко ми е било разкритието вече,но може и пълно да е било от там нататък спиналната упойка ми я поставиха съвсем не болезнене с някаква тънка игла и болките бяха до тук.Доктора извади детет за няколко минути,от което не усетих нишо ,освен когато ми натиснаха гръдния кош със все сила за да го извадят,това може би беше най-неприятният момент,след това док.ме заши и цялата операция стана за 20минути в 22.03 се роди синът ми.След това в реанимация до сутринта и като дойде рехабилитатор станах с другите жени който бяха родили преди мен да се раздвижвам,защото знаех,че това е най-важното.Преместиха ме в стая и така 4 дни .В момента съм вече без конци и свалена превръзка,а шевът е перфектен,чувствам се чудесно и доктора ми каза нали знаеш за третото като дойдеш как ще раждаш,да знам със сигурност
Иначе с бебето сме добре кърмим се винаги когато е буден без да спазваме някакъв график

# 606
  • София
Ето и снимчици от нас Simple Smile минаваме да ви се представиме Simple Smile Последните са от днес.

И честито нови бебешорковци, да са ни живи и здрави Simple Smile

# 607
  • София
petq_alisheva, честита ти рожба Александър!!! Да е жив и здрав!!! smile3525

migeio78, добре дошла Hug

lo80, малката Яна е прекрасна!!!

# 608
  • Бургас
Честити бебета на всички момичета, които скоро родиха    bouquet
Аз малко се поуплаших  Rolling Eyes  - нито съм имала бъбречни кризи, нито кой знае какви болки и болести, нито съм лежала в болница... Май въобще не знам какво е болка, а ще ходя да раждам ...

lo80 , прекрасна е малката  Heart Eyes

# 609
  • София
Аз малко се поуплаших  Rolling Eyes  - нито съм имала бъбречни кризи, нито кой знае какви болки и болести, нито съм лежала в болница... Май въобще не знам какво е болка, а ще ходя да раждам ...
Хахаха, и аз съм така. Но може и да е по-добрия вариант Grinning

# 610
  • Видин
Котенце, и да се стряскаш и да не се стряскаш това бебе все някак трябва да излезе. Хич не го мисли. То ако беше толкова лошо никой нямаше да иска да ражда, а някой жени по 2-3 деца имат  Joy Гушки и не се предавай точно накрая!
Аз мога ли да се гръмна  Close Разболявам се няколко дни преди секциото и направо ми иде да ревна от яд.
Отделно че днес лекарката ми не беше на работа и утре трябва да издирвам в болницата, за да се уточним за дата и подробности  Close

# 611
...Най-големият ни проблем е, че не иска да суче.Мъчаго от самото начало,нищо че съм секцио.Направо не знам какво да правя вече.Пищи това дете и се дърпа от гърдата.А такъв мерак имах да йърмя.
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ - Моля, дайте съвет, когато детето не иска и не желае да захапе гърдата.Мъча го при всяко хранене, но не иска и това е.Пищи. та се къса:(
Освен това ни почнаха и коликите.Давам еспумизан по препоръка на педиатъра, но оттам дойде друг проблем, че от снощи не е пълнилпамперса с аки:( …

hellen_law3, честит ти син Георги! Много да те радва и усмихва!
Съжалявам, че си притеснена покрай отказа му да суче, надявам се постепенно да успеете да се справите с това. Не е невъзможно връщането на гърда, стига да проявиш упоритост и да не се отчайваш предварително.
За да се опитам да ти бъда по-полезна, ще ми е необходима малко повече информация. Би ли споделила – Георги откакто се е родил, изобщо ли не е засуквал? В болницата показаха ли ти как да го поставиш на гърдата, там дали успя да засуче? А как протича храненето при вас - цедиш кърма и му даваш, или му правиш АМ? Пишеш, че му предлагаш гърда при всяко хранене – би ли уточнила кога точно го правиш (преди, по време на, или след храненето)? Също така – с шише ли го храниш? Понякога се случва, особено при малки бебета, да привикнат към по-лесното шише и това да ги обърка при кърменето - в такъв случай често помага алтернативно хранене – с чашка, спринцовка, лъжичка или пипета. Дали си склонна да опиташ някой от тези методи (ако искаш, мога да ти дам допълнителна информация за тях).
Междувременно, би могла да опиташ няколко неща. Вероятно знаеш, че за успешното засукване важна роля играе правилното поставяне на бебето на гърдата. То трябва да поеме не само зърното, но и част от ареолата - устичката да е широко отворена, зърното ти да сочи към горната му устничка, и главичката да е по-скоро назад, отколкото приведена напред, както е показано тук. Можеш също така да опиташ различни пози – възможно е Георги да е склонен да засуче в някоя от тях.
Може да пробваш да го накърмиш, когато е в полу-сънено състояние – тогава бебетата обичайно са по-склонни да съдействат. Би могла да изцедиш няколко капки кърма на устничките му и по зърната ти също да има капчици мляко за допълнителен аромат, който да води бебето по пътя към гърдата.
Ако бебко продължава да ти отказва и е неспокоен, може да не е склонен да засуче, затова пробвай да го успокоиш и тогава да се продължиш. Би могла да опиташ следното - след като е нахранен, да го разсъблечеш и да го оставиш върху теб - да полежите заедно, голички до кръста, без да му предлагаш да суче – просто да си лежи между гърдите ти, да си поспите дори така (наметнати със завивка, разбира се), и когато започне да се разбужда той би могъл евентуално сам да се насочи и да засуче гърдата (възможно е на разбуждане при него по-лесно да се стимулират инстинктите на засукването). Изобщо - да се гушкате възможно най-много и да имате повече контакт кожа-до-кожа – дори и да не предлагаш постоянно гърдите си, те да са леснодостъпни за бебко, да има той контрол, така че да реши дали и кога да суче и кога да спре. Колкото по-често усеща голата ти кожа, толкова по-голям е шансът да опознае гърдите ти и да ги приеме.
Друго, което можеш да пробваш, е да му  предложиш да суче след като си му дала малко мляко, но не и цялата порция, преди да се е заситил. Ако е много гладен, той ще е изнервен и няма да има търпение, докато тръгне кърмата, а ако е напълно сит – също е възможно да не иска да суче.
През това време, за да имаш кърма, е нужно да поработиш върху стимулиране на лактацията си, а и на бебето вероятно ще му е по-лесно и приятно да суче от гърда, от която лесно тече и има много мляко.За целта е добре да се цедиш минимум 8 пъти на денонощие, включително поне веднъж нощем, като изпразваш хубаво гърдите и ако ползваш помпа да продължаваш с цеденето още няколко минути след „последната” капка. Може да преднагаш на бебето изцедената кърма вместо добавка.
При новородените самостоятелното засукване може да отнеме 30-40 мин или час, но обикновено като се случи веднъж после е по-лесно. Ако имаш възможност, би могла да опиташ за 48 часа да зарежеш домакинската работа и основно да се гушкате, да го кърмиш, да го храниш, да се цедиш и да си почивате. Обикновено при повечето жени това дава добър резултат и плавно нещата започват да се нормализират.
Очаквам тоя отговор, както и да споделиш как се развиват нещата при вас. Опитай се да се успокоиш - Георги е още мъничък и все още има възможност с упорство и търпение нещата да се получат.

...Вече САМО кърмя,което в болницата беше невъзможно...неможеше да се напапа моята душичка...Използвам каучуково зърно обаче,защото неиска да суче директно от гърдата...но важното е,че си я храня с кърма и никакво АМ...

veset0, честита ти малка принцеса!
Моля те да ме извиниш, че се намесвам, но съвсем скоро bobi сподели, че има подобен проблем. Ако искаш, може да погледнеш тук какво съм и писала - може да намериш нещо, което да помогне и на вас.
Grinning

Ние сме добре, кърмим се на поискване, спинка, папка, засега е спокойно бебе, пу-пу, само така да сме Praynig В болницата никой нищо не ми каза за жълтеница при Вики, а педи като дойде вкъщи на следващия ден след изписването каза че имал лека форма на жълтеница и да съм му давала вода със захар да се изчисти. Успокоих се от постинга на Amorevele, че минава от честото кърмене и пълнене на акани памперси и не е задължително да се дава подсладена вода, защото не мисля че има нужда да му давам и вода. Вместо да си му давам кърма постоянно не виждам смисъл да му се пълни коремчето с излишни течности, в кърмата нали има всичко Rolling Eyes ...

matza83, честит ти син Виктор! Нека да е победител във всичко, с което се захване! Радвам се, че информацията ти е била полезна и ти е помогнала да вземеш решение, като си се доверила и на майчината си интуиция.  Hug

# 612
Добро утро момичета!
Вчера цял ден,докато ходя,или правя нещо,много ме болеше корема,когато легна или седна спира...
Според вас,дали е нормално и да ходя ли на лекар заради това? Извинявам се тъпия въпрос,но незнам какво да правя,незнам как трябва да ме боли,за да тръгна за болницата!!! Sad((Благодаря ви предварително!!!

# 613
  • Бургас
Добро утро  Hug
redreny2000  Hugamanita  Hug, няма отказване  Wink
Аманита, дано не е разболяване  Confused  Praynig
sisito87 , можеш за твое успокоение да отидеш да те видят - или при доки, който те следи, или в болницата, където ще раждаш. Тук в Бургас мога да ходя всеки ден в окръжна болница на запис на тонове и преглед - нищо не се заплаща. Как те боли ? Мен например ме боли кръста от време на време и ниско долу - все едно ще ми идва - но това е за кратко и не цял ден.

# 614
Добро утро момичета!
Вчера цял ден,докато ходя,или правя нещо,много ме болеше корема,когато легна или седна спира...
Според вас,дали е нормално и да ходя ли на лекар заради това? Извинявам се тъпия въпрос,но незнам какво да правя,незнам как трябва да ме боли,за да тръгна за болницата!!! Sad((Благодаря ви предварително!!!
Добро утро и от мен!  Simple Smile
Аз се чувствах по същият начин вчера и тази сутрин не ми е особено комфортно на корема,но поне не ме боли така като вчера(поне за сега  Mr. Green)иначе болката която чувствах беше много ниско долу.

Честити бебенца на всички мамчета от последните 2-3 дни! Да са ви живи и здрави!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт