Абдоминопластика на корем

• 43 840
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Бива,адашке!Заформя се лека-полека.Иска се време за да се види крайния резултат.Сега се мажа с контрактубекс,че зерадерм ми идва бая скъп.На 20-ти ще стане месец от операцията и аз вече се харесвам,но има още малко оток за спадане...

# 31
  • София
Тепавичарова и на мен ми е първи избор  Peace
Кукла, моля те дай инфо след като минеш при нея (може и на лични). Успех с операцията!

Дано да може белега да бъде на нивото на секциото  Peace Просто правя ужасяващи белези Cry

# 32
На 25.05 вечерта ме приеха в Клиниката по пластична и естетическа хирургия към Александровска болница, в сградата на Стоматологичния факултет, 12 ет. Правят клизма. Не се яде и пие нищо от 22 ч. насетне, не се пуши (за щастие не пуша).
На 26.05 към 8.10 ч. влязох в операция, която при мен продължи 4 ч. и половина. Имах 5 сантиметрова (по мои изчисления) диастаза на коремните мускули + кожен излишък (но не и мастен, не съм пълна), установи се, че имам и пъпна херния. Всички тъкани се шият пласт по пласт. Коремът ми на бременна в 5-6 месец сега го няма. Направен ми е разрез на нивото на секциото, но от кокал до кокал, т.е. доста голям. Изтеглена е надолу кожа цели 15 (!) сантиметра. После е направен разрез за пъп и там ми е оформен пъп - явно доста по-надолу от досега, не съм го видяла още. Имах стари белези от 2 пиърсинга, доцент Тепавичарова каза, че ги е махнала. И ме е опънала като струна:) При мен е имало няколко неблагоприятни фактора. 1. Голяма и дълбока диастаза; 2. Кожен излишък и под и над пъпа;3. тесен ханш и по принцип по-широчка талия (мъжки тип телосложение); 4. Нямам много мастна тъкан. Заради последното е било нежелателно да ми се слага платно и доцентката е успяла да го избегне. Но ако родя четвърто ще се наложи реоперация и ще ми се сложи платно. Заради моята структура е имало риск от белег във формата на котва (от кокал до кокал водоравно и после нагоре към пъпа), но е успяла да го избегне.
Въобще, много съм доволна от доцент Тепавичарова! Тя е един от доайените на пластичната хирургия в България и доста хирурзи с частни кабинети са и били ученици. Но е пенсионерка и на граждански договор, говори се, че до края на тази година ще спре да практикува. Дано да не е така, защото е страхотен професионалист! Шеф на клиниката е доц. Романски, нейният син, също кадърен специалист.
Доволна съм от персонала. Но условията в болницата са като във всяка една държавна болница - има какво да се желае.

За операцията: безболезнена. Аз съм доста татуирана и раждала 3 пъти и имам висок праг на болка, но и други потвърждават. Пълна упойка, спах страхотно добре по време на операцията, само като ми извадиха тръбата от устата забравих да дишам и взех да се задушавам и чух анестезиоложката да вика : "Дишай!" и се сетих да дишам Laughing. Преди и след това нищо не помня.
След операцията се събудих с катетър и 2 дренажа. Трябваше да лежа по гръб със свити и подпрени отдолу с възглавници крака и по възможност без да мърдам много. Хранеха ме със система с глюкоза и физиологиен р-р. Никаква храна и вода. На визитацията сутринта на 27-ми не ми смениха режима, защото не бях пуснала газове. Много е важно да пусне човек такива! Иначе - никакво раздвижване, ядене и пиене. Пуснаха ми в системата калий, който благоприятствал газоотделянето, но не върза капка е леко болезнен р-р. Чак на 28-ми следобед бях изпълниха плана и ми позволиха да направя няколко крачки, махнаха ми катетъра, дадоха ми пасиран банан с мляко и малко вода. Т.е. изкарах 2 денонощия и половина без храна и вода. на 30-ти излязох отслабнала с 2кг. и половина и с фигурата ми отпреди 10 години:))
Предстои ми смяна на превръзката, след това - сваляне конци. Тежко не се вдига 1 м., не се мокри раната, мускулите се щадят. Още спя със сгънати крака, ходя приведена.
Сравнено със секциото тази операция аз лично я понесох по-леко. От секциото също се възстанових много бързо, кляках на5-тия ден и т.н. Не се страхувайте от операцията и ако имате основателна необходимост - направете си я!
Цената на абдоминопластика при доц. Тепавичарова- плащат се пълни изследвания; конци; избор на екип; аз си платих и упойка от най-висок клас, защото след месец ще си оперирам и бюста и искам организмът ми да може да го понесе; държавна такса за операцията; престой 5 дни; консумативи - антибиотик, дренчета, катетър - общо 4800 лв.
Изборът на екип е 900 лв, упойката - 200 лв. - тези разходи можете да си ги спестите (махате ги от горната сума), ако прецените.
Но никога не се водете от цените, когато си правите трайна интервенция по тялото (пластична операция, татуировка). Важен е специалистът. Поправките после са възможни, но резултатът няма да е най-добрият.

# 33
Кукла, благодаря за подробното инфо! И аз смятам да си направя абдоминопластика това лято, сега съм в процес на избор на лекар та всяка информация ми е много полезна!

# 34
кукла, ето такъв разказ все си мечтаех да прочета някъде. )
Благодаря много за споделеното.
Като взема да събера парите, ще отида и аз за абдоминопластика.

# 35
кукла , аз също се бях замислила за тази клиника във връзка с операция на бюста, имаш ли представа за цени? Аз си мислех за повдигане, но май е доста по-сложно от подплънка, може би ще се спра на подплънка. Разбира се, след консултация, но ми се искаше да имам представа от цените там. Благодаря!   bouquet

А! Намерих на отделната им страница, наистина са по-ниски от другите места, но не знам какво да добавя към тези цени. Вероятно упойка и екип...  newsm78 http://www.plasticsurgery.a.bg/ceni.htm Всъщност цената е без цената на самия имплант, а това променя нещата драстично.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 06:20 от simplyaven

# 36
simplyaven, към сумата прибави избор на екип и протези, ако ще слагаш. Капковидни са 2500 Евро, кръгли - 2200 или 2300 Евро, независимо от кубиците. При мен струва всичко - 2500 лв (с хубавата упойка, избор на екип при доц. Тепавичарова и вс. възможни разходи) +2500 евро за протези (390 кубика при мен, но аз съм 2 метра жена). Но аз по принцип имах малък бюст и след над 3 г. кърмене общо сега имам само висящи кожи, няма нищо за повдигане:( На всичко отгоре са станали асиметрични, че бебетата ми имаха предпочитания и тримата към лявата, едното зърно е с 1 сантиметър и половина по-голямо. Ще ми го намалят и ще ги изравнят.
Доцентката е специалистка точно в реконструкция на гърди - т.е. изгражда гърди на жени, на които са им ампутирани до ребро, така че за нея няма сложно в тая област. разрови се из нета и прочети какви чудеса прави.
Докато бях в болницата имаше една жена, на която друг лекар беше сложил 2 различни протези (300 и 400! кубика), защото при поставянето спукал едната протеза и сложил каквото имал. Та доцентката поправяше тази работа...

Клиниката не работи през август, да знаете.

Успех!

п.с. подчертавам, че моят случай беше леко по-сложен, защото имах дълбока диастаза - раздалечаване на коремните мускули.

# 37
Ама, как си ценообразуват.  ooooh! По принцип тази цена за протези е доста висока в сравнение с фабричната им цена, а и би следвало да зависи от кубиците, защото цената на 200 не е като на 400.  Но нищо де, важното е да е добра докторката, аз знам че тя е.  Peace

# 38
  • София
Здравейте,темата е старичка и се надявам да я подновим отново. Преди 7 дни ми направиха пластика на корема в комбинация с херниопластика . Поставиха ми платно и премахнаха 6 см излишна кожа ,премахнали са ми белезите от двете секция и сега имам само един белег ниско долу под формата на усмивка от кокъл до кокъл . Все още не са ми свалили конците и ходя на превръзки през два дни ,след операцията бях с дренажи три дни и след като ги свалиха ме изписаха от болницата . Ще се радвам ако някоя от вас е минала вече по този път и сподели ,че ми е леко притеснено имам 3 щури хлапета в къщи които много ме ядосват и се притеснявам че дори само когато викам по тях може да стане нещо с операцията ми ,да не се скъса платното или нещо такова ,иначе гледам да се пазя и не вдигам тежко .

# 39
 newsm78 Запалих се да ви кажа...Сумата е висока,но ако се бях решила досега-да съм я събрала.Давайте информация за Пловдив-специалисти за коремната пластика,цени,мнения.Цялата съм в слух.Благодаря ви предварително;

# 40
Здравейте и от мен!
JULI _ как се чувстваш след почти 2 месеца от операцията? Не чак толкова близките ти, които не знаят, че си се оперирала, забелязват ли, че има някаква промяна? При кой доктор си я прави? (затрупах те с въпроси  Crazy )
Аз имам запазена дата за абдоминопластика при Енчев за другия месец. Нямам търпение вече...  Embarassed

# 41
Аз също се интересувам и бих се развала на малко повече инфо (може и лични). Само с абдоминопластика ли се занимава въпросния хирург или?
А кой е въпросният хирург?
И да кажа,че смятам,че проблемът е в еластичността на кожата.Аз качих само/хи-хи-как прозвуча все едно става въпрос за килограм-два/ 12-15 кг.при първа и втората бременност,но се нацепих като за световно,а пъпът ми стана огромен,коремът увисна.Не може да се прибере с упражнения,защото кожата ще продължи да си виси.Сега си имам корем като бременна в 3 - 4-ти месец.
Започнах да си събирам пари и смятам да се подложа април,дай Боже!
П.П.Благодаря на Juli за търпението и информацията.

Общи условия

Активация на акаунт