Абдоминопластика на корем

• 43 844
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
да, но кожата се свива, когато мазнините подкожни изчезнат ... и мускулите се стегнат

Това съвсем не е задължително  Wink

Да, свива се до една определена степен и толкова. Има кожа и кожа с различна степен на разтегливост. При един човек може да се свие, при друг да увисне. И разбира се колкото повече е била преразтегната, толкова вероятността да си възвърне първоначалната форма намалява.

П.С. Операцията наистина е гадна..като всяка операция, де.. Фейслифта също не е красота да го гледаш, например  Laughing

Успех на всички, които са решили да се подложат на такава операция. Имам приятелка, която го направи и каза, че е много доволна от резултата. Обмисляше го с години и знам, че много я тормозеше факта, че след раждането кожата и увисна ужасно..Иначе е много слаба..

# 16
  • Варна
да, но кожата се свива, когато мазнините подкожни изчезнат ... и мускулите се стегнат

Това изобщо не е вярно. Аз си върнах старите килограми, слаба съм, но коремът ми просто не е това, което беше и няма как да се прибере тази кожа, която се преразтегна при втората бременност и огромния ми корем. Rolling Eyes Да не говорим, че имам и други проблеми - диастаза на коремните мускули и пъпна херния, които също могат да се оправят само с операция.

Чак пък ужас - операция като операция. То и секциото не е по-приятна гледка, ама колко жени го избират по собствено желание пред нормалното раждане. Grinning

Бубе, вие кога се озовахте на другия край на света, изпуснала съм нещо?!

# 17
Здравейте!Моята абдоминопластика беше на 20 този месец,минаха 10 дни.Все още ходя прегърбена.Направи ми я д-р Тонев...Ако някой се интересува и иска да пита нещо,насреща съм.А след време мога и снимки да покажа...

# 18
  • в 1001-та нощ
предполагам причината е в колагеновите влакна - скъсани (стрии), отпуснати, разместени .... (при преразтягането то бременността)

до колкото знам - прекъсването е невъзстановимо  newsm78

# 19
  • Перник
Момичета колко струва такъв вид операция?

# 20
  • София
Запис да ви следя. При мен, след втората бременност, остана само кожа в повече + пъпна херния и затова обмислям и този вариант  Peace Ако решението беше само отслабване и стягане, щеше да е песен  Wink

# 21
kremito,ти ако сега имаш херния не би ли следвало да се оперираш без да отлагаш много?!Това твоето да не е диастаза?

# 22
  • София
Хирурзи ме посъветваха първо да стегна максимално коремните мускули, защото имало случаи на "прибиране" на пъпната херния  Thinking Още продължавам със стягането, но предвид факта, че вече остана основно кожа, почти без мазнина, си мисля, че скалпела няма да ми се размине.
Също ми казаха, че при операцията на пъпна херния, можело и леко да се опъне кожата и така да си реша проблема. Наесен мисля пак да ходя при хирург да видим какво ще измислим  Praynig
Как се разпознава диастазата?  Hug

# 23
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Имам  две раждания от който надебелях с  по 17кг. Нямам корем. нито стрий. Мажех се с масло от пшеничен зародиш и с кремове. Корема се прибра след 2 години. Като правех диети и тренирах.Корема се прибира с доста упражнения ,но не е невъзможно. Сега при всеки е индивидуално , но хубаво е първо да се пробва с упражнения и тогава да се подлагате на операция. Освен ,ако нямате медицинска причина.

# 24
kremito,вероятно тази пъпна херния ти е именно от диастаза,но това трябваше да ти го кажат въпросните хирурзи.Диастазата е раздалечаване на мускулите на корема по време на бременност,каквато получих аз по време на втората си бременност.И мен ме съветваха да изчакам 2,3 месеца,че да ми се приберат първо вътрешните органи от бременността - след раждането корема ми висеше като желе,а когато куркаха червата ми ясно се очертава.В последствие се поприбра корема,но остана кожата и в легнало положение при леко стягане на коремната област се вижда хлътналост - разстоянието от мускулите,това довежда до херния.При диастаза не е уместно да се правят упражнения.Рядко се оправя от само себе си,зависи колко ти е здрава съединителната тъкан,а щом си я получила значи не са достатъчно здрави.Аз изчаках 10 месеца и тогава се посъветвах с хирург.Можеше да ми поставят платно,като при херния,но аз реших,че щом така или иначе ще ме режат по-добре абдоминопластика за да изрежат и кожата.Доста време проучвах въпроа и направих възможно най-доброто за коремчето си.На теб какво точно ти каза хирурга при първата консултация?При мен се наложи да търся инфо в нета,защото никой лекар така и не ми обясни какво е това с мускулите...

# 25
  • София
Кукличка*, досега никой нищо не ми е казал за диастаза, но това, което си написала за корема в легнало положение е същото и при мен  Rolling Eyes Да се надяваме, че ще попадна на по-добър хирург при следващата консултация  ooooh! Мисля да направя комбинирана консултация с пластичен и коремен хирург. Адекватно ли ти звучи?
Това, което много ме притеснява е, че имам склонност към ужасни релефни белези. Не мога да си представя как ще изглежда корема ми с белег от абдоминопластика  Rolling Eyes
Много ти благодаря  Hug  bouquet

# 26
  • София
Привет, и аз се интересувам от цена и големината на белега след това.

# 27
kremito,адекватно звучи,да!Действай и не отлагай много,защото и органите не работят добре с диастаза...Потърси инфо какъв е белега от поставяне на платно и има ли възможност да ти опънат и кожата.Специално за белезите от абдоминопластика мога да ти кажа след утре,ще ходя да ми махат конци и ще ме оставят без превръзки.Ще мога да се погледна.Но по принцип се правят ниско долу като разреза от секцио.
При д-р Тонев абдоминопластиката е 3 350 лв.Само тази цена беше поносима за мен.При д-р Ильо Стоянов се работи в евро и е двойно по-скъпо.Скъпо е и при Николай Георгиев и при Енчев,но много хора ходят там,в смисъл такива,които могат да си го позволят.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 22:11 от Кукличка*

# 28
Белега е от кокъл до кокъл.Както казах,стандартно е ниско долу като при секцио,но моя е с три пръста по-горе и сега имам два белега...От днес започвам да ги мажа...само не знам как ще стане,защото ме е страх да пипам,ама...какво да се прави... Tired

# 29
Адашке, как е коремчето? И аз ще правя абдоминипластика, даже имам час.
Реших да се доверя на доц. Тепавичарова. Тя каза, че нямам много кожа за обиране, но диастазата е наистина много дълбока. Накара ме да се изправя от легнало положение без да си помагам с ръце и аз не успях. Коремните ми мускули не са на мястото си изобщо.
След интервенцията ще докладвам, но има време.

Общи условия

Активация на акаунт