Израел 53

• 41 346
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък свързах раждането на Ментолчо с День победы - 9 май. Rolling Eyes Явно много паметна е тази дата - независимост, победа, зачитане на майката ... Знае кога да се появи дребосъка.  Grinning

# 601
   Еее, браво, размьрдахте малко темата!
   Мента, при тьрсенето на квартира е важно да не си притиснат от време и срокове. Обяви има колкото  си искаш и изглежда лесна работа, но се оказва, че повечето са невероятно мизерни дупки за невероятно измислени цени. И трябва време докато откриеш квартирата, която отговаря на всичките ти искания. Ние доста тьрсихме и не, че намерихме идеалната, просто ни писна накрая.
   Оризовото олио го срещнах в една рецепта, но не сьм го виждала.
   Аз след срещата не сьм писала, но малко сьс закьснение и аз да кажа, че ми беше много приятно. Не усетих как мина времето. Много е хубаво с вас момичета! ... И с двамата страхотни мьже!
   Нещо, обаче, от няколко дни ми е скапано настроението. Мьжо го няма за една седмица, загрижената ми свекьрва ме проверява на често по телефона с побьркващи вьпроси, и за капак се оказа, че сьм направила гестационен диабет. Утре пак ще ходя на ново изследване.

# 602
   Бьлгарска телевизия гледам директно от     www.telemost-bg.com.  Има няколко бг канала тук  и качеството ( особено през деня) е добро.

# 603
   и за капак се оказа, че сьм направила гестационен диабет. Утре пак ще ходя на ново изследване.

Виж, Елинда за свеки не мога да ти помогна  Laughing, но и аз имах такъв диабет с втората бременност, така че ако имаш въпроси съм на среща  Peace. При мен се появи към 27та седмица. Ходих веднъж седмично в клиниката за високо рискова бременност. Там следят кръвно, кила, урина, монитор на бебето. Паралелно с това получаваш "писалка" с игла отпред, от мен искаха да си правя преглед по 5 пъти на ден (на гладно, след закуска, преди обяд, следобед и вечер). Прилежно записвах резултатите в папка. Поучих и книжка от диетанит какво мога да ям и какво количество, както и какво изобщо не бива да помирисвам. Храненето се извършва с строги часове и количеството не трябва да превишава юмрукът ти. Предполагам, че и ти си получила/ ще получиш същите наставления. Пак казвам ако имаш въпроси с радост ще отговоря. Важно е да може да се овладее положението с диета, да не се стига до инсулин, но и това не е такава трагедия  Peace. В заключение искам да кажа, че ден след като родих се наядох здраво с грозде и няколко парченца шоколад (строго забранени) и след проверка на кръвната захар всичко беше в норма, седмица след раждането минах отново проверка с глюкоза и отново всичко беше наред- така да кажа отървах се  Grinning (поне за сега, всички които сме минали през това имаме по- голям шанс да получим така наречения старчески диабет след време.)

Всъщност исках да кажа- горе главата, не е толкова страшно, вярвам и стискам палци, че всичко ще е наред.

Да ви кажа- извикаха децата от хора към училището за генерална репетиция за текеса утре от 8.3 до 10.3 вечерта  Shocked, госпожицата вече е там и се разпява. След малко и аз ще ида да гледам и да чакам да си я взема.

Лека, мека... и розова!

Пп. да добавя може би най- важното, това положение в повечето случаи не влияе върху състоянието на бебчо. Има риск от високо тегло, но ако се следи за нивото на инсулина тази вероятност е минимална. Аз родих здраво бебе в 39 г.с с тегло 3.400гр, което е съвсем нормално.
По термин трябваше да е роден на 4 юли, но нито аз нито той можехме да чакаме до тогава и се появи 4 дни по- рано.

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 21:36 от Tali Dan

# 604
Еличка, да си кажа и аз за диабета. При мен пък беше при първата бременност и до голяма степен съм му благодарна, че се появи (той както се появи, така си и изчезна после  Grinning), защото дъщеря ми се роди в средата на осмия месец и беше едричко бебе - 3 150 гр. Изобщо не се притеснявай.  Hug Както ти казва и Тали - спазвай определена диета и редовно си проверявай кръвната захар. И най-важното е да си спокойна, така че не позволявай съветите на свеки да те разстройват.

# 605
  • T"A
Елинда, дано повторните изследвания покажат нормални стойности на кръвна захар, понякога първите заблуждават, така ми казваха, когато бях бременна.
Ще стискам палци утре  Hug

А за квартирата - права си за това, че е добре да разполагаме с време, но ние нали пътуваме лятото и това малко ни ограничава. Максимум ще подновим договора, пък после ще търсим. Настоящето ни жилище ще се "продаде" като топъл хляб  Simple Smile Вие дълго ли търсихте? Ние за предното бяхме правили оглед на 17 квартири, дано сега успеем по-бързо!

Връщам се от Хоум Сентър, мъкнах кош за пране  Laughing Да ви питам - виждали ли сте някакво стъпало за баня, на което да слагам малкия, за да си мие ръцете, че не мога да го държа над мивката? И най-добре да не е пластмасово  Blush В Ейс и в Хоум Сентър не намерих...

# 606
  • София
как сте? готвите ли се за големия празник? (Йом Ацмаут)

Ние още сме на ваша територия. Една идея по-близо до по-голямата част от тукпишещите - в Петах тиква сме. Пристигнахме вчера малко преди шабат и  днес малко се разходих с децата наоколо по площадките, така че все още нямам много впечатления, но тишината ми допада. В момента съм седнала до отворения прозорец и е толквоа умопомрачително тихо.... само щурците дето се чуват. А сутринта, към 6-7 като ме събуди малкото зверче и се заслушах, тишина! Само разни птички пеят и цвърчат, все едно съм в Балкана, в някоя хижа. Кеф! И ми мирише на село даже, на конски ***. Не знам защо така  Thinking
Иначе от днес впечатленията ми са, че хлапетата имат много натрупана агресия.  ooooh! А уж сме в каре, където са все харедими. Ида милата беше в шок от държанието им. Първо едно хлапе я избута от люлката, защото по едно и също време стигнаха до нея и то реши, че има повече право да се люлее. Ида милата се разплака. После видя някакви игра1ки захвърлени в пясъка и посегна да ги вземе да си поиграе и като дотърча друго хлапе, с развяти пеотки, и като й ги издърпа от ръцете с крясък "зе шелану!" и тя пак рев! Едвам я успокоих. Втория път вече много й дойде, чак за баща си се разплака, което до сега не ми се беше слувало, но явно се почувства незащитена и мама не й беше достатъчна, а искаше някой по-силен да я закриля от това хайванче. Та сменихме площадката. На новата пък едно хлапе за малко да я бутне от пързалката. После със същото се заиграха, а по едно време някакво трето бутнало второто и то като ревна, та Ида ходи да го прегръща и успокоява и обясняваше на майка му как точно третото го било ударило.  ooooh!  Един татко пък така грубо ни изпреври на едната люлка.  ooooh! Ние с Ида точно захождахме полека-лека към нея и хоп, изотзад изкочи татко с количка и направо ни засече и с летящ старт мушна своето хлапе в люлката. Ида съответно се разстрои, но й обясних, че ще трябва да изчака и след 2-3 пререждания успяхме да се вредим.  Crossing Arms Тук явно правото е на по-силни, по-бързия и най-вече по-нахалния  Wink
В Йерусалим беше добре. Някак не можахме да го усетим изцяло както предния път, но просто имахме малко работа и предимно обикаляхме по разни задачки. А и не се е променил много от предното ни посещение. Пообиколихме малко кварталите, наши приятели живеят там, и  ми се стори на места доста ... квартално, вкл. с бандата руснаци, които запиват от ранния следобед пред блока  Whistling
Така де, този път впечатленията ми са доста по-натуралистични, доста по-злободневни, отколкото преди две години, когато се бях пропила със святост, така да се каже.

Хайде, розови сънища от мен. Аз отивам да се гушкам при дечурлигата, че хич не ме оставиха да дремна на обяд. Следващо включване от БГ.  Hug

# 607
Елинда, а ти закуси ли нещо преди тази проверка? Бяха ми казали, че е много важно какво се хапва преди това.Има храни, които повишават много стойностите на кръвната захар. Аз отидох на гладен стомах.Което също не е добре (в никакъв случай не се давам за пример!).Но аз и по принцип не закусвам.Та и може би затова стойностите ми бяха в норма. Ако бях закусила, кой знае какви резултати щяха да излезат.
Не се тревожи-всичко ще е наред! Направиха ли ти повторна проверка вече? Ааа сега виждам, че утре отиваш. Стискам силно палци всичко да е наред и да е било просто грешка.
Не изключвам и тази възможност
Както са ти написали и момичетата-просто трябва да следиш нивата на кръвната захар.След раждането, живот и здраве, всичко преминава от само себе си.

Ментуш, дано болките ти отшумят бързо Hug. Сигурно ти е много тежко сега с грижите по малкия. Почивай си повече.
Ако видиш такова стъпало за баня свиркай.Че и аз го държа на ръце още нашия докато се мием.

Малчо направи преди 2 дена яка алергия към крема против слънце-на д-р Фишер. Появиха му се обриви по цялото лице и ръце-точно където бе намазан. (Ментуш, все пропускам да ти кажа, че разгледах този крем на Мамикеър, но ми се видя, че и той  пълен с химия и не го купих...Жалко,че няма нещо по-естествено)Та заради алергията  ли не знам..но почти не спи нощем, горкото...Върти се става, ляга, бърбори, рита, плаче...изобщо...всичко друго, но не и да спи. Ще видим как ще е тази нощ..

Дядо Хаджи, май българите разбираме още повече от празници Party .Xората от Икономист са го написали-според насkоро  направено изследване Б-ия се класира на 1-во място, след Япония, по брой на празници и почивни дни. Цели 55 броя...Което автоматично ни превръща в най-мързеливата страна... Confused

Илче, тук е така-който свари-той превари! Случвало ми се е 2 пъти така да ни изпреварят на площадката и е много неприятно. Но за разлика , досега, всички майки са ни преотстъпвали играчките, които малкия си харесва. Без изключения. Дори и техните мъници да недоволстват. Което ми прави изключително добро впечатление.

Браво на Габи и майка й!Истински герои!Дано всичко е зад гърба им! Hug

# 608
  • T"A
Ментуш, все пропускам да ти кажа, че разгледах този крем на Мамикеър, но ми се видя, че и той  пълен с химия и не го купих...Жалко,че няма нещо по-естествено

МЧ, той е сертифициран от Ecocert, което, според мен е някаква гаранция за това, че прудуктите, които съдържа кремчето, са чисти  Peace А иначе пише 100% тиви, без парабени (за мен това е важно)... Ти къде му гледа съдържанието?
Ако все пак чувстваш, че не му се доверяваш, пробвай Калифорния Бейби, който е сертифициран в САЩ и се ползва от всички почитатели на еко-продукти. Предполагам, че може да се поръча от някой сайт... Thinking

Сега ще проверя  Peace

# 609
Здравейте дами ! Добре дошла Илка ,дано си изкарате супер!Приятните изживявания са до голяма степен и въпрос на нагласа, така че си кажи сутринта,че е прекрасен ден, и той ще бъде точно такъв!  Hug     И весели празници на всички пак!! Нямат край ! Simple Smile)) Много се радвам,че този път ще съм тук за Йом Ацмаут! Все го пропускам,а е толкова празнично с всичките тези знамена !
Запланували сме барбекю сред природата някъде извън Тел Авив, което малко ме плаши предвид,че ми остават само 18 дни до термина..Но се успокоявам с това,че дори да започна да раждам, нещата не се случват чак толкова бързо,че да не може да се върнем на време!!  Grinning

И аз тия дни си правих теста с кръвната захар . Не се яде час преди теста.

И въпроса ми за деня е , как се казва маята за хляб тук ? Simple Smile или как изглежда Simple Smile Искам да видя дали ми се получават баниците сготвени тук  Mr. Green 

# 610
мая- שמרים

Подава се суха и на кубчета жива по хладилните витрини.

Ние пък на ацмаут винаги гледаме да избягаме някъде по горите, че е много шумно, опушено и чак толкова задушевна обстановка на мен не ми е по душа. Може би ще избягаме към Латрун.

# 611
КИНО ОТ ИЗРАЕЛ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=580813.msg18570795#msg18570795

Гледайте и споделете...дайте предложения за още филми, бевакаша Simple Smile

# 612
  • София-България, Израел - където си поискам
Елинда, дано при второто изследване нещата са о.к. При мен беше така имах повишена кръвна захар и ми правиха изследване с натоварваща глюкоза, резултатите ми бяха в норма ;-
Илка, много бързо се връщате, много бързо лети времето  Sad особено когато си на ново място и ти е хубаво.
Сетих за различните видове мазнини, в Бг. съм купувала от гроздови семки, хубаво е Peace, но е много скъпо и затова го използвах за салати. Заинтригувахте ме с това от ориз Thinking не съм виждала по магазините.
Малко ви завиждам за наближаващия празник Ацмаут Laughing.

# 613
Заинтригувахте ме с това от ориз Thinking не съм виждала по магазините.
jakinik, в Пикадили го намерих. На Olitalia са и трите продукта - около 9 лв. и малко струваха царевичното и оризовото, а от гроздовите семки - към 10,40 , ако не греша. Разфасовани са в стъклени, тъмни литрови бутилки.

# 614
  • София-България, Израел - където си поискам
Заинтригувахте ме с това от ориз Thinking не съм виждала по магазините.
jakinik, в Пикадили го намерих. На Olitalia са и трите продукта - около 9 лв. и малко струваха царевичното и оризовото, а от гроздовите семки - към 10,40 , ако не греша. Разфасовани са в стъклени, тъмни литрови бутилки.
Мерси  bouquet ще погледна в Пикадили. Аз съм купувала в шише по 0.500л. около 5 лева.

Общи условия

Активация на акаунт