Израел 53

• 41 356
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • T"A
Елинда, най-добре е след раждането някак така да го направите, че свекървата да не ви се мярка много. Съвсем сериозно го пиша това. Последното, от което ще имаш нужда, са съветите и упреците и (а такива ще има, дори и да са загатнати). Аз с моята свекърва се разбирах, но след като родих съм плакала след всяка среща с нея, много подтискащо ми действаше и до ден днешен съм на нокти в нейно присъствие. Така беше 3 месеца и тогава отидох до родителите ми и за първи път някой ми каза "Браво - колко хубаво се справяш!". Разбира се, мъжът ми ми го казваше постоянно, но той го прави от любов и не ми звучеше достатъчно достоверно  Laughing Просто първите месеци с бебе са най-трудните (въпреки че може да ти се падне тихичко и спокойно бебе и ти го пожелавам - има такива  Grinning) и е най-добре да и кажете, че сте уморени и че имате нужда да поспите.  Wink Може да ви помогне по много начини, напр. да ви сготви някоя любима супа (надявам се, че има нещо от нейните манджи, което ти харесва Peace), а като идва да се радва на внучето, това, което аз правех поне, е да си подредя нещо из къщата (да пусна пералня, да измия съдове) и най-трудното до ден днешен е да избягвам темата за гледане на деца.

Има много хубав пост от един блог, но е на иврит, но бих препоръчала ... Казва се "Терорът над младите майки": http://laurayitzhak.blogspot.com/2011/04/blog-post_28.html
(хаха, какво препоръчвам, при все, че и аз давам непоискани съвети Crazy)

Тигър, ти не си ли чувал за идишe маме  Joy че то това е цял синдром: http://www.elreloj.com/article.php?id=20174 Еееех, късметлия си ти!  Mr. Green
http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_mother_stereotype

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 22:27 от Mentha

# 571
  • На дивана, под юргана
Аааа тъщата на мойтУ го обожава, сяда до него и започва да му плямпа на български а той кима ли кима  Mr. Green Като звъня на скайп и той крещи: Майкоооооо и тя почва да реве  Joy Имат някаква много интересна любов  Joy
Тиги дай да съберем твойта тъща с моята свеки и да видим коя ще е първата вбесена  Mr. Green Мойта има дарбата да води монолози, страхотна е...Няма значение какво и казва другия, тя си знае нейното и не отстъпва  Mr. Green

Подозирам, че ще се разберат прекрасно защото и една думичка обща няма да знаят. Освен това и мимиките с глава са обратни, така че това е допълнително облекчение...

... Разбира се, мъжът ми ми го казваше постоянно, но той го прави от любов и не ми звучеше достатъчно достоверно ...

Ей това не го разбирам! И мен като ме питат "Как изглеждам с тези дрехи?" все се чудя какво да отговоря... Като кажеш, че е добре - "Ти пък все така казваш, за да не те питам повече." Ако направиш някоя забележка - "Ти пък какво разбираш, освен това нямам какво друго да облека." То е нещо като да избираш дали да бъдеш обесен или само застрелян...  Crazy

# 572
  • София
ох, треска ме тресе, ще почвам да стягам багажи  ooooh!
най ми е зор дрехите на децата, то уж топло-топло, ама тука още ми е зимно и се чудя какво да взема, какво да оставя .... а колко ръчен багаж ще имаме  ooooh! Crazy

Между другото в момента се чудим между разходка до Хайфа и разходка до Мъртво море  Thinking Ако ще е към Хайфа непременно ще дам сигнал. А Яфо май отпада  Sad

а за "терорът над младите майки"  ooooh! имам си го от всички страни, от майки, баби, свекърви .... че и от приятели, предимно без деца Crazy гледам да не обръщам много-много внимание, че иначе ужасно се впрягам и ставам  #Cussing out

# 573
  • T"A
Аз може да се опитам да отскоча до Хайфа, че поне е с влак и е по-удобно  Grinning
Но и Мъртво море не е за изпускане, така че ви е тежък жребият  Simple Smile

Пък на теб какво ти дават съвети, нали ти е второ, вече си експерт  Mr. Green

Летни дрехи и пролетни якенца, днес уж беше лошо времето (препръска сутринта), но пак 25о и мъжете изгоряха на слънце (ей, сега мазах големия с алое)...  Crazy

# 574
Ех, Мента, Ментааа! Hug Златна си! Как ги изнамери тези гидове на български само! Браво. Защо не се знаехме по отдавна ...

А аз за първи път тук в Израел чух, че 'като еврейската и турската майка -няма!' В смисъл -колко ревниво обичат, пазят и се грижат за децата си...Дори и ако децата са вече възрастни хора.
И даже тогава не разбрах точно смисъла на това и реших да споря и да доказвам, че българската майка най-много обича децата си  Mr. Green
Сега мога да кажа, че по-точно описание от това за стереотипа на еврейската мама не съм срещала...
Елинда, моята свеки вече започва изречението с - "Аз знам, че ти съвети не обичаш, ама аз да си кажа..."  Mr. Green
Спасение няма   Crazy  Да са ни живи и здрави само. И ние покрай тях  Laughing Party
Кой знае и аз каква зла свекърва ще бъда някой ден... Mr. Green

Бубе, става! Ще те чакаме!

Последна редакция: нд, 01 май 2011, 00:21 от Мъничко червеничко

# 575
  • T"A
И аз до днес не знаех, че има български гидове Blush. Случайно ми хрумна да проверя в сайта на М-вото, как не съм се сетила по-рано... Нищо, ние гости да посрещаме и екскурзиите им да са ни грижите  Hug

МЧ, когато имаш време и настроение, по темата за еврейската майка като черта: http://www.hebpsy.net/community.asp?id=55&article=466
(нали и в уики беше написано, че това, на което на запад казват "еврейска майка", тук наричат "полска майка")

Аз имах една програмка "идише маме", която ми скачаше на десктопа и ми даваше съвети  Mr. Green
Загубих я, като ми гръмна стария комп, трябва пак да я издиря...

# 576
Имам влак в 8,36 и ще съм на Азриели 9мин преди 10. Как ви се струва?

Мен ме устройва този влак и час, ще го имам предвид след някой друг месец, но за сега девойките да си кажат, пък ако знаете как ви завиждам... Crossing Arms

"Аз знам, че ти съвети не обичаш, ама аз да си кажа..."  Mr. Green
Червеничко, това е дежурната реплика на моята майка, от дете я слушам.  Twisted Evil Добре, че не сме под един покрив, че ... лошо, много лошо. Аз свекърва си нямам и няма кой нито да ме нахока, нито да ме похвали, та се оправям както знам с малката, че и с голямата.  Flutter Засега резултатите са удовлетворяващи. Давам си ясна сметка, че ако имах съветници около мен, изобщо нямаше да съм от търпеливите и толерантните слушатели.

# 577
  • T"A
Ох, дописаното не съм го видяла  ooooh!

Имам влак в 8,36 и ще съм на Азриели 9мин преди 10. Как ви се струва?

Бубе, става  Peace Ние не сме много точни, но който дойде по-рано, ще мине да те вземе, а идващите от центъра след 10 да стоят близо до входа на А. откъм Суперфарм, че там има добра видимост  Grinning

# 578
   Ментуш, браво, супер си се сетила. Аз си направих опит за сръбски, излезе ми само едно име Shocked Но ще го проверя, защото следващите ни гости са от Сърбия Grinning
   Илче, на храните(кашите) пише и на руски и на английски, ще се орентираш лесно коя, кое е. Дано стане за Хайфа, много ще се радвам Party

Цитат
Червеничко, това е дежурната реплика на моята майка, от дете я слушам

хаха, Верано и при мен е майка ми. Свекърва ми не се меша, тя за повче от 2 седмици не си оставя къщата,така че не се притеснявам Mr. Green
    Дребния ми стопи батериите тия дни Crazy , не смогвам да ви изчета Tired

# 579
  • Някъде там...
Ние не сме много точни, но който дойде по-рано, ще мине да те вземе, а идващите от центъра след 10 да стоят близо до входа на А. откъм Суперфарм, че там има добра видимост  Grinning

Mr. Green Слагам го в розово за да знаете, че за мен иде реч  Mr. Green

Илче, айде елате към Хайфа  Peace Така най-после ще имам повод да видя градините  Embarassed

За екскурзоводите, знам аз, че има на български, споделих вече с вас, но чаках някой да бъде много на зор за да се обадя и да попитам за номер. Една позната му е ползвала услугите, но аз малко се срамувам да и звънна защото съм много несериозна  Embarassed

А сега един сериозен въпрос...Четохте ли, че ще има вечерна сирена (това от преди няколко дни, може би седмица беше писано във вестника) Аз така и не успях да се докопам до този вестник, та вие ако знаете нещо ще е хубаво да се напише тук за всички  Peace

При нас си е студ все още след двата дни в проливни дъждове, гръмотевици и светкавици  Rolling Eyes

# 580

Ей това не го разбирам! И мен като ме питат "Как изглеждам с тези дрехи?" все се чудя какво да отговоря... Като кажеш, че е добре - "Ти пък все така казваш, за да не те питам повече." Ако направиш някоя забележка - "Ти пък какво разбираш, освен това нямам какво друго да облека." То е нещо като да избираш дали да бъдеш обесен или само застрелян...  Crazy
hahaha Joy hahaha
Това защо ли ми е супер познато  Joy  Joy!

Бубе, сирени много сега по възпоменателните дни. Първо ще е вечерта, утре в 8ч., а другата седмица ще е в 11ч. сутринта. Ако има друго, извънредно, не знам.

# 581
  • T"A
Някой купувал ли е киселец в Израел? На мен ли само ми се струва, че тукшният е по-кисел от този, който купувахме в България  Thinking

Чудя се как да го приготвя, така че да не е толкова кисел в манджата...  Thinking До сега все на супа съм го правила с други зелении, но сега това не е опция заради малкия. Ще го задуша с ориз, какво още да добавя?

# 582
  • Някъде там...
тали питам за у4ебна сирена която 6те е посред но6т...на работа ми липсват букви извинете ме

# 583
Точно пресен, набран от баща ми киселец ядох по празниците, но натюр, не в манджа. Много обичам зеленилки и се радвам, че и двете ми деца ги уважават. Heart Eyes
Мента, той сготвен с ориз не би трябвало да киселее много.  newsm78 Ако сложиш и малко коприва, би могла да смекчиш вкуса, защото тя по принцип сладнее.

# 584

Общи условия

Активация на акаунт