В момента чета...-5

• 47 166
  • 782
  •   1
Отговори
# 645
  • ул. "Мечтание"
Започнах да чета "За мишките и хората" на Стайнбек.

Вчера я приключих. Нищо не очаквах, но не ми беше нищо особено. Въпреки, че е много хубаво и интересно написана книга. Не ме грабна кой знае колко.  Confused

# 646
  • Пловдив
В момента чета поредицата на Робърт Джордан Колелото на времето.  Simple Smile

# 647

Привърших я преди малко. Всъщност, очаквах друг край. Най-много ми харесаха последните 25-30 страници.
тази книга непременно ще си я купя Wink

# 648
  • ул. "Мечтание"
Днес започнах "Завръщане във Фифлия" на Екатерина Минкова.  Thinking Надявам се да ми хареса. Напоследък не съм особено очарована от българските писатели.  Sad (единствено Георги Господинов ми хареса, от тия, които прочетох последната година и нещо)

# 649
В момента съм се отдала на пръсване до смях със статийките от едно сайтче, на което се натъкнах на скоро.

Тук едно сравнение ме уби направо  Joy Joy Животът на Венци - Дискотеката

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 14:42 от firfiletka

# 650
Зачетох

Приятно впечатление до тук

# 651
  • Пловдив
Миналата седмица разправях, че започвам "Богат, беден" но ми дадоха "Наполеоновите пирамиди" - Уилям Дитрих и понеже е с връщане, поизоставих Ъ. Шоу. Хареса ми книжката, научих много нови неща, а интересът ми към Египет се засили, към математиката - също  Mr. Green Фибоначи, Питагор, Херодот и много богове и божества са заплетени в реалната история за превземането на Кайро от Наполеон. Но мисля, че ще я прочета пак, понеже вече забравих доста от нещата, които си казвах, че ще запомня  Blush

А аз ще си започвам отначало Богат, беден  Crazy

# 652
Миналата седмица разправях, че започвам "Богат, беден" но ми дадоха "Наполеоновите пирамиди" - Уилям Дитрих и понеже е с връщане, поизоставих Ъ. Шоу. Хареса ми книжката, научих много нови неща, а интересът ми към Египет се засили, към математиката - също  Mr. Green Фибоначи, Питагор, Херодот и много богове и божества са заплетени в реалната история за превземането на Кайро от Наполеон. Но мисля, че ще я прочета пак, понеже вече забравих доста от нещата, които си казвах, че ще запомня  Blush

А аз ще си започвам отначало Богат, беден  Crazy
в Египет и особенно в Кайро(поне за мен) е невероятно, а иначе "Богат беден" е много интересна книга.

# 653
  • София
На мен "За мишките и хората" и "Тортила Флет" много ми допаднаха. Колкото повече напредвах в страниците, толкова повече ме увличаха героите. Разочаровах се от "Зимата на нашето недоволство". Много трудно я прочетох и бързо я забравих. Фаворит ми е "Гроздовете на гнева".
Аз завърших "От устните към сърцето" на Решат Нури. Хареса ми. Типичната за неговите книги атмосфера и невъзможна любов. Слагам я на второ място след "Чучулигата".
Започвам за първи път книга на Ф. Саган- "Един неясен профил".

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 00:07 от Bubunka

# 654
  • Варна
Джон Фаулз - "Грешницата от Лайм Риджис" или оригиналното заглавие "Жената на френския лейтенант".
За пореден път се убеждавам в дарбата на автора - до тук не ме е разочаровал.

# 655
Джон Фаулз - "Грешницата от Лайм Риджис" или оригиналното заглавие "Жената на френския лейтенант".
За пореден път се убеждавам в дарбата на автора - до тук не ме е разочаровал.
Много я харесвам и аз тази книга. От Джон Фаулз съм чела само нея и
"Колекционерът", която също ми хареса. Имам отдавна и неговата "Ларва", но не знам защо я отбягвам.  "Грешницата от Лайм Риджис" за мен е много въздействащ любовен роман. А обичайно любовните четива не са ми слабост.

# 656
  • Варна
Според мен "Грешницата..." е далеч от розов любовен роман. "Ларва" е интересно четиво, не го отбягвай.

# 657
 Не е розов изобщо. Затова и ми харесва. Но книгата я причислявам към любовния жанр. Все пак сюжетът е изграден около голямата, неосъществима любов на лейтенанта. Може и да не съм права. newsm78. Ще зачета и "Ларва", навярно няма да ме разочарова.

# 658
  • Варна/Лондон
Заинтригувахте ме, нищо негово не съм чела и си поръчах Грешницата. Докато се ровех срещнах и ''Даниъл Мартин'' от същият автор. Отзиви за нея? Simple Smile

# 659
  • Казанлък of all places
Аз много обичам Фаулз. И "Френския лейтенант", и "Даниъл Мартин" изглеждат лесно смилаеми, но в никакъ случай не са книги, които се четат бързо. Авторът се счита за модернист и мрез да преплита времеви сюжетни линии, образи , фабули и т.н. Прекрасен разказвач и  психолог.
В личната ми класация " жената на френския лейтенант" и "Даниъл мартин" водят, докато "Колекционерът" и "Какавидата" са по-мрачни, по-модернистични  и с повече вглеждане в мрачната страна на живота. което не ги прави лоши в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт