В момента чета...-5

• 47 182
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
Това е първата ми книга на Мураками, и определно е добър разказвач.
Дано да помогне с някоя техника, а не са само празни приказки!

Беки Б.
я оставих за в метрото.

# 631
  • на североизток от Рая

Привърших я преди малко. Всъщност, очаквах друг край. Най-много ми харесаха последните 25-30 страници.

# 632
  • Пловдив

Преди време я започнах,но в началото доста бавно ми вървеше.Днес я подхванах сериозно и си е интересна,макар и не толкова,колкото Другата Болейн

# 633

Започвам тази. Peace

# 634
Преборих се с "Жената в бяло". Интересна и добре заплетена интрига, ама много пустословие, ужас. Поне половината текст трябва да се махне.

Този пост ме провокира да прочета "Жената в бяло". И тази седмица я завърших. Интересна книга. Според много подходящо четиво за почивка за този, който харесва криминални истории. Не мисля, че трябва да се маха част от текста, иначе ще остане неразбрана историята. Само се питам - защо винаги ( или поне много често) в книгите умната, съобразителна и решителна жена трябва да бъде грозновата?  newsm78

# 635
Само се питам - защо винаги ( или поне много често) в книгите умната, съобразителна и решителна жена трябва да бъде грозновата?  newsm78

Защото е идеалната съвършеност, ако е и хубава!   Flutter

# 636
  • Варна
. Само се питам - защо винаги ( или поне много често) в книгите умната, съобразителна и решителна жена трябва да бъде грозновата?  newsm78
Заради извратено чувство за справедливост Simple Smile Или наложено клише Simple Smile
Красива и умна - оксиморон.

# 637
  • Варна/Лондон
''Абсолютна власт'' на Балдачи- този автор ме покори, а съм едва на втората книга от него.
 Peace

Каквото и да се случва не чети "Коледен експрес"  Mr. Green
Имам чувството, че я е написал в тотално умопомрачение  Crazy
А, супер, добре, че ме предупреди и то навреме. Hug
Май всеки автор си има една-две такива ''различни'' книги. На Кинг такава ми е ''Очите на дракона''. Знам, че я е писал за дъщеря си и трябва да е приказка, но по- скучна приказка не бях чела.  Tired

# 638
Аз сега започнах да препрочитам едно томче със събрани произведения на Стаймбек, но "Тортила Флет" за сега не ме кефи много, още съм в самото начало, но мисля, че едва ли ще ми хареса и на половина колкото едно време като я четох?? Дано бъркам.

# 639
"Евангелие според Исуса Христа" на Жозе Сарамагу. Прекрасна и завладчваща книга.

# 640
Завърших "Тъмната кула I: Стрелецът", Стивън Кинг, но тъй като нямам останалите книги, се наложи да подхвана нещо съвсем различно - "Бог на гнева", Филип К. Дик и Роджър Зелазни:

По първите 40-50 страници, обаче, съдя, че няма да ни бъде дълго заедно. Thinking

# 641
# 642
  • на североизток от Рая

Чета тази книга. Засега ми харесва много. Увлече ме дори!

# 643
  • На високо
"Дъщерята на лечителя" е невероятна книга! Взех я от библиотеката без много големи очаквания, а останах очарована. Чудя се само, защо да е в "духа на Шоколад", както са написали на корицата?! Thinking
А аз започнах "Дългата разходка" на Стивън Кинг. Чела съм я преди 20-тина години и сега реших да проверя устояли ли се на времето добрите ми впечатления от книгата.

# 644
Дочитам "Индийската принцеса" на Хавиер Моро.

Привлекателната корица с женски образ и думите "Историята на една любов" бяха предизвикали у мен очакването да прочета за една невероятна съдба, дълбоки човешките преживявания. Това мое очакване не се оправда.

Но на страниците и, тези, които искат да научат нещо за културата, обичаите, историята на многолика Индия, ще открият много отговори /през авторовия поглед, но и подкрепени с много документалистика/. До известна степен си обяснявам фактът, че отсъстват проникновени описания за изпитани усещания, от това, че авторът е мъж, както и от решението му да не навлиза в тези дебри.

Общи условия

Активация на акаунт