В момента чета...-5

• 47 215
  • 782
  •   1
Отговори
# 270
Преди малко завърших "Топъл мед и пчелен восък" на Марисол.
Приятна книга с вълнуваща любовна история, хубав край и типично женски теми, предадени от баба на внучка...Мисля, че би била още по-интересна на момичета 18-25 години Simple Smile
Книгата ми достави удоволствие.

Самата аз не съм чела нищо на Даниел Стийл и Нора Робъртс, но бих искала да прочета по някоя тяхна книга.
Какво бихте ми препоръчали, технини почитатели?

Още ми е свеж спомена за "Топъл мед и пчелен восък". Наистина изцяло женска книга. Преписах си даже една готварска рецепта от нея, макар че не съм я пробвала  Joy Joy Joy Не е от онези сложните. Мисля, че беше за някакъв омлет  newsm78  chef Joy Joy Joy Аз малко не харесах многото съвети как да се харесаме на мъжете, може би вече не ми е време. Имаше доста условности, на които са се подчинявали, но и времето е било такова, все пак баба разказва на внучка, макар че тези условности се опитваха да се намесят и в нейния живот. Любовната история беше силна, вълнуваща и запомняща се...  Heart Eyes

От Нора Робъртс съм чела две книги - "Свещени грехове" и "Краят на реката" Помня, че ги глътнах на един дъх. Харесаха ми, но бяха еднотипни.
От Даниел Стийл отдавна не съм чела нищо. Имам спомен, че съм чела нещо, а пък нямам спомен точно какво?!?  newsm78 newsm78 newsm78

# 271
  • На земята, която е всъщност звезда.

Kak e книгата?

# 272
  • Sofia
Интересна,  за съжаление не ми остава много време за четене Confused

# 273
  • София
И аз чета Фредриксон, само че  "Дъщерите на Ханна".

# 274
Чела съм на Фредриксон - "Според Мария Магдалена" доста отдавна, но са ми останали хубави спомени. Незнам дали сега я прочета ще е така.
"Вещицата от Портобело" не ми хареса много, по скоро не й разбрх замисъла.

# 275
Днес започвам newsm44 ...обаче съм я чела и преди Wink

# 276
Книги си тегля от сайтове,по простата причина ,че съм извън БГ,иначе от тук си купувам нови,но друго си е да си четеш на бг.
Последно купих "Алхимикът " на Куелю,след това я предадох на децата,а след нея свалих и останалите му книги.В момента съм на "Вероника решава да се самоубие."

# 277
gundie. я кажи за Турние, отдавна му се 'каня"... Що за автор / произведения?

# 278
В момента чета тази - Не успява да ме грабне, но я чета доста леко и почти съм на финала.

Много хубави неща четох за тази книга и съм и хвърлила мерак. С твоето мнение нещата стават на кантар. Моля за още мнения.

# 279
gundie. я кажи за Турние, отдавна му се 'каня"... Що за автор / произведения?
оооо, ще кажа и още как Wink- смея да твърдя,че съм прочела почти всичко издадаено на бг- голям фен съм на повечето му книги, но има такива като "Метеорите"(до колкото си спомянм беше нещо много объркано, но мисля скоро пак да я пробвам, не я дочетох) и "Горския цар"(една много мудна и тежка книга- разказва се за военни неща и по тая причина някак не увлича- а страниците тънки, щрифта дребен- четеш, четеш и все си на 5 стр.), които не ми допадат особенно...обачее- "Петкан или частилището на пасифика"(първата, която съм чела и с която съм запалила доста хора)- интерпретация на Робинзон Крузо...Турние има прочит и на собствените си произведения но на Робинзон има най- много, цитирания по-горе сборник, "Среднощен пир на любовта"(пак разкази- не вероятни разкази има в тоя сборник) и "Тримата влъхви" са ми сред много любимите книги. Много го харесвам, но е малко странен, не се сещам с кого да го сравня...а и като стана дума за Коелю аз смятам, че "Алхимикът" е крадната идеята от  една книга на М. Турние, която не се сещам сега как точно се казва(нещо си и капиновия храст)...но сюжета доста ми напомни (но преди толкова години съм ги чела и двете,че нищо чудно сега , ако ги прочета да не мисля така). Голям фен съм на Турние- горещо го препоръчвам. Wink Wink.... Любимата ми реплика от "Тримата влъхви"- "Негър съм, но съм цар" Wink
Уго Чавес , в Бг книгата е преведена с такова заглавие:"Вероника решава да умре", аз съм чела малко книги на Коелю и много не му се кефя, но "Петата планина " ми хареса доста. Wink

# 280
  • Пловдив
peperuda333, оттеглям леко безразличното мнение за "Любовната афера на жена ми".
Хубава е книгата, стилът е ясен и точен, има красота в книгата. Интересен похват е разказването на цялата история от името на съпруга на главната героиня, което прави повествованието особено болезнено наситено с безпомощна мъка.
За различните видове любов - към съпруга, към децата, към работата, личните копнежи и страстта, която унищожава всичко...
"Животът е сцена и всичко сме актьори в него" - точно  Peace

# 281
# 282
Дорабела, после да пишеш дали са ти харесали приказките на Ева Луна , че тази  не съм я чела и ми се иска да чуя мнение за нея . Приятно четене на всички  Grinning

# 283
Дорабела, после да пишеш дали са ти харесали приказките на Ева Луна , че тази  не съм я чела и ми се иска да чуя мнение за нея . Приятно четене на всички  Grinning
много е хубава книгата, но тая е с нейната история- как се е родила и т.н.- адски е увлекателна, препоръчвам я горещо Peace

# 284
  • Варна
Преборих се с "Жената в бяло". Интересна и добре заплетена интрига, ама много пустословие, ужас. Поне половината текст трябва да се махне.

Започнах биографията на Айн Ранд от Ан Хелър.

Общи условия

Активация на акаунт