В момента чета...-5

• 47 172
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Аз лично започнах с "Абаносовата кула", която прочетох на един дъх и последва "Мантиса", с която обаче не стана така и ми беше нужно повече време.
Малко се дърпам на "Колекционерът", но и неговия ред ще дойде, поне след "Грешницата".

# 661
 Тъкмо започвам "Лудориите на лошото момиче " някой да има отзиви за нея ?

# 662
А какво мислите за "На изток от рая"- срам не срам не съм я чела, а я имаме на вилата........

# 663
  • Русе
Относно "На изток от рая" - страхотна книга. Горещо я препоръчвам. Но мисля, че трябва да си в точно определено настроение за нея. Преди време я бях започнала, но не ми се получи. Сега я чета и съм като омагьосана.

# 664
Относно "На изток от рая" - страхотна книга. Горещо я препоръчвам. Но мисля, че трябва да си в точно определено настроение за нея. Преди време я бях започнала, но не ми се получи. Сега я чета и съм като омагьосана.
Кажи ми, че няма нищо общо с "Тортила Флет" нмапр., че тя тоя път много не ми допадна....

# 665
  • Sofia
Тъкмо започвам "Лудориите на лошото момиче " някой да има отзиви за нея ?
Интересна книга, има някой шокиращи моменти .

Наслаждавам се на:

# 666
# 667
А какво мислите за "На изток от рая"- срам не срам не съм я чела, а я имаме на вилата........

Чела съм много книги и още друга не е успяла да измести тази от определението "Любимата ми книга"... Страхотна е.

# 668
  • Русе
Кажи ми, че няма нищо общо с "Тортила Флет" нмапр., че тя тоя път много не ми допадна....

Не бях чела нищо от Стайнбек до момента, може би не съм била узряла за него. Но "На изток от рая" ми харесва, увлича ме. Има препратки към библията, и по-конкретно към Стария завет.

# 669
"На изток от Рая" ми е много любима книга. Невероятна е! Според мен е най-добрата  книга на Стайнбек. Много различна е от другите му книги, които съм чела: "Тортила Флет", "За мишките и хората". Довърших "Към един незнаен бог" преди няколко дни, която ми се стори тежка и трудна е за възприемане, въпреки че няма сложен сюжет. Интересен е предговорът, написан от съпругата на автора.
Обещах отзиви за "Госпожа министър" на Мадлин Олбрайт. Останах със смесени чувства, с много поводи за размисъл... Интересна ми беше. Още един прочит на сравнително съвременни събития и промени. Проамериканска е, разбира се  Laughing Като цяло ми хареса стила - с много чувство за хумор, със забележки чисто по женски, по проблеми, земна и като за "простосмъртни" написана. С няколко щриха и успяваш да уловиш и да си представиш ситуацията, да видиш мястото и да "влезеш" в случката.
И сега започвам "Стъкларят от Мурано".

# 670
"На изток от Рая" ми е много любима книга. Невероятна е! Според мен е най-добрата  книга на Стайнбек. Много различна е от другите му книги
Tова май е най точното нещо за нея. А това, което мен най мнго ме впечатли в книгата е съществуването на изцяло и напълно отрицателен герой. Беше ми абстрактна като южноамериканска героиня Simple Smile

# 671
  • София
Момичета, чели ли сте някой от трите романа на Лиза Сий - Момичетата от Шанхай, Снежно цвете и тайното ветрило, Любовта на Божур? Чудя се заслужават ли си четенето. Анотациите звучат добре, но иначе?  Grinning
http://www.hermesbooks.com/detail.php?pID=1271&pcatID=3

# 672
Тони, страхотна книга е "Любовта на Божур"! Много различна от всичко, което съм чела...
Веднага след прочита и от библиотеката, си купих "Снежно цвете..."
За последната се въздържам - не знам защо, но имам усещането, че може да ме разочарова и за момента не съм я набелязала.

А от първата научих много интересни неща за китайската култура. Да не издавам, но във втората половина на книгата действието е поднесено по оригинален начин. Ще изровя и старите си отзиви.

Hug

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 11:16 от ayas

# 673
  • София
ayas, надявах се на добър отзив, защото бях хвърлила око на книгата  bouquet
Ще си я купя и прибавя към новите книжки!

# 674
  • ул. "Мечтание"

Добре звучи.  Party

Общи условия

Активация на акаунт